Το Avast εξαντλεί την μπαταρία Android;

Όλοι χρησιμοποιούμε κινητά και tablet για πρόσβαση στο Διαδίκτυο και επισκεπτόμαστε διάφορους ιστότοπους για λήψη αρχείων ή πολυμέσων που επιθυμούμε. Υπάρχουν όμως πιθανότητες να έχει εισχωρήσει κάποιος ιός ή κακόβουλο λογισμικό στο κινητό σας με τα ληφθέντα αρχεία. Και για να επαληθευτεί αυτό, χρησιμοποιούνται προγράμματα προστασίας από ιούς. Το Antivirus είναι δωρεάν και επί πληρωμή λογισμικό του οποίου η λειτουργία είναι να ελέγχει το τηλέφωνό σας για κακόβουλο λογισμικό (κακόβουλες εφαρμογές και αρχεία) και να σας ειδοποιεί για τυχόν προβλήματα. Οι περισσότεροι σας δίνουν επίσης άμεσες προειδοποιήσεις για τυχόν επικίνδυνους ιστότοπους που ενδέχεται να επισκεφτείτε, όπου η πιθανότητα λήψης ενός ανεπιθύμητου αρχείου είναι μεγαλύτερη. Λοιπόν, είστε επίσης χρήστης Android και αναρωτιέστε ποιο antivirus είναι καλύτερο για το Android; Ή γιατί η μπαταρία του τηλεφώνου σας αδειάζει ξαφνικά τόσο γρήγορα; Εάν είστε κάποιος που αναζητά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα προστασίας από ιούς Avast, σας προσφέρουμε αυτόν τον χρήσιμο οδηγό που θα επιλύσει όλες τις απορίες σας, όπως το Avast εξαντλεί την μπαταρία του Android ή το Avast επιβραδύνει το τηλέφωνό σας; Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε!

Το Avast εξαντλεί την μπαταρία Android;

Συνεχίστε να διαβάζετε περαιτέρω για να μάθετε γιατί το Avast εξαντλεί λεπτομερώς την μπαταρία του Android.

Είναι το Avast καλό για Android;

Ναί. Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς Avast προσφέρει αποτελεσματική ασφάλεια συσκευών Android με μικρό αντίκτυπο στην απόδοση. Η πληρωμένη έκδοση συνδυάζει τα πάντα προσθέτοντας Avast SecureLine VPN, ενώ η δωρεάν έκδοση υποστηρίζεται από διαφημίσεις και έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά. Σε μια δοκιμή, το πρόγραμμα προστασίας από ιούς Avast απέτρεψε το 99,6% των κοινών επιβλαβών απειλών που χρησιμοποιούνται στη δοκιμή και αναγνώρισε το 100% των απειλών τόσο από κακόβουλο λογισμικό 0 ημερών όσο και παλαιότερο. Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς Avast έχει επιτύχει εξαιρετική βαθμολογία από αρκετές εταιρείες στον κυβερνοχώρο. Συνολικά, το Avast Antivirus είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές προστασίας από ιούς που μπορείτε να αποκτήσετε για το τηλέφωνό σας Android.

Είναι το Avast εξοικονόμηση μπαταρίας;

Όχι, το Avast antivirus δεν είναι εξοικονόμηση μπαταρίας. Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς Avast περιλαμβάνεται στις 20 κορυφαίες εφαρμογές Android που καταναλώνουν μπαταρία και συνεχίζει να εκτελείται στο παρασκήνιο, αναζητώντας σφάλματα και κακόβουλο λογισμικό. Ως εκ τούτου, καταναλώνει μπαταρία, μνήμη και αποθήκευση σε συσκευές Android.

Το Avast εξαντλεί την μπαταρία Android;

Ναι, το Avast Antivirus αποστραγγίζει Μπαταρία τηλεφώνου Android. Σύμφωνα με το Trend Report Q1 2017, το Avast Antivirus περιλαμβάνεται στις 20 κορυφαίες εφαρμογές Android που καταναλώνουν μπαταρία. Μαζί με την κατανάλωση μπαταρίας, το πρόγραμμα προστασίας από ιούς Avast καταναλώνει επίσης την περισσότερη ενέργεια, δεδομένα και χώρο αποθήκευσης σε συσκευές Android. Ο λόγος για τον οποίο το πρόγραμμα προστασίας από ιούς Avast καταναλώνει μπαταρία είναι ότι συνεχίζει να εκτελείται στο παρασκήνιο αναζητώντας σφάλματα, ιούς και απειλές που ενδέχεται να εισέλθουν στη συσκευή ενώ κάνετε σερφ και κατεβάζετε κάτι από το Διαδίκτυο.

