Το Haunted House By Atari κυκλοφορεί τώρα για iOS [Review]

Το Haunted House κυκλοφόρησε αρχικά για το Atari 2600 το 1982. Αυτή είναι μια κονσόλα που είχε λιγότερη επεξεργαστική ισχύ από αυτήν που απαιτείται για να εμφανιστεί μια κουκκίδα στο τέλος μιας πρότασης σήμερα. Το παιχνίδι ήταν κατανοητά περιορισμένο εκείνη την εποχή, αλλά ήταν ακόμα μοναδικό. Ήσουν ένα αιωρούμενο ζευγάρι μάτια που προσπαθούσε να βρει το δρόμο σου μέσα από ένα στοιχειωμένο σπίτι που αναζητούσε κομμάτια από μια λάρνακα. Το ακίνητο επανεκκινήθηκε το 2010 για κονσόλες με απύθμενη κυκλοφορία (δεν ήταν τρομακτικό ή διασκεδαστικό). Τώρα, επιστρέφει, επανασχεδιασμένο για το βασίλειο των κινητών παιχνιδιών. Το Haunted House κυκλοφορεί για iOS. Ας δούμε πώς θα πάει.

Παιχνίδι

Το Haunted House, σε αντίθεση με τον αρχικό του Atari ή τον προκάτοχο της κονσόλας τελευταίας γενιάς (2010), αυτή η έκδοση του Haunted House είναι ένας ατελείωτος 2D side scrolling runner. Καθοδηγείτε τον χαρακτήρα σας σύροντας και αγγίζοντας διάφορα στοιχεία στην οθόνη για να συνεχίσετε τον δρομέα σας. Κάνοντάς το ένα γρήγορο μείγμα Temple Run, Fruit Ninja και Limbo. Αν είμαστε ειλικρινείς, δεν αποτελεί καλή εμπειρία στο iPad, καθώς η προσοχή σας εκτρέπεται από όλα τα διαφορετικά στοιχεία της οθόνης στα οποία πρέπει να αλληλεπιδράσετε για να διατηρήσετε τον χαρακτήρα σας ζωντανό. Αποτελεί μια προκλητική εμπειρία. Η θύρα από την κονσόλα στο iOS έχει βρει ένα καλό σπίτι με τη μορφή ενός ατελείωτου δρομέα και όλες τις δυνατότητες freemium που τείνουν να προσφέρουν. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το σεμινάριο από τις επιλογές εάν θέλετε, αλλά θα μπορούσατε εξίσου εύκολα να περάσετε μέσα από αυτό. Είναι μια σειρά από οδηγίες επί της οθόνης που μπορείτε να προσαρμόσετε και να κατανοήσετε αρκετά γρήγορα. Αγγίξτε, σύρετε και σύρετε ενώ εκτελείται ο χαρακτήρας σας. Λαμβάνοντας υπόψη το όνομα και την προέλευση του παιχνιδιού, τα στοιχειωμένα στοιχεία δεν είναι ακριβώς τρομακτικά, αν και αυτό είναι απλά απίστευτο. Μπορείτε να αγοράσετε αναβαθμίσεις και ενισχύσεις με το νόμισμα που συλλέγετε και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπάρες υγείας για να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε, σε περίπτωση που πεθάνετε στην πορεία και αυτό θα συμβεί πολύ όταν ξεκινήσετε.

  Ελέγξτε ποιες εφαρμογές εξαντλούν την περισσότερη μπαταρία στο iOS 9 [iPhone Tip]

Γραφικά

Το πρώτο πράγμα που παρατηρήσαμε είναι ότι αυτό δεν έλαβε την υποχρεωτική επεξεργασία 16-bit, πιθανώς επειδή έρχεται ήδη με επαρκή ρετρό πιστοποίηση ως έχει. Το στυλ τέχνης είναι χαρακτηριστικό των 2D side scrollers με οικεία στοιχεία από παιχνίδια όπως το Limbo και το Vector. Τα κινούμενα σχέδια και οι ενεργοποιήσεις κινούμενων εικόνων δεν μπορούν να ταξινομηθούν ως “πολύ καλά έκανε”. Συνολικά, φαίνεται εντάξει, εκτός από μερικές περιοχές που δεν έχουν γυαλιστικό. Το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι διατήρησαν το αίνιγμα «μόνο για τα μάτια» από το αρχικό παιχνίδι, ως νεύμα προς τους θαυμαστές του πρωτότυπου.

  Πώς να επισημάνετε εικόνες στην εφαρμογή Messages στο iOS 10

Ήχος

Δεν υπάρχουν εκπλήξεις εδώ, οι ήχοι περιβάλλοντος, η μουσική και τα ηχητικά εφέ συμπεριφέρονται ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς από ένα παιχνίδι smartphone. Δεν υπάρχει τίποτα για να γράψω, αλλά ούτε και κακό.

συμπέρασμα

Αυτό το παιχνίδι είναι ένα από εκείνα τα παιχνίδια που μπορεί να απολαύσεις αν είσαι λάτρης του είδους, αλλά είναι απολύτως εύλογο ότι αν δεν είχε γίνει μια «επαναλαμβανόμενη φαντασία» του κλασικού Atari, μπορεί να μην είχε κερδίσει το ίδιο επίπεδο της προσοχής.

Επίσημο Τρέιλερ

Κατεβάστε το Haunted House για iOS

  Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις τοποθεσίας για φίλους στο iOS