Το Instagram ακολουθεί τυχαία λογαριασμούς;

Το Instagram είναι μια πολύ γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με πάνω από ένα εκατομμύριο ενεργούς χρήστες που χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα για να μοιραστούν εμπειρίες ζωής. Κάθε δευτερόλεπτο, μια νέα ιστορία ή ανάρτηση ανεβάζεται στο Instagram. Το Instagram αρέσει πολύ σε άτομα όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά έως ηλικιωμένους, επειδή επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν. Είστε ήδη χρήστης του Instagram και αναρωτιέστε αν το Instagram ακολουθεί τυχαία λογαριασμούς ή όχι; Και γιατί οι λογαριασμοί spam συνεχίζουν να με ακολουθούν στο Instagram; Εάν είστε κάποιος που αναζητά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα spam bots και τους ψεύτικους ακόλουθους στο Instagram, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Θα σας βοηθήσει να επιλύσετε όλα τα ερωτήματά σας σχετικά με το IG, όπως πώς να σταματήσετε να αποκτάτε ψεύτικους οπαδούς και πώς να σταματήσετε τα spam bots στο Instagram.

Το Instagram ακολουθεί τυχαία λογαριασμούς;

Διαβάστε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος για να μάθετε εάν το Instagram ακολουθεί τυχαία λογαριασμούς με λεπτομερή τρόπο.

Το Instagram κάνει τυχαίους ανθρώπους να σας ακολουθούν;

Ναί. Πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι κάποιοι τυχαίοι λογαριασμοί σας ακολουθούν στο Instagram, αυτό συμβαίνει επειδή ο αλγόριθμος του Instagram κάνει τυχαίους ανθρώπους να σας ακολουθούν. Όταν είστε νέος χρήστης, το Instagram σας προτείνει σε άλλους χρήστες με κοινά ενδιαφέροντα και μπορεί να σας ακολουθήσουν. Επίσης, όταν χρησιμοποιείτε δημοφιλή hashtags στις αναρτήσεις σας, ο λογαριασμός σας εμφανίζεται σε άλλους χρήστες και μπορεί να σας ακολουθήσουν και αυτοί.

Το Instagram ακολουθεί λογαριασμούς χωρίς να το γνωρίζετε;

Όχι, το Instagram δεν ακολουθεί λογαριασμούς χωρίς να το γνωρίζετε.

Το Instagram ακολουθεί τυχαία λογαριασμούς;

Όχι, το Instagram δεν ακολουθεί αυτόματα λογαριασμούς χωρίς την επιθυμία σας. Αλλά το Instagram προτείνει παρόμοιους λογαριασμούς για να ακολουθήσετε όταν ακολουθείτε κάποιον στο Instagram. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα από το Ιστοσελίδα Instagram ή Android ή iOS εφαρμογές.

Το να μπλοκάρετε κάποιον στο Instagram τον αφαιρεί από τους ακόλουθούς σας;

Ναι, όταν εσύ αποκλείστε κάποιον στο Instagram, αφαιρείται αυτόματα από τους ακόλουθούς σας και επίσης, δεν μπορείτε να τον ακολουθήσετε. Όταν αποκλείετε κάποιον, κανένας από τους δύο δεν θα εμφανίζεται πλέον στη λίστα των ακολούθων αυτού του ατόμου.

  Πώς να απαλλαγείτε από τις προτεινόμενες αναρτήσεις στο Instagram

Γιατί ο λογαριασμός μου στο Instagram ακολουθεί αυτόματα άτομα;

Εάν ο λογαριασμός σας στο Instagram άρχισε αυτόματα να ακολουθεί άλλους χρήστες, ο λόγος πίσω από αυτό μπορεί να είναι ότι οποιοσδήποτε χάκερ ή κάποιος άλλος έχει αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας και ακολουθεί χρήστες από τον λογαριασμό σας. Για να σταματήσετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι μόνο οι συσκευές σας έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Instagram και καταργήστε όλες τις άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας στο Instagram.

