Το καλύτερο IDE για Python

Ως προγραμματιστής, το IDE σας είναι ίσως η πιο σημαντική εφαρμογή που εκτελείται. Ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο χρησιμοποιώντας το, γράφοντας και διορθώνοντας κώδικα. Ένα καλό IDE θα κάνει τη δουλειά σας πιο ευχάριστη και θα βελτιώσει την παραγωγικότητα, βοηθώντας σας να γράψετε καλύτερο κώδικα με λιγότερα σφάλματα.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσω δύο δημοφιλή IDE για προγραμματιστές Python και θα μοιραστώ τη γνώμη μου για το ποιο IDE είναι καλύτερο. Αυτά τα IDE είναι το Visual Studio Code και το PyCharm. Αλλά πρώτα, ας καθορίσουμε τι είναι ένα IDE και γιατί είναι καλή ιδέα να το χρησιμοποιήσετε.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το IDE;

Ένα IDE είναι ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης. Είναι βασικά μια εφαρμογή που χρησιμοποιείτε για την ανάπτυξη λογισμικού. Κατά την ανάπτυξη λογισμικού, εκτελείτε τρεις κύριες εργασίες:

✅ Γράψτε κωδικό

✅ Κωδικός εκτέλεσης

✅ Κωδικός εντοπισμού σφαλμάτων

Το IDE είναι μια εφαρμογή που σας δίνει τη δυνατότητα να εκτελέσετε και τις τρεις εργασίες. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να έχετε ξεχωριστές εφαρμογές για κάθε εργασία, αλλά ένα IDE είναι συνήθως ιδανικό, καθώς συνδυάζει τις τρεις κρίσιμες εργασίες και άλλα ωραία χαρακτηριστικά που σας κάνουν πιο παραγωγικούς.

Αυτές οι ευχάριστες δυνατότητες έχουν γίνει συνηθισμένες στις μέρες μας ότι κάθε καλό IDE πρέπει να τις περιλαμβάνει. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Επισήμανση σύνταξης για να διευκολύνετε την ανάγνωση του κώδικά σας
  • Λήψη σφάλματος για τον εντοπισμό και την επισήμανση σφαλμάτων όσο το δυνατόν νωρίτερα στη διαδικασία ανάπτυξης
  • Βήμα προς βήμα εργαλεία εντοπισμού σφαλμάτων
  • Έλεγχος έκδοσης για τη διευκόλυνση της διαχείρισης κώδικα και της συνεργασίας με άλλους
  • Γραμμή κώδικα για να διευκολύνει τη σύνταξη ευανάγνωστου κώδικα
  • Τόσο το Visual Studio Code όσο και το PyCharm περιλαμβάνουν αυτές τις δυνατότητες από προεπιλογή.

    Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα IDE;

    • Κάνει την ανάπτυξη λογισμικού ευκολότερη και μειώνει την τριβή, καθώς μπορείτε να έχετε πολλά αρχεία ανοιχτά ταυτόχρονα και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους εύκολα.
    • Διευκολύνει την ανάγνωση κώδικα με επισήμανση σύνταξης.
    • Απλοποιούν τον έλεγχο εκδόσεων παρέχοντας διεπαφές GUI για εργασία με δημοφιλή συστήματα ελέγχου εκδόσεων όπως το Git.
    • Ένα IDE διευκολύνει τον εντοπισμό σφαλμάτων του κώδικά σας περνώντας μέσα από γραμμές και διαβάζοντας την κατάσταση του προγράμματος. Αυτό είναι ευκολότερο από την ξηρή εκτέλεση, κάτι που θα έπρεπε να κάνετε αν απλώς χρησιμοποιούσατε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και όχι ένα IDE.
    • Προσφέρουν χρήσιμες προτάσεις κωδικών, ώστε να μην χρειάζεται να πληκτρολογείτε τα πάντα.
    • Σας βοηθούν να ελέγξετε εάν το πρόγραμμά σας ακολουθεί τους κανόνες σύνταξης της επιλεγμένης γλώσσας προγραμματισμού.

