Τι σημαίνει “GG” και πώς το χρησιμοποιείτε;

Εάν δεν παίζετε πολλά ανταγωνιστικά βιντεοπαιχνίδια, μπορεί να έχετε ακούσει το ακρωνύμιο “GG” για πρώτη φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή από έναν φίλο παίκτη. Μάθετε τι σημαίνει και πώς να το χρησιμοποιήσετε.

“Καλό παιχνίδι”

GG σημαίνει «καλό παιχνίδι». Σε ανταγωνιστικά παιχνίδια για πολλούς παίκτες, το GG χρησιμοποιείται ως ένδειξη αθλητικής ικανότητας και ως αναγνώριση ότι διασκεδάσατε ενώ πολεμούσατε εναντίον των αντιπάλων σας. Για πολλούς παίκτες, είναι συνήθης πρακτική να πληκτρολογούν GG στη συνομιλία στο τέλος κάθε αγώνα. Είναι παρόμοιο με μια χειραψία ή μια αγκαλιά στο τέλος μιας ζωντανής αθλητικής εκδήλωσης.

Η πρακτική του να λέμε GG υπάρχει από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Καθώς τα διαδικτυακά ανταγωνιστικά παιχνίδια για πολλούς παίκτες όπως το Quake και το StarCraft κέρδισαν δημοτικότητα, η γλώσσα του Διαδικτύου άρχισε επίσης να διαμορφώνεται. Το να λέτε GG στους αντιπάλους σας στο τέλος του γύρου έγινε μέρος της σωστής εθιμοτυπίας σε αυτά τα παιχνίδια.

  Τι περιλαμβάνει μια διαδικτυακή συνδρομή Nintendo Switch;

Ωστόσο, το GG δεν χρησιμοποιείται πάντα θετικά. Η πρόωρη χρήση GG θεωρείται BM ή «κακοί τρόποι». Για παράδειγμα, είναι αγενές να στέλνετε μηνύματα στον GG πριν κερδίσετε τον αγώνα επειδή νιώθετε υπερβολική αυτοπεποίθηση για το αποτέλεσμα. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό αν στο τέλος χάσεις. Αποφύγετε να πληκτρολογείτε GG πριν τελειώσει πραγματικά ο αγώνας.

GGWP και άλλες παραλλαγές

Υπάρχουν μερικές παραλλαγές του GG που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Μια κοινή επέκταση του ακρωνύμιου είναι το GGWP, που σημαίνει «καλό παιχνίδι, καλά παιγμένο». Αυτό λέγεται συχνά ότι υπονοεί ότι ο αντίπαλος έκανε καλή δουλειά κατά τη διάρκεια του αγώνα, ειδικά αν κατάφερνε να κερδίσει το παιχνίδι από πίσω. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το GLHF, που σημαίνει «καλή τύχη, καλή διασκέδαση», που λέγεται στην αρχή του αγώνα αντί στο τέλος.

Μια άλλη παραλλαγή του GG είναι το GGEZ, που σημαίνει “καλό παιχνίδι, εύκολο”. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον από τη νικήτρια πλευρά με υποτιμητικό τρόπο μετά από μια κυρίαρχη απόδοση. Ωστόσο, αυτό θεωρείται κακή συμπεριφορά.

Το GGEZ χρησιμοποιείται πιο συχνά ειρωνικά είτε από τη νικήτρια ομάδα είτε από την ομάδα που χάνει. Όταν χρησιμοποιείται από τη νικήτρια ομάδα, είναι γενικά στο τέλος ενός μακροχρόνιου και σκληρού αγώνα που θα μπορούσε να έχει πάει με κάθε τρόπο. Όταν χρησιμοποιείται από την ηττημένη πλευρά, είναι συνήθως μετά από ένα παιχνίδι έκρηξης για να επαινέσετε έμμεσα τους νικητές.

  Πώς να στείλετε μια ενημέρωση τοποθεσίας σε μια ομαδική συνομιλία Skype

Χρήση του GG στην πραγματική ζωή

Όπως πολλά δημοφιλή ακρωνύμια Διαδικτύου, το GG έχει περάσει και στην πραγματική χρήση. Χρησιμοποιείται ευρέως σε συνομιλίες εκτός βιντεοπαιχνιδιών. Εάν εσείς και ένας φίλος σας στοιχηματίσετε σε έναν αθλητικό αγώνα ή παίξετε ένα φιλικό παιχνίδι μπάσκετ ένας προς έναν, μπορείτε να πείτε GG μετά. Είναι επίσης συνηθισμένο σε ορισμένα ανταγωνιστικά γεγονότα εκτός σύνδεσης, όπως το επαγγελματικό πόκερ.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε συνομιλίες που δεν έχουν καμία σχέση με αγώνες. Το GG μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείξει αγανάκτηση ή να εγκαταλείψει κάτι. Για παράδειγμα, εάν κάψετε κατά λάθος ένα κομμάτι τοστ, μπορείτε να πείτε “GG toast”. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να σημαίνει ότι μια κατάσταση είναι δυσοίωνη ή δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Εάν πρόκειται να κάνετε ένα τεστ για το οποίο δεν μελετήσατε, θα ήταν σκόπιμο να πείτε στον φίλο σας, «Δεν σπούδασα, GG».

  8 Τα καλύτερα εργαλεία και λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και διαμόρφωσης δικτύου

Τόσο το GGEZ όσο και το GGWP μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε μη ανταγωνιστικά πλαίσια. Μπορείτε να πείτε GGEZ αν κάτι αποδειχθεί πιο εύκολο από το αναμενόμενο, όπως αν περάσετε το τεστ χωρίς να το μελετήσετε. Από την άλλη πλευρά, το GGWP μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο για να επαινέσει κάποιον για μια καλή δουλειά. Εάν οι φίλοι σας καταφέρουν να σας κάνουν ένα πάρτι έκπληξη χωρίς να το μάθετε, μπορείτε να τους πείτε GGWP για να δηλώσετε ότι έκαναν καλή δουλειά κρατώντας το μυστικό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το GG

Εάν παίζετε ένα διαδικτυακό παιχνίδι, λέγοντας ότι το GG είναι ένας ευγενικός και εύκολος τρόπος να κλείσετε το παιχνίδι με μια καλή νότα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε στην πραγματική ζωή, με διάφορους τρόπους.

Ακολουθούν μερικοί σωστοί τρόποι χρήσης του GG:

Τι ταίριασμα. GG.
GGWP, διάλεξες το τέλειο δώρο για μένα!
Ξέχασα τελείως να παραδώσω τα χαρτιά χθες. GG, το αφεντικό μου θα τρελαθεί.
Κατάφερα να βρω το σπίτι σου χωρίς Google Maps, ΓΓΕΖ.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα ακρωνύμια στο Διαδίκτυο, ρίξτε μια ματιά στα κομμάτια μας σχετικά με το IRL και το SMH.