Το Instagram απαγορεύει τις διευθύνσεις IP;

Τα τελευταία χρόνια, το Instagram (το οποίο ανήκει στο Facebook) έχει ξεκινήσει βελτιωμένες προσπάθειες για τη βελτίωση της κουλτούρας της κοινότητας της εφαρμογής. Το Instagram έχει λάβει μέτρα για να αποκλείσει τα bots, να μειώσει την αρνητικότητα, να καθαρίσει ψεύτικους λογαριασμούς και γενικά να μειώσει το ενίοτε υψηλό επίπεδο γενικής τοξικότητας του ιστότοπου. Το κύριο εργαλείο για να γίνει αυτό ήταν η απαγόρευση. Εκεί που κάποτε η διοίκηση του ιστότοπου θα είχε σηκώσει τα χέρια σε κάποια είδη κακής συμπεριφοράς, το Instagram θα καταδιώκει πλέον με σθένος ορισμένα είδη κακών ηθοποιών. Στην πραγματικότητα, η αίσθηση στην κοινότητα του Instagram ήταν, δυστυχώς, η αύξηση του επιπέδου παράνοιας μεταξύ ορισμένων χρηστών. Μετά από όλες αυτές τις αλλαγές έρχεται μια γενική ερώτηση από τους πιστούς αναγνώστες μας: απαγορεύεται η IP του Instagram;

Πώς ξέρετε αν σας έχουν αποκλειστεί από το Instagram;

Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το Instagram απαγορεύει τους χρήστες, επειδή οι άνθρωποι έχουν δει απευθείας μηνύματα από το Instagram στον λογαριασμό τους που εξηγούν ότι έχουν αποκλειστεί.

Αρκετά αυτονόητο

Μια λιγότερο προφανής μορφή απαγόρευσης είναι γνωστή ως «απαγόρευση φάντασμα» ή «shadowban», ένας ψύχραιμος όρος για μια πολύ ενοχλητική πρακτική. Σε ένα shadowban, δεν λαμβάνετε κανένα μήνυμα από τον ιστότοπο που να λέει ότι έχετε αποκλειστεί και όταν αλληλεπιδράτε με την εφαρμογή, όλα φαίνεται να λειτουργούν καλά – αλλά καμία από τις αναρτήσεις ή τα σχόλιά σας δεν δημοσιεύεται πραγματικά στον διακομιστή. Βλέπετε τα τοπικά σας αντίγραφα, ενώ κανείς άλλος δεν βλέπει καθόλου τα δοχεία σας.

Είναι δύσκολο να στενοχωριέσαι με το Instagram, ακόμα κι αν έχουν περάσει λίγο απαγορευμένοι, δεδομένου του δύσκολου περιβάλλοντος που βιώνουν τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, η δύναμη έχει σίγουρα μετατοπιστεί στα χέρια των πλατφορμών και των παρόχων εφαρμογών. Οι ιδιώτες έχουν ελάχιστη δυνατότητα προσφυγής όταν πρόκειται να προσφύγουν ή να ανακαλέσουν τις απαγορεύσεις.

Απαγόρευση IP του Instagram

Το Instagram δεν έχει κάνει επίσημες δηλώσεις σχετικά με το εάν απαγορεύεται βάσει διεύθυνσης IP, αλλά φαίνεται προφανές ότι το κάνουν. Ωστόσο, φαίνεται επίσης ξεκάθαρο ότι η απαγόρευση IP είναι μόνο ένας τρόπος με τον οποίο το Instagram αποκλείει την πρόσβαση στην υπηρεσία του για προβληματικούς χρήστες. Σε αντίθεση με ορισμένους παρόχους υπηρεσιών (όπως το Tinder), όπου η εταιρεία εφαρμογών δεν θέλει στην πραγματικότητα να απαγορεύσει τους χρήστες, αλλά πρέπει να ενεργεί σαν να το κάνουν για να διατηρήσει την εμπιστοσύνη στην πλατφόρμα, εάν το Instagram αποφασίσει να σας απαγορεύσει, θέλει να φύγετε, kaput. Και μια απαγόρευση IP μπορεί να είναι ένα στοιχείο μιας γνήσιας στρατηγικής για τον αποκλεισμό κάποιου από την υπηρεσία, αλλά είναι εντελώς αναποτελεσματική από μόνη της.

