Τι σημαίνει «IMY» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Στον σημερινό πολυάσχολο κόσμο, δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις χρόνο για να τηλεφωνήσεις και να συναντήσεις φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Αντί να μην επικοινωνείτε ποτέ, όταν σκέφτεστε κάποιον, στείλτε του ένα γρήγορο μήνυμα «Μου λείπεις» ή «IMY».

“Μου λείπεις”

Το IMY είναι συντομογραφία της φράσης «Μου λείπεις» και χρησιμοποιείται συχνότερα σε μηνύματα κειμένου και άτυπη επικοινωνία. Είναι ένας απλός (και στοχαστικός) τρόπος να πείτε σε ένα άλλο άτομο ότι σας λείπει.

Σύμφωνα με το Google Trends, το «IMY» αναζητήθηκε συχνότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αρμενία και τον Λίβανο. Ο όρος αναζήτησης άρχισε πραγματικά να εκτοξεύεται στα ύψη στον Ιστό το 2004 και η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί, κυρίως κατά την έναρξη της πανδημίας COVID-19 του 2020 με έμφαση στα μηνύματα κειμένου και το τραγούδι «IMY (Miss You)» της Kodak Black.

  Το Hover Hound συγκρίνει τις τιμές του Newegg με το Amazon και το Tiger Direct

Πώς να χρησιμοποιήσετε το IMY

Η συντομογραφία χρησιμοποιείται και κατανοείται πιο συχνά από τις νεότερες γενιές (σκεφτείτε τις γενιές Y και Z), αλλά μην στοιχηματίζετε ότι κάποιος που δεν είναι τόσο γνώστης της τεχνολογίας ή του κειμένου θα καταλάβει τι σημαίνει η φράση.

Ακολουθούν μερικοί σωστοί τρόποι χρήσης του IMY σε κείμενα:

Σε σκέφτομαι. IMY πολύ.
Πως ήσουν? IMY!
ΙΜΥΤ. Ελπίζω να είσαι καλά.

Η αργκό δεν περιορίζεται σε οικείες αλληλεπιδράσεις. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με στενούς φίλους που δεν έχουν δει ο ένας τον άλλον ή δεν έχουν μιλήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα, φίλοι που μπορεί να έχουν χάσει την επαφή λόγω στρεσογόνων καταστάσεων της ζωής.

“IMY” εναντίον “ILY”

Υπάρχουν μερικές παραλλαγές του IMY που είναι κοινές σε πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων και μοιάζει περισσότερο με το “ILY” ή το “I Love You”, επειδή είναι εύκολο να αντικαταστήσετε τη λέξη “miss” για “love”. Συντομογραφίες όπως «ILYSM» (Σε αγαπώ τόσο πολύ) και «ILYMTA» (Σε αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο) είναι εύκολα εναλλάξιμες. Φυσικά, η χρήση της λέξης «δεσποινίς» και «αγάπη» έχει δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες, οπότε προσέξτε ποια λέξη θα επιλέξετε.

  Αλλάξτε τη συμπεριφορά του κλειδιού τροποποιητή όταν κάνετε κλικ σε συνδέσμους [Firefox]

Η αυτόνομη συντομογραφία “MY” (“Miss You”) δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ καθώς είναι ήδη αγγλική λέξη.

Όλες αυτές οι παραλλαγές μπορούν να γράφονται με κεφαλαία ή χωρίς κεφαλαία. Το IMY είναι άτυπο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γρήγορη απόκριση σε μηνύματα, αλλά η διαδικτυακή αργκό θα πρέπει να αποφεύγεται σε πολλές επαγγελματικές ρυθμίσεις.

Οι παραλλαγές του IMY σημαίνουν ακριβώς το ίδιο με την αρχική φράση, με διάφορους βαθμούς επείγοντος. Μπορείτε να απαντήσετε στο “Μου λείπεις” με “IMYT” (ή “IMY2”) για να ενημερώσετε κάποιον ότι σας λείπει επίσης. Ακολουθούν πολλές άλλες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε:

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός Megabit και ενός Megabyte;

“IMYSM” Μου λείπεις τόσο πολύ.
“IMYM” Μου λείπεις περισσότερο.
“MYSM” Μου λείπεις τόσο πολύ.
“IMY2” alt. “IMYT.”
“IMYMTA” Μου λείπεις περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Τα ακρωνύμια και οι συντομογραφίες έχουν έναν τρόπο να μας κάνουν να φαινόμαστε πιο επιπόλαιοι και λιγότερο απρόσωποι στη συνομιλία με κείμενο. Αλλά ταυτόχρονα, μπορούν να σας βοηθήσουν να μεταδώσετε μια αίσθηση εγγύτητας και άνεσης όταν στέλνετε μηνύματα σε κάποιον που σας ενδιαφέρει κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης εργάσιμης ημέρας ή όταν είστε εν κινήσει.

Υπάρχουν πολλοί όροι αργκό και συντομογραφίες σε κοινή χρήση, αλλά λίγοι υποδηλώνουν την εγγύτητα και την οικειότητα ενός απλού «IMY». Εάν είστε περίεργοι για άλλες συντομογραφίες και αρκτικόλεξα στο Διαδίκτυο, δείτε τα κομμάτια μας στο IDK και στο IRL.