Τι να κάνετε εάν ο υπολογιστής σας δεν μεταβεί σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας

Η εναλλαγή του υπολογιστή σας σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας μπορεί να είναι απίστευτα ευεργετική όταν απομακρυνθείτε από αυτόν για λίγο. Όταν επιστρέψετε, όλα είναι όπως τα αφήσατε και μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε χωρίς να μπείτε στη διαδικασία να το ξεκινήσετε ξανά.

Η λειτουργία αδράνειας σάς επιτρέπει επίσης να εξοικονομήσετε ηλεκτρική ενέργεια και μπαταρία. Ωστόσο, εάν ο υπολογιστής σας δεν μεταβεί ξαφνικά σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, υπάρχει πρόβλημα.

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για το πρόβλημα ύπνου και υπάρχουν διάφορες λύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε ανάλογα με τον λόγο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι εύκολο να διορθωθεί. Ας αρχίσουμε.

Απενεργοποιήστε προσωρινά το ποντίκι του υπολογιστή για να επιτρέψετε τη λειτουργία αδράνειας

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα να θέσετε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ποντίκι.

Ίσως να μην συνειδητοποιείτε καν ότι το ποντίκι σας απορροφά ακόμη και τους μικρότερους κραδασμούς από το περιβάλλον σας και ότι αυτή η ενέργεια απλά δεν επιτρέπει στον υπολογιστή σας να μεταβεί σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Μερικές φορές, ο υπολογιστής κοιμάται, αλλά ξυπνάει από αυτή την ελαφριά κίνηση του ποντικιού όταν κάποιος περνάει ή κάτι προκαλεί δόνηση στην επιφάνεια που βρίσκεται. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μια εύκολη λύση.

  • Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 ή 8, πατήστε το κουμπί “
  • Τώρα, κάντε κλικ στο “Ποντίκι και άλλες συσκευές κατάδειξης”.
  • Κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο “PS/2 Compatible Device” και επιλέξτε “Properties”.
  • Μεταβείτε στην καρτέλα “Διαχείριση ενέργειας”.
  • Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου “Να επιτρέπεται σε αυτήν τη συσκευή να ξυπνά τον υπολογιστή” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”. να σώσω. Είναι πλέον ασφαλές να κλείσετε τη Διαχείριση Συσκευών.
  •   Πώς να μοιραστείτε την οθόνη του Mac σας με άλλο Mac

    Τώρα, το ποντίκι σας δεν θα αντιδρά όταν υπάρχουν μικρές δονήσεις γύρω από τον υπολογιστή. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι θα σας εμποδίσει επίσης να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι για να ξυπνήσετε τον υπολογιστή.

    Επιβεβαιώστε ότι η κατάσταση αναστολής λειτουργίας των Windows είναι ενεργοποιημένη

    Εάν το πρόβλημα παραμένει και είστε βέβαιοι ότι το ποντίκι σας δεν είναι ο ένοχος, τότε ο υπολογιστής σας ενδέχεται να μην έχει εξαρχής ενεργοποιημένη τη λειτουργία αναστολής λειτουργίας.

    Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ενδέχεται να μην επιτρέπουν στον υπολογιστή σας να εισέλθει σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Εναλλακτικά, κάποιος που μπορεί να χρησιμοποίησε τον υπολογιστή ήθελε να διασφαλίσει ότι ο υπολογιστής δεν μπήκε ποτέ σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις τροφοδοσίας του υπολογιστή σας για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

    Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 και 8, ορίστε τι πρέπει να κάνετε:

