Το iPad Pro ως εναλλακτικό υπολογιστή

Το iPad Pro, όπως όλα τα προϊόντα της Apple, είναι απίστευτα ακριβό. Απευθύνεται σε επαγγελματίες σχεδιασμού αλλά διαθέτει χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από ένα παραδοσιακό iPad. Το Apple Pencil για ένα. Δεδομένης της απότομης τιμής του, ίσως χρειαστεί να επιλέξετε ανάμεσα στην αγορά του iPad Pro ή στην αγορά ενός καλύτερου υπολογιστή ή ακόμα και ενός Mac. Οι δυνατότητες γραφικών του iPad Pro είναι καλά τεκμηριωμένες, αλλά δεν μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα εάν θα χρησιμεύσει ως καλή αντικατάσταση για έναν υπολογιστή. Μπορεί να μπορείτε να ολοκληρώσετε τα σχέδια σχεδίασής σας, αλλά θα μπορείτε να αλληλεπιδράτε με άτομα, να στέλνετε email, να συμπιέσετε αρχεία και να πληκτρολογείτε άνετα στη συσκευή. Ρίχνουμε μια ματιά στο πόσο καλό είναι ένα iPad Pro στο να είναι υπολογιστής.
Για να δοκιμάσουμε πραγματικά πόσο καλό είναι το iPad Pro ως αυτόνομος υπολογιστής, αποφασίσαμε να συνθέσουμε αυτό το άρθρο σε ένα iPad Pro 9,7 ιντσών, χρησιμοποιώντας ένα Apple Magic Keyboard συνδεδεμένο μέσω Bluetooth.

Γραφή

Το iPad μόνο, με το πληκτρολόγιο της οθόνης αφής του δεν συνιστάται για άτομα που θέλουν να γράψουν εκτενώς. Δεν υπάρχει απτική ανάδραση, επομένως η εκτενής γραφή δεν θα είναι μια ομαλή εμπειρία. Συχνά θα αναρωτιέστε αν χάσατε ένα κλειδί επειδή ο παραδοσιακός σας συντονισμός χεριού-ματιού δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του εδώ.

Δοκιμάσαμε πληκτρολόγια τρίτων κατασκευαστών λεύκας στο iOS. Οι εφαρμογές δεν βελτίωσαν πολύ την εμπειρία γραφής. Η οθόνη του iPad, παρά το πλάτος της, είναι ανεπαρκής για κάθε είδους εκτεταμένη γραφή. Ορισμένες εφαρμογές, όπως το GBoard ή το SwiftKey, που επιτρέπουν κινήσεις παρακολούθησης όπως το Swype επιτάχυναν την εμπειρία για κοινές λέξεις, αλλά πρέπει πάντα να επιστρέφετε και να ελέγχετε σε περίπτωση που χρησιμοποιείται μια ασυνήθιστη λέξη. Για άλλες εφαρμογές που επέτρεπαν την εισαγωγή κειμένου, π.χ. Chrome ή δημιουργία εγγράφων, π.χ. MS Word, η οθόνη μετακινείται πάντα κατά την εναλλαγή μεταξύ των στοιχείων ελέγχου. Τελικά, η διαχείριση τόσο του iPad όσο και της πληκτρολόγησης γίνεται δύσκολη.

  Πώς λαμβάνουν πληροφορίες οι εταιρείες ελέγχου ιστορικού;

Μιλώντας για κινούμενη οθόνη, θα χρειαστείτε μια βάση. Αυτό μπορεί να είναι ένα κάλυμμα με βάση στήριξης ή κάτι σπιτικό όπως χαρτομάντιλο. Το θέμα είναι ότι το iPad πρέπει να είναι σταθερό όταν γράφετε. Ένα πληκτρολόγιο συνδεδεμένο μέσω bluetooth θα αφαιρέσει την ανάγκη χειρισμού της οθόνης, επομένως εάν θέλετε μια άνετη εμπειρία γραφής, είναι απαραίτητο ένα πληκτρολόγιο Bluetooth. Αυτό δεν αφαιρεί από το iPad, δεδομένου ότι θα χρειαστείτε ένα φυσικό πληκτρολόγιο με το Mac ή τον υπολογιστή σας. Αυτό που δείχνει είναι ότι η είσοδος αφής δεν έχει σχεδιαστεί για μακροπρόθεσμη πληκτρολόγηση.

