Το DocuFreezer μετατρέπει αρχεία MS Doc, Excel, PPT σε PDF και εικόνες [Windows]

Το DOCX έχει γίνει ένα παγκόσμιο πρότυπο τύπου εγγράφων και αναμφίβολα ασχολείστε με αυτά τα αρχεία αρκετά τακτικά εάν χρησιμοποιείτε το Microsoft Office. Αλλά μερικές φορές θέλετε να αποτρέψετε την αλλαγή των εγγράφων σας από άλλους. Και φαίνεται μάλλον βολικό να τα μετατρέψετε σε εικόνα ή αρχείο PDF για να αποτρέψετε οποιαδήποτε κακή χρήση. Προηγουμένως, καλύψαμε έναν τόνο εφαρμογών που σας επιτρέπουν να μετατρέπετε έγγραφα κειμένου σε αρχεία PDF ή εικόνας μόνο με δυνατότητα προβολής ή αντίστροφα. Το DocuFreezer είναι ένα νέο εργαλείο από τους ανθρώπους του fCoder που μετατρέπει εύκολα και αποτελεσματικά ομαδικά έγγραφα Microsoft Word, Excel και PowerPoint σε PDF, JPEG, TIFF και PNG.

Για να δείτε πώς το DocuFreezer κάνει τα μαγικά του, αφήστε απλώς να εκτελέσετε τη ροή εργασίας. Όταν ξεκινάτε το πρόγραμμα, δείτε τι βλέπετε. Η διεπαφή είναι αρκετά απλή, αλλά το εργαλείο εκτελεί τον καθορισμένο σκοπό του. Η διεπαφή χρήστη περιλαμβάνει μια πλαϊνή γραμμή στα αριστερά η οποία βασικά φέρει τις επιλογές για προσθήκη ή διαγραφή αρχείων. Στο κάτω μέρος, θα βρείτε όλες τις επιλογές για να καθορίσετε τη μορφή εξόδου και τον κατάλογο του αρχείου που μετατράπηκε.

  Όχι, δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσετε τις ερωτήσεις ανάκτησης κωδικού πρόσβασης στα Windows 10

Για να ξεκινήσετε, μπορείτε είτε να σύρετε και να αποθέσετε τα αρχεία εγγράφων σας στη διεπαφή του DocFreezer είτε να κάνετε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη αρχείων” ή “Προσθήκη φακέλου” για να κάνετε το ίδιο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή απαιτεί το Microsoft Office 2010 ή νεότερο να είναι εγκατεστημένο στο σύστημά σας, καθώς χρησιμοποιεί ένα API που αποστέλλεται μαζί του για να λειτουργεί σωστά.

Όταν πρόκειται για υποστήριξη μορφής εισόδου, το DocuFreezer μπορεί να λειτουργήσει με μια σειρά τύπων αρχείων. Προσπάθησα να ρίξω αρχεία DOCX, PDF και XLS σε αυτό, τα οποία λειτούργησαν απολύτως σαν γούρι.

  Πώς να μετονομάσετε τη συσκευή Bluetooth στα Windows 11

Στο μέτωπο εξόδου, μπορείτε να μετατρέψετε αρχεία σε PDF, JPEG, TIFF και PNG και το DocuFreezer σάς επιτρέπει να διαμορφώσετε πρόσθετες ρυθμίσεις για κάθε τύπο μορφής στο παράθυρο Ρυθμίσεις μορφής εξόδου. Για παράδειγμα, μπορείτε να καθορίσετε εάν θέλετε να κάνετε μετατροπή σε PDF-A ή κανονικό. Ομοίως, μπορείτε να προσαρμόσετε την ποιότητα εξόδου του JPEG. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε προσαρμοσμένη «Ανάλυση επαναστεροποίησης» (ορίστε το 200 ως προεπιλογή).

Όταν κάνετε κλικ στο «OK», οι καθορισμένες ρυθμίσεις αποθηκεύονται και το επόμενο βήμα είναι να κάνετε κλικ στο «Έναρξη» στο κύριο παράθυρο της εφαρμογής για να μετατρέψετε τα αρχεία σας. Το πρόγραμμα σάς ειδοποιεί για την επιτυχία ή την αποτυχία κάθε μετατροπής.

  Πώς να διορθώσετε τα Windows 10 κλείνουν αντί για ύπνο

Το σημαντικότερο μειονέκτημα του DocuFreezer είναι ότι απαιτεί την εγκατάσταση του Microsoft Office 2010 ή νεότερης έκδοσης προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα API του για να πραγματοποιήσει μετατροπή εγγράφων, κάτι που μπορεί να περιορίσει την ελκυστικότητά του. Αλλά εκτός από αυτό, είναι ένα καλό πρόγραμμα για τη μετατροπή εγγράφων σε αρχεία PDF ή εικόνας.

Το DocFreezer είναι δωρεάν για προσωπική χρήση, αλλά απαιτεί την αγορά άδειας για εμπορική χρήση.

Κατεβάστε το DocuFreezer