Το iOS 15 εξαντλείται η μπαταρία; Εδώ είναι μερικοί ακριβείς τρόποι για να το διορθώσετε!

Αυτή είναι μια ολοκληρωμένη λίστα επιδιορθώσεων και εφαρμογών για την παρακολούθηση και την πρόληψη της εξάντλησης της μπαταρίας του iOS 15.

Η εξάντληση της μπαταρίας δεν είναι κάτι νέο με το iOS. Ακόμη και Η Apple πιάστηκε να το κάνει εσκεμμένα. Επομένως, αν δυσκολεύεστε να κρατήσετε το iPhone σας ζωντανό, μείνετε στη θέση του. Υπάρχουν πολλοί σαν εσάς που αναζητούν λύσεις.

Και αυτό τελειώνει εδώ.

Συμβουλές για την εξάντληση της μπαταρίας του iOS 15

Αυτή είναι μια απόλυτη συλλογή από συμβουλές και κόλπα για να αποφύγετε αυτήν την ενοχλητική εξάντληση της μπαταρίας, ειδικά μετά την ενημέρωση στο iOS 15. Επιπλέον, θα αναφέρουμε ορισμένες εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν στην παρακολούθηση της μπαταρίας.

Χωρίς καμία αναμονή, ας ξεκινήσουμε με το πρώτο:

Απεγκαταστήστε τις περιττές εφαρμογές

Αυτό φαίνεται αρκετά γενικό. Αλλά κατεβάζουμε εφαρμογές με την πάροδο του χρόνου και ξεχνάμε να απεγκαταστήσουμε μερικές που τελικά εξυπηρετούν τον σκοπό τους. Αυτό αυξάνει τις περιττές εφαρμογές.

Και με αυτό ξεκινά η άχρηστη παρακολούθηση, οι ειδοποιήσεις push, η χρήση στο παρασκήνιο και, στη συνέχεια, ένα τηλέφωνο που πολύ συχνά πεθαίνει νωρίτερα από ό,τι θα έπρεπε.

Περιορίστε την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο

Λοιπόν, με τις μη βασικές εφαρμογές εκτός εικόνας, ήρθε η ώρα να ελέγξουμε ό,τι μας απομένει. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο.

  Πώς να αφαιρέσετε το φόντο από τις φωτογραφίες στο iOS 16 στο iPhone

Απενεργοποιήστε το διακόπτη για τις εφαρμογές που δεν χρειάζεται να εκτελείτε συνεχώς στο παρασκήνιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαθέσετε το WhatApp ή το Email, τα οποία πρέπει να ελέγχουν για νέα μηνύματα/mail.

Ωστόσο, οτιδήποτε όπως το Spotify ή το Netflix δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να ανανεώνεται αυτόματα.

Σταματήστε τις άσκοπες ειδοποιήσεις

Αυτό είναι πάλι για τις εφαρμογές. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα προβλήματα εξάντλησης της μπαταρίας του iOS 15 σε μεγάλο βαθμό, αν μπορείτε να σταματήσετε τις μη βασικές ειδοποιήσεις.

Όχι μόνο γεμίζουν το πλαίσιο ειδοποιήσεων και προκαλούν περισπασμούς, αλλά εξαντλούν την μπαταρία του iPhone σας με κάθε αναδυόμενο παράθυρο. Κάθε φωτισμός οθόνης σε συνδυασμό με το κουδούνι ειδοποιήσεων αφαιρεί λίγο από την ήδη εξαντλημένη μπαταρία του smartphone σας.

Ρυθμίστε την Κοινή χρήση τοποθεσίας

Μην αφήνετε κάθε εφαρμογή να σας παρακολουθεί συνεχώς! Αυτό δεν είναι μόνο μια ανησυχία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά και μια εξόντωση μπαταρίας. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας και απενεργοποιήστε την κοινή χρήση τοποθεσίας για επιλεγμένες εφαρμογές.

Μπορείτε είτε να μεταβείτε στο Κατά τη χρήση για εφαρμογές όπως οι Χάρτες Google είτε να επιλέξετε Ποτέ για οτιδήποτε όπως το Canva.

Γενικά, θα πρέπει να μεταβείτε σε Κατά τη χρήση για κάθε εφαρμογή.

Απενεργοποίηση του Analytics

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Analytics. Απενεργοποιήστε την κοινή χρήση iPhone & Watch Analytics. Αυτό θα μειώσει την κατανάλωση στο παρασκήνιο και θα βελτιώσει το συνολικό απόρρητο της συσκευής.

Χρησιμοποιήστε τη σκοτεινή λειτουργία

Δεν είναι μόνο για την επίλυση του προβλήματος της μπαταρίας του iOS 15. Αυτό θα λειτουργήσει με οποιοδήποτε smartphone.

  Τι είναι το σύστημα αρχείων Apple (APFS) που παρουσιάστηκε στο iOS 10.3

Και η διαφορά θα ήταν σημαντική αν έχετε ένα τηλέφωνο με οθόνες AMOLED/OLED. Επειδή αυτές οι οθόνες φωτίζουν μόνο συγκεκριμένα pixel που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή, η σκοτεινή λειτουργία θα κρατήσει τους άλλους σε ύπνο, εξοικονομώντας έτσι την μπαταρία.

