Τι περιλαμβάνεται στον έλεγχο ιστορικού;

Υπάρχει ένας τεράστιος όγκος δημοσίως διαθέσιμων πληροφοριών για κάθε πολίτη των ΗΠΑ που κρατείται στις ΗΠΑ. Η ομοσπονδιακή και η πολιτειακή κυβέρνηση διατηρούν αρχεία σχετικά με διάφορες πτυχές της ζωής μας, ακόμη και δημοσιοποιώντας ορισμένα από τα προσωπικά μας δεδομένα. Εκτελώντας έναν έλεγχο ιστορικού σε κάποιον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό το σύνολο δεδομένων γρήγορα και εύκολα, προκειμένου είτε να βρείτε συγκεκριμένες πληροφορίες είτε να συνδυάσετε ένα ολόκληρο προσωπικό προφίλ.

Λοιπόν, ποιες ακριβώς πληροφορίες περιλαμβάνει ένας έλεγχος ιστορικού; Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε για να πραγματοποιήσετε την αναζήτησή σας, καθώς η καθεμία έχει πρόσβαση σε διαφορετικές πηγές δεδομένων και διαφορετικές βαθμίδες πληρωμής, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, οι περισσότεροι ιστότοποι ελέγχου ιστορικού θα εξακολουθούν να καλύπτουν έναν κοινό πυρήνα κριτηρίων αναζήτησης, στον οποίο θα εμβαθύνουμε περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Εάν αναρωτιέστε ποιες πληροφορίες περιλαμβάνονται σε έναν έλεγχο ιστορικού (και ποια υπηρεσία να χρησιμοποιήσετε), διαβάστε!

Τι προσφέρουν οι ιστότοποι ελέγχου ιστορικού;

Η κυβερνητική διαφάνεια είναι θεμελιώδες μέρος της δυτικής δημοκρατίας και είναι επίσης ο κρίσιμος παράγοντας που επιτρέπει τη λειτουργία των ελέγχων ιστορικού. Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις των ΗΠΑ (μαζί με τις διάφορες υπηρεσίες τους) υποχρεούνται από το νόμο να διασφαλίζουν ότι πολλές πληροφορίες είναι προσβάσιμες στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο όσο απλά να εκτελέσετε μια αναζήτηση στο Google για να το βρείτε. Μεγάλο μέρος αυτών των δεδομένων φυλάσσονται σε μεγάλες δημόσιες βάσεις δεδομένων, τις οποίες μπορείτε να δείτε, εφόσον πληρώνετε ένα τέλος για να ταξινομήσετε αυτό το τεράστιο θησαυροφυλάκιο πληροφοριών. Καθώς υπάρχουν συνήθως εκατομμύρια και εκατομμύρια εγγραφές σε τέτοιες βάσεις δεδομένων, η εύρεση των κατάλληλων δεδομένων με μη αυτόματο τρόπο μπορεί να είναι απίστευτα χρονοβόρα και επαχθής.

Αναζήτηση πάνω από 1 δισεκατομμύριο δημόσια αρχεία

Εκτελέστε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο ιστορικού στο…

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε ιστότοπους ελέγχου ιστορικού, οι οποίοι χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη τεχνολογία για αυτόματη αναζήτηση αυτών των δεδομένων. Οι έξυπνοι αλγόριθμοί τους είναι σε θέση να αναζητήσουν τα δεδομένα που χρειάζεστε γρήγορα και με ακρίβεια. Τα αποτελέσματα διαφέρουν από ιστότοπο σε ιστότοπο, αλλά σε γενικές γραμμές, σχεδόν όλοι οι ιστότοποι ελέγχου ιστορικού θα πρέπει να μπορούν να αποκαλύπτουν τις ακόλουθες πληροφορίες:

