Τι κάνουν τα μεγάλα δεδομένα στο ψηφιακό μάρκετινγκ;

Μόλις αναφέρετε το ψηφιακό μάρκετινγκ, οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να γουρλώνουν τα μάτια τους όταν ακούν μόνο τον όρο.

Υπάρχουν λίγοι λόγοι πίσω από αυτό, και ο μεγαλύτερος είναι ίσως το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί ο κόσμος του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Όταν δεν ξέρετε πολλά για αυτό, η δουλειά των digital marketers μπορεί να φαίνεται βαρετή, περίπλοκη ή πολύ μπερδεμένη, αλλά δεν είναι έτσι.

Στον πυρήνα της, αυτή είναι μια δημιουργική επιχειρηματική ευκαιρία και μόλις καταλάβετε πώς λειτουργεί, μπορείτε να ενισχύσετε σοβαρά τις διαφημιστικές σας καμπάνιες και τις καμπάνιες μάρκετινγκ και να επεκτείνετε την απήχησή σας στο διαδίκτυο.

Για να δημιουργήσουν πραγματικά ικανές στρατηγικές και αποτελεσματικές καμπάνιες, οι επαγγελματίες του ψηφιακού μάρκετινγκ πρέπει να χρησιμοποιούν διαφορετικά εργαλεία και προσεγγίσεις για να προσεγγίσουν πελάτες και πελάτες.

Καθώς ο διαδικτυακός κόσμος λειτουργεί με τόνους και τόνους πληροφοριών, ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για τους σύγχρονους επαγγελματίες του μάρκετινγκ είναι η σωστή ανάλυση όλων αυτών των δεδομένων.

Εκεί μπαίνει το μάρκετινγκ μεγάλων δεδομένων.

Μια εικονική θάλασσα πληροφοριών

Όταν σκέφτεστε παλιές μορφές διαφήμισης, γίνεται σαφές γιατί η εφαρμογή της ανάλυσης μεγάλων δεδομένων ήταν απαραίτητη για τον κόσμο του μάρκετινγκ.

Παλιότερα, έπρεπε να κάνετε πολλές εικασίες και να ελπίζετε ότι συγκεκριμένες καμπάνιες θα ταιριάζουν στις περισσότερες από τις ομάδες εστίασης.

Η έρευνα έπρεπε να είναι εκτενής, αλλά ποτέ δεν είχε τρόπο να δείξει πώς αλλάζουν οι τάσεις σε πραγματικό χρόνο. Με την ψηφιακή εποχή, οι διαδικτυακοί έμποροι λαμβάνουν τελικά όλα τα δεδομένα που χρειάζονται για να κατανοήσουν πλήρως πώς αισθάνονται οι πελάτες και οι πελάτες τους.

Το μόνο πρόβλημα με αυτό είναι ότι ο τεράστιος όγκος δεδομένων είναι απίστευτα συντριπτικός και το να έχεις τόσες πολλές πληροφορίες δεν θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις αυτό που χρειάζεσαι αν δεν ξέρεις πώς να τις αναλύσεις.

  Μπορεί να χακαριστεί το iPhone σας;

Κύριοι λόγοι για τη χρήση μεγάλων δεδομένων

Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για ποιο σκοπό μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα αυτά τα δεδομένα, εδώ είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τα μεγάλα δεδομένα έχουν γίνει αναντικατάστατα στον κόσμο του διαδικτυακού μάρκετινγκ.