Επεξεργασία

Το iPad Pro είναι πιο αποτελεσματικό όταν πρόκειται για επεξεργασία, επειδή δεν χρειάζεται πολύ πληκτρολόγηση. Οποιαδήποτε από τις δημοφιλείς εφαρμογές σχολιασμού θα σας βοηθήσει να απεικονίσετε επεξεργασίες, μεγάλες και μικρές. Αν έχετε το Apple Pencil, σας φανεί χρήσιμο εδώ.

Multi-Tasking

Ο ρυθμός εργασίας σας υποφέρει επίσης σε ένα iPad Pro, καθώς υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στην εκτέλεση πολλαπλών εργασιών χωρίς ποντίκι. Δοκιμάστε να αντιγράψετε μια ολόκληρη πρόταση χρησιμοποιώντας μόνο μια οθόνη αφής και δείτε πόσο περίπλοκο είναι. Δεν είναι μεγάλη υπόθεση αν αντιγράφετε ένα ή δύο αποσπάσματα στο τηλέφωνό σας, αλλά δεν είναι υπέροχο όταν επεξεργάζεστε κάτι μεγάλο.

Τα iPad δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τις συσκευές γραφής, παρόλο που αυτή είναι ακριβώς η πρόθεση της Apple με τις συσκευές μεγαλύτερης οθόνης. Τα tablet δεν διαθέτουν το είδος πολλαπλών εργασιών που καθιστά τους υπολογιστές/Mac το προτιμώμενο μέσο. Για παράδειγμα, δεν μπορεί κανείς να ανοίξει πολλά αρχεία DOCX ταυτόχρονα σε ένα iPad. Αυτό είναι κάτι πολύ βασικό που μπορείτε να κάνετε σε υπολογιστή και Mac χωρίς να το σκεφτείτε δύο φορές.

Γραφικά

Το iPad Pro διαφημιζόταν πάντα ως μεσσιανικό διάταγμα για τους καλλιτέχνες λόγω της δύναμης που παρέχει για την επεξεργασία εικόνας μέσω μυριάδων εφαρμογών. Ωστόσο, υπάρχουν και εκεί περιορισμοί. Παρόλο που εφαρμογές όπως το ProCreate είναι ισχυροί κινητήρες, δεν υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει με αυτό σε ένα iPad Pro.

  Πώς να προσθέσετε μια παύλα ή μια διακεκομμένη διαδρομή σε σχήματα και μονοπάτια στο Photoshop

Παρόλο που η κοινότητα τέχνης καταφέρνει να πάρει αποτελέσματα από ένα iPad Pro, εξακολουθεί να μην συγκρίνεται με το Adobe Photoshop για PC/Mac. Δεν μπορείτε να χειριστείτε πολλά αρχεία PSD ταυτόχρονα, δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον χώρο αποθήκευσης με τον ίδιο βολικό τρόπο για συγκεκριμένα στοιχεία (υφές, εικόνες, κ.λπ.).
Ένα μεγάλο μειονέκτημα του οικοσυστήματος των αξεσουάρ της Apple είναι ότι δεν είναι all-inclusive. Για ένα έξυπνο κάλυμμα 150 $ (με πληκτρολόγιο) δεν έχει χώρο για να φιλοξενήσει το Apple Pencil. Σε σύγκριση με αυτό, η κάπως αδύναμη σύλληψη για το στυλό Surface σε ένα βιβλίο Surface είναι στην πραγματικότητα καλύτερη.

Επεξεργασία βίντεο

Η επεξεργασία βίντεο είναι κάθε άλλο παρά μια απλή διαδικασία σε έναν υπολογιστή. Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία προς έλεγχο και οι εφαρμογές τους είναι πολύπλοκες. Κάποια επεξεργασία είναι τόσο απλή όσο η μείωση ενός κλιπ κατά μερικά δευτερόλεπτα εδώ και εκεί, ενώ άλλοι τύποι απαιτούν τη μετατροπή απλών κλιπ σε υποψηφίους για Όσκαρ. Όσον αφορά το τελευταίο, το iMovie και παρόμοια εργαλεία iOS έχουν αυτό το μέρος χειρισμό, ακόμη και το ενσωματωμένο εργαλείο αποκοπής είναι αρκετό για αυτό. Ωστόσο, η επικάλυψη κειμένου και η προσθήκη εφέ μετάβασης είναι περιορισμένη στο iOS. Έτσι, μια μικρής κλίμακας δραστηριότητα επεξεργασίας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα iPad Pro, ωστόσο η άρση βαρών εξακολουθεί να είναι κάτι που είναι καλύτερο να αφεθεί σε εταιρείες όπως το Adobe Premiere ή το Final Cut Pro.

