Το 7 καλύτερο λογισμικό διαχείρισης αξιώσεων για όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων

Το λογισμικό διαχείρισης ασφαλιστικών απαιτήσεων είναι ένα πολύπλοκο εργαλείο για την εξυπηρέτηση τόσο του ασφαλιστή όσο και του ασφαλισμένου. Ωστόσο, η διαδικασία που συνεπάγεται η τεκμηρίωση, οι λανθασμένες αξιώσεις ή η αναντιστοιχία τιμών μπορεί να οδηγήσει σε απόρριψη, καθυστέρηση ή δόλιες αξιώσεις.

Το λογισμικό είναι κυρίως ένα σύστημα εγγραφών με δυνατότητα συναλλαγής που χρησιμοποιείται από τον ρυθμιστή. Το λογισμικό συλλέγει πληροφορίες και τις επεξεργάζεται σύμφωνα με τις υποκείμενες οδηγίες πολιτικής και κάλυψης για την αξίωση και τον ενάγοντα. Επίσης αξιολογεί και αναλύει τις συνθήκες της αξίωσης και ενεργεί, που περιλαμβάνουν πληρωμή, εκτέλεση συναλλαγών και διατήρηση αρχείου αυτών.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας μεταφέρουμε σε ένα γρήγορο ταξίδι μέσω του Best Claims Management Software, το οποίο σας παρέχει την πιο βέλτιστη λύση και είναι εύκολο στη χρήση. Ωστόσο, πριν βουτήξουμε στον ανταγωνισμό, ας καταλάβουμε τα βασικά των αξιώσεων και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται.

Τι είναι οι αξιώσεις P&C;

Η P&C (Property and Casualty Insurance) είναι κάλυψη που βοηθά τον ασφαλισμένο να προστατεύει τα ακίνητα. Η Ασφάλιση Περιουσίας τους βοηθά να προστατεύουν την περιουσία τους, όπως σπίτια και αυτοκίνητα. Η ασφάλιση ατυχημάτων, από την άλλη πλευρά, είναι μια μορφή κάλυψης αστικής ευθύνης. Μπαίνει στο παιχνίδι όταν ένα άτομο τραυματίζει άλλο άτομο ή προκαλεί ζημιά στα υπάρχοντα άλλου ατόμου. Η ασφάλιση ακινήτων και ατυχημάτων συνήθως συνδυάζονται ως ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που καλύπτει: Αυτοκίνητο, Σπίτι, Ενοικιαστές, Power Sports και Ασφάλιση Ιδιοκτητών.

Ποια είναι η ροή εργασιών του P&C Claim;

Όσο προφανές κι αν είναι, μια αξίωση P&C μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά το συμβάν, επομένως αυτό είναι το πρώτο βήμα για την υποβολή αξίωσης P&C. Το πιο κρίσιμο βήμα που ακολουθεί τη ζημιά που προκαλείται είναι η υποβολή μιας αστυνομικής αναφοράς σχετικά με αυτήν σε περίπτωση διάρρηξης ή κλοπής, και αυτή η αναφορά θα πρέπει να διατηρείται ως αποδεικτικό στοιχείο.

Ο ασφαλισμένος θα πρέπει επίσης να συγκεντρώσει τόσα αποδεικτικά στοιχεία, όπως τη λήψη φωτογραφιών, πριν ξεκινήσει τις εργασίες επισκευής. Βοηθά τον ασφαλιστή στην προκαταρκτική εκτίμηση της ζημίας που προκλήθηκε. Εάν κάποιος τρίτος προκάλεσε τη ζημία, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να στείλει αξίωση στον τρίτο για αποζημίωση και να ενημερώσει την ασφαλιστική εταιρεία με εκτιμώμενες προσφορές.

Λίγο αργότερα, η ασφαλιστική εταιρεία θα στείλει έναν επιθεωρητή/προσαρμογέα αξιώσεων για να εκτιμήσει τη ζημιά και να εκτιμήσει τη συνολική απώλεια. Το τελευταίο βήμα των αξιώσεων P&C είναι η συγκέντρωση όλων των εγγράφων, τα οποία περιλαμβάνουν μια ειδοποίηση απώλειας που αποστέλλεται στην ασφαλιστική εταιρεία, μια αναφορά του ατυχήματος με φωτογραφίες, το κόστος των ζημιών, ένα αντίγραφο της έκθεσης της αστυνομίας και ένα σημείωμα αξίωσης αποστέλλεται στο άλλο μέρος εάν υπάρχει.

  Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό Netflix

Γιατί χρειάζεστε λογισμικό διαχείρισης αξιώσεων;

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του λογισμικού διαχείρισης αξιώσεων είναι ότι είναι ψηφιακό. Καθώς οι ασφαλιστικές αξιώσεις περιλαμβάνουν πολλή γραφειοκρατία και σημεία δεδομένων, η μη αυτόματη εκτέλεση τους ανοίγει χώρο για ανθρώπινα λάθη. Το Digital Claims Management Software χρησιμοποιεί αυτοματοποίηση για τον εντοπισμό και τον εντοπισμό συγκεκριμένων εργασιών, εξαλείφοντας έτσι τα σφάλματα στην τυπική διαδικασία.

Η βελτιστοποίηση των διαδικασιών λογισμικού διαχείρισης αξιώσεων καθιστά την επεξεργασία των αξιώσεων ευκολότερη, πιο έξυπνη και ταχύτερη. Εξοικονομεί χρόνο, μειώνοντας τις επαναλήψεις του κύκλου αξιώσεων για πιο παραγωγική διαχείριση αξιώσεων και παρέχοντας ασφάλεια.

Ας βουτήξουμε τώρα στον κόσμο του Λογισμικού Διαχείρισης Απαιτήσεων, όπου οι ασφαλιστικές αρχές και η απρόσκοπτη τεχνολογία καθοδηγούν κάθε βήμα. Κάθε Λογισμικό Διαχείρισης Αξιώσεων προσφέρει κάτι μοναδικό ενώ είναι προσιτό, καινοτόμο και γρήγορο.

Διεκδικητής

Διεκδικητής, ένα από τα καλύτερα στην αγορά, δίνει τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγικότητα και μειώνει το συνολικό κόστος κινδύνου με το εγχώρια κατασκευασμένο RMIS για να παρέχει βαθιά γνώση και να οδηγεί αποτελέσματα. Η Aclaimant ενσωματώνει μια στρατηγική Ενεργής Διαχείρισης Κινδύνων, όπου οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να εξουσιοδοτήσουν τους υπαλλήλους τους να διαχειρίζονται πιο παραγωγικά τους κινδύνους αξιοποιώντας την τεχνολογία. Η διαδικασία είναι συγκεντρωτική, συνδεδεμένη, επεκτάσιμη και βασίζεται σε δεδομένα για την παροχή αποτελεσμάτων.

Οι χάρτες που παρέχονται από τη διαδικασία Aclaimant χρησιμοποιούν μερικές από τις βέλτιστες πρακτικές σε ένα σύστημα υψηλής παραμετροποίησης. Οι καινοτόμες εργασίες αυτοματοποιούν τις διαδικασίες αξιώσεων, γλιτώνοντάς σας από τις αρχαίες δομές με σιλουέτα, τα γεμιστά εισερχόμενα και τα πολύπλοκα υπολογιστικά φύλλα. Θα λέγαμε ότι είναι μια καλή συμφωνία.

Το πελατολόγιο του Aclaimant περιλαμβάνει Labormax, JE Dunn Construction, Trillium, Malone, Kelly, Lamb, Radco, Cassena Care και πολύ περισσότερες μικρές, μεσαίες και μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις. Το κύριο δίκτυο λογισμικού διαχείρισης αξιώσεων έχει καλυφθεί από ορισμένους κορυφαίους εκδότες διαδικτυακών μέσων, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων ονομάτων όπως Forbes, Fast Company, Risk & Insurance και Business Insurance.

Διεκδικήσιμο

Διεκδικήσιμο είναι μια άλλη σημαντική εταιρεία λογισμικού διαχείρισης αξιώσεων που εγγυάται ότι έχει δημιουργήσει ένα λογισμικό διαχείρισης αξιώσεων με πρώτο πελάτη για επιχειρήσεις. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό που παρείχε η Claimable, οι Επιχειρήσεις ανέφεραν ότι είχαν διευθετήσει περισσότερες αξιώσεις, δεν είχαν χαρτιά, ήταν σε θέση να οργανώσουν τα δεδομένα με καλύτερο τρόπο και παρέμειναν συμβατές με όλους τους κανονισμούς του κλάδου.

Οι δυνατότητες που προσφέρονται από το με δυνατότητα αξίωσης αποτελούν πρότυπο για τον κλάδο, όπως απεριόριστος χώρος αποθήκευσης αρχείων, φίλτρα, ετικέτες, σημειώσεις, εργασίες, επαφές και μια λίστα ελέγχου αξιώσεων. Το λογισμικό σας ενθαρρύνει επίσης να δημιουργήσετε το προσαρμοσμένο φίλτρο σας, καθιστώντας έτσι το λογισμικό προσαρμόσιμο στις ανάγκες σας. Οι πελάτες του Claimable περιλαμβάνουν LOREGA, RiiG Limited, UK&GLOBAL και πολλές άλλες εταιρείες.

