Τι είναι το:blank και πώς το αφαιρείτε;

Αν δείτε το “about:blank” στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας, προβάλλετε μια κενή σελίδα ενσωματωμένη στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αποτελεί μέρος του Google Chrome, του Mozilla Firefox, του Apple Safari, του Microsoft Edge, του Internet Explorer και άλλων προγραμμάτων περιήγησης.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το about:blank. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιούν το about:blank ως αρχική τους σελίδα, διασφαλίζοντας ότι το πρόγραμμα περιήγησής τους ανοίγει πάντα με μια κενή λευκή οθόνη. Εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας ανοίγει πάντα με about:blank και δεν σας αρέσει, θα σας δείξουμε πώς να το αποτρέψετε.

Τι είναι το:blank?

Αυτή είναι μια κενή σελίδα ενσωματωμένη στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Το τμήμα “σχετικά:” της διεύθυνσης λέει στο πρόγραμμα περιήγησης να εμφανίζει εσωτερικές, ενσωματωμένες ιστοσελίδες. Για παράδειγμα, στο Chrome, μπορείτε να πληκτρολογήσετε about:settings στη γραμμή διευθύνσεων για να ανοίξετε τη σελίδα Ρυθμίσεις ή about:downloads για να δείτε τη λίστα λήψεων αρχείων του Chrome.

  Τι είναι τα βιντεοπαιχνίδια AAA (Triple-A);

Όταν πληκτρολογείτε about:blank στη γραμμή διευθύνσεων και πατάτε Enter, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα φορτώσει μια κενή σελίδα χωρίς τίποτα πάνω της. Αυτή η σελίδα δεν προέρχεται από το διαδίκτυο—είναι ενσωματωμένη στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Γιατί είναι το about:blank Χρήσιμο;

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το about:blank ως αρχική τους σελίδα. Αυτό σας δίνει μια άδεια σελίδα κάθε φορά που ανοίγετε το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Για να το πετύχετε αυτό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας και να του πείτε να ανοίξει με “about:blank” αντί για άλλη ιστοσελίδα.

Τα προγράμματα περιήγησης Ιστού ενδέχεται επίσης να ανοίξουν την κενή σελίδα σχετικά με:κενό εάν εκκινήσουν και δεν ξέρουν τι άλλο να εμφανίσουν. Ένα πρόγραμμα περιήγησης πρέπει πάντα να εμφανίζει κάτι, τελικά, και η φόρτωση about:blank είναι ένας τρόπος εμφάνισης μιας κενή σελίδας.

Είναι ιός ή κακόβουλο λογισμικό;

Η σελίδα about:blank δεν είναι κακόβουλο λογισμικό ή οτιδήποτε επικίνδυνο. Ωστόσο, εάν ανησυχείτε ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να έχει κακόβουλο λογισμικό, συνιστούμε να εκτελέσετε μια σάρωση με το πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό της επιλογής σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη Μετάφραση Google εκτός σύνδεσης στο τηλέφωνό σας

Μας αρέσει Malwarebytes, και συνιστούμε να κάνετε σάρωση στον υπολογιστή σας μαζί του. Η δωρεάν έκδοση μπορεί να εκτελέσει μη αυτόματες σαρώσεις και να αφαιρέσει κακόβουλο λογισμικό. Η επί πληρωμή έκδοση Premium απλώς προσθέτει αυτόματη σάρωση φόντου. Το Malwarebytes υποστηρίζει υπολογιστές με Windows και Mac.

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το about:blank;

Δεν μπορείτε πραγματικά να απαλλαγείτε ή να αφαιρέσετε το about:blank. Είναι μέρος του προγράμματος περιήγησής σας και θα είναι πάντα εκεί κάτω από την κουκούλα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να το ξαναδείτε αν δεν το θέλετε.

Εάν βλέπετε πάντα το about:blank κάθε φορά που ανοίγετε το πρόγραμμα περιήγησής σας και προτιμάτε να βλέπετε τη σελίδα Νέα καρτέλα του προγράμματος περιήγησής σας ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησής σας.

Στο Google Chrome, μεταβείτε στο μενού > Ρυθμίσεις. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Κατά την εκκίνηση” και επιλέξτε είτε “Άνοιγμα σελίδας νέας καρτέλας” είτε διαγράψτε το about:blank από τις ιστοσελίδες που ανοίγουν κατά την εκκίνηση και επιλέξτε την αγαπημένη σας ιστοσελίδα.

  Βρείτε κάθε υπηρεσία που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας Google

Στο Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο μενού > Επιλογές > Αρχική σελίδα. Επιλέξτε την αρχική σελίδα που θέλετε για νέα παράθυρα και νέες καρτέλες. Βεβαιωθείτε ότι το “about:blank” ή “Blank Page” δεν είναι επιλεγμένο εδώ.

Στο Apple Safari σε Mac, κάντε κλικ στο Safari > Προτιμήσεις > Γενικά. Στην αρχική σελίδα, αφαιρέστε το “about:blank” και εισαγάγετε την αρχική σελίδα που θέλετε.

Στο νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge της Microsoft που βασίζεται στο Chromium, κάντε κλικ στο μενού > Ρυθμίσεις > Κατά την εκκίνηση. Επιλέξτε «Άνοιγμα νέας καρτέλας» ή αφαιρέστε το about:blank από τη λίστα σελίδων που ανοίγει το Edge όταν το εκκινήσετε.

Στον Internet Explorer, μπορείτε να το αλλάξετε από το παράθυρο Επιλογές Internet. (Φυσικά, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πλέον τον Internet Explorer. Ακόμη και η Microsoft συνιστά να αφήσετε πίσω τον IE. Αλλά μπορεί να εξακολουθεί να είναι απαραίτητο για ορισμένες παλιές επιχειρηματικές εφαρμογές και άλλο λογισμικό παλαιού τύπου.)

Κάντε κλικ στο κουμπί μενού σε σχήμα γραναζιού και επιλέξτε “Επιλογές Internet”. Αφαιρέστε το “about:blank” από το πλαίσιο αρχικής σελίδας στο επάνω μέρος του παραθύρου Γενικά. Εισαγάγετε τη διεύθυνση της αρχικής σελίδας που επιθυμείτε.