Τι μπορώ να κάνω σχετικά με την εφαρμογή Δεν ήταν δυνατή η λήψη Σφάλμα (495) [Android]


Το Android είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα smartphone. είναι στιβαρό και κατασκευασμένο για να ωθείται στα όρια. Είναι επίσης επιρρεπής στα πιο περίεργα λάθη. Ακόμα κι αν έχετε μια εντελώς βασική συσκευή που δεν έχει γίνει root ή προσαρμογή με οποιονδήποτε τρόπο, θα εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε μερικά από αυτά τα προβλήματα. Ένα κοινό σφάλμα που μπορεί να αντιμετωπίσουν πολλοί χρήστες είναι το σφάλμα Δεν είναι δυνατή η σύνδεση με την κάμερα. Ένα άλλο ελαφρώς λιγότερο κοινό αλλά εξαιρετικά ενοχλητικό πρόβλημα είναι το Σφάλμα (495) που σας εμποδίζει να κάνετε λήψη εφαρμογών από το Google Play Store. Το σφάλμα μπορεί να έχει μια απλή διόρθωση ή μπορεί να είναι κάτι πολύ πιο περίπλοκο, αλλά εδώ είναι δύο πράγματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να το επιλύσετε.

  Πώς να προσθέσετε πολλές γλώσσες εισαγωγής στο Android 7.0

Έβγαλα αυτό το σφάλμα on & off στο Nexus 5 μου όταν ήταν και root και σε κατάσταση βανίλιας. Τα σφάλματα έρχονται και εξαφανίζονται από μόνα τους, έτσι ώστε αν έχω ξεκινήσει μια λήψη από τον υπολογιστή μου, θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τυχαία. Σε άλλες περιπτώσεις, απλώς θα αποτύχει η λήψη μιας εφαρμογής ή η εγκατάσταση ενημερώσεων σε υπάρχουσες. Ακολουθούν δύο επιδιορθώσεις για αυτό, και οι δύο έχουν λειτουργήσει.

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης και δεδομένων εφαρμογών

Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Εφαρμογές. Σύρετε στην καρτέλα «Όλα» και αναζητήστε πρώτα το Download Manager. Πατήστε Διαγραφή δεδομένων. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στην καρτέλα “Όλα” και αναζητήστε το Google Play Store. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη και επανεκκινήστε τη συσκευή σας. Θα πρέπει να μπορείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή τώρα.

  Πώς να προσθέσετε συντομεύσεις αρχείων του Google Drive στην αρχική σας οθόνη [Android]

Προβλήματα με το δίκτυο

Οι εφαρμογές που δεν γίνονται λήψη μπορεί να έχουν σχέση με το δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι και αυτό είναι το είδος του προβλήματος που είναι πιο δύσκολο να λυθεί. Μπορεί να μπορείτε να κάνετε λήψη εφαρμογών εύκολα εάν μεταβείτε σε διαφορετικό δίκτυο, αλλά αυτό είναι πιο εύκολο να το πείτε μετά. Δοκιμάστε μία από αυτές τις δύο επιλογές. αντί να χρησιμοποιείτε το δίκτυο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας, χρησιμοποιήστε τη σύνδεσή σας Wi-Fi ή εάν το δίκτυο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας προκαλεί πρόβλημα, χρησιμοποιήστε το Wi-Fi σας.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Linux από ένα τηλέφωνο Android με το DriveDroid

Εάν καμία επιλογή δεν λειτουργεί, συνδεθείτε στο δίκτυο Wi-Fi και επαναφέρετε τον δρομολογητή σας. Για να το κάνετε αυτό, κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για λίγα δευτερόλεπτα πριν το αφήσετε. Ενεργοποιήστε το μετά από τριάντα δευτερόλεπτα και επανεκκινήστε τη συσκευή σας για καλό μέτρο. Αυτό θα πρέπει να επιλύσει το πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις.