Τι σημαίνει «ITT» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Τι σημαίνει όταν κάποιος σχολιάζει “ITT” σε έναν πίνακα μηνυμάτων και τι ακριβώς είναι ένα νήμα; Θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με αυτό το ακρωνύμιο του διαδικτυακού φόρουμ εδώ.

ITT: Σε αυτό το νήμα

Το ITT είναι ένας αρχικισμός που σημαίνει “σε αυτό το νήμα”. Συνήθως χρησιμοποιείται σε διαδικτυακά φόρουμ, ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και πίνακες μηνυμάτων για να περιγράψει ή να προτείνει ένα θέμα που θα συζητηθεί σε ένα συγκεκριμένο νήμα.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τους πίνακες μηνυμάτων, ίσως είναι η πρώτη φορά που ακούτε για ένα «νήμα» στο Διαδίκτυο. Είναι μια σειρά από μηνύματα από διάφορους ανθρώπους για το ίδιο θέμα. Κάθε μήνυμα είναι ορατό από μια κοινότητα και συχνά απαντούν ή αναφέρονται ο ένας στον άλλο. Κάθε νήμα ξεκινά με μια «OP» ή «πρωτότυπη αφίσα.

Τα νήματα υπάρχουν επίσης σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Twitter και το Facebook. Ένας εξαιρετικά δημοφιλής ιστότοπος που χρησιμοποιεί νήματα είναι το Reddit, όπου η ενότητα σχολίων κάτω από κάθε ανάρτηση είναι ένα νήμα.

  3 εύκολες εφαρμογές για να κάνετε Deepfake τον εαυτό σας σε βίντεο και GIF

Η προέλευση του ITT

Το ITT πιθανότατα υπήρχε όσο και οι πίνακες μηνυμάτων Ιστού. Ο παλαιότερος ορισμός του ITT για Αστικό Λεξικό χρονολογείται από το 2003, πολύ πριν από την εμφάνιση του Reddit. Ορίζει το ITT ως “σε αυτό το νήμα του φόρουμ”.

Το ITT χρησιμοποιήθηκε για τον ορισμό του θέματος ενός νήματος. Βρίσκεται συχνά στον τίτλο της πρώτης ανάρτησης ή στην ίδια την ανάρτηση. Για παράδειγμα, αν ο τίτλος μιας πρώτης ανάρτησης λέει “ITT: Δημοσιεύουμε φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις μας για παιχνίδια”, οι χρήστες θα δημοσιεύουν εικόνες των υπολογιστών τους.

Το ακρωνύμιο χρησιμοποιήθηκε επίσης για χιουμοριστικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, αν ο τίτλος ενός νήματος ήταν “ITT: Ψήνεις το άτομο από πάνω σου”, οι άνθρωποι θα έκαναν αστεία ή θα κορόιδευαν την προηγούμενη αφίσα.

Το ITT τελικά έγινε ευρέως διαδεδομένο σε διάφορα φόρουμ στο Διαδίκτυο. Εκτός από το ότι έγινε κοινό σε δημοφιλείς πίνακες όπως το 4Chan ή το Something Awful, κέρδισε επίσης την έλξη σε μικρότερους, πιο εξειδικευμένους ιστότοπους.

Η μεταβαλλόμενη έννοια του ITT

Δεδομένης της συνεχώς μεταβαλλόμενης κουλτούρας και δημογραφικών στοιχείων του Ιστού, ορισμένοι όροι αποκτούν νέα σημασία όσο περνά ο καιρός. Η χρήση του ITT έχει γίνει πιο ειρωνική ή σαρκαστική. Αντί να χρησιμοποιείται για τον ορισμό ενός θέματος νήματος, χρησιμοποιείται πλέον για την περιγραφή των τύπων μηνυμάτων μέσα σε ένα νήμα.

  Πώς να προσαρμόσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου στο Cinnamon

Για παράδειγμα, σε ένα νήμα σχετικά με φήμες για μια πιθανή συνέχεια του α μοντέρνα ταινία, κάποιος μπορεί να πει κάτι σαν, “ITT: Οι άνθρωποι φρικάρουν για το τίποτα.” Αυτό το άτομο εκφράζει σκεπτικισμό σχετικά με τις φήμες και τονίζει ότι οι άνθρωποι φαίνεται να αναπτερώνουν τις ελπίδες τους άσκοπα.

Μια άλλη χρήση του ITT είναι να προβλέπεις αστειευόμενος το είδος των ανθρώπων ή/και των μηνυμάτων που θα προσελκύσει ένα νήμα. Για παράδειγμα, σε ένα νήμα που συζητά μια διαμάχη σχετικά με τις συσκευές Apple, κάποιος μπορεί να δημοσιεύσει κάτι σαν, “ITT: χρήστες Android”. Αυτή είναι μια αστεία πρόβλεψη ότι το νήμα θα προσελκύσει άτομα που θα σχολιάσουν αρνητικά για την Apple.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης το ITT ως προειδοποίηση. Για παράδειγμα, εάν συζητηθούν ευαίσθητες πληροφορίες σε μεταγενέστερες αναρτήσεις, κάποιος μπορεί να δημοσιεύσει κάτι σαν, “ITT: Περιγραφές βίας”, για να προειδοποιήσει τους πιο ευαίσθητους ανθρώπους να αποφύγουν.

Όχι σε αυτό το νήμα

Μία από τις πιο δημοφιλείς κοινότητες του Reddit είναι r/AskReddit, όπου οι άνθρωποι δημοσιεύουν ερωτήσεις και άλλοι τις απαντούν. Ορισμένες ερωτήσεις απευθύνονται σε ειδικούς ή σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να δημοσιεύσει ένα νήμα με τίτλο, “Επαγγελματίες σεφ του Reddit, ποιο είναι το χειρότερο πιάτο που έχετε σερβίρει ποτέ;”

  Πώς να κάνετε μια μεγάλη στήλη σε πολλές στήλες στο Excel

Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχουν όλων των ειδών οι άνθρωποι στο Reddit, πολλοί που σχολιάζουν πιθανότατα δεν θα είναι επαγγελματίες σεφ. Σύμφωνα με τη χρήση που περιγράψαμε παραπάνω, κάποιος μπορεί στη συνέχεια να σχολιάσει χιουμοριστικά: «ITT: Όχι επαγγελματίες σεφ».

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ITT

Σε αντίθεση με ορισμένους όρους Διαδικτύου που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σε πραγματικές συνομιλίες, το ITT χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στο διαδίκτυο. Αν και δεν χρησιμοποιείται πλέον συνήθως για την έναρξη θεμάτων, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται με αστείο τρόπο.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ITT:

Σε ένα νήμα που ρωτά τους ανθρώπους για εμπειρίες παραλίγο θανάτου: «ITT: Άνθρωποι που δεν έχουν οδηγήσει ποτέ τρενάκι του λούνα παρκ».
Σε ένα νήμα που ζητούσε από τους ανθρώπους να δημοσιεύσουν φωτογραφίες ακριβών υπολογιστών: “ITT: υπολογιστές που δεν μπορούσα ποτέ να αντέξω οικονομικά”.
Σε ένα νήμα που περιγράφει ένα ανησυχητικό περιστατικό: “ITT: Παραστατική βία”.

Θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε άλλες ωραίες διαδικτυακές αργκό; Δείτε το SMH και το ICYMI στη συνέχεια!