  Πώς να μεταδώσετε την οθόνη Android σας σε υπολογιστή Windows 10

Το Avast επιβραδύνει το τηλέφωνό σας;

Ναι, το πρόγραμμα προστασίας από ιούς Avast επιβραδύνει το τηλέφωνό σας σε κάποιο βαθμό. Προκειμένου να παρέχεται σε πραγματικό χρόνο και προληπτική παρακολούθηση και προστασία για τη συσκευή σας, το λογισμικό προστασίας από ιούς Avast προκαλεί την εκτέλεση πολλαπλών υπηρεσιών στο παρασκήνιο ανά πάσα στιγμή. Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς Avast χρησιμοποιεί συνεχώς CPU και καταναλώνει τη μνήμη RAM του τηλεφώνου σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση του τηλεφώνου σας χαμηλού επιπέδου.

Πρέπει να απεγκαταστήσετε το Avast;

Όχι, δεν πρέπει να απεγκαταστήσετε το Avast εκτός εάν λαμβάνετε ένα διαφορετικό και νέο λογισμικό προστασίας από ιούς, επειδή το Antivirus ελέγχει το τηλέφωνό σας για κακόβουλο λογισμικό (κακόβουλες εφαρμογές και αρχεία) και σας ειδοποιεί για τυχόν προβλήματα. Οι περισσότεροι σας δίνουν επίσης άμεσες προειδοποιήσεις για τυχόν επικίνδυνους ιστότοπους που ενδέχεται να επισκεφτείτε, όπου η πιθανότητα λήψης ενός ανεπιθύμητου αρχείου είναι αυξημένη. Επίσης, το Avast είναι ένα εξαιρετικό antivirus που παρέχει επίσης πολλές χρήσιμες λειτουργίες.

Γιατί η μπαταρία του τηλεφώνου σας εξαντλείται τόσο γρήγορα;

Ο λόγος για τον οποίο η μπαταρία του τηλεφώνου σας αδειάζει ξαφνικά τόσο γρήγορα μπορεί να είναι:

  • Υψηλή φωτεινότητα οθόνης: Η οθόνη του τηλεφώνου σας χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς της. Επομένως, όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε κοιτάζοντάς το, τόσο πιο γρήγορα θα εξαντληθεί η μπαταρία του τηλεφώνου σας.

  • Τηλέφωνο ασύρματα συνδεδεμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα: Η διατήρηση του Wi-Fi ή των δεδομένων σας συνεχώς, ώστε να μπορείτε να παραμένετε συνδεδεμένοι, εξαντλεί επίσης σοβαρά την μπαταρία του τηλεφώνου σας.

  • Εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο: Ορισμένες εφαρμογές συνεχίζουν να λειτουργούν αποτελεσματικά εκτελώντας στο παρασκήνιο ακόμα και όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Ορισμένες εφαρμογές όπως οι εφαρμογές υγείας, προστασίας από ιούς και VPN είναι χρήσιμες, αλλά εξαντλούν σοβαρά την μπαταρία σας επειδή παρακολουθούν ή ρυθμίζουν αυτόματα διάφορες πτυχές του τηλεφώνου σας.

  • Ενεργοποιημένη πρόσβαση τοποθεσίας: Το GPS μπορεί να εξαντλήσει σημαντικά μια μπαταρία. Δεν παρακολουθούν την τοποθεσία σας όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις εφαρμογές απευθείας, σε αντίθεση με αυτό που νομίζετε. Ωστόσο, ορισμένες εφαρμογές συνεχίζουν να ακολουθούν την τοποθεσία σας, γεγονός που μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου.

  • Χρήση παλιού τηλεφώνου: Μετά από περίπου δύο έως τρία χρόνια χρήσης, η μπαταρία του τηλεφώνου σας θα υποβαθμιστεί κατά ένα μικρό ποσοστό. Μετά από αυτό, η μπαταρία του τηλεφώνου σας δεν έχει βελτιστοποιηθεί πλήρως και δεν θα μπορεί πλέον να φτάσει την αρχική της μέγιστη χωρητικότητα, με αποτέλεσμα το τηλέφωνο η μπαταρία εξαντλείται σύντομα.