    Τι είναι ο κώδικας VS;

    Το Visual Studio Code ή VS Code είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα ανοιχτού κώδικα από τη Microsoft. Είναι απίστευτα δημοφιλές καθώς είναι δωρεάν, ευέλικτο και εύκολο στη χρήση. Μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιονδήποτε υπολογιστή, είτε είναι Windows, Mac ή Linux.

      Απολαύστε τον εκπληκτικό εικονικό κόσμο με αυτά τα 8 ακουστικά Metaverse

    Επιπλέον, μπορείτε να το εκτελείτε σε διακομιστή και να χρησιμοποιήσετε την τοπική παρουσία του Visual Studio Code για να επεξεργαστείτε τα αρχεία στο διακομιστή χρησιμοποιώντας SSH.

    Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε online και να επεξεργαστείτε τοπικά αρχεία. Ενώ η ηλεκτρονική έκδοση έχει λιγότερες δυνατότητες από την έκδοση για υπολογιστές, εξακολουθεί να είναι αξιοπρεπώς χρησιμοποιήσιμη.

    Χαρακτηριστικά VS Code

    Αποφάσισα να συμπυκνώσω τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά του Visual Studio Code σε μια ωραία μικρή λίστα. Αυτά τα πράγματα είναι ακριβώς τα πράγματα που μου αρέσει να χρησιμοποιώ εκτός από τις κύριες δυνατότητες IDE του VS Code.

    Επίσης, ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες μπορεί να μην είναι μοναδικές για τον κώδικα του Visual Studio, αλλά εξακολουθώ να τις συμπεριέλαβα επειδή είναι απλώς καλές δυνατότητες σε ένα IDE.

    #1. Ενσωματώνεται καλά με το Github Co-Pilot

    Ο συγκυβερνήτης του GitHub είναι ένας προγραμματιστής ζευγών που βασίζεται σε AI. Όταν έχετε εγκαταστήσει την επέκταση Co-pilot του GitHub, προβλέπει τον κώδικα που θα γράψετε στη συνέχεια από τα σχόλιά σας ή από τον κώδικα που έχετε ήδη γράψει. Όταν πατάτε το πλήκτρο tab, ο κώδικας επικολλάται στο αρχείο σας. Αυτό βελτιώνει την παραγωγικότητά μου όταν γράφω κώδικα.

    #2. Είναι πολύ προσαρμόσιμο

    Εάν δεν σας αρέσει η εμφάνιση της παρουσίας του Visual Studio Code, μπορείτε να αλλάξετε το θέμα. Αν και αυτό μπορεί να μην φαίνεται κρίσιμο, έχω διαπιστώσει ότι μου αρέσει να γράφω κώδικα περισσότερο όταν το θέμα φαίνεται ωραίο. Η τακτική αλλαγή του θέματός μου διατηρεί επίσης ενδιαφέρον το IDE.

    #3. Διαθέτει ενσωματωμένο τερματικό

    Το Visual Studio Code συνοδεύεται από ένα τερματικό για την εκτέλεση εντολών φλοιού καθώς αναπτύσσετε τον κώδικά σας. Για παράδειγμα, όταν θέλετε να εγκαταστήσετε τα πακέτα pip σας ή να εκτελέσετε τις εφαρμογές Python από τη γραμμή εντολών. Αυτό το τερματικό είναι απίστευτα χρήσιμο και βολικό.

    #4. Υποστηρίζει την απομακρυσμένη ανάπτυξη

    Με τις σωστές επεκτάσεις εγκατεστημένες, μπορείτε να ρυθμίσετε τον κώδικα του Visual Studio για πρόσβαση σε αρχεία σε άλλον υπολογιστή στον οποίο έχετε πρόσβαση. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας απομακρυσμένος διακομιστής κάπου ή ένα υποσύστημα Windows για Linux.