  • Μεταβείτε στην “Έναρξη” και κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις”, επιλέξτε “Σύστημα”.
  • Κάντε κλικ στο “Power & Sleep” και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση και επιλέξτε “Additional power settings”.
  • Τώρα, κάντε κλικ στο «Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου» στο επόμενο παράθυρο.
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε “Αλλαγή σύνθετων ρυθμίσεων ενέργειας”.
  • Τώρα, θα εμφανιστεί η οθόνη “Επιλογές ενέργειας”. Μπορείτε να επεκτείνετε κάθε δυνατότητα και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ισχύος. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την αδρανοποίηση και να επιτρέψετε τους χρονομετρητές αφύπνισης προσαρμόζοντας μη αυτόματα τις ρυθμίσεις.
  • Ως συντόμευση, μπορείτε να επιλέξετε “Επαναφορά προεπιλογών σχεδίου”. Αυτό θα επαναφέρει αυτόματα τον υπολογιστή σας στις τυπικές ρυθμίσεις που θα ενεργοποιήσουν την κατάσταση αναστολής λειτουργίας.
  • Εάν χρησιμοποιείτε Windows 7 και XP, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  • Πατήστε “ (κλειδί Windows)» και μετά επιλέξτε «Πίνακας Ελέγχου».
  • Επιλέξτε «Σύστημα και ασφάλεια» και μετά επιλέξτε «Επιλογές ενέργειας».
  • Τώρα, κάντε κλικ στο «Αλλαγή όταν ο υπολογιστής κοιμάται» και στη συνέχεια στο «Αλλαγή ρυθμίσεων τροφοδοσίας για προχωρημένους».
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε “Αλλαγή σύνθετων ρυθμίσεων ενέργειας”.
  • Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου “Να επιτρέπεται σε αυτήν τη συσκευή να ξυπνά τον υπολογιστή” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”. να σώσω. Είναι πλέον ασφαλές να κλείσετε τη Διαχείριση Συσκευών.
  •   Πώς να παρακολουθήσετε το Plex μαζί με φίλους

    Τι να κάνετε εάν ο υπολογιστής σας δεν μεταβεί σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας μετά από μια ενημέρωση

    Οι τακτικές ενημερώσεις των Windows είναι διαδικασίες ρουτίνας σε οποιονδήποτε υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή. Ενώ αυτές οι ενημερώσεις λύνουν συχνά ένα πρόβλημα, συνήθως προκαλούν ένα άλλο.

    Δεν είναι ασυνήθιστο ότι μια ενημέρωση των Windows παρέχει ένα σφάλμα που συνήθως απαιτεί μια άμεση λύση με τη μορφή άλλης ενημέρωσης. Μετά την παλιά ενημέρωση των Windows 10 του 1903, ορισμένοι χρήστες παραπονέθηκαν ότι οι υπολογιστές τους δεν θα περνούσαν σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

    Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα αυτήν τη στιγμή, ίσως θελήσετε να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ενέργειας που εξηγήθηκαν στην παραπάνω ενότητα. Εναλλακτικά, περιμένετε την επόμενη ενημέρωση και δείτε εάν λύνει αυτό το πρόβλημα.

    Τι να κάνω εάν ο υπολογιστής μου δεν ξυπνήσει

    Μπορεί να αντιμετωπίσετε το αντίθετο όταν ο υπολογιστής σας δεν θέλει να ξυπνήσει από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Αυτό μπορεί να είναι ακόμη πιο απογοητευτικό, ειδικά αν υπάρχει κάτι στο οποίο εργάζεστε και στο οποίο δεν μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση.

    Εδώ είναι το θέμα. δεν μπορείτε να ξυπνήσετε αναγκαστικά τον υπολογιστή εάν είναι κολλημένος σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Επίσης, δεν μπορείτε να το κλείσετε με ασφάλεια/σωστά, που είναι η προτεινόμενη διαδρομή υπό κανονικές συνθήκες.

    Ανεξάρτητα από αυτό, προτού κλείσετε τον υπολογιστή ή το φορητό υπολογιστή βίαια, δοκιμάστε να κάνετε κλικ στο κουμπί του ποντικιού ή της επιφάνειας αφής. Αυτό λειτούργησε σε ορισμένες περιπτώσεις όπου το πληκτρολόγιο δεν ξυπνούσε τα Windows. Μερικές φορές, μια απλή ρύθμιση που δεν είναι ενεργοποιημένη επιτρέπει στη συσκευή να ξυπνήσει το σύστημα.

    Ελέγξτε τις Ρυθμίσεις συσκευής για να λύσετε προβλήματα κατάστασης ύπνου

  • Ανάλογα με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε, μεταβείτε στη “Διαχείριση Συσκευών”.
  • Αναπτύξτε την ενότητα “Πληκτρολόγια” και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο πληκτρολόγιο που χρησιμοποιείτε—συχνά επισημαίνεται ως “Συσκευή πληκτρολογίου HID”. Εάν εμφανίζονται πολλά, ελέγξτε τα όλα.
  • Επιλέξτε την καρτέλα «Διαχείριση ενέργειας».
  • Επιλέξτε το πλαίσιο “Να επιτρέπεται σε αυτήν τη συσκευή να ξυπνά τον υπολογιστή”.
  • Μπορείτε να επαναλάβετε τα ίδια βήματα για το ποντίκι σας. Επιλέξτε “Ποντίκι και άλλες συσκευές κατάδειξης” από το παράθυρο “Διαχείριση Συσκευών”. Εάν η παραπάνω διαδικασία δεν λειτουργήσει, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας και να απενεργοποιήσετε τη συσκευή χειροκίνητα. Μετά την επανεκκίνηση, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποφύγετε να αντιμετωπίσετε ξανά το πρόβλημα, όπως η ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης συσκευών. Εάν τα προγράμματα οδήγησης είναι παλιά, θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο ο υπολογιστής δεν θα ξυπνήσει.