  Πώς να διορθώσετε το Instagram που δεν μπορούσε να ανανεώσει τη ροή

Ο λόγος για αυτό είναι απλός: οι διευθύνσεις IP είναι ένα από τα πιο ασήμαντα κομμάτια αναγνώρισης πληροφοριών για αλλαγή. Όταν ένας χρήστης συνδέεται σε μια πλατφόρμα όπως το Instagram, υπάρχει μια σειρά από μοναδικές πληροφορίες που συνοδεύουν την επίσκεψη, όπως:

  • μοναδικό όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης
  • Διεύθυνση IP που δείχνει τη θέση δικτύου του υπολογιστή ή της συσκευής του χρήστη
  • Διεύθυνση MAC που δείχνει το αναγνωριστικό υλικού του υπολογιστή ή της συσκευής του χρήστη
  • άλλες πληροφορίες βασισμένες σε συσκευές για smartphone (IMEI)
  • Έτσι, εάν το Instagram αποφασίσει να αποκλείσει κάποιον από το σύστημά του, θα συμπεριλάβει όλα αυτά τα στοιχεία. Δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Instagram με το παλιό σας όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης ή από την παλιά σας διεύθυνση IT ή με την ίδια διεύθυνση MAC ή τις ίδιες πληροφορίες τηλεφώνου ή συσκευής στο τηλέφωνό σας. Οποιαδήποτε από αυτές τις πληροφορίες, που σχετίζεται με μια νέα προσπάθεια σύνδεσης, θα είναι αρκετή για να καταδικάσει τη νέα προσπάθεια στην ίδια κατάσταση απαγόρευσης με την οποία ξεκινήσατε.

    Πώς να αφαιρέσετε τον αποκλεισμό από το Instagram;

    Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να το κάνετε. Το ένα είναι να περιμένετε λίγο και να ελπίζετε ότι η απαγόρευσή σας ήταν κάτι προσωρινό και ότι το Instagram θα σας επαναφέρει σε πλήρη πρόσβαση. Συνήθως, εάν πρόκειται να συμβεί αυτό, θα το ξέρετε. Η ειδοποίησή σας για παραβίαση των όρων και προϋποθέσεων του ιστότοπου θα παρέχει ένα χρονικό πλαίσιο μετά το οποίο θα αρθεί η απαγόρευσή σας.

    Ο άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε προγράμματα λογισμικού για να τροποποιήσετε τη διεύθυνση IP σας, να αλλάξετε τη διεύθυνση MAC σας και ακόμη και να συγκαλύψετε το IMEI σας στο smartphone σας.

      Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για το Instagram Story

    Χρησιμοποιήστε ένα VPN

    Εάν σας έχει αποκλειστεί η IP, ο ευκολότερος τρόπος για να το ξεπεράσετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Χρησιμοποιήστε ένα καλής ποιότητας, καθώς το Instagram είναι πιθανό να βάλει στη μαύρη λίστα τα δωρεάν ή τα φθηνότερα. Χρησιμοποιήστε έναν πάροχο που προσφέρει δωρεάν δοκιμή ή εγγύηση επιστροφής χρημάτων, προσπαθήστε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Instagram χρησιμοποιώντας το VPN και δείτε πώς θα τα καταφέρετε. Ίσως θελήσετε να ελέγξετε τον οδηγό μας για δημιουργία VPN στα Windows 10. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN σε κινητά καθώς και σε επιτραπέζιους υπολογιστές, οπότε αν χρησιμοποιείτε αποκλειστικά την εφαρμογή τηλεφώνου, εγκαταστήστε το λογισμικό VPN στο τηλέφωνό σας και δοκιμάστε το.

    Περιμένετε να αλλάξει η διεύθυνση IP σας

    Αν δεν πληρώνετε για μια στατική διεύθυνση IP από τον πάροχο ευρυζωνικής σύνδεσης, θα σας εκχωρηθεί μια δυναμική διεύθυνση IP. Αυτό σας εκχωρείται αυτόματα από ένα pool που διατηρεί ο ISP σας και θα αλλάζει τακτικά. Διαφορετικοί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου έχουν διαφορετικές ιδέες σχετικά με την περίοδο που έχετε μια διεύθυνση IP, αλλά μπορείτε να την επηρεάσετε. Σημειώστε την τρέχουσα εξωτερική σας διεύθυνση IP. Απενεργοποιήστε τον δρομολογητή ISP κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αφήστε το για όσο διάστημα μπορείτε να αντεπεξέλθετε, περισσότερο από 8 ώρες αν είναι δυνατόν. Ελέγξτε τη νέα εξωτερική σας διεύθυνση IP για να δείτε εάν έχει αλλάξει όταν ενεργοποιήσετε ξανά τον δρομολογητή σας. Αυτό είναι μάλλον ανακριβές, αλλά αν δεν θέλετε να πληρώσετε για ένα VPN, είναι μια επιλογή. Το ίδιο ισχύει και για το κινητό σας τηλέφωνο. Κάθε φορά που ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε το 3G ή το 4G θα σας εκχωρείται μια διεύθυνση IP. Οι διαφορετικοί πάροχοι έχουν διαφορετικές πολιτικές σχετικά με το πόσο συχνά αλλάζουν, αλλά αξίζει απλώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση δεδομένων σας για να δείτε αν αλλάζει η IP σας. Η λειτουργία πτήσης μπορεί επίσης να αναγκάσει μια ανανέωση IP.