Γιατί οι λογαριασμοί ανεπιθύμητων μηνυμάτων συνεχίζουν να με ακολουθούν στο Instagram;

Τα spam bots είναι ψεύτικα προφίλ που δημιουργούνται από ένα πρόγραμμα υπολογιστή και λειτουργούν χωρίς καμία ανθρώπινη οδηγία. Είναι προγραμματισμένοι να δημιουργούν ψεύτικα προφίλ και να ακολουθούν άλλους χρήστες για να δημιουργούν ψεύτικες αλληλεπιδράσεις. Κυρίως, χρησιμοποιούνται για την επίτευξη κακόβουλων στόχων, όπως η αύξηση του αριθμού των οπαδών, η παραβίαση της κοινής γνώμης, η διαφθορά των χρηματοπιστωτικών αγορών, η ανάμειξη στις εκλογές και οι απάτες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing).

Πώς με βρίσκουν οι ξένοι στο Instagram;

Όλοι λαμβάνουμε αιτήματα από αγνώστους από 1,386 δισεκατομμύρια λογαριασμούς στο Instagram και οι περισσότεροι από αυτούς τους λογαριασμούς φαίνονται περίεργοι. Και μπορεί να υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους οι άγνωστοι βρίσκουν τον λογαριασμό σας στο Instagram και σας ακολουθούν.

Λόγος #1: Μέσω Spam Bots

Τα spam bots είναι προγράμματα υπολογιστών που δημιουργούν ψεύτικα προφίλ που μιμούνται πραγματικούς λογαριασμούς. Χρησιμοποιούνται για τη διάδοση και την προώθηση περιεχομένου σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram, Telegram και Twitter. Τα περισσότερα λειτουργούν με ελάχιστη έως καθόλου ανθρώπινη συνεισφορά και τροφοδοτούνται από προγράμματα υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση μιας ποικιλίας κακόβουλων στόχων, όπως η επιρροή της κοινής γνώμης, η διαφθορά των χρηματοπιστωτικών αγορών, η παρέμβαση σε εκλογές και η πραγματοποίηση απατών ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Έτσι, θα μπορούσαν να υπάρχουν πιθανότητες ο άγνωστος που σας ακολούθησε στο Instagram να είναι spam bot. Ορισμένοι δημιουργοί χρησιμοποιούν spam bots για να ακολουθήσουν και να καταργήσουν την παρακολούθηση λογαριασμών για να δημιουργήσουν ψεύτικες αλληλεπιδράσεις, να επεκτείνουν την απήχησή τους ή να παρενοχλήσουν άλλους χρήστες.

Λόγος #2: Χρήση της λειτουργίας πρότασης Instagram

Το Instagram παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας στο Instagram, όπως ποιον λογαριασμό ακολουθείτε, ποιος τύπος τροχών σας αρέσει περισσότερο και τα hashtags που ακολουθείτε. Το Instagram χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να εμφανίζει αναρτήσεις, τροχούς και βίντεο ανάλογα με το ενδιαφέρον σας. Επίσης, το Instagram εμφανίζει μια ποικιλία από προτάσεις λογαριασμού με βάση τη δραστηριότητά σας. Έτσι, μπορεί να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο άγνωστος που σας ακολούθησε να έχει βρει τον λογαριασμό σας στις προτάσεις του, καθώς μπορεί να έχετε κάποια κοινά ενδιαφέροντα.

  Πώς να δείτε εάν κάποιος έχει πολλούς λογαριασμούς Instagram

Λόγος #3: Με Hashtags σε αναρτήσεις και τροχούς

Το hashtag είναι μια σειρά χαρακτήρων, γραμμάτων, αριθμών ή/και emoji με πρόθεμα το σύμβολο #. Για παράδειγμα, #TechCult. Βοηθούν στην αύξηση της ανιχνευσιμότητας. Παλαιότερα τα hashtags χρησιμοποιούνταν απλώς για να φαίνονται cool. Αλλά τώρα, με τον νέο αλγόριθμο, εάν χρησιμοποιείτε σωστά τα hashtags, περισσότερα άτομα που θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται για τα αντικείμενα ή την επιχείρησή σας θα παρατηρήσουν τις δημοσιεύσεις σας. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε δημοφιλή hashtag στις αναρτήσεις σας στο Instagram, κάποιος μπορεί να έχει ανακαλύψει το προφίλ σας από αυτό το hashtag και να έχει ακολουθήσει τον λογαριασμό σας στο IG.