1. Προσωπικές Πληροφορίες

Οι περισσότεροι ιστότοποι είναι σε θέση να εκτελέσουν έναν έλεγχο με βάση ακόμη και την ελάχιστη ποσότητα πληροφοριών. Ακόμα κι αν έχετε μόνο ένα μερικό όνομα ή μερική διεύθυνση για κάποιον, πολλοί ιστότοποι θα μπορούν να εμφανίσουν πολλές προσωπικές πληροφορίες από αυτές τις μικρές λεπτομέρειες. Αυτά θα περιλαμβάνουν πράγματα όπως τα πατρικά ονόματα ή τυχόν νομικές αλλαγές ονόματος που μπορεί να έχουν κάνει. Οι ιστότοποι μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν αρχεία γάμου για να συντάξουν ένα ιστορικό σχέσεων στις οποίες έχουν εμπλακεί. Μπορεί επίσης να είναι δυνατό να συγκεντρωθεί μια λίστα με αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις email που έχουν συσχετιστεί με αυτούς, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τα μέλη της οικογένειας και οποιαδήποτε στενούς συνεργάτες που μπορεί να έχουν. Είναι επίσης πολύ πιθανό ότι οι τρέχουσες και οι προηγούμενες εγγραφές διευθύνσεών τους θα είναι επίσης διαθέσιμες.

2. Μητρώα Απασχόλησης

Χρησιμοποιώντας διαφορετικά σύνολα δεδομένων, είναι συνήθως δυνατό να συγκεντρωθεί ένα αρκετά ακριβές ιστορικό απασχόλησης για σχεδόν οποιοδήποτε θέμα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως το όνομα του σημερινού και του πρώην εργοδότη τους, τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της απασχόλησής τους και τη δουλειά που έκαναν. Είναι επίσης πιθανό μια αναζήτηση να αποκαλύψει λεπτομέρειες όπως μισθό και τυχόν επαγγελματικά προσόντα που κατέχουν επίσης.

  Πώς να προσθέσετε διαφάνεια και να μειώσετε την αδιαφάνεια για μια εικόνα

3. Οικονομικά Μητρώα

Συνήθως είναι δυνατό να συνταχθεί μια αρκετά ακριβής καταγραφή της οικονομικής δραστηριότητας ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης και των λεπτομερειών της πιστοληπτικής του ικανότητας. Άλλες δυνατότητες περιλαμβάνουν τυχόν μετοχές που κατέχουν σε εταιρείες, ποια περιουσία κατέχουν και οποιαδήποτε άλλα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται στο όνομά τους. Μπορείτε επίσης να δείτε εάν έχουν ιστορικό πτώχευσης ή τυχόν χρηματοοικονομικά βάρη στο όνομά τους.

4. Μητρώα Εκπαίδευσης

Ένας έλεγχος ιστορικού συχνά αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό υπόβαθρο ενός ατόμου. Μπορούν να βρεθούν πράγματα όπως σε ποια σχολεία και κολέγια πήγαν, τι σπούδασαν, ακόμη και τα προσόντα και τους βαθμούς που πήραν. Οποιαδήποτε άλλα προσόντα μπορεί να κατέχουν θα πρέπει επίσης να εμφανιστούν.

5. Στρατιωτικά Μητρώα

Εάν το υποκείμενό σας έχει υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, θα πρέπει να υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την περίοδο υπηρεσίας που είναι διαθέσιμες στο κοινό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει λεπτομέρειες όπως την ημερομηνία και την τοποθεσία οποιασδήποτε ενεργής υπηρεσίας στην οποία συμμετείχαν, τις ημερομηνίες που εντάχθηκαν και αποχώρησαν από τις ένοπλες δυνάμεις, τι βαθμούς κατείχαν, τι μετάλλια κέρδισαν, τη διεύθυνση κατοικίας τους ενώ υπηρετούσαν και τυχόν αρχεία των εκπαιδευτικών επιτευγμάτων αυτής της περιόδου.