  • Προσιτές αναλύσεις δεδομένων – γίνεται πολύς λόγος για την ανάλυση όλων αυτών των δεδομένων και την κατανόηση του τι χρειάζονται οι πελάτες και οι πελάτες σας, και όλα ακούγονται πολύ περίπλοκα και πιθανώς πολύ ακριβά, σωστά; Λανθασμένος. Οι περισσότερες από τις υπηρεσίες φιλοξενίας παρέχουν πλέον διαφορετικούς τρόπους ανάλυσης δεδομένων όπως DaaS και παρόμοια. Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις υπηρεσίες φιλοξενίας προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες αναλυτικών δεδομένων δωρεάν, κάτι που είναι ιδανικό για μικρές εταιρείες.
  • Χρησιμοποιώντας προηγούμενα δεδομένα για τον προσδιορισμό του μέλλοντος – ένα άλλο φανταστικό πράγμα που πήραν οι έμποροι με τα μεγάλα δεδομένα είναι το γεγονός ότι όλα τα σχετικά δεδομένα αποθηκεύονται, ώστε να μπορούν να επανεξεταστούν εάν είναι απαραίτητο. Αυτό σημαίνει ότι οι έμποροι μπορούν να καταλάβουν τι τους ταιριάζει στο παρελθόν και γιατί το έκανε, ώστε να προσπαθήσουν να αναδημιουργήσουν το ίδιο αποτέλεσμα στο μέλλον. Για να επιτύχουν την καλύτερη εμπειρία πελάτη, οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ μπορούν να προσαρμόσουν τα εξαρτήματα που λειτουργούσαν στο παρελθόν, ώστε να επιτύχουν τον στόχο τους με ευκολότερο τρόπο.
  • Οπτικοποίηση δεδομένων – ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης καμπάνιας μάρκετινγκ είναι η κατανόηση των δεδομένων και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι οπτικοποιώντας τα. Τα εργαλεία για την οπτικοποίηση δεδομένων βοηθούν στη δημιουργία μιας πρακτικής εικόνας, βοηθώντας τους εμπόρους να αναγνωρίζουν πιθανά προβλήματα και ζητήματα ροής. Μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την καλύτερη δυνατή κατανόηση του θέματος.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ας πάρουμε αυτούς τους λόγους και ας τους βάλουμε σε προοπτική. Για παράδειγμα, το Slam Tracker της IBM χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της δημοτικότητας των παικτών του τένις κατά τη διάρκεια μεγάλων διοργανώσεων και παρέχει στους θεατές μια προβολή σε πραγματικό χρόνο για το πώς βλέπει το Διαδίκτυο έναν παίκτη εκείνη τη στιγμή. Αναλύει μεγάλα δεδομένα και παρέχει στους θεατές χρήσιμες πληροφορίες.

  Πώς να αποθηκεύσετε ένα έγγραφο του Word ως JPEG

Ένα άλλο εξαιρετικό παράδειγμα χρήσης μεγάλων δεδομένων μπορεί να βρεθεί στην εταιρεία ηλεκτρονικών αγορών Gilt Groupe. Αυτό που κάνουν είναι να αναλύουν τα πρότυπα και τη συμπεριφορά των επισκεπτών, των πελατών και των πελατών τους και μέσω αυτής της ανάλυσης, καταφέρνουν να λάβουν τα απαραίτητα δεδομένα που χρειάζονται για το επόμενο βήμα. Το επόμενο βήμα είναι η προσαρμογή των δεδομένων σε 3000 διαφορετικές εκδόσεις μηνυμάτων που θα σταλούν στους πελάτες τους με καθορισμένες προτιμήσεις αγορών, μεγέθη και ενδιαφέροντα. Με αυτόν τον τρόπο ενημερώνουν τους πελάτες τους με σχετικό υλικό.

Πηγές μεγάλων δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της καμπάνιας

Το διαδίκτυο αναπτύσσεται γρήγορα και η ανάλυση δεδομένων είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθούν οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ, σύμφωνα με τον επαγγελματία προγραμματιστές Ιστού Σίδνεϊ προσφορές. Με την εικονική θάλασσα των εφαρμογών και των πηγών ανάλυσης δεδομένων, ορισμένες ξεχωρίζουν για την αποτελεσματικότητά τους.

  • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης – σχεδόν τόσο μεγάλα όσο το ίδιο το διαδίκτυο. Εκατομμύρια χρήστες επισκέπτονται τα κοινωνικά δίκτυα σε καθημερινή βάση και πολλοί από αυτούς περνούν περισσότερες από 2,5 ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό επιτρέπει στους εμπόρους να συλλέγουν τόνους διαφόρων δεδομένων. Από τις προσωπικές προτιμήσεις μέχρι την αφοσίωση στην επωνυμία, οι έμποροι μπορούν να παρακολουθούν πελάτες και πελάτες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να το χρησιμοποιούν προς όφελός τους όταν ξεκινούν την επόμενη καμπάνια.
  • Εξόρυξη Ιστού – η αυτοματοποιημένη διαδικασία λήψης δεδομένων από τον Ιστό είναι ένα άλλο πράγμα που χρησιμοποιούν οι έμποροι αρκετά συχνά. Η χρήση ορισμένων εργαλείων για εξόρυξη Ιστού επιτρέπει στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να κατανοούν δομημένα καθώς και μη δομημένα δεδομένα που συγκεντρώνονται από τις δραστηριότητες του προγράμματος περιήγησης των χρηστών τους, τα αρχεία καταγραφής διακομιστή και τη δομή του ιστότοπού τους.
  • Συναλλαγές – η παρακολούθηση συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν μέσω της επιχείρησης θα παρέχει στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ εξαιρετικές πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες και τους πελάτες τους. Η παρακολούθηση και η ανάλυση αυτών των συναλλαγών μπορεί να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τα μοτίβα των χρηστών τους και να σχεδιάσουν τις καμπάνιες ανάλογα.
  Πώς να διαγράψετε ένα προϊόν στο GoDaddy

Όλες αυτές οι πτυχές πρέπει να προσεγγιστούν με κατάλληλα εργαλεία. Η ανάλυση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων για να αποκτήσετε αυτό που χρειάζεστε μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε. Εδώ είναι μερικά από τα πιο χρησιμοποιούμενα εργαλεία στην ανάλυση μεγάλων δεδομένων σήμερα.

  • Hadoop – Αυτό το προϊόν από την Apache χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον από μεγάλες εταιρείες λόγω της ισχύος επεξεργασίας και της εκτεταμένης βιβλιοθήκης λογισμικού. Ενημερώνεται τακτικά και είναι εκπληκτικό για την επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων.
  • Cloudera – Αυτό το εργαλείο είναι εξαιρετικό για τη δημιουργία μεγάλων αποθετηρίων δεδομένων στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας που χρειάζεται τα δεδομένα για διαφορετικούς σκοπούς. Λειτουργεί άριστα με το Hadoop και παρέχει μια πλήρη εικόνα του κόσμου της ανάλυσης δεδομένων.
  • Rapidminer – Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται κυρίως από ειδικούς ως πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που λειτουργεί μέσω των αρχών του οπτικού προγραμματισμού. Επιτρέπει πολύ μεγάλο χειρισμό, μοντελοποίηση, ανάλυση και ενσωμάτωση δεδομένων σε επιχειρηματικές διαδικασίες και ροές εργασίας.

Καθώς το διαδίκτυο εξελίσσεται, το ίδιο κάνουν και οι χρήστες του. Η χρήση μεγάλων δεδομένων έχει γίνει κάπως πρότυπο, καθώς είναι ένα ισχυρό εργαλείο όταν πρόκειται για ψηφιακό μάρκετινγκ.

Έχει ήδη συμβεί πολλές φορές – μια εταιρεία επένδυσε σε μεγάλα δεδομένα και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα κατάφεραν να αναπτυχθούν αρκετά καλά. Η εστίαση στη σωστή ανάλυση των μεγάλων δεδομένων και η εφαρμογή τους στην καμπάνια μάρκετινγκ μπορεί να απαιτήσει λίγο χρόνο και προγραμματισμό, αλλά μακροπρόθεσμα – είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την εταιρεία σας.

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;