Τι σημαίνει το Ubuntu που έρχεται στα Windows 10 για τους τελικούς χρήστες;

Χθες στο Microsoft Build 2016, η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Ubuntu έρχεται στα Windows 10. Αυτή η ανακοίνωση είναι τεράστια και από τότε ο κόσμος κλαίει με δάκρυα χαράς. Πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ξεκινήσουν με την έκδοση που υποστηρίζει το Ubuntu, αλλά για τους τελικούς χρήστες που δεν γνωρίζουν τίποτα περισσότερο για το Ubuntu εκτός από το όνομά του και την προέλευση του Linux, αυτό μπορεί να είναι αιτία συναγερμού ή γενικής σύγχυσης. Το Ubuntu είναι ένα απόλυτα λειτουργικό λειτουργικό σύστημα από την πλευρά του και ίσως δεν έχει νόημα να προσθέσουμε ένα λειτουργικό σύστημα σε άλλο. Το θέμα είναι ότι δεν κάνει αυτό η Microsoft. Δεν εισάγει κυριολεκτικά άλλο λειτουργικό σύστημα στα Windows 10. Αντίθετα, προσθέτει υποστήριξη για ορισμένες βιβλιοθήκες και εργαλεία που οι προγραμματιστές πρέπει να χρησιμοποιούν συχνά. Ακολουθεί μια γρήγορη ανάλυση του τι σημαίνει αυτό.

  Πώς να οριστικοποιήσετε και να ανακαλέσετε την πρόσβαση σε ένα κοινόχρηστο αρχείο Google

Το Ubuntu που έρχεται στα Windows σημαίνει ότι η γραμμή εντολών του linux, δηλαδή το bash έχει προστεθεί στα Windows. Θα επιτρέψει στους χρήστες, ειδικότερα στους προγραμματιστές, να εκτελούν εντολές bash και βιβλιοθήκες στους υπολογιστές τους με Windows. Για έναν τελικό χρήστη, το Ubuntu που έρχεται στα Windows δεν έχει καμία σημασία. Είναι ένα χαρακτηριστικό που συνδέεται με τη λειτουργία προγραμματιστή και είναι η κοινότητα προγραμματιστών που είναι πάνω από το φεγγάρι σχετικά με αυτό.

Πως δουλεύει

Προκειμένου να φέρει το Ubuntu στα Windows, η Microsoft έχει προσθέσει νέα υποδομή που ονομάζεται Υποσύστημα Windows για Linux. Οι προγραμματιστές θα ενεργοποιήσουν τα εργαλεία προγραμματιστή στα Windows 10 για να αποκτήσουν τα εργαλεία. Στη συνέχεια θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια εντολή Bash για να λάβουν μια εικόνα του Ubuntu. Η λήψη της εικόνας γίνεται μέσω της γραμμής εντολών αλλά προέρχεται από το Windows Store. Μόλις γίνει, οι προγραμματιστές θα μπορούν να εκτελούν το Bash εγγενώς.

  Πώς να ορίσετε τη συσχέτιση εφαρμογών αρχείων από τη γραμμή εντολών στα Windows 10

Γιατί το χρειάζονται οι προγραμματιστές;

Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν τακτικά το Bash και πολλά άλλα εργαλεία Linux που έχουν τεθεί στη διάθεσή τους με αυτήν την ενημέρωση. Το Bash όχι μόνο είναι πολύ δημοφιλές στους προγραμματιστές, είναι επίσης απίστευτα ισχυρό. Πριν, εάν ένας προγραμματιστής ήθελε να χρησιμοποιήσει βιβλιοθήκες bash, θα έπρεπε να εκτελέσει το Ubuntu σε μια εικονική μηχανή ή να χρησιμοποιήσει το περιβάλλον Cygwin. Αυτό πολύ απλά τους διευκολύνει να χρησιμοποιούν το Bash σε ένα σύστημα Windows.

Επηρεάζει τους τελικούς χρήστες;

Ούτε ένα κομμάτι. Ακόμα κι αν αποφασίσετε να ενεργοποιήσετε τα εργαλεία προγραμματιστών στα Windows 10, δεν υπάρχει περίπτωση να καταλήξετε κατά λάθος να χρησιμοποιείτε το bash εξαιτίας αυτού. Είναι ένα εργαλείο που είναι χρήσιμο μόνο σε κάποιον που ξέρει πώς να το χρησιμοποιεί και αν δεν είστε εσείς, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε.

  Πώς να λάβετε μεγάλες προεπισκοπήσεις της γραμμής εργασιών στα Windows 10