6. Ποινικό Μητρώο

Εάν το θέμα σας έχει ποινικό μητρώο οποιουδήποτε είδους, θα πρέπει να το αποκαλύψει ένας έλεγχος ιστορικού. Τυχόν καταδίκες που μπορεί να έχουν, είτε έχουν εκδοθεί σε ομοσπονδιακό, κρατικό ή νομαρχιακό επίπεδο, είναι διαθέσιμες. Επιπλέον, θα αποκαλυφθούν μη καταδικαστικές αποφάσεις, όπως συλλήψεις, εντάλματα ή κατηγορίες που έχουν απορριφθεί ή απαλειφθεί, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν λάβει χώρα εντός των τελευταίων επτά ετών (τόσο για το χρονικό διάστημα που διατηρούνται αυτά τα αρχεία). Και αν το υποκείμενο έχει εμπλακεί σε μια δικαστική υπόθεση, πολλοί ιστότοποι θα αποστείλουν έναν δρομέα για να αποκτήσει τυχόν μη ψηφιοποιημένα δικαστικά αρχεία που μπορεί να είναι διαθέσιμα.

7. Μητρώα οδήγησης

Λεπτομερή αρχεία του ιστορικού οδήγησης όλων διατηρούνται από το DMV και επομένως είναι διαθέσιμα στο κοινό. Πολλοί ιστότοποι θα μπορούν επίσης να αποκαλύψουν εάν ένα άτομο έχει στο αρχείο του εισιτήρια κυκλοφορίας ή παραβάσεις οδήγησης, καθώς και εάν η άδειά του έχει ανασταλεί ή έχει ανακληθεί ποτέ. Άλλες πληροφορίες είναι διαθέσιμες πέρα ​​από αυτά που συλλέγει η DMV, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και περισσότερων μικροσυμβάντων που σχετίζονται με την κυκλοφορία.

8. Κατέχονται άδειες

Εάν το αντικείμενο της αναζήτησής σας έχει άδεια να κάνει κάτι, το πιθανότερο είναι ότι αυτά τα δεδομένα είναι επίσης δημόσια διαθέσιμα. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία χρειάζεστε άδεια στις ΗΠΑ, όπως η πτήση με αεροπλάνο, η κατοχή ορισμένων πυροβόλων όπλων, η άσκηση ιατρικής ή νομικής και η εργασία ως ιδιωτικός ερευνητής. Οι έλεγχοι άδειας χρήσης θα πρέπει επίσης να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τυχόν πρόσθετα πιστοποιητικά που τηρούνται και σχετίζονται με την άδεια, καθώς και τυχόν παράπονα που μπορεί να έχουν υποβληθεί κατά του κατόχου της άδειας.

9. Δεδομένα μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Οι άνθρωποι μοιράζονται συχνά πολλές προσωπικές πληροφορίες στα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν οι ρυθμίσεις απορρήτου τους δεν αλλάξουν από τις προεπιλεγμένες, πολλά από αυτά τα δεδομένα μπορούν να είναι ελεύθερα προσβάσιμα από σχεδόν οποιονδήποτε. Ως εκ τούτου, οι ιστότοποι είναι δυνατό να λαμβάνουν δεδομένα σχετικά με τις σχέσεις, την οικογένεια, τους φίλους, την απασχόληση, την τρέχουσα και προηγούμενη κατοικία, καθώς και ενημερωμένες φωτογραφίες ενός ατόμου.

Ποιοι ιστότοποι είναι πιο λεπτομερείς;

Πώς επιλέξαμε τις τοποθεσίες που επιλέξαμε

Όποιος έχει κάνει ποτέ Google “ιστότοπο ελέγχου ιστορικού” θα ξέρει ότι υπάρχουν πολλοί ιστότοποι εκεί έξω. Και φυσικά, όλοι ισχυρίζονται ότι είναι οι καλύτεροι στην επιχείρηση. Αλλά πώς ξεχωρίζεις το σιτάρι από την ήρα; Σύμφωνα με την εμπειρία μας, οι περισσότεροι χρήστες αναζητούν έναν ιστότοπο που μπορεί να προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη δυνατή υπηρεσία ολοκληρωμένου ελέγχου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε συγκεντρώσει τη λίστα με τις προτεινόμενες τοποθεσίες παρακάτω. Αλλά και μόνο η αναζήτηση των περισσότερων πηγών δεδομένων, δεν σας κάνει απαραίτητα τον καλύτερο ιστότοπο.