      Πώς να ελέγξετε εάν έχετε επεξεργαστή Skylake ή Kaby Lake

    Κλείνοντας, περιστασιακές δυσλειτουργίες είναι αναμενόμενες όταν ασχολείστε με υπολογιστές, ειδικά αν δεν είναι ολοκαίνουργιοι. Ωστόσο, η μη ύπαρξη λειτουργικής κατάστασης ύπνου μπορεί αναμφίβολα να προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας καθημερινά.

    Ευτυχώς, ανεξάρτητα από το αν έχετε να κάνετε με τον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας να μην μπορεί να κοιμηθεί ή να ξυπνήσει, υπάρχει μια γρήγορη λύση που περιμένει στη γωνία. Εάν τα ζητήματα εξακολουθούν να υφίστανται, ίσως χρειαστεί να μεταφέρετε τον υπολογιστή σας σε έναν πιστοποιημένο πάροχο υπηρεσιών για βοήθεια ή να αντικαταστήσετε μερικές συσκευές/εξαρτήματα.

    Συχνές ερωτήσεις για την κατάσταση αναστολής λειτουργίας των Windows

    Γιατί η οθόνη μου δεν μεταβαίνει σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας όταν ο υπολογιστής τίθεται σε λειτουργία;

    Όταν ενεργοποιήσετε με επιτυχία τη λειτουργία αναστολής λειτουργίας, η οθόνη σας θα πρέπει αυτόματα να σκουραίνει. Εάν αυτό δεν συμβαίνει και ο υπολογιστής σας εμφανίζει μπλε οθόνη, το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται αποκλειστικά με την οθόνη.

    Ωστόσο, εάν η οθόνη εξακολουθεί να εμφανίζει την επιφάνεια εργασίας, ο υπολογιστής σας δεν βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, παρόλο που μπορεί να το έχετε ζητήσει.

    Μπορεί η κατάσταση ύπνου να βλάψει τον υπολογιστή σας;

    Πολλοί χρήστες των Windows δεν είναι σίγουροι εάν η διατήρηση του υπολογιστή τους σε κατάσταση παρατεταμένης αναστολής λειτουργίας είναι κακό για τη συσκευή. Η απάντηση είναι όχι. Η κατάσταση αναστολής λειτουργίας δεν βλάπτει τον υπολογιστή και υπάρχουν ορισμένα οφέλη από αυτήν, όπως η εκτέλεση προγραμμάτων συντήρησης στο παρασκήνιο.

    Είναι επίσης απίστευτα βολικό. Ωστόσο, ο τερματισμός της λειτουργίας του υπολογιστή σας είναι προτιμότερος όταν πρόκειται για ξαφνικές υπερτάσεις ρεύματος και κατανάλωση ενέργειας. Λαμβάνετε πάντα μια καθαρή επανεκκίνηση, η οποία δεν συμβαίνει σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

    Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της κατάστασης ύπνου και της αδρανοποίησης;

    Για υπολογιστές με Windows, η αδρανοποίηση καταναλώνει ακόμη λιγότερη ενέργεια από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Αυτή η επιλογή σχεδιάστηκε ειδικά για φορητούς υπολογιστές που βασίζονται στην ισχύ της μπαταρίας, αλλά την έχουν και οι υπολογιστές (μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιηθεί στις ρυθμίσεις “Διαχείριση ενέργειας”). Η αδρανοποίηση τερματίζει πλήρως τον υπολογιστή αποθηκεύοντας προσωρινά την τρέχουσα κατάσταση των Windows στη μονάδα αποθήκευσης και φορτώνοντάς την ξανά όταν το σύστημα ενεργοποιηθεί ξανά. Θα επιστρέψετε στο ίδιο μέρος από όπου σταματήσατε.

    Η ιδέα πίσω από την αδρανοποίηση είναι να τη χρησιμοποιείτε όταν θα λείπετε από τη συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να θέλετε να το αποσυνδέσετε επίσης.