Το Instagram διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς;

Το Instagram είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο με έδρα το Menlo Park της Καλιφόρνια. Έχει χώρους εργασίας στο Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη επίσης. Ο Kevin Systrom και ο Mike Krieger ίδρυσαν το Instagram το 2010. Σε τηλέφωνα iOS και Android, οι χρήστες μπορούν να τραβούν και να αρχίζουν να μοιράζονται φωτογραφίες και ιστορίες, να προσθέτουν φίλτρα και να στέλνουν μηνύματα απευθείας σε άλλους χρήστες. Το Instagram ανέφερε ένα δισεκατομμύριο μέσους χρήστες ανά μήνα τον Ιανουάριο του 2020. Θα πρέπει να γνωρίζετε τυχόν κανονισμούς σχετικά με τους παλιούς λογαριασμούς εάν αποφασίσετε να κάνετε ένα διάλειμμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν αναζητάτε συμβουλές σχετικά με ερωτήσεις όπως το αν το Instagram διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς, σας προσφέρουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει τα πάντα σχετικά με τους κανόνες και τους κανονισμούς σχετικά με τέτοιες καταστάσεις όπου μπορεί να αναρωτιέστε αν το Instagram διέγραψε τον λογαριασμό μου.

Το Instagram διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς;

Ναι, μπορούν να το κάνουν. Αλληλεπιδρώντας με τον ιστότοπο με κάποιο τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε την επισήμανση του λογαριασμού σας ως νεκρού, σύμφωνα με τον Ιστότοπο Υποστήριξης του Instagram. Στην ουσία, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι περιστασιακά να συνδεθείτε και να αφοσιωθείτε στο Instagram μοιράζοντας φωτογραφίες, κάνοντας like ή σχολιάζοντας.

  Πώς να βγείτε ζωντανά με φίλους στο Instagram

Μπορώ να διαγράψω ένα ανενεργό Instagram;

Ναι, σε γενικές γραμμές, το Instagram έχει θεσπίσει πολιτικές για την κατάργηση οποιουδήποτε αδρανούς λογαριασμού χρήστη μετά από μια συγκεκριμένη περίοδο. Το Instagram χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμους για την αναζήτηση και εξέταση των πληροφοριών, της δραστηριότητας κ.λπ. των χρηστών του. Το Instagram, για παράδειγμα, έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει μια ανάρτηση ή τον λογαριασμό, εάν περιέχει προσβλητικό υλικό. Όλες οι πληροφορίες σας αποθηκεύονται επίσης στην εφαρμογή για μελλοντική χρήση, ακόμη και αν αφαιρέσετε το απαράδεκτο περιεχόμενο. Ως εκ τούτου, μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Instagram για οποιονδήποτε λόγο, εφόσον το κρίνει το Instagram.

Γιατί το Instagram διαγράφει λογαριασμούς;

Το Instagram διαγράφει λογαριασμούς για πολλούς λόγους. Συνήθως, υπάρχει ένα σύστημα που ακολουθείται από την ομάδα τεχνικής υποστήριξης όταν πρόκειται για ζητήματα που σχετίζονται με τη διαγραφή του λογαριασμού σας στο Instagram. Ωστόσο, ως επί το πλείστον, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι τα θέματα ασφάλειας και απορρήτου λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη από το Instagram γενικά. Το Instagram αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία των πολιτισμών, των φύλων και των αξιών στην κοινότητά μας. Αυτό σημαίνει ότι το Instagram μπορεί να διαγράψει ανεπιθύμητους και ψευδείς λογαριασμούς, καθώς και άλλους χρήστες και αναρτήσεις που παραβιάζουν τις Οδηγίες κοινότητας.