Λόγος #4: Τυφλή αναζήτηση

Εάν έχετε ένα κοινό όνομα ή ένα κοινό όνομα IG, τότε ορισμένοι χρήστες στο Instagram απλώς αναζητούν το όνομα του χρήστη που αναζητούσαν και θα ακολουθήσουν αυτόματα κάθε λογαριασμό με το ίδιο όνομα χρήστη. Αυτός θα μπορούσε επίσης να είναι ένας λόγος για τον οποίο άγνωστοι βρίσκουν τον λογαριασμό σας στο IG.

Ας ελπίσουμε ότι, διαβάζοντας αυτό το μέρος, καταλάβατε τους λόγους για τους οποίους σας βρίσκουν άγνωστοι στο Instagram.

Πώς μπορώ να σταματήσω τα spam bots στο Instagram;

Τα spam bots μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς τη σελίδα ή την επιχείρησή σας στο Instagram, καθώς έχουν χαμηλές ή καθόλου αλληλεπιδράσεις, γεγονός που οδηγεί σε μειωμένες μετατροπές επωνυμίας και χαμηλότερες θέσεις στις ροές δεδομένων. Αν θέλετε να σταματήσετε αυτά τα ρομπότ να επηρεάζουν τη σελίδα σας στο Instagram, εδώ είναι ένας οδηγός για το πώς μπορείτε να σταματήσετε τα spam bots στο Instagram.

Μέθοδος 1: Κατάργηση ακολούθων ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Πρώτον, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να καταργήσετε την παρακολούθηση των λογαριασμών bot από το προφίλ σας. Ας δούμε τα βήματα που εξηγούν το ίδιο:

1. Εκκινήστε το Instagram στη συσκευή σας.

2. Πατήστε στην καρτέλα προφίλ > Ακόλουθοι.

3. Εντοπίστε το επιθυμητό προφίλ ανεπιθύμητης αλληλογραφίας IG που θέλετε να αφαιρέσετε και πατήστε Κατάργηση δίπλα του.

Σίγουρα, θα μπορούσατε να χάσετε έναν ακόλουθο, αλλά τελικά, η ασφάλεια και το απόρρητό σας είναι πολύ πιο σημαντικά.

Μέθοδος 2: Ορίστε το προφίλ σας σε ιδιωτικό

Μπορείτε να ορίσετε το προφίλ IG σας σε ιδιωτικό για να σταματήσετε να σας ακολουθούν τα spam bots.

Σημείωση: Και για τα δύο Android και iOS χρήστες Instagram.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Instagram στο smartphone Android ή iOS.

2. Στη συνέχεια, πατήστε στην καρτέλα προφίλ από την κάτω γραμμή.

  Πώς να αποκλείσετε απευθείας μηνύματα στο Instagram

3. Πατήστε στο εικονίδιο του χάμπουργκερ.

4. Πατήστε Ρυθμίσεις.

5. Στη συνέχεια, πατήστε Απόρρητο > Ιδιωτικός λογαριασμός για να ενεργοποιήσετε το διακόπτη στα δεξιά.

Διαβάστε αυτό το άρθρο από την αρχή για να μάθετε γιατί το Instagram ακολουθεί τυχαία λογαριασμούς.

Μέθοδος 3: Αποκλεισμός ανεπιθύμητων προφίλ IG

Ακολουθούν τα βήματα για τον αποκλεισμό ανεπιθύμητων προφίλ IG:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στο τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού και αναζητήστε τα ανεπιθύμητα προφίλ που αναζητάτε.

3. Εντοπίστε και πατήστε στο επιθυμητό προφίλ ανεπιθύμητης αλληλογραφίας IG.

