Το Lingua.ly σας διδάσκει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αραβικά και Εβραϊκά

Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας στο διαδίκτυο δεν είναι κάτι νέο. Έχουμε δει εργαλεία όπως το Duolingo που κάνουν τη διαδικασία εύκολη και διασκεδαστική. Και μια γρήγορη αναζήτηση στο Google θα αποκαλύψει πολλές παρόμοιες τεχνικές και μεθόδους, με τη μορφή επεκτάσεων προγράμματος περιήγησης, ιστού και εφαρμογών για κινητά, και καλά, τι άλλο. Το Lingua.ly είναι ένα τέτοιο καταπληκτικό εργαλείο που θέλει να κάνει ολόκληρο τον ιστό την παιδική σας χαρά εκμάθησης γλώσσας. Σας ενημερώνει πόσο καλά γνωρίζετε μια συγκεκριμένη γλώσσα και στη συνέχεια προτείνει διαφορετικές λέξεις και κείμενο για ανάγνωση και βελτίωση των δεξιοτήτων σας από εκεί και πέρα. Μπορείτε επίσης να κάνετε κουίζ από καιρό σε καιρό για να δείτε το αποτέλεσμα των προσπαθειών σας.

Το Lingua.ly είναι μια εφαρμογή πολλαπλών πλατφορμών, επομένως ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης ή την κινητή συσκευή που έχετε, θα λειτουργεί σαν γοητεία. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνολογία επεξεργασίας φυσικής γλώσσας για να σας βοηθήσει με τη γλώσσα που θέλετε να μάθετε. Και επί του παρόντος υποστηρίζει Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Αραβικά και Εβραϊκά.

  Ο Microsoft Edge αποκτά μια πλαϊνή γραμμή αναζήτησης στο Web

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό Lingua.ly χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο Facebook ή στο Google. Μετά από αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε τη γλώσσα που θέλετε να μάθετε από τα σχετικά αναπτυσσόμενα μενού, επιλέξτε την επιλογή συλλογής λέξεων (διπλό κλικ ή Alt + διπλό κλικ) για να συνεχίσετε.

Τώρα ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς λειτουργεί. Στον κύριο πίνακα ελέγχου του Lingua.ly, μπορείτε να πλοηγηθείτε στις διάφορες λειτουργίες του. Η εφαρμογή παρέχει μια επιμελημένη λίστα προτεινόμενου υλικού για την επιλεγμένη γλώσσα σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να μάθετε κάτι σχετικό με την τεχνολογία, μπορείτε να διαβάσετε ένα σωρό άρθρα στα γαλλικά, τα ισπανικά ή τη γλώσσα που θέλετε να μάθετε. Ένας άλλος τρόπος μάθησης είναι να επιλέξετε ένα πακέτο λέξεων για να βελτιώσετε το λεξιλόγιό σας ή ακόμα και να προσθέσετε τις δικές σας λέξεις.

  Διακοπή της αυτόματης αναπαραγωγής κινούμενων GIF στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Μπορείτε να προσθέσετε πολλά περισσότερα διαφορετικά πακέτα λέξεων στο οπλοστάσιό σας, που περιλαμβάνουν διαφορετικές γλώσσες που πρέπει να μάθετε. Μπορείτε να προσθέσετε από απλούς στους πιο σύνθετους όρους ανάλογα με την πρόσφυσή σας στη συγκεκριμένη περιοχή. Από το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε ότι σας επιτρέπει είτε να προσθέτετε πακέτα λέξεων είτε να εισάγετε προσαρμοσμένες λέξεις, αν θέλετε.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η ικανότητα του Lingua.ly να σας κάνει να μάθετε τη νέα γλώσσα χρησιμοποιώντας πολλαπλές αισθήσεις, δηλαδή τα αυτιά και τα μάτια σας. Ασχολεί τα αυτιά σας μέσω ηχητικής προφοράς των λέξεων και τα μάτια σας με οπτικές εικόνες. Μπορείτε, φυσικά, να διαβάσετε και τις λέξεις.

Ένας άλλος τρόπος για να μάθετε είναι προσθέτοντας με μη αυτόματο τρόπο τις λέξεις από ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Όταν βρίσκεστε σε μια ιστοσελίδα, απλώς κάντε διπλό κλικ σε μια λέξη και το Lingua.ly θα την πάρει αυτόματα και θα εμφανίσει τη μετάφρασή της καθώς και την προφορά ήχου, τον ορισμό και τα συνώνυμα κ.λπ. Οι λέξεις που προστίθενται στη βάση δεδομένων σας επισημαίνονται με ανοιχτό μπλε και Έντονο Κείμενο. Για τη συλλογή των λέξεων θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την επέκταση Chrome του Lingua.ly στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

  Πώς να περικόψετε σωστά τις εικόνες μέσα σε ένα έγγραφο MS Word

Μόλις περάσετε το στάδιο εκμάθησης, μπορείτε να πλοηγηθείτε στην επιλογή «Πρακτική» και το Lingua.ly θα σας ρωτήσει τη σημασία κάποιας τυχαίας λέξης που μπορεί να έχετε ήδη μάθει. Πρώτα σας ρωτά αν έχετε ήδη μάθει μια συγκεκριμένη λέξη ή όχι. Επιλέξτε ναι και θα σας δώσει πέντε δευτερόλεπτα για να πείτε το νόημά του από ένα σύνολο δεδομένων επιλογών.

Συνολικά, το Lingua.ly παρέχει έναν εξαιρετικό νέο (και διασκεδαστικό) τρόπο εκμάθησης μιας νέας γλώσσας ακόμα και όταν απλώς περιηγείστε στον Ιστό. Είναι εύκολο στη ρύθμιση, απλό στη χρήση και λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Επισκεφτείτε το Lingua.ly