  Ο Δυναμικός Περιοδικός Πίνακας είναι ένα διαδραστικό εργαλείο για τους λάτρεις της χημείας [Web]

Λεπτομερής έρευνα – Οι ολοκληρωμένες αναζητήσεις είναι υψίστης σημασίας για πολλούς χρήστες. Ορισμένες τοποθεσίες θα προσφέρουν μια πιο ενδελεχή υπηρεσία έρευνας από άλλες.
Προσαρμογή αναζήτησης – Οι καλύτεροι ιστότοποι θα πρέπει να μπορούν να ανακαλύπτουν χρήσιμες πληροφορίες βάσει ενός ελάχιστου αριθμού πληροφοριών εκκίνησης που παρέχονται από εσάς.
Γρήγορα αποτελέσματα – Οι αξιόπιστες υπηρεσίες ελέγχου ιστορικού μπορούν να προσφέρουν βασικά αποτελέσματα σε λίγα μόνο λεπτά, ενώ μια πιο λεπτομερής αξιολόγηση χαρακτήρων μπορεί συνήθως να διαρκέσει μερικές ημέρες.
Ακριβείς και κατανοητές αναφορές – Τι ωφελεί μια διεξοδική αναζήτηση εάν τα αποτελέσματα είναι δύσκολο να κατανοηθούν; Κάθε μία από τις προτάσεις μας προσφέρει καλά σχεδιασμένες, ακριβείς και εύκολες στην παρακολούθηση αναφορές.
Χρησιμοποιήσιμος πίνακας εργαλείων – Ο πίνακας εργαλείων χρήστη είναι όπου πολλοί χρήστες θα διαχειρίζονται τις αναζητήσεις, τις αναφορές και άλλα δεδομένα τους. Μια καλή διεπαφή χρήστη διευκολύνει τα θετικά αποτελέσματα.
Εφαρμογές για κινητά – Αν και δεν είναι απόλυτη ανάγκη, οι αποκλειστικές εφαρμογές για κινητά μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη διαδικασία αναζήτησης παρέχοντας μεγάλη άνεση στα χέρια σας.
Χρήσιμη υποστήριξη πελατών – Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα με την αναζήτησή σας ή έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα αποτελέσματα, θα χρειαστείτε μια αξιόπιστη και χρήσιμη υπηρεσία υποστήριξης πελατών για να είναι διαθέσιμη.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο καλοί και αν είναι οι σύγχρονοι ιστότοποι ελέγχου ιστορικού, δεν είναι εντελώς αλάνθαστοι. Μπορούν να συμβούν λάθη, και μάλιστα υπήρξαν μερικές περιπτώσεις που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν οποιαδήποτε πληροφορία. Ωστόσο, αυτές είναι σε μεγάλο βαθμό η εξαίρεση και οι παρακάτω προτάσεις θα σας προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία να βρείτε τις πληροφορίες που αναζητάτε.

1. Έχει επαληθευτεί

Το BeenVerified είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους ιστότοπους ελέγχου ιστορικού στην αγορά αυτή τη στιγμή, με φανταστικό ιστορικό με τις μαρτυρίες να το υποστηρίζουν. Η BeenVerified προσφέρει τις υπηρεσίες της σε μια δομή τιμολόγησης δύο επιπέδων. Σε βασικό επίπεδο, θα αναζητήσουν εκατοντάδες διαφορετικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων ποινικών μητρώων, οικονομικών αρχείων, εκθέσεων ιδιοκτησίας, περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ιστορικού διευθύνσεων για να παραδώσουν μια εντυπωσιακή αναφορά. Η premium υπηρεσία τους λαμβάνει ακόμη περισσότερα δεδομένα και περιλαμβάνει επίσης την αποστολή ενός δρομέα σε δικαστικά μέγαρα, εάν χρειαστεί.

