Το SwiP είναι μια δωρεάν εφαρμογή αυτοματισμού εναλλαγής προφίλ για Android

Η αυτοματοποίηση εργασιών έχει γίνει αρκετά δημοφιλής στους χρήστες κινητών, χάρη σε εφαρμογές όπως το Tasker. Το Tasker σάς επιτρέπει να διαμορφώνετε διαφορετικά σενάρια με βάση την τρέχουσα τοποθεσία, την ώρα, το συμβάν και ούτω καθεξής και να ενεργοποιείτε αυτόματα διαφορετικές ενέργειες με βάση αυτά τα σενάρια. Για παράδειγμα, εάν θέλετε το τηλέφωνό σας να μεταβαίνει αυτόματα σε αθόρυβη λειτουργία όταν είναι συνδεδεμένο για φόρτιση ή πρέπει να απενεργοποιήσετε το WiFi όταν είστε στο δρόμο, μπορείτε να το πετύχετε εύκολα χρησιμοποιώντας το Tasker. Η μόνη προειδοποίηση με το Tasker είναι ότι είναι μια εφαρμογή επί πληρωμή και, παρόλο που αξίζει κάθε δεκάρα, οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν να μην πληρώνουν τα μετρητά. Αν ψάχνετε για μια δωρεάν, ή ακόμα καλύτερα, εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα, δώστε μια ευκαιρία στο SwiP. Αναπτύχθηκε από το μέλος του XDA-Developers Flow-Chi, αυτή η νέα εφαρμογή αυτοματοποιεί την εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών προφίλ συσκευών. Δεν είναι τόσο ευέλικτο ή πλούσιο σε χαρακτηριστικά όσο το Tasker, αλλά αυτό που προσφέρει θα πρέπει να είναι αρκετό για τον απλό χρήστη. Επιπλέον, η απλότητά του το καθιστά πολύ πιο εύκολο στην κατανόηση. Λεπτομέρειες μετά το άλμα.

  Προσθέστε πληροφορίες που έχουν χαθεί και βρέθηκαν στην οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου σας [Android]

Η αρχική οθόνη του SwiP φέρει δύο καρτέλες στο επάνω μέρος με την ένδειξη «Προφίλ» και «Ενεργοποιήσεις». Από κάτω από το πρώτο, μπορείτε να επεξεργαστείτε υπάρχοντα προφίλ ή να δημιουργήσετε νέα. Αυτά τα προφίλ είναι προεπιλεγμένα για ρυθμίσεις και υπηρεσίες συστήματος. Για κάθε προφίλ, μπορείτε να καθορίσετε διαφορετική λειτουργία κουδουνίσματος (κανονική, αθόρυβη κ.λπ.), ένταση ήχου, ρύθμιση GPS, Wi-Fi και Bluetooth, επίπεδο φωτεινότητας και άλλα. Μόλις τελειώσετε, πατήστε το σημάδι επιλογής κοντά στην επάνω δεξιά γωνία για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Η δεύτερη καρτέλα, Triggers, είναι αυτή που σας επιτρέπει πραγματικά να καθορίσετε τους κανόνες για τους οποίους θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ένα συγκεκριμένο προφίλ. Ακριβώς όπως Μπορείτε να δημιουργήσετε και να διαμορφώσετε όσους κανόνες ετικέτας χρειάζεστε με τρόπο παρόμοιο με τα προφίλ. Μέσα στη διαμόρφωση μιας σκανδάλης, μπορείτε να καθορίσετε διάφορες παραμέτρους, όπως συντεταγμένες τοποθεσίας, χρόνο, διάρκεια, κατάσταση ακουστικών (συνδεδεμένα/αποσυνδεδεμένα) κ.λπ.

  10 δημοφιλείς συμβουλές για Android από το 2015

Για κάθε έναυσμα, πρέπει επίσης να καθορίσετε το προφίλ που ενεργοποιείται όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις εντός του. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πολλαπλούς κανόνες ενεργοποίησης, μην ξεχάσετε να ορίσετε μια προτεραιότητα για τον καθένα.

Η εφαρμογή είναι ακόμα σε beta, αλλά φαίνεται να λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Κατεβάστε το στη συσκευή σας από τον σύνδεσμο Play Store που παρέχεται παρακάτω και ενημερώστε μας πώς λειτούργησε για εσάς.

Εγκαταστήστε το SwiP από το Play Store

[via XDA-Developers]