Τρεις τρόποι για να βελτιώσετε το Smarthome σας

Η αρχική απήχηση των συσκευών smarthome μπορεί να είναι μια ίντριγκα. Επιπλέον, αυτά τα προϊόντα μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεστε με την πρώτη ματιά.

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται πώς ελέγχετε τις συσκευές smarthome και τι μπορείτε να κάνετε με αυτές, πιθανότατα οραματίζονται τη δυνατότητα να ελέγχουν πράγματα από τα smartphone τους ή να χρησιμοποιούν τη φωνή τους με την Alexa ή το Google Assistant.

Όλα αυτά είναι αλήθεια, και είναι σίγουρα η βάση για τον έλεγχο των συσκευών smarthome, αλλά υπάρχουν επίσης πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε με αυτό το υλικό. Ας δούμε μερικούς ωραίους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο smarthome.

Αυτοματοποίηση Συσκευών

Η χρήση του τηλεφώνου σας για να ελέγχετε πράγματα όπως ο θερμοστάτης και τα φώτα σας είναι πολύ ωραία, ειδικά όταν μπορείτε να το κάνετε ενώ λείπετε από το σπίτι. Αλλά η πραγματική υπερδύναμη δεν χρειάζεται καθόλου να τα ελέγχει χειροκίνητα.

  Samsung Galaxy S20: Πώς να επεξεργαστείτε και να απενεργοποιήσετε τα πάνελ Edge

Σε ένα ιδανικό smarthome, τα πάντα είναι αυτοματοποιημένα—οι συσκευές ελέγχουν τον εαυτό τους με βάση ορισμένες παραμέτρους που έχετε ρυθμίσει εκ των προτέρων. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τα πάντα, όπως με κίνηση, προγραμματισμό, γεωγραφική παράβαση ή ενεργοποίηση από μια ξεχωριστή ενέργεια.

Μπορείτε ακόμη και να αυτοματοποιήσετε τα πράγματα στο σπίτι σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε πραγματικές συσκευές έξυπνου σπιτιού—πράγματα όπως χρονόμετρα πρίζας, διακόπτες απομακρυσμένης πρίζας και αισθητήρες κίνησης με πρίζες φωτός είναι απίστευτα προσιτά, αλλά μπορούν να σας προσφέρουν μια υπέροχη ματιά στον κόσμο του smarthome.

Συνδέστε τις συσκευές μαζί

Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό των συσκευών smarthome είναι ότι μπορείτε συνήθως να τις συνδέσετε μεταξύ τους για να συμβούν πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Για παράδειγμα, αντί να χρειάζεται να ελέγχετε χειροκίνητα τα φώτα, τον θερμοστάτη και άλλες συσκευές μεμονωμένα, μπορείτε να εκκινήσετε μία μόνο εντολή και να πραγματοποιήσετε τα πάντα ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ρυθμίσετε μια ενιαία ρουτίνα που διαμορφώνει τα πάντα όπως θέλετε όταν φεύγετε από το σπίτι σας ή πηγαίνετε για ύπνο για το βράδυ.

  Τι σημαίνουν τα φώτα στη θήκη AirPods;

Ορισμένες συσκευές υποστηρίζουν εγγενώς την ενοποίηση με άλλα προϊόντα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως IFTTT ή Stringify αν θέλετε ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Με αυτές τις υπηρεσίες, μπορείτε να συνδέσετε συσκευές smarthome που κανονικά δεν θα μπορούσατε να συνδέσετε μεταξύ τους και να τις δουλέψετε μαζί για να κάνουν ορισμένα πράγματα με μία μόνο εντολή, όπως να αναβοσβήνουν τα φώτα σας όταν σβήνει το χρονόμετρο Alexa ή να ανάβουν τα φώτα όταν η κάμερα Wi-Fi ανιχνεύει κίνηση.

Χρησιμοποιήστε τις εντολές If/When

Αυτό είναι παρόμοιο με το προηγούμενο τμήμα. μόνο που δεν χρειάζεται απαραίτητα να βασίζεται στις ίδιες τις συσκευές. Ορισμένες συσκευές smarthome σάς επιτρέπουν να τις ελέγχετε χρησιμοποιώντας διάφορες μετρήσεις, όπως η ώρα της ημέρας, η εξωτερική θερμοκρασία, η θερμοκρασία που έχει ρυθμιστεί στον θερμοστάτη κ.λπ.

Με το IFTTT, για παράδειγμα, μπορείτε να κλείσετε αυτόματα τον έξυπνο θερμοστάτη σας όταν η εξωτερική θερμοκρασία φτάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Έτσι, εάν έχετε ενεργοποιημένο το AC σας, αλλά είναι 65 μοίρες έξω (που είναι σίγουρα αρκετά δροσερό χωρίς AC), μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον θερμοστάτη, ακόμη και να σας στείλετε μια ειδοποίηση που θα σας λέει να ανοίξετε τα παράθυρα.

  Πώς να προσθέσετε φίλους στο "Pokémon Sword and Shield"

Ομοίως, θα μπορούσατε να έχετε ένα φως βεράντας να ανάβει και να σβήνει αυτόματα ανάλογα με το πότε δύει και ανατέλλει ο ήλιος. Δεν μπορεί κάθε συσκευή smarthome να το κάνει αυτό, αλλά τουλάχιστον με το Wink, θα βρει την τοποθεσία σας και θα καταλάβει πότε δύει και ανατέλλει ο ήλιος στην περιοχή σας. Από εκεί, θα ανάψει και θα απενεργοποιήσει τον έξυπνο λαμπτήρα σας στο φως της βεράντας σας ανάλογα.

Τελικά, υπάρχουν πολύ περισσότεροι τρόποι για τον έλεγχο των συσκευών smarthome από ό,τι νομίζετε—δεν είναι απλώς συσκευές που μπορείτε να ελέγξετε από το τηλέφωνό σας, αλλά μάλλον ελέγχετε διαφορετικούς τρόπους. Καλά, μερικές φορές δεν υπάρχει κανένας έλεγχος που πρέπει να κάνετε καθόλου. Απλώς ορίστε μερικές παραμέτρους και αφήστε το να αυτοματοποιήσει τα πάντα για εσάς, όπου πραγματικά η τεχνολογία smarthome λάμπει στην πρώτη θέση.