Το SmartClose παγώνει τις εφαρμογές παρασκηνίου στο iOS για να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ακόμη και μετά από όλα αυτά τα χρόνια που καλύπτω επαγγελματικά εφαρμογές για κινητά, τροποποιήσεις, συμβουλές και κόλπα, δεν έχω βρει ακόμα μια σίγουρη απάντηση στην ερώτηση: «Θα έπρεπε να κλείσω χειροκίνητα όλες τις εφαρμογές από τον εναλλάκτη εφαρμογών πολλαπλών εργασιών ή να αφήσω το λειτουργικό σύστημα να χειριστεί τα πάντα ;”

Υπάρχουν δύο σχολές σκέψης εδώ. Το πρώτο – στο οποίο προσωπικά πιστεύω περισσότερο – είναι ότι η Apple έχει βάλει αρκετά έξυπνα στοιχεία στο iOS για να διασφαλίσει ότι οι εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο λειτουργούν αποτελεσματικά και ότι όσες δεν συμπεριφέρονται σωστά κλείνουν αυτόματα. Το άλλο σχολείο πιστεύει ότι η χειρωνακτική παρέμβαση είναι απαραίτητη, καθώς οι προγραμματιστές δεν είναι τόσο επιδέξιοι στη δημιουργία εφαρμογών με γνώμονα την απόδοση.

Υπάρχει μέση λύση, λοιπόν; Το πιστεύει ο διάσημος προγραμματιστής του iOS jailbreak, Ryan Petrich. Το tweak που κυκλοφόρησε πρόσφατα κάλεσε SmartClose ισχυρίζεται ότι είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να κλείσετε εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Unable To Install Update στο iOS

Από προεπιλογή, οι εφαρμογές iOS επιτρέπεται να εκτελούνται στο παρασκήνιο για έως και 10 λεπτά ή περισσότερο εάν χρησιμοποιούν συγκεκριμένα ειδικά API iOS. Όταν λέγονται και γίνονται όλα, αυτές οι εφαρμογές «παγώνουν» από το iOS στην τελευταία τους κατάσταση. Όταν ο χρήστης ξαναρχίζει μια παγωμένη εφαρμογή –με αποτέλεσμα την «απόψυξη» της– χρειάζεται λιγότερος χρόνος από την εκκίνηση της από την αρχή. Το iOS τα κάνει όλα αυτά μόνο του.

Εάν είστε αναγνώστης του wdzwdz, θα πρέπει να μας έχετε δει εξώφυλλα τροποποιήσεις όπως το SwitchSpring, που σας επιτρέπουν να «κλείσετε» κατευθείαν όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Η διακοπή του καπνίσματος είναι πολύ πιο απότομη. η εφαρμογή δεν επιτρέπεται να αποθηκεύσει την τελευταία της κατάσταση ή να ολοκληρώσει τις υπόλοιπες εργασίες. Ως αποτέλεσμα, η επανέναρξη εφαρμογών που έχουν τερματιστεί έχει σχετικά τεράστιο αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας, καθώς το iOS πρέπει να επαναφορτώσει πλήρως την εφαρμογή.

  Αποστολή αρχείων και κειμένου μεταξύ συσκευών Mac και iOS με Copybin

Το SmartClose τοποθετεί απευθείας τις εφαρμογές που εκτελούνται σε παγωμένη κατάσταση, αφού εκκινηθούν χρησιμοποιώντας μια κίνηση ενεργοποιητή. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ήδη, το Activator διατηρείται και από τον Ryan Petrich. Μπορείτε να επιλέξετε να συνδέσετε την εκκίνηση μιας εφαρμογής, να τροποποιήσετε ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του συστήματος με δεκάδες διαφορετικές χειρονομίες, όπως το πάτημα του κουμπιού Κλείδωμα, το σάρωση προς τα πάνω από την κάτω άκρη κ.λπ. Ο Petrich συνιστά τη δέσμευσή του με το κουμπί Κλείδωμα. που εκτελούνται στο παρασκήνιο παγώνουν όταν τελειώσετε με τη χρήση της συσκευής σας iOS.

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο αποφεύγετε την άσκοπη εκτέλεση εφαρμογών στο παρασκήνιο, αλλά διασφαλίζετε επίσης ότι όταν επανεκκινείτε μια εφαρμογή που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα, η διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη και δεν επηρεάζει τόσο την μπαταρία σας. Μια win-win κατάσταση, τουλάχιστον στα χαρτιά.

  Πώς να αποκρύψετε εφαρμογές iMessage που δεν χρησιμοποιείτε στο iOS 11

Από ό,τι έχω ακούσει σε ιστότοπους κοινότητας όπως το Reddit, το SmartClose έχει δραματική θετική επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Με ένα παλιό iPhone 4S, είμαι πρόθυμος να μεταβώ από τη σχολή σκέψης «αφήστε το iOS να χειρίζεται τα πάντα» στην άλλη, αν μόνο το SmartClose λειτουργεί όπως ισχυρίζεται. Θα χρειαστούν μία ή δύο ημέρες δοκιμών για να επιβεβαιωθεί αυτό.

Το SmartClose διατίθεται δωρεάν στο Cydia. Θα χρειαστεί να προσθέσετε το αποθετήριο του Ryan Petrich (https://rpetri.ch/repo) από τη Διαχείριση > Πηγές > Επεξεργασία > Προσθήκη για να μπορέσετε να το κατεβάσετε.

Ενημερώστε μας εάν λειτουργεί καλά για εσάς.