Τι σημαίνει Share Focus Status στο iPhone;

Έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να αποσπάται η προσοχή σας από μια εργασία που πρέπει να ολοκληρώσετε ή απλά να μην μπορείτε να κοιμηθείτε όταν το θέλετε;

Αυτό συμβαίνει στους καλύτερους από εμάς, και μπορεί να φαίνεται σαν να έχετε πέσει σε ένα λάκκο, εάν αυτό συνεχιστεί για αρκετές ημέρες, καθώς αρχίζει να σχηματίζεται η συνήθεια να αφήνετε μακριά ό,τι είναι σημαντικό. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το κοινό πρόβλημα, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας.

Η εστίαση είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό του iPhone, το οποίο σας επιτρέπει να εστιάσετε σε μια συγκεκριμένη εργασία ή ενέργεια χρησιμοποιώντας διαφορετικές λειτουργίες.

Για παράδειγμα, η λειτουργία αδράνειας βοηθά στην εξάλειψη της υπερφόρτωσης φιλτράροντας τις ειδοποιήσεις και τις τηλεφωνικές κλήσεις. Σηματοδοτεί επίσης στους ανθρώπους ότι δεν είστε διαθέσιμοι αυτήν τη στιγμή 📵 και πολλά άλλα.

Γιατί χρειάζονται αυτές οι λειτουργίες και πώς είναι χρήσιμες;

Αυτές οι λειτουργίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για έναν προφανή λόγο. Τότε είναι που θέλεις να πετύχεις κάτι χωρίς να σε ενοχλούν. Θα μπορούσε να είναι μια εργασία, μια οικογενειακή συνάντηση ή απλώς όταν δεν θέλετε να σας ενοχλήσει κανείς πριν πέσετε στο κρεβάτι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές λειτουργίες, να τις προσαρμόσετε στις ανάγκες σας και ακόμη και να ορίσετε συγκεκριμένους χρονισμούς. Έτσι, όταν θέλετε πραγματικά να κάνετε κάτι και να περιορίσετε τους περισπασμούς στο τηλέφωνό σας, χρησιμοποιήστε μία από αυτές τις λειτουργίες.

  Τι είναι η λειτουργία Odin στο τηλέφωνο Samsung;

ΣΥΜΒΟΥΛΗ PRO: Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λειτουργίες εστίασης ή να δημιουργήσετε τη δική σας προσαρμοσμένη, πατώντας στο εικονίδιο συν.

Ας επεκταθούμε στις 4 άμεσα διαθέσιμες λειτουργίες και ας μάθουμε περισσότερα για αυτές λεπτομερώς.

Μην ενοχλείτε

Πρώτη από τις διάφορες λειτουργίες είναι η λειτουργία Μην ενοχλείτε. Σας βοηθά να συγκεντρωθείτε καλύτερα στον πραγματικό κόσμο ή απλά να μείνετε μακριά από την υπερένταση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ιδανικά όταν βρίσκεστε σε πολυάσχολες εκδηλώσεις ή συναντήσεις.

Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Εστίαση > Μην ενοχλείτε και εναλλάσσοντας το κουμπί.

Η λειτουργία “Μην ενοχλείτε” λειτουργεί εμποδίζοντας τις ειδοποιήσεις, τα μηνύματα και τις κλήσεις σας να κάνουν ήχο ή δόνηση. Επίσης, το εμποδίζει να ανάβει την οθόνη σας ενώ το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο.

Ωστόσο, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε:

  • Τα ξυπνητήρια σας εξακολουθούν να χτυπούν και να εμφανίζονται
  • Αυτή η λειτουργία λειτουργεί μόνο όταν το iPhone σας είναι κλειδωμένο
  • Δεν ανταποκρίνεται στο άγγιγμα σας για να ενεργοποιήσετε την οθόνη, επομένως πρέπει να πατήσετε το πλευρικό κουμπί όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας.

Υπάρχουν πολλές προσαρμογές που μπορείτε να κάνετε με αυτήν τη λειτουργία. Πρώτον, σας επιτρέπει να προγραμματίζετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε σε ένα σταθερό πρόγραμμα κάθε μέρα. Επιτρέπεται επίσης να περιορίσετε τη λειτουργία σε συγκεκριμένες επαφές στη συσκευή σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε ορισμένες επαφές να εξακολουθούν να κουδουνίζουν κατά τη διάρκεια της κλήσης ενώ η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν δεν θέλετε να χάσετε σημαντικές κλήσεις.

