Τι νέο υπάρχει στον Apache HTTP Server 2.4;

Νέες δυνατότητες στον Apache HTTP Server 2.4.x

Το Apache 2.4.1 κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2012 με πολύ μεγάλη βελτίωση και νέα χαρακτηριστικά. Η τελευταία έκδοση όπως γράφω είναι η 2.4.10 που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2014.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσω για μερικές από τις σημαντικές βελτιώσεις, νέες δυνατότητες που περιλαμβάνονται στην έκδοση Apache 2.4.

Βελτιστοποίηση

KeepAliveTimeout: Είναι δυνατό να προσδιορίσετε το KeepAliveTimeout σε χιλιοστά του δευτερολέπτου με αυτήν την έκδοση. Για να το κάνετε αυτό, απλώς προσθέστε την οδηγία KeepAliveTimeout στο αρχείο httpd.conf.

Πρώην:

KeepAliveTimeout 5
#Obviously you have to change this value from 5 to something you wish.

Χρήση μνήμης: Το Apache 2.4 ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί λιγότερη μνήμη από 2.2.x

  Πώς να υπολογίσετε το περιθώριο [+ Margin Calculators]

Event MPM: Το Event MPM (Module Multi-Processing) υποστηρίζεται πλέον πλήρως. Σε παλαιότερη έκδοση, ήταν πειραματικό.

mod_ssl: υποστηρίζει συρραφή OCSP, μπορεί να μοιράζεται δεδομένα περιόδου σύνδεσης SSL μεταξύ διακομιστών μέσω του Memcached.

mod_proxy: Το block Location και LocationMatch στην οδηγία ProxyPass προσφέρουν το σημαντικό πλεονέκτημα απόδοσης.

Νέες Ενότητες

mod_heartmonitor, mod_lbmethod_heartbeat: Αυτό επιτρέπει στο mod_proxy_balancer να ελέγχει τον αριθμό των ενεργών συνδέσεων στον διακομιστή υποστήριξης και να πραγματοποιεί εξισορρόπηση φορτίου.

mod_auth_form: Αυτό θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα σύνδεσης HTML για να περιορίσετε την πρόσβαση. Αυτό μονάδα μέτρησης έχει εξάρτηση από το mod_session και αυτά χρησιμοποιούν cookies HTTP.

  Πώς να φτιάξετε ένα παιχνίδι φιδιών στην Python

mod_allowmethods: Τώρα μπορείτε να περιορίσετε τις μεθόδους HTTP στην παρουσία σας Apache με την απλή διαμόρφωση.

<Location /> 
AllowMethods GET HEAD
</Location>

mod_ratelimit: εάν εκτελείτε έναν διακομιστή ιστού με χαμηλό εύρος ζώνης ή απλώς θέλετε να περιορίσετε το εύρος ζώνης, αυτή η ενότητα είναι για εσάς. Αυτό μπορεί να περιορίσει το εύρος ζώνης πελάτη στη διαμορφωμένη θέση σας στο αρχείο httpd.conf.

Πχ: –

<Location /downloads> 
SetOutputFilter RATE_LIMIT 
SetEnv rate-limit 400
</Location>

Σημείωση – το όριο ρυθμού είναι σε KiB/s

mod_data: Αυτή η λειτουργική μονάδα μετατρέπει το σώμα απόκρισης σε μια διεύθυνση URL δεδομένων RFC2397. Το URL δεδομένων είναι χρήσιμο όταν θέλετε να μειώσετε τον αριθμό των συνδέσεων κατά τη φόρτωση σελίδας/εφαρμογής. Αυτό μπορεί επίσης να συμπεριληφθεί σε γλώσσες PHP.

  8 Ερωτήσεις και απαντήσεις γωνιακής συνέντευξης [2022]

Πιστεύω ότι παραπάνω είναι σημαντικές αλλαγές στο Apache 2.4. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στο επίσημο Apache 2.4 σελίδα για πλήρεις λεπτομέρειες.

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;