Ως εκ τούτου, μόνο και μόνο επειδή οι άνθρωποι έχουν την ερώτηση αν η Avast εξαντλεί την μπαταρία Android δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ο μόνος λόγος που η μπαταρία του τηλεφώνου σας εξαντλείται γρήγορα. Μπορεί να υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι για την αποστράγγιση της μπαταρίας, όπως αυτοί που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Γιατί το τηλέφωνό σας χάνει μπαταρία όταν δεν το χρησιμοποιώ;

Οι λόγοι για τους οποίους το τηλέφωνό σας χάνει μπαταρία ακόμα και όταν δεν το χρησιμοποιείτε είναι:

  • Παλιό τηλέφωνο
  • Πολλαπλές εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο
  • Το τηλέφωνο είναι συνεχώς συνδεδεμένο σε διάφορα ασύρματα δίκτυα
  • Μέγιστη φωτεινότητα οθόνης τηλεφώνου
  • Η πρόσβαση στην τοποθεσία είναι ενεργοποιημένη για πάντα

Αυτός είναι ο λόγος που η μπαταρία του τηλεφώνου σας αδειάζει ξαφνικά τόσο γρήγορα.

Ποιες εφαρμογές εξαντλούν την μπαταρία Android;

Κάθε εφαρμογή που υπάρχει στο κινητό σας καταναλώνει διαφορετικά επίπεδα ενέργειας από την μπαταρία σας. Ορισμένες εφαρμογές εξαντλούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας, συνεχίζοντας να λειτουργεί στο παρασκήνιο. Αυτές οι εφαρμογές κατανάλωσης μπαταρίας κρατούν το τηλέφωνό σας ενεργό και εξαντλούν την μπαταρία του. Παραδείγματα εφαρμογών που καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία είναι το Youtube, το Facebook, το Instagram, το Linkedin, το Snapchat και το WhatsApp.

Αν θέλετε να μάθετε ποιες εφαρμογές εξαντλούν τους περισσότερους χυμούς από την μπαταρία του κινητού σας Android, εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Σημείωση: Επειδή τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές Ρυθμίσεις, διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε κάποια στη συσκευή σας.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο κινητό σας Android.

2. Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή Μπαταρία.

3. Σύρετε προς τα κάτω για να δείτε τη λίστα των εφαρμογών με κατανάλωση μπαταρίας που εμφανίζεται για καθεμία από αυτές.

Έτσι μπορείτε να μάθετε ποιες εφαρμογές εξαντλούν την μπαταρία του τηλεφώνου σας Android.

Η σκοτεινή λειτουργία εξοικονομεί μπαταρία;

Εξαρτάται. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός smartphone δεν θα επηρεαστεί πολύ από αυτό σκοτεινή λειτουργία. Ωστόσο, χρησιμοποιεί λιγότερη μπαταρία από ένα τυπικό ανοιχτόχρωμο θέμα. Έτσι, οι σκοτεινές λειτουργίες εξοικονομούν μπαταρία, αλλά αυτή η διαφορά είναι αμελητέα και πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε. Σε κανονικές συνθήκες φωτισμού, όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο σε φωτεινότητα 30 έως 40 τοις εκατό, η σκοτεινή λειτουργία πιθανότατα θα εξοικονομήσει μόνο 3% έως 9% της μπαταρίας σε σύγκριση με την τυπική λειτουργία. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο σε πλήρη φωτεινότητα, η σκοτεινή λειτουργία μπορεί να εξοικονομήσει μεταξύ 39% και 47% της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης της σκοτεινής λειτουργίας είναι υψηλά εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας σε μέγιστη φωτεινότητα υπό εξωτερικές συνθήκες.

Το Android Antivirus εξαντλεί την μπαταρία του iPhone;

Ναι, το Android Antivirus εξαντλεί την μπαταρία του iPhone. Μαζί με την κατανάλωση μπαταρίας, το λογισμικό προστασίας από ιούς Android καταναλώνει επίσης τη μεγαλύτερη ισχύ, δεδομένα και χώρο αποθήκευσης σε συσκευές Android και iOS. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να δείτε την απόδοση της μπαταρίας του τηλεφώνου σας και να αναρωτηθείτε γιατί η μπαταρία του τηλεφώνου σας αδειάζει ξαφνικά τόσο γρήγορα.