Αλλά ακόμη και σε άλλες τεχνολογίες οθόνης, θα πρέπει να κάνει τη διαφορά.

Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας

Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας είναι μια άλλη λειτουργία που μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της μπαταρίας του iOS 15. Μπορείτε να το βρείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία. Κάποιος μπορεί επίσης να προσθέσει ότι στο Κέντρο Ελέγχου για να απλοποιήσει τη διαδικασία.

Αυτή η λειτουργία θα μειώσει τις δραστηριότητες στο παρασκήνιο που απαιτούν μπαταρία, όπως ανάκτηση αλληλογραφίας, αυτόματες λήψεις, αυτόματο κλείδωμα, 5G, φωτογραφίες iCloud κ.λπ. Και αυτή η λειτουργία θα απενεργοποιηθεί όταν το τηλέφωνό σας φορτιστεί πλήρως. Επομένως, πρέπει να το ενεργοποιείτε κάθε φορά χειροκίνητα.

Μειώστε την κίνηση

Τα κινούμενα σχέδια και τα εφέ είναι γνωστά γουρούνια μπαταρίας. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα και ενεργοποιήστε τη λειτουργία Μείωση κίνησης.

Αυτό θα απενεργοποιήσει ορισμένα από τα κινούμενα σχέδια της εφαρμογής, την παράλλαξη και τα εφέ οθόνης, όπως ζουμ και διαφάνεια. Σημειωτέον, αυτό δεν θα επηρεάσει με κανέναν τρόπο την καθημερινή σας εργασία.

Βελτιστοποιήστε το Safari

Ένα άλλο πράγμα για να διορθώσετε την εξάντληση της μπαταρίας του iOS 15 είναι να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας.

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ορίσετε αυτόματο κλείσιμο καρτελών μετά από μια ημέρα, εβδομάδα ή μήνα. Αυτό θα δώσει μια καθαρή εμπειρία περιήγησης και θα εξοικονομήσει λίγη μπαταρία.

  Πώς να διορθώσετε το γραφικό στοιχείο μπαταριών που λείπουν στο iOS

Επιπλέον, μπορείτε να καταργήσετε τις προεπισκοπήσεις βίντεο. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Κίνηση και απενεργοποιήστε τις προεπισκοπήσεις βίντεο αυτόματης αναπαραγωγής.

Ακολουθούν ορισμένες εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν στην παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση της μπαταρίας.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Διάρκεια ζωής μπαταρίας είναι ένα δωρεάν εργαλείο ανάλυσης αποστράγγισης μπαταρίας που σας ενημερώνει για τις δραστηριότητες που εξαντλούν την μπαταρία σας.

Σας δίνει πληροφορίες για συνδεδεμένα αξεσουάρ, όπως το Apple Watch.

Αυτό αναφέρει επίσης την κατάσταση της μπαταρίας. Έτσι, θα ξέρετε αν είναι ώρα να αντικαταστήσετε την μπαταρία του gadget σας.

Ένας χρήστης φέρεται να το χρησιμοποίησε για να ελέγξει την κατάσταση της μπαταρίας του τηλεφώνου αντικατάστασης που στάλθηκε από τον πάροχο. Αυτή η εφαρμογή έδειξε την κακή κατάσταση της μπαταρίας, σώζοντας έτσι τον χρήστη και λαμβάνοντας γνήσια αντικατάσταση.

Μπαταρία HD+

Μπαταρία HD+ είναι σημαντικό να σας ενημερώνει για τον εκτιμώμενο χρόνο που απομένει για δραστηριότητες όπως η αναπαραγωγή μουσικής, η ροή βίντεο, η περιήγηση στο web, η αναμονή κ.λπ.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε συναγερμούς για ελάχιστο και μέγιστο ποσοστό μπαταρίας που αναφέρονται στην αποφόρτιση και τη φόρτιση, αντίστοιχα.

Αυτή η εφαρμογή συνιστά στους κατόχους νέων συσκευών να εκτελούν και να μοιράζονται τα αποτελέσματα βαθμονόμησης για να κάνουν τις εκτιμήσεις πιο ακριβείς.

συμπέρασμα

Ενώ μπορεί να υπάρχουν πολλές άλλες συμβουλές για τη βελτίωση της εξάντλησης της μπαταρίας του iOS 15, η ουσία τους θα ήταν να απενεργοποιήσετε ή να περιορίσετε τον αυτοματισμό.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι μια σημαντική ενίσχυση της μπαταρίας εάν μπορείτε να ζήσετε χωρίς Siri ή να απενεργοποιήσετε το Hey Siri. Επειδή όλες οι αυτόματες λειτουργίες είναι σε κατάσταση αναμονής (με αποτέλεσμα να καταναλώνεται μπαταρία) μέχρι την εκκίνησή τους. Ομοίως, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε Σημαντικές τοποθεσίες (Υπηρεσίες τοποθεσίας > Σύστημα > Υπηρεσίες) για να εξοικονομήσετε λίγο χυμό.

Ενώ η αποστράγγιση της μπαταρίας είναι ενοχλητική, η απώλεια δεδομένων είναι πιο επικίνδυνη και προβληματική. Δείτε λοιπόν μερικά εργαλεία για την ανάκτηση δεδομένων στο iOS σας.