    Με αυτήν τη ρύθμιση, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα αρχεία σε αυτό το μηχάνημα και να εκτελέσετε κώδικα σε αυτό το μηχάνημα από τον υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί να είναι πολύ βολικό μερικές φορές.

    #5. Είναι Ευπροσάρμοστο

    Το VS Code μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μια μεγάλη ποικιλία επεκτάσεων αρχείων και θα τις υποστηρίξει. Αν και αξιολογούμε τον κώδικα του Visual Studio για ανάπτυξη Python, είναι χρήσιμο εάν εργάζεστε και με άλλες γλώσσες.

    Υποστηρίζει πολλές γλώσσες κωδικοποίησης αμέσως. Εάν η γλώσσα με την οποία εργάζεστε δεν υποστηρίζεται. Υπάρχει μια αγορά για επεκτάσεις όπου πιθανότατα θα βρείτε μια επέκταση για να σας βοηθήσει.

    Αυτές οι δυνατότητες είναι ο λόγος που συνιστώ τη χρήση του κώδικα του Visual Studio σε οποιονδήποτε.

    Τι είναι το PyCharm;

    Το PyCharm είναι ένα IDE για ανάπτυξη με Python κατασκευασμένο από την JetBrains. Η JetBrains δημιούργησε επίσης δημοφιλή IDE όπως το IntelliJ για Java και το WebStorm για την ανάπτυξη JavaScript.

    Το PyCharm διατίθεται σε δύο γεύσεις, την έκδοση κοινότητας, η οποία είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, και την επαγγελματική έκδοση, η οποία πληρώνεται. Με την έκδοση κοινότητας, μπορείτε να δημιουργήσετε αρχεία Python και HTML. Ωστόσο, με την έκδοση Professional, μπορείτε επίσης να εργαστείτε με αρχεία HTML, JS και SQL επιπλέον. Όπως θα περίμενε κανείς, το PyCharm μπορεί να εγκατασταθεί σε Windows, Mac ή Linux.

    Εδώ είναι η λίστα με τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά PyCharm

    Λειτουργίες PyCharm

    #1. Είναι απίστευτα φιλικό προς τους αρχάριους

    Το PyCharm είναι εύκολο να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι απλή. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα νέο έργο και να διαμορφώσετε ένα εικονικό περιβάλλον. Είναι εξίσου εύκολο να δημιουργήσετε νέα αρχεία και να τα προσθέσετε στο έργο σας.

      Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φορητών και εγκατεστημένων εφαρμογών;

    Μπορείτε να προσθέσετε πακέτα αναζητώντας τα στη γραμμή εργαλείων πακέτων. Η εκτέλεση του προγράμματός σας είναι απλά ένα θέμα που πατάτε ένα κουμπί Εκτέλεση. Αυτό καθιστά πολύ εύκολο για έναν αρχάριο να ξεκινήσει να γράφει Python χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθεί με το πιο εκφοβιστικό τερματικό.

    #2. Διαθέτει Inline Debugging Tools

    Όταν προσθέτετε σημεία διακοπής στον κώδικά σας, το PyCharm θα σας δείξει την κατάσταση των μεταβλητών σε διαφορετικά σημεία του κώδικά σας. Αυτό διευκολύνει τον έλεγχο εάν οι μεταβλητές σας έχουν την αναμενόμενη κατάσταση καθώς προχωρά το πρόγραμμά σας. Τελικά, απλοποιεί τον εντοπισμό σφαλμάτων και σας κάνει πιο παραγωγικούς.

    #3. Βολικές ενέργειες αναδιαμόρφωσης

    Το PyCharm διαθέτει αυτοματισμό για να διευκολύνει την αναμόρφωση του κώδικα σας με λίγα μόνο κλικ. Μπορείτε να μετακινήσετε συναρτήσεις μεταξύ διαφορετικών αρχείων, να εξαγάγετε συναρτήσεις και να γράψετε συμβολοσειρές εγγράφων, μεταξύ άλλων ενεργειών.

