Τι σημαίνει “OP” στο Διαδίκτυο και πώς το χρησιμοποιείτε;

Εάν βρισκόσαστε σε έναν πίνακα μηνυμάτων ή στο Reddit τον τελευταίο καιρό, μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι άνθρωποι μιλούν για κάποιον που ονομάζεται “το OP”. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιος είναι, διαβάστε παρακάτω.

Τι σημαίνει

Το “OP” σημαίνει “original poster” ή “original post”. Ενώ και οι δύο αυτοί όροι χρησιμοποιούνται ευρέως σε πίνακες μηνυμάτων και φόρουμ στο Διαδίκτυο, σημαίνουν διαφορετικά πράγματα.

Η αρχική αφίσα είναι το άτομο που ξεκινά ένα νήμα συζήτησης, ένα θέμα φόρουμ ή μια ανάρτηση στο Reddit. Συχνά ξεκινούν μια συζήτηση ή κάνουν μια ερώτηση. Εάν ζητούν συμβουλές σχετικά με μια συγκεκριμένη κατάσταση, απαντούν στα σχόλια ή τα μηνύματα σε αυτό το νήμα. Όταν άλλα άτομα αναφέρονται στο άτομο που ξεκίνησε το νήμα, πληκτρολογούν “OP” αντί για το όνομα χρήστη τους.

Η “αρχική ανάρτηση” είναι η πρώτη που εμφανίζεται όταν ανοίγετε το νήμα που δημιουργήθηκε από την αρχική αφίσα. Αυτή είναι η λιγότερο κοινή χρήση των δύο. Αυτό χρησιμοποιείται όταν η ανάρτηση περιέχει πολλές πληροφορίες, όπως “μεγανήματα” ή οδηγούς που αποτελούνται από πολλούς σημαντικούς συνδέσμους, ενημερώσεις και εικόνες.

  Ο απόλυτος οδηγός για την ασφάλεια δικτύου

“Άνοιγμα” και “Υπερδύναμο”

Ο αρχικισμός OP έχει επίσης δύο άλλες χρήσεις που μπορείτε να δείτε στο διαδίκτυο. Στις κοινότητες anime, το OP μπορεί να σημαίνει “opening”, δηλαδή τους τίτλους έναρξης στην αρχή κάθε επεισοδίου.

Μεταξύ των παικτών, το OP σημαίνει “overpowered”. Αυτό σημαίνει ότι ένας χαρακτήρας, ένα αντικείμενο ή κάτι άλλο σε ένα παιχνίδι εκλαμβάνεται ως πολύ ισχυρό.

Όταν πληκτρολογείτε με πεζά, το “op” είναι η συντομογραφία του “αντίθεση”. Ο πληθυντικός τύπος, “ops”, μπορεί επίσης να σημαίνει “λειτουργίες”.

Η Ιστορία του Ε.Π

Το OP μπορεί να εντοπιστεί στις πρώτες μέρες των διαδικτυακών πινάκων μηνυμάτων στη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του ’00. Ο πρώτος ορισμός του OP στο Αστικό Λεξικό Κατασκευάστηκε το 2003. Δηλώνει ότι σημαίνει “αρχική αφίσα”. Σήμερα, είναι ένας κοινός όρος σε διάφορους ιστότοπους που χρησιμοποιούν μορφή πίνακα μηνυμάτων, όπως το Reddit.

Το OP χρησιμοποιήθηκε συχνά αντί για το όνομα χρήστη μιας αρχικής αφίσας. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι λογαριασμοί στους πίνακες μηνυμάτων ήταν ανώνυμοι, αποτελούνταν από ασαφείς λέξεις, ονόματα χαρακτήρων, αριθμούς και σύμβολα. Επιπλέον, αυτοί οι ιστότοποι δεν είχαν συστήματα επισήμανσης ή ειδοποιήσεων, όπως τώρα οι πίνακες μηνυμάτων. Το OP ήταν ένας πολύ πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος αναφοράς στην αρχική αφίσα.

  Xbox Series X εναντίον Xbox Series S: Ποιο πρέπει να αγοράσετε;

Στις πρώτες ημέρες των πινάκων μηνυμάτων, το OP ενός νήματος μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί το ακρωνύμιο Διαδικτύου “ITT”, που σημαίνει “σε αυτό το νήμα”, στον τίτλο των αναρτήσεών τους. Το να βλέπουμε το ITT σε τίτλους είναι λιγότερο συνηθισμένο τώρα, αλλά ο όρος εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο.

OP και Reddit

Το αρκτικόλεξο OP χρησιμοποιείται ευρέως στο Reddit, τον μεγαλύτερο διαδικτυακό πίνακα μηνυμάτων. Σε Ρώτα με οτιδήποτε ή νήματα AMA, οι άνθρωποι καλούνται να κάνουν ερωτήσεις στο OP. Εκτός εάν το ΕΠ είναι γνωστό δημόσιο πρόσωπο, οι σχολιαστές χρησιμοποιούν συχνά τον όρο “OP” για να αναφερθούν στο άτομο στο οποίο γίνονται οι ερωτήσεις.

Μια άλλη χρήση είναι όταν μια αφίσα μοιράζεται μια ιστορία ή μια προσωπική εμπειρία. Όταν η ιστορία συζητείται στα σχόλια, οι άνθρωποι συχνά αναφέρονται σε αυτήν την αφίσα ως ΕΠ. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να δημοσιεύσει “Αν έπρεπε να περπατήσω όσο το ΕΠ, πιθανότατα θα τα είχα παρατήσει”.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την Google Drive Progressive Web App

OP στα Social Media

Το OP είναι επίσης ένας κοινός όρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα στο Twitter. Όταν ένα tweet έχει μια μεγάλη αλυσίδα απαντήσεων από πολλά άτομα, γίνεται νήμα Twitter. Επομένως, το “OP” αναφέρεται στο άτομο που έστειλε το πρώτο tweet.

Τα νήματα είναι κοινά στο Twitter λόγω του ορίου των 280 χαρακτήρων της πλατφόρμας. Όταν οι άνθρωποι θέλουν να πληκτρολογήσουν μεγαλύτερες ιστορίες ή να δημοσιεύσουν πολλές φωτογραφίες, τις χωρίζουν σε πολλά tweets. Αν κάποιος πέσει πάνω σε ένα tweet εκτός σειράς σε ένα νήμα, θα αναζητήσει συχνά το πρώτο tweet του OP.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το OP σε φόρουμ

Το OP είναι ένας όρος της καθομιλουμένης που δεν ανήκει πραγματικά στα επίσημα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε μόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή διαδικτυακούς πίνακες μηνυμάτων.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το OP:

“ΟΠ, ενημερώστε μας όταν λάβετε το πακέτο.”
“Το OP έχει πολλές εξαιρετικές διατροφικές πληροφορίες.”
“Ποιο είναι το αγαπημένο σας παιχνίδι στο PS4, OP;”
“Βρίσκω την ιστορία του OP συναρπαστική, TBH.”

Το OP είναι μόνο ένα από τα πολλά αρκτικόλεξα που θα δείτε στο διαδίκτυο. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, φροντίστε να ελέγξετε τι σημαίνουν SMH και NSFW.