Ανεξάρτητα από το επίπεδο που θα επιλέξετε, θα λάβετε μια εντυπωσιακά περιεκτικές, αλλά συνοπτικές τελικές αναφορές. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας μέσω ενός ελκυστικού διαδικτυακού πίνακα εργαλείων, ο οποίος διαθέτει διαισθητικό σχεδιασμό φιλικό προς τους νέους χρήστες της υπηρεσίας. Το BeenVerified προσφέρει επίσης αποκλειστικές εφαρμογές για συσκευές iOS ή Android. Τέλος, η υπηρεσία υποστήριξης πελατών τους είναι ίσως η πιο αποτελεσματική και χρήσιμη που έχουμε συναντήσει. Είναι ανοιχτό πολλές ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα και μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε μέσω email είτε μέσω τηλεφώνου. Το BeenVerified είναι πολύ απλά ένας από τους καλύτερους ιστοτόπους γενικού ελέγχου ιστορικού.

2. Instant CheckMate

Το Instant CheckMate προσφέρει μια εξαιρετικά αποτελεσματική και λεπτομερή υπηρεσία. Στο βασικό επίπεδο τιμολόγησης, μπορείτε να περιμένετε εκτενείς πληροφορίες για τα ποινικά μητρώα, τα μητρώα σεξουαλικών παραβατών, τα αρχεία γάμου και διαζυγίου, στοιχεία στενών συγγενών, ιστορικό διευθύνσεων και οποιοδήποτε σχετικό περιεχόμενο μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Για ένα premium, το CheckMate μπορεί επίσης να προσφέρει πράγματα όπως αρχεία εκπαίδευσης, οικονομικό ιστορικό, άδειες οδήγησης και άδειες όπλων.

  Πώς να διαχειριστείτε και να μεταφέρετε δεδομένα στο Nintendo Switch

Οι τελικές αναφορές του CheckMate είναι καλά σχεδιασμένες και είναι αρκετά απλές στην παρακολούθηση. Προσφέρουν επίσης εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών 24/7. Ένα μειονέκτημα της υπηρεσίας τους είναι ότι προσφέρουν μόνο μια εφαρμογή Android αυτήν τη στιγμή, αλλά ο εξαιρετικός διαδικτυακός πίνακας εργαλείων τους θα πρέπει να λειτουργεί στις περισσότερες συσκευές Apple μέσω του προγράμματος περιήγησης ιστού του χρήστη. Το CheckMate προσφέρει μια συνολική εξαιρετική υπηρεσία που αξίζει να δοκιμάσετε.

3. Αληθινός

Το Truthfinder πραγματοποιεί αναζήτηση μέσω εκατομμυρίων διαφορετικών πηγών δεδομένων, καθιστώντας τες μία από τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή. Μια βασική αναζήτηση αναζητά τα περισσότερα ποινικά και δικαστικά αρχεία, αρχεία οδήγησης, προσωπικές πληροφορίες, πληροφορίες για γνωστούς συγγενείς και πολλά άλλα. Οι συνδρομητές Premium μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό εκπαίδευσης, στα αρχεία εγγραφής ψηφοφόρων και στις λεπτομέρειες των αδειών. Πιο συγκεκριμένα, το Truthfinder προσφέρει μια μοναδική υπηρεσία έρευνας σε βάθος ιστού, η οποία πραγματοποιεί αναζήτηση μέσω περισσότερων διαδικτυακών πηγών και προφίλ κοινωνικών μέσων από οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο.

Οι τελικές αναφορές τους είναι καλοσχεδιασμένες και απλές στην ανάγνωση, ενώ ο διαδικτυακός πίνακας ελέγχου είναι εξίσου φιλικός προς τον χρήστη. Δυστυχώς, οι χρήστες iOS θα απογοητευτούν όταν μάθουν ότι προσφέρουν μόνο μια εφαρμογή Android. Ωστόσο, η υποστήριξη πελατών τους είναι από τις καλύτερες, με κάλυψη 24/7 διαθέσιμη σε έναν αριθμό χωρίς χρέωση. Το Truthfinder προσφέρει σταθερά εξαιρετικά αποτελέσματα και έχει υψηλή ικανοποίηση των χρηστών, γι’ αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να τα προτείνουμε.