Πόσο καιρό πριν το Instagram διαγράψει έναν ανενεργό λογαριασμό

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το Instagram μπορεί να διαγράψει έναν ανενεργό λογαριασμό για διάφορους λόγους. Συνήθως, αυτό μπορεί να συμβεί όταν οι όροι του Instagram και οποιοιδήποτε άλλοι ισχύοντες όροι και κανόνες έχουν παραβιαστεί ή μπορεί να έχουν παραβιαστεί από εσάς κατά τη χρήση της εφαρμογής, γεγονός που έχει επίσης βλάψει την Πλατφόρμα, άλλα Meta Products ή το Instagram άλλων χρηστών.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τα likes στο Instagram

Επισήμως αναφέρεται ότι σε περίπτωση που υπάρχει αδράνεια στον λογαριασμό σας για διάστημα άνω των 90 ημερών ή περισσότερο, τότε το Instagram μπορεί να διαγράψει τον λογαριασμό σας με ή χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Σημείωση: Υπάρχει σημαντική ασάφεια σχετικά με τη διαγραφή ανενεργών λογαριασμών από το Instagram, καθώς πολλοί χρήστες έχουν δηλώσει ότι μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους ακόμη και μετά την περίοδο ειδοποίησης των 90 ημερών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας ανενεργός λογαριασμός έχει τεθεί σε αναστολή μετά από 2-3 χρόνια επίσης.

Πώς το Instagram θεωρεί έναν ανενεργό λογαριασμό;

Ένας λογαριασμός θεωρείται ανενεργός όταν δεν έχει χρησιμοποιηθεί για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Ένας λογαριασμός Instagram μπορεί να επισημανθεί ως ανενεργός για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αναφέρονται παρακάτω:

  • Την τελευταία φορά που συνδεθήκατε στο λογαριασμό σας και την ημερομηνία δημιουργίας του.
  • Εάν ο λογαριασμός σας έχει αρέσει σε οποιοδήποτε περιεχόμενο ή έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες, βίντεο ή ιστορίες.
  • Είτε ο λογαριασμός σας έχει ακόλουθους είτε όχι.

Το Instagram διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς;

Ναι, πιστεύεται ότι το Instagram διαγράφει προφίλ που ήταν εντελώς αδρανοποιημένα για έως και ένα έως δύο χρόνια, αν και δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις για το θέμα.

  Πώς να ξεπεράσετε την απαγόρευση του Instagram

Πώς να αποτρέψετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας

Είναι απλό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ενεργό λογαριασμό στο Instagram. Προσπαθήστε να αλληλεπιδράσετε με άλλους χρήστες και το περιεχόμενο που μοιράζονται ή ανεβάζουν. Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου τους Όρους και τους Κανονισμούς του Instagram και να μην τους παραβιάζετε, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επισήμανση ή κατάργηση του λογαριασμού σας.

Πώς μπορώ να ξέρω αν το Instagram διέγραψε τον λογαριασμό μου

Το Instagram θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή, με ή χωρίς προειδοποίηση προς εσάς, να λάβει πειθαρχικά μέτρα για να εξετάσει την εφαρμογή σας. Υπάρχουν συμβατικές και αυτοματοποιημένες μορφές επιβολής. Μπορεί να συνεπάγεται αναστολή ή απεγκατάσταση της εφαρμογής σας, άρνηση πρόσβασης σε εσάς και την εφαρμογή σας στο Δίκτυο, αναγκάζοντάς σας να σταματήσετε να επεξεργάζεστε δεδομένα Πλατφόρμας και να τα διαγράψετε, ακύρωση των συμβολαίων τους μαζί σας ή λήψη οποιασδήποτε άλλης ενέργειας κρίνουν σκόπιμο, συμπεριλαμβανομένης της λήξης άλλων συμφωνιών με εσείς.

Πώς μπορείτε λοιπόν να μάθετε αν το Instagram διέγραψε τον λογαριασμό σας; Λοιπόν, απλά δεν θα μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε ή να δείτε τον λογαριασμό σας από οποιοδήποτε άλλο προφίλ. Όλα τα δεδομένα που αποθηκεύονται από το Instagram θα αφαιρεθούν οριστικά από τη βάση δεδομένων του μετά από μια περίοδο 30 ημερών. Μπορούν να διατηρήσουν ορισμένα από τα δεδομένα σας και για νομικούς λόγους. Εάν πιστεύετε ότι ο λογαριασμός σας έχει απενεργοποιηθεί ή διαγραφεί από το Instagram κατά λάθος, θα πρέπει να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε Υποστήριξη Instagram.

Συνιστάται

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να μάθετε αν το Instagram διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.