    Αυτό είναι χρήσιμο καθώς σας επιτρέπει να αναδιαμορφώσετε τον κώδικά σας και να τον κάνετε πιο ευανάγνωστο, ενώ μειώνει τις πιθανότητες να ξεχάσετε να ενημερώσετε άλλα μέρη. Για παράδειγμα, μπορείτε να μετακινήσετε μια συνάρτηση σε μια διαφορετική λειτουργική μονάδα και το PyCharm θα ενημερώσει όλες τις εισαγωγές για αυτήν τη συνάρτηση.

    #4. Μπορείτε να διαβάσετε την τεκμηρίωση μέσα από το IDE

    Καθώς εγκαθιστάτε πακέτα, μπορείτε να διαβάσετε την τεκμηρίωση μέσα από το IDE. Αυτό διευκολύνει την εύρεση τεκμηρίωσης και την αναφορά της χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησής σας και να μεταβείτε στον ιστότοπο του πακέτου.

    Το PyCharm σάς επιτρέπει να διαβάσετε την τεκμηρίωση για όλα τα πακέτα που έχουν στη γραμμή εργαλείων πακέτων, βασικά όλα τα δημόσια διαθέσιμα πακέτα.

    #5. Διαθέτει Visual Version Control

    Η χρήση του Git από τη γραμμή εντολών μπορεί να είναι αρχικά εκφοβιστική και μη διαισθητική. Επιπλέον, μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν πληκτρολογείτε λάθος μια εντολή. Το PyCharm διαθέτει μια ενσωματωμένη γραμμή εργαλείων για έλεγχο έκδοσης.

    Η δέσμευση αλλαγών είναι τόσο απλή όσο η επιλογή των αρχείων που θέλετε να δεσμεύσετε από μια λίστα πλαισίου ελέγχου και η σύνταξη ενός μηνύματος δέσμευσης. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να πραγματοποιήσετε αλλαγές τοπικά είτε να δεσμεύσετε και να προωθήσετε σε ένα απομακρυσμένο αποθετήριο με ένα μόνο κλικ.

