Το Google reCAPTCHA Mailhide κρύβει το email σας πίσω από το CAPTCHA για να σταματήσει το ανεπιθύμητο


Η Google μόλις κυκλοφόρησε το reCAPTCHA Mailhide API για προγραμματιστές εφαρμογών ιστού ως μέσο καταπολέμησης των ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Για τους τελικούς χρήστες, αυτό σημαίνει καλά νέα και αναμονή για προγραμματιστές να το ενσωματώσουν. Ομολογουμένως, οτιδήποτε χρησιμοποιεί CAPTCHA έχει προδιάθεση να αποδοκιμαστεί, αλλά υπάρχουν δύο πράγματα που αξίζει να αναφερθούν εδώ. Το CAPTCHA βοηθά όντως να σταματήσουν τα ρομπότ και η Google, η εταιρεία που έχει εντοπίσει 10/10 φορές ότι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν Νιγηριανό Πρίγκιπα ή ότι κάποιος που λέει ότι κερδίσατε το λαχείο ανήκουν και οι δύο στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, το έχει αναπτύξει. Το API προορίζεται για την απόκρυψη διευθύνσεων email σε εφαρμογές που τις απαριθμούν, ζητώντας από έναν χρήστη να εισάγει έναν κωδικό CAPTCHA για να μπορέσει να δει τη διεύθυνση email. Όπου είναι μια εξαιρετική δυνατότητα ασφαλείας για τους προγραμματιστές εφαρμογών Ιστού, είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για οποιονδήποτε χρειάζεται να δημοσιεύσει τη διεύθυνση email του δημόσια σε έναν προσωπικό ή/και επαγγελματικό ιστότοπο.

  Λάβετε μια ειδοποίηση όταν ένα παιχνίδι Nintendo Switch είναι σε προσφορά

Το API μπορεί να χρησιμοποιηθεί από προγραμματιστές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εντελώς άχρηστο για τους τελικούς χρήστες. Εάν έχετε τον δικό σας ιστότοπο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το reCAPTCHA Mailhide για να προστατεύσετε τη διεύθυνση email σας.

Για να χρησιμοποιήσετε το reCAPTCHA Mailhide για να αποκρύψετε το προσωπικό σας email, επικολλήστε το στο πεδίο email και κάντε κλικ στην «Προστασία». Το reCAPTCHA Mailhide θα σας δώσει μια διεύθυνση URL και έναν κώδικα ενσωμάτωσης HTML. Ο κώδικας ενσωμάτωσης χρησιμοποιείται για τη δημοσίευση της διεύθυνσης email σας σε έναν δημόσιο χώρο, όπως ο ιστότοπός σας, αλλά ο κώδικας τον κρατά κρυφό, έτσι ώστε να είναι ορατά μόνο η πρώτη λέξη και ο τομέας email. Όποιος κάνει κλικ στη διεύθυνση email θα πρέπει να εισαγάγει τον κωδικό CAPTCHA που δίνεται. Εάν ο κωδικός που πληκτρολογήσατε είναι σωστός, ο χρήστης θα ανακατευθυνθεί στη διεύθυνση URL που δίνεται στο πεδίο URL όπου η διεύθυνση email θα είναι πλήρως ορατή.

  Πόσο συμβατά είναι τα Xbox Series X και S;

Το API είναι αρκετά καλό για δύο λόγους. βοηθά στην αποφυγή ανεπιθύμητων μηνυμάτων για όλους και μας διευκολύνει όταν πρέπει να δημοσιεύσουμε τη διεύθυνση email μας στο διαδίκτυο. Ακόμα κι αν έχετε ξεχωριστό email για κοινή χρήση με το κοινό, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε αυτόν τον λογαριασμό, ώστε η εφαρμογή και το API να είναι κερδισμένα. Αυτό που θα ήταν πραγματικά υπέροχο είναι εάν εταιρείες όπως το Facebook σκέφτηκαν τέτοια πράγματα πριν δημοσιοποιήσουν το email σας.

Επισκεφτείτε το reCAPTCHA Mailhide