  Πώς να μάθετε αν κάποιος σας έχει μπλοκάρει στο WeChat

BriteCore

BriteCore είναι μια αξιόπιστη, πλήρως διαχειριζόμενη πλατφόρμα για τη βιομηχανία αξιώσεων ακινήτων και ατυχημάτων. Υποστηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις αναδυόμενες τεχνολογίες και τα πιο πρόσφατα επιχειρηματικά μοντέλα.

Η BriteCore είναι διάσημη στον κλάδο για την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών για την επίλυση καθημερινών προκλήσεων. Οι χρήστες του BriteCore μπορούν να συνεργαστούν από οπουδήποτε χρησιμοποιώντας τα ισχυρά εργαλεία τους που βασίζονται στον ιστό που όχι μόνο βελτιστοποιούν τις εργασίες αλλά και τα καθιστούν εύχρηστα για πράκτορες και πελάτες. Η τεχνολογία που βασίζεται σε σύννεφο της BriteCore είναι αποτελεσματική στη διαχείριση καθημερινών λειτουργιών P&C από μια ενιαία διαδικτυακή πλατφόρμα.

Τα στοιχεία που συνδέονται μέσω API προσφέρουν μια απρόσκοπτη εμπειρία στους χρήστες. Η εντυπωσιακή σειρά πελατών της μάρκας περιλαμβάνει την Jetty, την Friends Cove Mutual, την AFM και την Municipal Insurance Company, μεταξύ 80+ πελατών Ασφαλίσεων στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

JW Software

Το File Handler Enterprise του JW Software είναι ένα εργαλείο διαχείρισης αξιώσεων που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εγχώρια από την αρχή από την εταιρεία. Το λογισμικό είναι γνωστό ότι κάνει τη διαδικασία ευκολότερη, πιο έξυπνη και ταχύτερη.

Το λογισμικό σε επίπεδο Enterprise που έχει κατασκευαστεί με αξιώσεις ασφάλισης και διαχείριση κινδύνου διαθέτει ζωντανούς πίνακες εργαλείων, λεπτομερείς λειτουργίες αναφοράς, εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας και την πιο πρόσφατη τεχνολογία ασφαλείας. Ο χειριστής αρχείων εμπορικών σημάτων από την JS Software έχει γίνει το σημείο αναφοράς για τη διαχείριση αξιώσεων και το σύστημα πληροφοριών διαχείρισης κινδύνου (RIMS) μεταξύ των ομοτίμων του κλάδου. Τα κύρια χαρακτηριστικά του λογισμικού περιλαμβάνουν:

  • Διαχειρίζεται ολόκληρο τον κύκλο ζωής των αξιώσεων
  • Βελτιώνει την επεξεργασία των αξιώσεων
  • Μειώστε τους χρόνους του κύκλου αξιώσεων
  • Σύστημα Διαχείρισης Εργασιών
  • Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κινδύνων
  • Ασφάλεια χειρισμού με κορυφαία θέση στον κλάδο

Το File Handler του JW αυξάνει την αποτελεσματικότητα μέσω του διαισθητικού λογισμικού διαχείρισης αξιώσεων και εξυπηρετεί τρίτους διαχειριστές, ασφαλιστικούς φορείς, ομάδες διαχείρισης κινδύνων, εταιρείες διαχείρισης κινδύνων και μια σειρά άλλων επαγγελματιών που κάνουν τη διαδικασία καλύτερη και ταχύτερη διαχείριση αξιώσεων.

Εφαρμοσμένα Συστήματα

Εφαρμοσμένα Συστήματα προσφέρει ένα μοναδικό Λογισμικό Διαχείρισης Ασφαλιστικών Πρακτορείων που μπορεί να χρησιμεύσει ως η ραχοκοκαλιά των επιχειρήσεων, παρέχοντας ευελιξία καθώς οι εταιρείες αναπτύσσονται, καθιστώντας την την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα διαχείρισης.

Η εγγενής δυνατότητα του προγράμματος περιήγησης του Applied System επιτρέπει στις επιχειρήσεις να έχουν εύκολη πρόσβαση σε δεδομένα, να ελαχιστοποιούν τη διαχείριση λογισμικού και να συνειδητοποιούν την αξία των νέων δυνατοτήτων. Επίσης, αυτοματοποιεί τις λειτουργίες back office, ενώ διατηρεί συνδεδεμένη την ομάδα πωλήσεων του front office.

