Το Terrain Home είναι μια εφαρμογή εκκίνησης με έξυπνη καθολική αναζήτηση [Android]

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν κάνει το Android τόσο δημοφιλές είναι η εξαιρετική δυνατότητα προσαρμογής. Και ποιο καλύτερο παράδειγμα προσαρμογής από το ευρύ φάσμα των διαθέσιμων εκτοξευτών για την πλατφόρμα θα μπορούσατε να βρείτε;. Παρόλο που οι συσκευές Android έρχονται με τον αγαπημένο εκτοξευτή του κατασκευαστή εκτός συσκευασίας, το Play Store προσφέρει μια πληθώρα εναλλακτικών λύσεων που λειτουργούν εξίσου καλά ή σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτερα από το στοκ. Το Terrain (ή Terrain Home: Sidebar & Search όπως επισημαίνεται στο Google Play) είναι μια νέα εφαρμογή αντικατάστασης αρχικής οθόνης που στοχεύει να κάνει την εμπειρία σας στο Android πιο απλή και πιο βελτιωμένη, τοποθετώντας λειτουργίες που έχετε συχνά πρόσβαση μπροστά και μπροστά.

Το Terrain παρέχει στους χρήστες του γρήγορη πρόσβαση σε τρεις κύριες περιοχές, όπως το συρτάρι εφαρμογών, το Sidebar και την Αναζήτηση, είτε μέσω των αποκλειστικών εικονιδίων ακριβώς πάνω από το dock είτε με απλές κινήσεις ολίσθησης που είναι αριστερά, δεξιά και επάνω. Κάθε ένα σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε μια εντελώς διαφορετική οθόνη του Terrain. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε όταν εκκινήσετε το Terrain είναι η απουσία ενός παραδοσιακού εικονιδίου συρταριού εφαρμογών στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης σας, το οποίο, αντί αυτού, τοποθετείται στα δεξιά. Υπάρχουν δύο τρόποι πρόσβασης στο συρτάρι εφαρμογών. Για να ανοίξετε το συρτάρι εφαρμογών, μπορείτε είτε να πατήσετε στο εικονίδιό του ή από τη δεξιά άκρη της αρχικής οθόνης, ένα σάρωση προς τα αριστερά ανοίγει το συρτάρι εφαρμογών με μια ξεχωριστή οθόνη για εφαρμογές και γραφικά στοιχεία. Από εδώ, μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε το Play Store, καθώς και να πατήσετε αναζήτηση για να βρείτε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Το δεύτερο σημαντικό χαρακτηριστικό του Terrain είναι η Έξυπνη Αναζήτηση, ένα είδος καθολικού συστήματος αναζήτησης που μπορεί να βρει σχεδόν οτιδήποτε θέλετε γρήγορα και εύκολα, είτε είναι μια εφαρμογή, ένα όνομα επαφής, μια τοποθεσία στο Google Map ή μια εφαρμογή ή γραφικό στοιχείο στο Google Play. Η λειτουργία αναζήτησης λειτουργεί τόσο online όσο και εκτός σύνδεσης, και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι επίσης τρομερά γρήγορη. Οι προτάσεις αναζήτησης αρχίζουν να διαχέονται μόλις αρχίσετε να πληκτρολογείτε.

  Πώς να εγκαταστήσετε τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων στο Android

Το τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι το λιγότερο, εκπληκτικό πράγμα σχετικά με το Terrain είναι η λειτουργία Smart Sidebar που προσφέρει μια πανοραμική θέα σε πράγματα όπως συχνές επαφές, ειδήσεις, γρήγορες ρυθμίσεις (WiFi, Bluetooth, GPS), καιρός κ.λπ. Το Terrain ονομάζει καθεμία από αυτές ως έξυπνη κάρτα και μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε αυτές τις κάρτες εν κινήσει και να εξατομικεύσετε πού εμφανίζεται κάθε κάρτα στη λίστα με δυνατότητα κύλισης.

Όταν επεξεργάζεστε κάρτες, μπορείτε να μετακινήσετε ένα στοιχείο πάνω ή κάτω ή να το αφαιρέσετε εντελώς από τη διεπαφή του Sidebar. Υπάρχουν πολλές επιλογές καρτών, αλλά για να γίνουν τα πράγματα πιο κατανοητά, το Terrain τις χωρίζει σε διαφορετικές κατηγορίες όπως Δημοφιλή, Ειδήσεις, Βοηθητικά προγράμματα, Κοινωνικά, Τεχνολογία κ.λπ. Υπάρχει ακόμη και μια κάρτα Facebook που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε ροή ειδήσεων.

  Πώς να εκκινήσετε μια εφαρμογή από τις Γρήγορες ρυθμίσεις [Android]

Όσον αφορά την προσαρμογή, το Terrain δεν απογοητεύει. Όχι μόνο μπορείτε να αλλάξετε την ταπετσαρία της αρχικής οθόνης και τον συνολικό αριθμό, αλλά μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε συντομεύσεις εφαρμογών σε αυτές και να προσθέσετε γραφικά στοιχεία για άμεση πρόσβαση.

Αν και είναι ακόμα σε beta, το Terrain Home είναι ένας μοναδικός εκκινητής για Android, με πολύ προστιθέμενη αξία. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν μέσω του παρακάτω συνδέσμου. Εγκαταστήστε το Terrain Home από το Play Store