    PyCharm εναντίον. Κωδικός Visual Studio

    Όψη/Δυνατότητα Visual Studio CodePyCharm User Interface Το Visual Studio Code έχει μια σαφή και απλή διεπαφή χρήστη που μπορεί να προσαρμοστεί χρησιμοποιώντας ένα από τα πολλά διαθέσιμα θέματα. Υπάρχουν επίσης επιλογές προσαρμογής της διεπαφής χρήστη με θέματα, αλλά το PyCharm έχει μικρότερη κοινότητα από τα Visual Studio CodePlugins/Extensions Το Visual Studio Code έχει μεγαλύτερο οικοσύστημα επέκτασης, καθιστώντας το έτσι πιο προσαρμόσιμο και ευέλικτο. Το PyCharm έχει μικρότερο οικοσύστημα, αλλά συνοδεύεται από περισσότερα χαρακτηριστικά.Code EditingVS Code διαθέτει IntelliSense για να σας γλιτώσει από την πληκτρολόγηση. Επιπλέον, διαθέτει επέκταση GitHub CoPilot που κάνει την κωδικοποίηση πιο γρήγορη. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το linting για να σας βοηθήσει να γράψετε πιο καθαρό κώδικα. Το PyCharm διαθέτει επίσης τη δική του έκδοση προγνωστικής κωδικοποίησης και μια επέκταση GitHub Co-Pilot. Επιπλέον, έχει μορφοποίηση PEP8 ψημένη στο προϊόν που λειτουργεί χωρίς ρύθμιση. Αυτό το καθιστά ευκολότερο και πιο βολικό. Το CostVisual Studio είναι εντελώς δωρεάν ΤοPyCharm έχει μια δωρεάν έκδοση, αλλά έχει μερικά χαρακτηριστικά ΤοSetupVisual Studio Code είναι εγκατεστημένο ως απλώς ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Θα πρέπει να εγκαταστήσετε τον δικό σας διερμηνέα Python και πρόσθετα χρήσιμα πακέτα, όπως έναν διαχειριστή εικονικού περιβάλλοντος. Το PyCharm απαιτεί επίσης να εγκαταστήσετε τον δικό σας διερμηνέα. Έρχεται όμως και με ενσωματωμένα εργαλεία όπως διαχείριση εικονικού περιβάλλοντος και PEP8 formattingSupportVisual Studio είναι το πιο δημοφιλές από τα δύο και, ως εκ τούτου, έχει μια μεγαλύτερη κοινότητα ατόμων που μπορούν να σας υποστηρίξουν σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα.PyCharm, παρόλο που έχει μια μικρότερη κοινότητα, εξακολουθεί να διαθέτει χρήσιμους πόρους για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το PyCharm από την ομάδα JetBrains. Η κοινότητα είναι ακόμα αρκετά μεγάλη. Ωστόσο, πιθανότατα θα λάβετε καλύτερη υποστήριξη από την κοινότητα VS Code.Language Support Το Visual Studio Code υποστηρίζει σχεδόν οποιαδήποτε γλώσσα θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δείτε την επεξεργασία διαφημίσεων Python Jupyter Notebooks Το PyCharm είναι για ανάπτυξη Python. Ως αποτέλεσμα, υποστηρίζει λιγότερες γλώσσες. Η κοινότητα PyCharm υποστηρίζει μόνο Python και HTML. Το Remote DevelopmentVisual Studio υποστηρίζει την εύκολη Απομακρυσμένη ανάπτυξη μόλις εγκαταστήσετε την επέκταση. Με το PyCharm, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απομακρυσμένη ανάπτυξη μόνο στην πληρωμένη επαγγελματική έκδοση.

      9 Καλύτερες Δημιουργίες ψευδωνύμων για να αποκτήσετε ένα μοναδικό όνομα χρήστη

    Η ετυμηγορία: Ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

    Μου αρέσει η ευελιξία, το μεγάλο οικοσύστημα και το δωρεάν κόστος του Visual Studio Code. Μου αρέσει πόσο φιλική προς τους αρχάριους και πόσο ελάχιστη είναι η εγκατάσταση του PyCharm. Ως αποτέλεσμα, το προσωπικό μου αγαπημένο είναι το Visual Studio Code. Ωστόσο, θα συνιστούσα το PyCharm σε όποιον έχει μόλις ξεκινήσει την κωδικοποίηση και δεν θέλει να περιπλέξει τα πράγματα δημιουργώντας ένα περιβάλλον ανάπτυξης.

    Αλλά αντί να συνταγογραφήσουν ένα IDE, νομίζω ότι οι προγραμματιστές της Python θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν και τα δύο και να αποφασίσουν ποιο τους αρέσει.

    Πόροι μάθησης

    Τα IDE είναι απίστευτα χρήσιμα εργαλεία για προγραμματιστές. Ωστόσο, τα εργαλεία είναι χρήσιμα μόνο στο βαθμό που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά. Οι παρακάτω πόροι θα σας διδάξουν να χρησιμοποιείτε το IDE που έχετε επιλέξει, είτε PyCharm είτε Visual Studio Code, αποτελεσματικά και αποδοτικά για να σας βοηθήσουν να γράφετε καλύτερο και καθαρότερο κώδικα παραγωγικά.

    #1. Visual Studio Code for Developers 2023: Beginner to Advanced

    Αυτό το μάθημα για τον κώδικα του Visual Studio για προγραμματιστές θα σας διδάξει τον κώδικα VS από τα εύκολα βασικά έως πιο προχωρημένα θέματα. Μεταξύ άλλων, θα μάθετε πλήκτρα συντόμευσης για να σας κάνουν πιο αποτελεσματικούς, πώς να εργάζεστε με το Git και το GitHub και πώς να διορθώνετε αποτελεσματικά τον κώδικά σας.