  Τρόπος γρήγορης αναζήτησης κειμένου στην τρέχουσα ιστοσελίδα

Τα βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης Εφαρμοσμένων Συστημάτων περιλαμβάνουν την Ενδυνάμωση της ομάδας να εργάζεται εξ αποστάσεως, η υιοθέτηση της τεχνολογίας με μια ανοιχτή πλατφόρμα, έναν ενιαίο χώρο λειτουργίας για τους μεσίτες P&C και παροχών και πολλά άλλα. Οι δυνατότητες των Εφαρμοσμένων Συστημάτων περιλαμβάνουν Ολοκληρωμένη Διαχείριση Οφέλη, Διαχείριση Διαδικασιών, Αυτοματοποίηση, Λογιστική, Διαχείριση Πολιτικής, Αυτοματοποίηση Πωλήσεων, Διαχείριση Σχέσεων Πελατών, Διαχείριση Εγγράφων, Πρόσβαση στην Αγορά, Προσφορά, Συνδεσιμότητα ασφαλιστή, Αναφορές, Αναλύσεις δεδομένων και Εξυπηρέτηση Πελατών Πανκαναλικών.

360Globalnet

360Globalnet είναι μια στο είδος της, χωρίς κώδικα, από άκρο σε άκρο διαχείριση ψηφιακών αξιώσεων για να παρέχει στους ασφαλισμένους αυτό που θέλουν, επιτρέποντας ταυτόχρονα στις επιχειρήσεις να προσφέρουν το ίδιο μέσω της τεχνολογίας. Η ιδεολογία του 360 Global Net να επαναφέρει τις διαδικτυακές προσφορές σε πελάτες στα χέρια των εταιρειών έχει χτυπήσει τους πελάτες τους. Το λογισμικό μειώνει επίσης τα λειτουργικά έξοδα και τα έξοδα πληροφορικής για την καταγραφή της ικανοποίησης των πελατών.

Η τεχνολογία που βασίζεται σε σύννεφο παρέχει το eFNOL μέσω του διακανονισμού που ξεκλειδώνει τη δύναμη των ψηφιακών αξιώσεων μέσω της αυτοματοποίησης των εγκόσμιων εργασιών. Η τεχνολογία χωρίς κώδικα μετατοπίζει το τιμόνι της βιομηχανίας από τους προγραμματιστές IT πίσω στην αγορά και στους ειδικούς των ασφαλίσεων.

ClaimCentre by Guidewire

ClaimCentre by Guidewire προσφέρει μια γρήγορη, ακριβή, εξατομικευμένη εμπειρία αξιώσεων. Επιλύει τις απαιτήσεις γρηγορότερα, υπερβαίνει την ικανοποίηση των πελατών και πυροδοτεί την καινοτομία με το πιο αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης αξιώσεων του κλάδου P&C.

Η τεχνολογία αυτοματισμού που ενσωματώθηκε από το ClaimCentre δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να βελτιστοποιούν τη ροή εργασιών, να παρέχουν ταχύτερους διακανονισμούς αξιώσεων και να παρέχουν μια εμπειρία χωρίς τριβές και διαφάνεια.

Η προσαρμοσμένη προσέγγιση του ClaimCentre τροφοδοτεί τις δια βίου σχέσεις μεταξύ των πελατών του και των ασφαλισμένων, μεταφέροντας το FNOL σε διαφορετική εμπειρία, ενδυναμώνοντας τους πελάτες με ψηφιακά κανάλια αυτοεξυπηρέτησης και διασφαλίζοντας άμεση και αξιόπιστη εξυπηρέτηση από τρίτους.

Επιλέξτε το κατάλληλο για εσάς

Υπάρχει μια απαραίτητη στροφή προς το ψηφιακό στον ασφαλιστικό τομέα, κάτι που είναι προς το καλύτερο. Το Λογισμικό Διαχείρισης Απαιτήσεων αφαιρεί όλη την ταλαιπωρία να κάνετε χειροκίνητα κάθε μικρό πράγμα της γραφειοκρατίας και φέρνει πολλά στο τραπέζι.

Το cloud computing και η τεχνητή νοημοσύνη του λογισμικού διαχείρισης ψηφιακών αξιώσεων αναλύουν τα δεδομένα με τρόπο που κανένας ανθρώπινος εγκέφαλος δεν θα μπορούσε, καλά, όχι τόσο γρήγορα όσο το λογισμικό.

Έχουμε παραθέσει σχεδόν κάθε κορυφαίο λογισμικό διαχείρισης αξιώσεων στην αγορά. Όπως είπαμε νωρίτερα στο άρθρο – κάθε λογισμικό έχει κάτι μοναδικό να προσφέρει και θα είναι ένα δύσκολο διάλειμμα για να μάθετε τον νικητή. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιολογήσουν τις απαιτήσεις τους και να επιλέξουν τη σωστή εφαρμογή.