Το Eclipse ενεργοποιεί τη νυχτερινή λειτουργία σε όλο το σύστημα στο iOS 7

Το iOS 7 έρχεται με πολλές λειτουργίες για να αγαπήσετε, αλλά το άβολα φωτεινό UI του δεν είναι ένα από αυτά. Εξοικονομήστε χρήματα για μια χούφτα απόθεμα εφαρμογών και στοιχείων συστήματος – Μετοχές, Κέντρο ειδοποιήσεων, Πυξίδα – σχεδόν τα πάντα είναι ένα φωτεινό λευκό στο πρόσωπό σας. Ως κάποιος που διατηρεί τη φωτεινότητα της οθόνης σε όλες τις συσκευές περίπου στο 20-30% με ενεργοποιημένο το f.lux, βρίσκω το iOS 7 αρκετά αποκρουστικό μερικές φορές. Ορισμένοι προγραμματιστές εφαρμογών το καταλαβαίνουν αυτό: το Tweetbot, το Alien Blue, το Reeder, το Pocket κ.λπ. διαθέτουν όλες τις σκοτεινές λειτουργίες για ευκολότερη ανάγνωση. Για τα υπόλοιπα, θα πρέπει να περιμένουμε την Apple και άλλους προγραμματιστές να απαντήσουν στα σχόλια των χρηστών.

Εναλλακτικά, εάν η συσκευή σας είναι jailbroken, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Eclipse. Κυκλοφόρησε νωρίτερα σήμερα και σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία σε όλο το iOS, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών τρίτων! Φοβερό, έτσι δεν είναι;

  Πώς το "Silence Unknown Callers" του iOS 13 θα σταματήσει τα ανεπιθύμητα μηνύματα τηλεφώνου

Λειτουργεί όμως; Η αλλαγή της διεπαφής χρήστη σε όλο το σύστημα χωρίς να βασίζεται σε μια μηχανή θεμάτων όπως το Winterboard είναι ένα τεράστιο έργο που πρέπει να αναληφθεί. Ας μάθουμε πώς τα πάει το Eclipse.

Το Eclipse λειτουργεί με σκουρόχρωμα κοινά στοιχεία διεπαφής χρήστη μέσω προγραμματισμού των εφαρμογών iOS σε ανοιχτό μαύρο. Οι όροι με πλάγια γραφή είναι σημαντικοί, επειδή υπάρχουν πολλές εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούν στοιχεία διεπαφής χρήστη με χρώμα προγραμματισμού, προτιμώντας αντ’ αυτού εικόνες PNG. Το Eclipse το εφαρμόζει επίσης σε όλες τις εφαρμογές τρίτων, επομένως το Facebook, το Twitter, το Evernote κ.λπ. έχουν επίσης μια ανεπίσημη σκοτεινή λειτουργία!

Τα αποτελέσματα είναι μικτά, δυστυχώς. Είναι είτε ένα πλήρες χτύπημα είτε ένα πλήρες χάσιμο όπου κι αν εφαρμόζεται το Eclipse.

Σκεφτείτε το Phone.app: φαίνεται τέλειο με το Eclipse ενεργοποιημένο στα Αγαπημένα και τις Επαφές, αλλά προσγειώνεται με το πρόσωπό του στο Dialer. Συμφωνώ, αυτό συμβαίνει επειδή – με βάση την κατανόησή μου – η Apple χρησιμοποίησε ένα PNG αντί για ένα έγχρωμο φόντο με προγραμματισμό, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

  Πώς να συνεργαστείτε σε σημειώσεις στο iOS 10

Η εφαρμογή Μουσική έχει το σωστό χρώμα κειμένου, αλλά το χρώμα του φόντου εξακολουθεί να είναι λευκό (γκρι σε λευκό, μπου!). Υπάρχουν τόσα άλλα, γι’ αυτό τραβήξαμε μερικά στιγμιότυπα οθόνης για το πώς φαίνεται το Eclipse σε κοινές εφαρμογές για να σας βοηθήσουμε να δείτε τα εφέ του.

Αυτό είναι το πιο πολλά υποσχόμενο jailbreak του iOS 7 που έχω δει μέχρι τώρα. Ενώ άλλες τροποποιήσεις jailbreak λύνουν μικρά προβλήματα σε γωνίες του iOS, το Eclipse λύνει ένα τεράστιο πρόβλημα σε όλο το λειτουργικό σύστημα.

Και πάλι, δεν λειτουργεί συνεχώς, αλλά όταν λειτουργεί, νιώθεις ότι κάποιος μόλις έβγαλε ένα τεράστιο βάρος από τα μάτια σου.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα εφαρμογής από σφάλμα χαρακτήρων στα Τελούγκου στο iOS 11.2.5

Το Eclipse χρειάζεται πολλή δουλειά από τον προγραμματιστή. Χρειάζεται μικροαλλαγές σε αρκετές δεκάδες μικρά μέρη και χρειάζεται επίσης μια επιλογή για ενεργοποίηση της σκοτεινής λειτουργίας μόνο σε εφαρμογές που έχουν επιλεγεί από τον χρήστη (ενεργοποιήστε το στο WhatsApp, απενεργοποιήστε το στο Evernote, για παράδειγμα). Όταν συμβεί αυτό – και έχω την αίσθηση ότι θα συμβεί όντως σε λίγες εβδομάδες (ο προγραμματιστής ακούγεται σαν αφιερωμένο κεφάλαιο) – θα γίνει ένα από εκείνα τα tweak που εγκαθιστάτε πρώτα αμέσως μετά το jailbreak της συσκευής σας iOS.

Το Eclipse είναι διαθέσιμο με μόλις 0,99 $ από τη Cydia στο ρεπό του BigBoss. Μόλις εγκατασταθεί, πρέπει να το ενεργοποιήσετε από τις Ρυθμίσεις > Eclipse.

Φροντίστε να μας ενημερώσετε για τη γνώμη σας για το Eclipse αφήνοντας τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.