Το ZDlock είναι μια λύση κλειδώματος εφαρμογών Android από την ομάδα ZDBox

Όλοι έχουμε μια λίστα με εφαρμογές που προτιμούμε να κρατάμε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα ενώ χρησιμοποιούμε τις φορητές συσκευές μας δημόσια. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, οποιαδήποτε εφαρμογή που μπορεί να πραγματοποιήσει οικονομικές συναλλαγές, τον αγαπημένο σας πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η λίστα συνεχίζεται. Οι περισσότεροι χρήστες καταφεύγουν στο κλείδωμα ολόκληρου του τηλεφώνου με καρφίτσα, κωδικό πρόσβασης ή κλείδωμα μοτίβου, κάτι που γρήγορα γίνεται μια επιπλέον αγγαρεία. Για όσους προτιμούν να μην εισάγουν έναν κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που ξεκλειδώνουν τη συσκευή, υπάρχουν εφαρμογές όπως το ZDlock. Αυτή η εφαρμογή χωρίς περιθώρια από την ομάδα πίσω από το ZDBox σάς βοηθά να κλειδώνετε συγκεκριμένες εφαρμογές χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικές μεθόδους. Λεπτομέρειες μετά το διάλειμμα.

  Πώς να ελευθερώσετε αποθηκευτικό χώρο στο τηλέφωνό σας Android με αρχεία από την Google

Εκτός από δύο συμβατικές μεθόδους κλειδώματος (PIN και μοτίβο), το ZDlock σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε ένα “Fake Cover” για μια εφαρμογή, το οποίο εμφανίζει μια ψεύτικη οθόνη σύγκρουσης κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να ανοίξει την ασφαλή εφαρμογή. Επιπλέον, η εφαρμογή διαθέτει έναν αριθμό θεμάτων για την προσαρμογή της οθόνης κλειδώματος που εμφανίζεται κάθε φορά που προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια εφαρμογή που προστατεύεται από PIN ή μοτίβο.

Κατά την εκκίνηση, το ZDlock σάς επιτρέπει να επιλέξετε τη μέθοδο ασφαλείας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Θα σας ζητηθεί επίσης να καθορίσετε μια ερώτηση και μια απάντηση ασφαλείας σε περίπτωση που ξεχάσετε ποτέ το σωστό PIN ή τη σωστή σειρά μοτίβων και χρειαστεί να το επαναφέρετε.

  10 χρήσιμα πρόσθετα για Firefox Android που πρέπει να δοκιμάσετε

Η οθόνη όπου μπορείτε να κλειδώσετε ή να ξεκλειδώσετε τις εφαρμογές που επιθυμείτε περιλαμβάνει δύο καρτέλες. Ξεκλείδωτο και κλειδωμένο. Όταν πατάτε το εικονίδιο του λουκέτου εκτός από ένα στοιχείο κάτω από την καρτέλα Ξεκλείδωτο, αυτό μετακινείται στη λίστα Κλειδωμένο. Για να ξεκλειδώσετε ξανά την εφαρμογή, απλώς μεταβείτε στην καρτέλα Κλειδωμένο και πατήστε το εικονίδιο του λουκέτου.

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Fake Cover που ανέφερα προηγουμένως, πρέπει πρώτα να την ενεργοποιήσετε από την οθόνη Ρυθμίσεις της εφαρμογής. Μόλις γίνει αυτό, μεταβείτε στην οθόνη Κλειδωμένων εφαρμογών και σύρετε μια εφαρμογή προς τα αριστερά για να την κρύψετε κάτω από το Fake Cover. Για να απενεργοποιήσετε το Fake Cover για αυτήν την εφαρμογή, απλώς σύρετέ το προς τα αριστερά άλλη μια φορά. Όταν αυτή η δυνατότητα ενεργοποιείται για μια εφαρμογή, το παράθυρο διαλόγου αναγκαστικής κλεισίματος εμφανίζεται κάθε φορά που ανοίγει η εφαρμογή. Μπορείτε να ξεπεράσετε αυτό το παράθυρο διαλόγου πατώντας παρατεταμένα το κουμπί OK.

  Πώς να προσθέσετε μια υπογραφή σε μηνύματα κειμένου στο Android

Θα βρείτε επίσης την επιλογή εναλλαγής μεταξύ των επιφανειών οθόνης κλειδώματος στο μενού Ρυθμίσεις.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Google Play Store και μπορείτε να την κατεβάσετε στη συσκευή σας από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Εγκαταστήστε το ZDlock από το Play Store