Μολύβι μήλου

Μια φθηνότερη γραφίδα μπορεί να κάνει πολλά από τα πράγματα που μπορεί ένα μολύβι, όπως σχολιασμούς, μικρές επεξεργασίες, μερικά παιχνίδια που βασίζονται σε σχέδιο. Ωστόσο, για πιο περίπλοκες εργασίες, όπως η σχεδίαση για επαγγελματίες, ο σχολιασμός μεγάλων τμημάτων κειμένου, η λήψη χειρόγραφων σημειώσεων κ.λπ. γίνονται πολύ πιο αποτελεσματικά με ένα Apple Pencil. Ωστόσο, αυτή είναι μια προσωπική επιλογή και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι σκοπεύετε να κάνετε στη συσκευή.
Αν αναρωτιέστε αν πρέπει να παραλείψετε να αποκτήσετε το Apple Pencil με το iPad Pro, θα πρέπει να επανεξετάσετε γιατί αγοράζετε αυτή τη συσκευή εξαρχής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο iPad και θα λειτουργήσει εξίσου καλά για εσάς. Αξίζει επίσης να επανεξετάσετε εάν χρειάζεστε ένα tablet ή όχι εξαρχής.

  Τι είναι η ανάλυση 4K; Μια επισκόπηση του Ultra HD

Στο δρόμο

Το iPad Pro, όπως όλα τα άλλα iPad πριν από αυτό, εμπίπτει σε δύο κατηγορίες, με ή χωρίς σύνδεση κινητής τηλεφωνίας. Η απόκτηση ενός iPad με δυνατότητα μόνο WiFi θα σας εξοικονομήσει χρήματα, αλλά θα περιορίσετε και την κινητικότητά σας. Η σύνδεση LTE ενώ ταξιδεύετε μπορεί να κάνει την επικοινωνία πιο βολική, αντί να περιμένεις ένα hotspot WiFi. Δεδομένης της μικροσκοπικής περιοχής που χρειάζεται ένα iPad για να λειτουργήσει, μπορείτε να το κάνετε να λειτουργεί σχεδόν οπουδήποτε. Δεδομένου του πόσο δημοφιλές είναι το καλώδιο δεδομένων της Apple, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την εύρεση αντικαταστάτη εάν σπάσει το δικό σας. Ίσως χρειαστεί να φέρετε έναν προσαρμογέα πρίζας, αλλά δεν είναι πολύ δύσκολο να το αποκτήσετε.

Το iPad Pro ως εναλλακτική λύση υπολογιστή λειτουργεί μόνο εάν έχετε ένα δίκτυο WiFI για να συνδεθείτε. Η μόνη άλλη λύση είναι να πληρώσετε περισσότερα για το μοντέλο LTE ή να συνδεθείτε σε ένα hotspot. Εάν επιλέξετε να συνδέσετε το iPad Pro σας σε ένα hotspot που δημιουργήθηκε στο iPhone σας, η μπαταρία σας φυσικά θα εξαντληθεί πιο γρήγορα.

συμπέρασμα

Ένα iPad Pro ως εναλλακτική λύση υπολογιστή λειτουργεί μόνο για μη γραφικούς σκοπούς. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι που προτιμούν ακόμη πιο συμπαγές υλικό από τους μικρούς φορητούς υπολογιστές θα το βρουν πλεονεκτικό καθώς το μοντέλο 9,7 ιντσών καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο.

Συνολικά, το iPad Pro είναι ένα ισχυρό tablet, το 12,9 ιντσών είναι ήδη τόσο μεγάλο όσο ένα Macbook Pro/Air 13,3 ιντσών και κοστίζει περίπου το ίδιο, επομένως οι επαγγελματίες συγγραφείς έχουν ήδη βρει το υλικό τους. Το iPad Pro ως εναλλακτική λύση υπολογιστή δεν είναι καλή επιλογή. Απλώς δεν έχει τα μέσα να επαναλάβει τη λειτουργικότητα που υποσχέθηκε σε ένα φορητό υπολογιστή. Ωστόσο, αυτή είναι μια λογική εναλλακτική συσκευή για γραφή, εφόσον έχετε κάποιο συμπληρωματικό υλικό.