Το Bamboo Paper τελικά πηγαίνει σε πολλές πλατφόρμες και το πήραμε για μια περιστροφή

Εάν έχετε καλλιτεχνική κλίση, θα αναγνωρίσετε αμέσως το όνομα της Wacom, μιας εταιρείας που έκανε όνομα μέσω των ψηφιακών ταμπλέτων σχεδίασης. Παρά το γεγονός ότι δεν είμαι καλλιτέχνης, έχω χρησιμοποιήσει το Wacom Bamboo για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς έφερε ένα στοιχείο ευκολίας και ρευστότητας στη γραφή, τη λήψη σημειώσεων, το σκαρίφημα και το σχέδιο σε έναν υπολογιστή. «Bamboo» ήταν το όνομα που δόθηκε στην εισαγωγική τους σειρά ταμπλέτων σχεδίασης. Όταν ο κόσμος άρχισε να στρέφεται προς την υπολογιστική ταμπλέτα, ήταν μια λογική επιλογή να προσφέρουμε τη ρευστότητα του εμπορικού σήματος της Bamboo στον νέο κόσμο. Αυτό μας έφερε το Bamboo Paper, μια πολύ δημοφιλής εφαρμογή που είναι αποκλειστική για iOS για σχεδόν 3 χρόνια. Ωστόσο, τώρα εξετάζει μια κυκλοφορία πολλαπλών πλατφορμών για Phablets και Tablet «Kindle + Windows Tablets + Android». Τα τηλέφωνα –ακόμα και οι συσκευές με μεγάλη οθόνη– θα πρέπει να αρκεστούν στην εφαρμογή κοινής χρήσης εικόνας της Wacom Bamboo Loop, καθώς το Paper δεν είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες κινητών. Ας σας δούμε πώς λειτουργεί η εφαρμογή σε ένα Android Phablet (δοκιμασμένο σε Sony Xperia Z Ultra).

  Πώς συγκρίνεται το iPad Pro 2020 της Apple με το Trackpad Mac του 1994

Καταρχάς. Θα ήταν άδικο να συγκρίνουμε το Bamboo Paper με το Skitch. Παρόλο που υπάρχουν λειτουργικές επικαλύψεις, αλλά το χαρτί δεν υποτίθεται ότι είναι μια πλατφόρμα σχολιασμού, έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί το σκοπό ενός κομματιού χαρτιού στη συσκευή σας, επομένως είναι ασύγκριτες. Για τον εορτασμό της κυκλοφορίας, τα εργαλεία σχεδίασης είναι διαθέσιμα δωρεάν. Η εφαρμογή θα είναι ακόμα διαθέσιμη μετά την εξάντληση της δωρεάν περιόδου, μόνο με περιορισμένες δυνατότητες.

Το Bamboo Paper είναι πολύ απλό, επιλέγετε ένα σημειωματάριο, του εκχωρείτε ένα χρώμα της επιλογής σας, επιλέγετε τον τύπο των γραμμών σε αυτό το σημειωματάριο (μπορεί να αλλάξει αργότερα) και ξεκινήστε τη δουλειά. Μόλις ανοίξετε ένα σημειωματάριο θα παρατηρήσετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά στυλ στυλό με ρυθμιζόμενο πάχος, φαντάζομαι ότι θα είναι χρήσιμο για τους καλλιτέχνες να γράφουν βασικές έννοιες. Αν και η Wacom συνιστά τη χρήση της γραφίδας της, η εμπειρία μου παρέμεινε αρκετά ρευστή με μια γραφίδα που δεν ήταν wacom, στην πραγματικότητα, μπορούσα να χρησιμοποιήσω ακόμη και το δάχτυλό μου χωρίς πρόβλημα. Η ανταπόκριση ήταν σχεδόν ακαριαία. Μπορείτε να σύρετε σελίδες, πατώντας την άκρη της σελίδας και σύροντας προς την αντίθετη κατεύθυνση.

  Ένα νέο ασύρματο πρότυπο: Τι είναι το Amazon Sidewalk;

Μπορείτε να γράψετε με μελάνι διαφόρων χρωμάτων και μπορείτε ακόμη και να εισαγάγετε μια εικόνα από τη συλλογή σας για σχολιασμό. Και πάλι, το Skitch είναι μια ξεκάθαρα ανώτερη πλατφόρμα σχολιασμών, αλλά δεν θα το χάσετε πολύ αν βρίσκεστε στο Bamboo Paper.

Αφού δημιουργήσετε τη σημείωσή σας, μπορείτε να ανεβάσετε το τελικό αποτέλεσμα σε μια υπηρεσία/πλατφόρμα της επιλογής σας. Υπάρχει λοιπόν κάτι να πούμε για την πρακτικότητά του. Θα μπορούσατε να κρατήσετε σημειώσεις/να επισημάνετε μια εικόνα και να την ανεβάσετε στο Dropbox για περαιτέρω επεξεργασία ή να την στείλετε απευθείας μέσω e-mail σε κάποιον.

  Πώς να φτιάξετε ένα περίπτερο Brewing στο Minecraft

Υπάρχουν μερικές συνήθειες της εφαρμογής που τείνουν να παλιώνουν, για παράδειγμα, η επιλογή ενός στυλό δεν έστειλε το παράθυρο επιλογής, οπότε έπρεπε να πατήσω στη σημείωση, αφήνοντας ένα σημάδι στυλό, το οποίο έπρεπε να σβήσω/αναιρέσω, δημιουργώντας ένα περιττό επιπλέον βήμα. Μερικές φορές η σάρωση μεταξύ σελίδων αφήνει παρόμοια σημάδια στην άκρη της σελίδας. Αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί στη σχετικά μικρότερη οθόνη του Xperia Z Ultra – ούτως ή άλλως μικρή σε σύγκριση με τις καρτέλες – ή θα μπορούσε να είναι καθολική. Ωστόσο, αυτό είναι ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα, δεν είναι μια διακοπή της συμφωνίας με κανένα τρόπο. Σας συνιστούμε ειλικρινά να το έχετε μαζί σας, καθώς δίνει νέο σκοπό τόσο στα phablet όσο και στα tablet.

Κατεβάστε το Bamboo Paper για την πλατφόρμα σας εδώ (δωρεάν)