  Πώς να αποκτήσετε την καλύτερη ποιότητα ήχου στο Spotify

Δουλειά

Η λειτουργία εργασίας στο iPhone είναι χρήσιμη όταν εστιάσετε μόνο σε περιοχές που σχετίζονται με την εργασία. Μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μόνο από σημαντικές πηγές, όπως οι συνάδελφοί σας ή οι επιλεγμένες εφαρμογές σας.

Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Εστίαση > Εργασία και μετά κάνοντας κλικ στο Επόμενο όταν εμφανιστεί αυτή η σελίδα.

Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε τις επαφές και τις εφαρμογές που θέλετε να συμπεριλάβετε στη λίστα εργασιών. Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε αυτόματα την ενεργοποίησή του σε μια καθορισμένη ώρα κάθε μέρα.

Προσωπικός

Αυτό είναι πολύ απλό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε. Η Προσωπική λειτουργία σάς επιτρέπει να θέσετε σε σίγαση ολόκληρη τη συσκευή, εκτός από τις ειδοποιήσεις από συγκεκριμένα άτομα και εφαρμογές.

Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Εστίαση > Προσωπικά και μετά κάνοντας κλικ στο Επόμενο όταν εμφανιστεί αυτή η σελίδα.

Από εκεί, μπορείτε να επιτρέπετε/απαγορεύετε άτομα στη λίστα Προσωπικών λειτουργιών σας.

Υπνος

Όλοι χρειαζόμαστε καλό ύπνο και πολλές φορές είναι το τηλέφωνό μας που μας εμποδίζει να τον αποκτήσουμε. Μπορείτε να το λύσετε ενεργοποιώντας τη λειτουργία Sleep στο iPhone σας.

Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Εστίαση > Ύπνος και εναλλάσσοντας το κουμπί.

  Πώς να διατηρήσετε τη μορφοποίηση ενός εγγράφου κατά τη δημοσίευση από τα Έγγραφα Google

Λειτουργεί επιτρέποντας ειδοποιήσεις μόνο από συγκεκριμένα άτομα και εφαρμογές που επιλέγετε κατά τη διάρκεια της ενεργοποίησης της λειτουργίας. Προφανώς, θα ενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου που προτιμάτε, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε να το ενεργοποιήσετε λίγο νωρίτερα για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε.

Υπάρχουν επίσης μερικές ενδιαφέρουσες προσαρμογές, όπως η δημιουργία συντομεύσεων για τις προτιμώμενες εφαρμογές πριν από τον ύπνο και η προσθήκη υπενθυμίσεων ώρας ύπνου.

Πώς να μοιραστείτε την κατάσταση της εστίασης με τους ανθρώπους;

Όταν ενεργοποιείτε μία από αυτές τις λειτουργίες, είναι επίσης σημαντικό να ενημερώνετε τους άλλους για αυτό, ώστε να είναι καλά ενημερωμένοι ότι ενδέχεται να μην βλέπετε αμέσως το μήνυμά τους. Για να μοιραστείτε την κατάσταση της εστίασης με άτομα, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:

Βήμα 1: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εστίαση και επιλέξτε τη λειτουργία που θέλετε να ενεργοποιήσετε.

Βήμα 2: Αναζητήστε την “Κατάσταση εστίασης”, πατήστε πάνω της και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη.

Τώρα, κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας, θα ενημερώνεται ότι η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ενεργοποιημένη στη συσκευή σας και ότι οι ειδοποιήσεις σας τίθενται σε σίγαση.

συμπέρασμα

Μερικές φορές είναι απαραίτητο να εξαλείψετε τους περισπασμούς για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας ή να έχετε έναν ποιοτικό ύπνο 😴 που χάσατε. Η παραπάνω λειτουργία εστίασης θα σας βοηθήσει να επιτύχετε ακριβώς αυτό και να ελέγξετε το τηλέφωνό σας με τον τρόπο που θέλετε.

Στη συνέχεια, ίσως θελήσετε επίσης να ελέγξετε πώς να αποκλείσετε έναν αριθμό στο iPhone σας για να αποφύγετε την αναστάτωση και τις απάτες.