Το Memory Diag και το Battery Diag είναι δύο απλές εφαρμογές παρακολούθησης συστήματος [Mac]

Οι εφαρμογές συντήρησης έχουν πολλούς ακόλουθους. Μερικοί λάτρεις παρακινούνται από την παρακολούθηση εξαρτημάτων, ενώ άλλοι με καθαρισμό χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Onyx, και κάποιοι είναι χορτασμένοι από λύσεις all-in-one όπως το IceClean. Οι προχωρημένοι χρήστες τείνουν να έχουν τα δικά τους τελετουργικά καθαρισμού, που πραγματοποιούνται από μεμονωμένα μέτρα ποσοτικής παρακολούθησης, προς τιμήν των οποίων, θέτουμε υπόψη σας τις εφαρμογές, το Memory Diag και το Battery Diag.

Memory Diag

Το Memory Diag είναι μια πολύ απλή εφαρμογή, που δεν διαφέρει από το ενσωματωμένο πρόγραμμα καθαρισμού μνήμης, απλώς ξεφορτώνει τις υπερβολικές εφαρμογές από τη μνήμη RAM σας, ελευθερώνοντάς την για άλλες διεργασίες. Εάν χρησιμοποιείτε Mac σε χώρο αποθήκευσης που δεν βασίζεται σε flash/SSD, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ξαφνικές διακυμάνσεις στην απόδοση κατά τη φόρτωση εφαρμογών ή την εναλλαγή μεταξύ πολλών ανοιχτών εφαρμογών. Αυτό είναι ακριβώς το είδος του περιβάλλοντος που έχει σχεδιαστεί για να αριστεύει αυτή η εφαρμογή. Η απελευθέρωση μνήμης σημαίνει ταχύτερη πρόσβαση και μικρότερους χρόνους αναμονής.

  Πώς να εισαγάγετε τις επαφές του LinkedIn ενώ διατηρείτε το email σας απόρρητο

Η διεπαφή είναι ελαφριά και επίκαιρη, δεν κουράζει με τις άσκοπες οθόνες εκκίνησης. απλά θα κάθεται ήσυχα στη γραμμή μενού όταν χρειάζεται. Η ενεργοποίηση αυτής της εφαρμογής αύξησε την καταναλωμένη μνήμη από 3,32 GB σε 3,33 GB, δηλαδή ασήμαντα ~ 10 MB, επομένως γνωρίζουμε ότι δεν θα προσθέσει στο φορτίο. Με ένα μόνο κλικ, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε ολόκληρη τη μνήμη σας. Διατίθεται σε 3 σχεδιαστικές παραλλαγές σε περίπτωση που η προεπιλογή σας βαρεθεί. Σας τροφοδοτεί στατιστικά σε πραγματικό χρόνο τα οποία, σε σύγκριση με την ενσωματωμένη παρακολούθηση δραστηριότητας, διατηρούνται με ακρίβεια.

Σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε.

Διάγνωση μπαταρίας

Το Battery Diag είναι μια εφαρμογή παρακολούθησης μπαταρίας, με εμπνεύσεις σχεδιασμού από το iOS 7, και σας δίνει σημαντικές πληροφορίες για την μπαταρία σας σε πραγματικό χρόνο. Οι ίδιες πληροφορίες είναι ήδη διαθέσιμες στο σύστημά σας σε διάφορες τοποθεσίες, αλλά όχι σε τόσο προσεγμένη συσκευασία.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τους εξερχόμενους συνδέσμους παρακολούθησης Reddit

Μια μπαταρία είναι θύμα χημικής γήρανσης. Μια μπαταρία λιθίου (Li) αρχίζει να γερνάει τη στιγμή που δημιουργείται. Για να διατηρήσετε μια καρτέλα σχετικά με την απόδοση της μπαταρίας σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο, προτείνουμε το Battery Diag.

Η μπαταρία στο δοκιμασμένο σύστημα λειτουργούσε καλά ακόμα και μετά από 212 κύκλους. Τα στοιχεία που δημοσιεύονται είναι οι πλησιέστερες εκτιμήσεις από την τρέχουσα κατάσταση της μπαταρίας σας. Εάν τροποποιήσετε τις συνθήκες χρήσης προσθέτοντας ή μειώνοντας το φορτίο στο σύστημα (συγκεκριμένα CPU), αυτά τα στοιχεία θα επηρεαστούν (η εκτιμώμενη διάρκεια εκτέλεσης αυξήθηκε από 5:40 σε 6:18 σε λίγα λεπτά αδρανοποίησης).

Επιτρέψτε μας να σας καθοδηγήσουμε για το τι δείχνουν στην πραγματικότητα αυτές οι πληροφορίες. 1 κύκλος μπαταρίας είναι όταν μια πλήρης μπαταρία αποφορτίζεται μέχρι να απενεργοποιηθεί. Εάν τα επίπεδα της μπαταρίας σας παραμένουν περίπου μεταξύ 25%-80% (διαφέρει από μπαταρία σε μπαταρία), ο αριθμός των κύκλων σας, λίγο πολύ, θα παραμείνει ανεπηρέαστος. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σίγουρα θα επηρεαστεί από την αυστηρή χρήση. Υπάρχουν πολλές τεχνικές για την παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας ενός συγκεκριμένου Mac, εάν σας ενδιαφέρει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Ένας πάγιος κανόνας είναι να αποφύγετε την εξάντληση της μπαταρίας σας κάτω από μεγάλα φορτία, π.χ. χρήση με επίκεντρο την GPU (όπως παιχνίδια ή επεξεργασία βίντεο). Εάν τα βαριά φορτία είναι αναπόφευκτα, κάντε ό,τι μπορείτε για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία μεταξύ 10º C και 40º C. Δοκιμάστε ένα μαξιλάρι ψύξης.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση TRUNC στο Excel

Με αυτές τις δύο εφαρμογές, μπορείτε να παρακολουθείτε στενά την υγεία του συστήματός σας και να λαμβάνετε μέτρα εάν/όταν χρειάζεται.

Κατεβάστε το Memory Diag δωρεάν εδώ

Κατεβάστε το Battery Diag δωρεάν εδώ