    Αλλάξτε τη διεύθυνση MAC σας

    Αυτό είναι λίγο έξω από το πεδίο αυτού του άρθρου, αλλά φυσικά έχουμε μερικούς πόρους που μπορούν να βοηθήσουν. Μπορείς αλλάξτε τη διεύθυνση MAC στη συσκευή σας Android, στο Mac OSκαι φυσικά Windows 10.

      Πώς να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις αναρτήσεων για έναν λογαριασμό Instagram

    Αλλαγή των στοιχείων του τηλεφώνου σας

    Εδώ αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Η δημιουργία ενός VPN είναι αρκετά απλή. Ακόμη και η τροποποίηση των διευθύνσεων MAC των συσκευών σας είναι εφικτή, αν και με λίγο περισσότερο γκρίνια. Αλλά η αλλαγή του IMEI ή άλλων πληροφοριών αναγνώρισης σε ένα smartphone, αν και είναι εφικτό, είναι παράνομη σε ορισμένες δικαιοδοσίες και προβληματική σε όλες (για παράδειγμα, όταν το τηλέφωνό σας σταματήσει να λειτουργεί στον πάροχο.) Ρεαλιστικά, η μόνη επιλογή εδώ είναι είτε η χρήση Το Instagram μόνο σε επιτραπέζιο υπολογιστή (όπου μπορεί να επιτευχθεί η αλλαγή ονόματος χρήστη, διεύθυνσης IP και διεύθυνσης MAC) ή απλώς με βλάβη και αγορά ενός άλλου τηλεφώνου.

    Πόσο διαρκεί η απαγόρευση IP στο Instagram;

    Αφού ανακάμψετε από την απαγόρευσή σας δημιουργώντας έναν νέο ψευδή λογαριασμό, μπορείτε, φυσικά, να ανακτήσετε την απαγόρευση από το Instagram και στη συνέχεια να προχωρήσετε κατευθείαν στον νέο σας λογαριασμό. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο, θα ήταν συνετό να διατηρήσετε την πρόοδό σας πίσω στις τάξεις. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για να κάνετε τον επόμενο λογαριασμό σας υγιή και «ολο-αμερικανικό» και να μειώσετε την πιθανότητα του επόμενου αποκλεισμού.

    • Συμπληρώστε πλήρως το προφίλ σας στο Instagram. Όσο περισσότερους πόντους εμπιστοσύνης προσθέσετε, τόσο πιο πιθανό είναι το Instagram να σας καταργήσει τον αποκλεισμό.
    • Μην σχολιάζετε και μην κάνετε Like για λίγο. Προσθέστε το δικό σας περιεχόμενο για περίπου μία εβδομάδα μόλις επιστρέψετε στον λογαριασμό σας.
    • Συνεχίστε να προσθέτετε εικόνες. Αυτό είναι το θέμα του δικτύου τελικά.
    • Μην έχετε συνεδρίες παρακολούθησης όπου μπορείτε να ακολουθήσετε άτομα το ένα μετά το άλλο μέσω του Instagram.
    • Μην προσθέτετε διπλότυπα ή χαμηλής ποιότητας σχόλια ή posts.scroom rips.
    • Να είστε προσεκτικοί με τη χρήση των emoji σας. Χρησιμοποιήστε τα με φειδώ και όταν χρειάζεται.
    • Μην αγοράζετε ακόλουθους! Δείτε τον οδηγό μας για πώς μπορεί το Instagram να πει ότι το κάνεις αυτό.
    • Μείνετε μακριά από follow bots.
    • Ακολουθήστε τις οδηγίες της κοινότητας καθώς τα αυτοματοποιημένα συστήματα του Instagram τις χρησιμοποιούν ως κριτήρια.

    Φαίνεται ότι το Instagram απαγορεύει την IP ακόμη και αν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. Εάν βρεθείτε στη λάθος πλευρά μιας απαγόρευσης, τουλάχιστον τώρα έχετε μερικούς τρόπους για να την ξεπεράσετε. Έχετε άλλους τρόπους για να παρακάμψετε την απαγόρευση IP του Instagram ή να επιδιορθώσετε τη φήμη σας; Πείτε μας για αυτούς παρακάτω αν το κάνετε! Αν θέλετε να κάνετε μια πραγματική εμβάθυνση στην οικοδόμηση επιρροής στο Instagram, φροντίστε να το ελέγξετε Instagram Power από τον Jason Miles.