    #2. Εκμάθηση κώδικα του Visual Studio – Ξεκινώντας με τον Κώδικα VS

    Αυτό το σεμινάριο κώδικα του Visual Studio θα σας διδάξει τα βασικά του κώδικα του Visual Studio. Θα μάθετε να βρίσκετε τον δρόμο σας γύρω από τη διεπαφή και να δημιουργείτε έναν χώρο εργασίας με το Git και το GitHub. Αυτό το μάθημα θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια σταθερή βάση για να μάθετε πιο προχωρημένες έννοιες αργότερα.

    #3. Mastering Visual Studio Code: A Beginner’s Guide (Mastering Computer Science)

    Αυτό το βιβλίο καλύπτει τον κώδικα του Visual Studio, από τις βασικές έννοιες της διεπαφής χρήστη έως το API επεκτάσεων.

    Καλύπτει πιο προηγμένες έννοιες API, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ρύθμισης του κώδικα του Visual Studio για τη γλώσσα προγραμματισμού της επιλογής σας και της ενσωμάτωσης με τον έλεγχο έκδοσης και πηγής.

    #4. Master Pycharm IDE

    Το μάθημα Master Pycharm IDE καλύπτει τον τρόπο προσαρμογής του PyCharm αλλάζοντας θέματα και μετακινώντας τα παράθυρα. Θα μάθετε επίσης πώς να περιηγείστε στο πρόγραμμα επεξεργασίας και να χρησιμοποιείτε συντομεύσεις πληκτρολογίου για να είστε πιο παραγωγικοί.

    Θα μάθετε τις διαφορετικές δυνατότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την αναγνωσιμότητα των προγραμμάτων Python σας και πώς να δοκιμάσετε το λογισμικό σας χρησιμοποιώντας διαφορετικές βιβλιοθήκες δοκιμών.

    #5. Τεχνικές παραγωγικότητας και εντοπισμού σφαλμάτων PyCharm

    Αυτό το μάθημα PyCharm Productivity and Debugging Techniques καλύπτει τον τρόπο εγκατάστασης και διαχείρισης πακέτων στο PyCharm. Θα μάθετε πώς να αναδιαμορφώνετε τον κώδικά σας και να μετατρέπετε συναρτήσεις και να τις εξάγετε.

    Θα μάθετε εξωτερικά πλαίσια και υποστήριξη ανάπτυξης web front-end για τη δημιουργία πιο περίπλοκων διαδικτυακών εφαρμογών χρησιμοποιώντας πλαίσια όπως το Django.

    #6. Αποτελεσματικό PyCharm: Μάθετε το PyCharm IDE με μια πρακτική προσέγγιση

    Αυτό το βιβλίο καλύπτει τις διάφορες δυνατότητες του PyCharm που είναι διαθέσιμες και πώς να τις χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά.

    Αυτές οι δυνατότητες κυμαίνονται από υποστήριξη βάσης δεδομένων, έλεγχο έκδοσης, υποστήριξη εντοπισμού σφαλμάτων, ανακατασκευή κώδικα και διαχείριση έργων.

    Τελικές Λέξεις

    Αυτό το άρθρο εξέτασε τι είναι ένα IDE και γιατί θα πρέπει πιθανώς να το αποκτήσετε. Επιπλέον, συγκρίναμε δύο δημοφιλή IDE για προγραμματιστές Python, το Visual Studio Code και το PyCharm. Τέλος, παραθέσαμε χρήσιμους πόρους που θα σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το IDE σας πιο αποτελεσματικά.

    Στη συνέχεια, ελέγξτε το καλύτερο Python IDE για να επιβαρύνετε την ανάπτυξη και τον εντοπισμό σφαλμάτων.