Ποιο Antivirus είναι το καλύτερο για Android;

Υπάρχουν τόσα πολλά υπέροχα προγράμματα προστασίας από ιούς διαθέσιμα στην αγορά για το Andriod. Υπάρχουν δωρεάν αλλά και επί πληρωμή διαθέσιμα προγράμματα λογισμικού. Οι κορυφαίες εφαρμογές προστασίας από ιούς Android προσφέρουν εξαιρετική ανίχνευση και πρόληψη κακόβουλου λογισμικού μαζί με δυνατότητες απορρήτου και κατά της κλοπής. Από την τεράστια επιλογή, πρέπει να βρείτε αυτή που ταιριάζει τόσο στον προϋπολογισμό σας όσο και στο επίπεδο ασφάλειας που θέλετε. Αν έχετε σύγχυση σχετικά με το ποιο πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι καλύτερο για Android, ακολουθούν μερικές επιλογές που πρέπει να εξετάσετε.

1. Bitdefender Mobile Security

Μαζί με σχεδόν άψογη προστασία από κακόβουλο λογισμικό, το Bitdefender Mobile Security η εφαρμογή έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Διαθέτει έναν πελάτη VPN και ένα φίλτρο κακόβουλου ιστότοπου.
  • Ενσωματώνεται επίσης με τα ρολόγια Android Wear και έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στην απόδοση. Ως εκ τούτου, είναι επίσης συμβατό με παλιά smartphone.
  • Προσφέρει επίσης προηγμένες λειτουργίες όπως σαρωτή Wi-Fi, κλείδωμα εφαρμογών, μέτρα κατά της κλοπής και ειδοποιήσεις παραβίασης δεδομένων με την επί πληρωμή έκδοση που κοστίζει μόνο 15 δολάρια ετησίως.
  • Με άψογα αποτελέσματα από τα AV-Test, AV-Comparatives και MRG-Effitas, η άμυνα κατά των ιών της εφαρμογής Bitdefender Mobile Security κυριάρχησε σε άλλα προγράμματα προστασίας από ιούς. Ως εκ τούτου, είναι το καλύτερο διαθέσιμο antivirus για Android.

2. Avast Mobile Security & Antivirus

Μία από τις καλύτερες εφαρμογές προστασίας από ιούς Android, Avast Antivirus & Securityπροσφέρει χρήσιμες λειτουργίες όπως σύμβουλος απορρήτου, βελτιστοποίηση συστήματος και πολλά άλλα.

  • Ένα από τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά του Avast Mobile Security είναι ένα αντικλεπτικό σύστημα που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και να κλειδώνετε εξ αποστάσεως τη συσκευή σας Android εάν κλαπεί ή χαθεί.
  • Η προστασία από ιούς Avast οδηγεί σε δυνατότητες, αλλά η προστασία από ιούς της Avast απέχει πολύ από το να είναι τέλεια. Προστατεύει τη συσκευή σας από το 98 τοις εκατό κακόβουλου λογισμικού.
  • Η δωρεάν έκδοση του Avast είναι γεμάτη με ενοχλητικές διαφημίσεις, αλλά μπορείτε να αγοράσετε είτε το Premium (2 $ μηνιαίως ή 20 $ ετησίως) είτε το Ultimate (7 $ μηνιαίως ή $40 το χρόνο) για να απαλλαγείτε από αυτές τις διαφημίσεις.

3. Norton360 Antivirus & Security

Μαζί με την καλύτερη προστασία από κακόβουλο λογισμικό, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες δυνατότητες Norton360 Antivirus & Security.

  • Το App Advisor, που υποστηρίζεται από το Norton Mobile Insight, ελέγχει τις εφαρμογές για πιθανές απειλές για το απόρρητο ή άλλες ανεπιθύμητες συμπεριφορές, όπως η υπερβολική κατανάλωση της μπαταρίας σας.

  • Επίσης, το Norton antivirus παρέχει την καλύτερη ασφάλεια και έχει λάβει εξαιρετικές βαθμολογίες από ανεξάρτητους αναθεωρητές προστασίας από ιούς στο AV-Test Institute και στο MRG-Effitas.
  • Η πληρωμένη έκδοση του Norton μπορεί να ελέγχει για μη ασφαλείς ρυθμίσεις συσκευής, να εκτελεί μια ενδελεχή αξιολόγηση ασφαλείας για κάθε δίκτυο Wi-Fi στο οποίο συνδέεστε και να διαθέτει ένα σύστημα παρακολούθησης που σας ειδοποιεί για πιθανώς μη ασφαλείς συνδέσμους.

***

Με αυτόν τον οδηγό, ελπίζουμε ότι τώρα γνωρίζετε τα πάντα για το πρόγραμμα προστασίας από ιούς Avast και εάν το Avast εξαντλεί την μπαταρία του Android. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το θέμα που θέλετε να μάθετε στο επόμενο άρθρο μας.