4. Intelius

Το Intelius είναι ένας πολύ γνωστός ιστότοπος ελέγχου ιστορικού που πραγματοποιεί αναζήτηση σε ένα ευρύ φάσμα δεδομένων για να παρέχει εντυπωσιακά λεπτομερή αποτελέσματα. Μεταξύ των πληροφοριών που μπορούν να συγκεντρώσουν είναι τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας ενός ατόμου, οι προηγούμενες διευθύνσεις, το ποινικό μητρώο, το οικονομικό ιστορικό, τα αρχεία ιδιοκτησίας, το εκπαιδευτικό ιστορικό και πολλά άλλα.

Η Intelius προσφέρει έναν εντυπωσιακό και φιλικό προς τον χρήστη ηλεκτρονικό πίνακα εργαλείων και οι τελικές αναφορές τους είναι από τις καλύτερες που έχουμε συναντήσει. Προσφέρουν επίσης αποκλειστικές εφαρμογές για κινητές συσκευές Android και iOS. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, διαπιστώσαμε ότι η διαδικτυακή υπηρεσία αντιμετώπισης προβλημάτων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Η Intelius ισχυρίζεται ότι έχει εκτελέσει περισσότερους από 50 εκατομμύρια ελέγχους ιστορικού από τότε που ξεκίνησαν, κάτι που αποτελεί απόδειξη της ικανοποίησης των πελατών τους.

Πότε μπορώ να εκτελέσω έλεγχο ιστορικού;

Ενώ τα περισσότερα από τα δεδομένα στα οποία έχουν πρόσβαση οι ιστότοποι ελέγχου ιστορικού είναι απολύτως νομίμως διαθέσιμα, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν επιτρέπεται η εκτέλεση ελέγχου. Ο νόμος περί δίκαιης αναφοράς πιστώσεων (FCRA) είναι το πιο σημαντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα και ορίζει τέσσερα ξεκάθαρα σενάρια όπου είναι παράνομο να υπάρχει υπόβαθρο σε κάποιον:

Έρευνα μελλοντικών εργαζομένων χωρίς τη γραπτή τους άδεια
Εξέταση του ιστορικού της οικιακής βοηθού χωρίς γραπτή άδεια
Έλεγχος εάν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις για πίστωση, ασφάλιση, υποτροφίες ή επιχορηγήσεις
Προσδιορισμός κατάλληλων ενοικιαστών για ένα ακίνητο προς ενοικίαση

Οι νομικές συνέπειες για την παραβίαση των κανόνων της FCRA σε αυτόν τον τομέα περιλαμβάνουν βαριά πρόστιμα και πληρωμές αποζημιώσεων στα υποκείμενα της έρευνας. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά σενάρια όπου είναι απολύτως νόμιμο και θεμιτό να υπάρχει ένα υπόβαθρο για κάποιον, όπως:

Εξετάζοντας το νέο σας ραντεβού
Αναζητώντας χαμένους φίλους ή συγγενείς
Μάθετε περισσότερα για έναν νέο γείτονα
Ανακαλύψτε ποιος συνεχίζει να καλεί το τηλέφωνό σας
Εντοπισμός των σεξουαλικών παραβατών στην κοινότητά σας
Εξετάζοντας τις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες για τον εαυτό σας

συμπεράσματα

Μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσες λεπτομέρειες είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν για κάποιον μόνο από πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο κοινό. Ξεκινώντας μόνο με ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα σας, είναι ακόμα δυνατό να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής τους.

Έχετε πραγματοποιήσει ποτέ έλεγχο ιστορικού; Τι είδους πληροφορίες κατάφερε να βρει; Αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους ιστότοπους ελέγχου ιστορικού που έχουμε προτείνει εδώ; Τι είδους εμπειρία είχατε μαζί τους; Χαιρετίζουμε πάντα τα σχόλια και τις απόψεις όλων των χρηστών μας, γι’ αυτό μη διστάσετε να τα μοιραστείτε στο παρακάτω πλαίσιο σχολίων!