4. Στη συνέχεια, πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες από την επάνω δεξιά γωνία.

5. Πατήστε Αποκλεισμός.

Μέθοδος 4: Απενεργοποιήστε τις προτάσεις παρόμοιων λογαριασμών

Όλοι ακολουθούμε τους λογαριασμούς Instagram των influencers και των διασημοτήτων για να μάθουμε περισσότερα για τη ζωή τους. Και πρέπει επίσης να έχετε παρατηρήσει ότι μόλις ακολουθήσετε έναν λογαριασμό Instagram, σας προσφέρονται προτάσεις για άλλους λογαριασμούς που ενδεχομένως θα θέλατε να ακολουθήσετε. Ομοίως, άλλοι χρήστες, ειδικά τα spam bots, ενδέχεται να βρουν τον λογαριασμό σας αναζητώντας τον. Αυτή η λειτουργία γίνεται κατάχρηση από τα spam bots για την εύρεση συστάσεων για λογαριασμούς Instagram και στη συνέχεια ακολουθήστε τους. Ευτυχώς, μόνο η έκδοση του Instagram Desktop έχει μια δυνατότητα απενεργοποίησης προτάσεων. Επομένως, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε παρόμοιες δυνατότητες πρότασης λογαριασμού επειδή δεν είναι τόσο χρήσιμο και καθιστά τον λογαριασμό σας στο Instagram ευάλωτο σε spam bots.

1. Επισκεφθείτε το Ιστοσελίδα Instagram στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του χάμπουργκερ > Ρυθμίσεις από το αριστερό παράθυρο.

3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Επεξεργασία προφίλ.

4. Απενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου για την επιλογή Προτάσεις παρόμοιου λογαριασμού από το κάτω μέρος.

Πώς μπορώ να σταματήσω να αποκτώ ψεύτικους ακόλουθους;

ΕΝΑ Ο ψεύτικος λογαριασμός Instagram είναι αυτός που δεν διαχειρίζεται πραγματικά ένα άτομο. Αυτοί οι λογαριασμοί δημιουργήθηκαν μαζικά από ανθρώπους, ενώ άλλοι δημιουργήθηκαν μαζικά από bots. Ενώ άλλα μένουν σε αδράνεια, μερικά χρησιμοποιούνται για ανεπιθύμητα σχόλια, επισημάνσεις “μου αρέσει” και άλλες αλληλεπιδράσεις. Υπάρχουν περίπου 95 εκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί στο Instagram και περίπου 1 στους 10 λογαριασμούς Instagram είναι είτε ψεύτικοι είτε μένουν αχρησιμοποίητοι.

Οι ψεύτικοι ακόλουθοι μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στη σελίδα ή την επιχείρησή σας στο Instagram επειδή έχουν λίγες ή καθόλου αλληλεπιδράσεις, γεγονός που μειώνει την κατάταξή τους στις ροές δεδομένων και μειώνει τις μετατροπές επωνυμίας. Εάν τώρα γνωρίζετε εάν το Instagram ακολουθεί τυχαία λογαριασμούς και θέλετε να σταματήσετε τους ψεύτικους οπαδούς να σας ακολουθούν, ακολουθήστε τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω για να σταματήσετε να αποκτάτε ψεύτικους οπαδούς στον λογαριασμό σας στο Instagram.

***

Με αυτόν τον οδηγό, ελπίζουμε να γνωρίζετε πλέον τα πάντα για τα spam bots και τους ψεύτικους οπαδούς στο Instagram και να έχετε απαντήσει με επιτυχία σε όλες τις ερωτήσεις σας, όπως γιατί το Instagram ακολουθεί τυχαία λογαριασμούς και σταματά τα spam bots στο Instagram. Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τυχόν απορίες ή προτάσεις σχετικά με οποιοδήποτε άλλο θέμα θέλετε να κάνουμε ένα άρθρο. Ρίξτε τα στην παρακάτω ενότητα σχολίων για να τα γνωρίζουμε.