Το CrowdInspect σαρώνει τις διεργασίες που εκτελούνται μέσω VirusTotal, WOT και άλλων

Συχνά γίνεται πολύ δύσκολο να προσδιορίσετε ποιες διαδικασίες και υπηρεσίες που εκτελούνται στον υπολογιστή σας είναι νόμιμες. Ενώ το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα Task Manager στα Windows σάς επιτρέπει να σκοτώσετε ανεπιθύμητα προγράμματα ή να δημιουργήσετε τα αρχεία ένδειξης σφαλμάτων τους, δεν σας δείχνει την ακεραιότητα κάθε στοιχείου. Τον Δεκέμβριο του 2013, καλύψαμε το herdProtect για Windows, ένα απλό εργαλείο που σαρώνει τη διαδικασία και τα στοιχεία εκκίνησης σε πολλές μηχανές προστασίας από ιούς cloud για να βρει εγγενείς απειλές. Το CrowdInspect είναι μια παρόμοια εφαρμογή που πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα. Όχι μόνο αναλύει διαδικασίες σε σχέση με τη βάση δεδομένων του Virus Total, αλλά εμφανίζει επίσης αξιολογήσεις ασφαλείας από το WOT (Web of Trust) και το MHR (Malware Hash Project).

  10 νέες δυνατότητες στο Windows 10 Spring Creators Update

Όταν εκκινηθεί, η εφαρμογή εμφανίζει μια λίστα με όλες τις διεργασίες που εκτελούνται στο μηχάνημά σας. Εκτός από τις τυπικές πληροφορίες, όπως το όνομα, τη θύρα, τις τοπικές και απομακρυσμένες διευθύνσεις IP και το αναγνωριστικό ενός στοιχείου, εμφανίζει αξιολογήσεις ασφαλείας στο διαδίκτυο, επισημαίνοντας εάν μια διαδικασία έχει ήδη σαρωθεί ή όχι. Μπορείτε να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα στοιχείο για να προβάλετε πρόσθετες πληροφορίες ή να κάνετε δεξί κλικ σε αυτό για να εκτελέσετε ενέργειες όπως η ολοκλήρωση της διαδικασίας, η αντιγραφή των πληροφοριών της στο πρόχειρο ή η αποκοπή της από το Διαδίκτυο (‘Κλείσιμο TCP’). Θα βρείτε τις ίδιες επιλογές στο επάνω μέρος της διεπαφής.

  Πώς να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων εφαρμογών στην SmartScreen στα Windows 10

Όλες οι διαδικασίες παρακολουθούνται και σαρώνονται σε πραγματικό χρόνο, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μη αυτόματη αναζήτηση δυνητικά κακόβουλων.

Το CrowdInspect σαρώνει τη διαδικασία έναντι της αναπτυσσόμενης βιβλιοθήκης κινητήρων cloud antivirus του VirusTotal, πράγμα που σημαίνει ότι το ποσοστό ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού με αυτό το λογισμικό μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο. Το ποσοστό ανίχνευσης για αντιπροσωπεύεται σε ποσοστό και τρεις χρωματικούς κωδικούς για εύκολο φιλτράρισμα. Εάν ένα στοιχείο είναι ασφαλές για χρήση, υποδηλώνεται με πράσινο σήμα, ενώ το γκρι σημαίνει ότι το αρχείο είναι νέο ή μη ανιχνεύσιμο και το κόκκινο αντιπροσωπεύει πιθανό κίνδυνο. Οι αξιολογήσεις WOT και MHR αντιπροσωπεύονται με τον ίδιο τρόπο.

  5 τρόποι για να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών στα Windows 10

Το CrowdInspect είναι μια φορητή εφαρμογή που λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows.

Κατεβάστε το CrowdInspect