Τι είναι το Zoombombing και πώς μπορείτε να το σταματήσετε;

Εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας που είναι το COVID-19 (η οποία σίγουρα δεν προκαλείται από το 5G), περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται εξ αποστάσεως και χρησιμοποιούν το Zoom για τηλεδιάσκεψη. Ωστόσο, αντιμετωπίζουν ένα ζήτημα ασφαλείας που ονομάζεται “Zoombombing”. Τι είναι αυτό και πώς μπορείτε να το σταματήσετε;

Τι είναι το Zoombombing;

Το “Zoombombing” είναι όταν ένα απρόσκλητο άτομο συμμετέχει σε μια συνάντηση Zoom. Αυτό γίνεται συνήθως σε μια προσπάθεια να κερδίσουν μερικά φτηνά γέλια σε βάρος των συμμετεχόντων. Οι ζουμπέρ συχνά εκτοξεύουν ρατσιστικές προσβολές ή βωμολοχίες ή μοιράζονται πορνογραφία και άλλες προσβλητικές εικόνες.

Αυτό το ζήτημα δεν είναι απαραίτητα ένα ελάττωμα ασφαλείας. Το πρόβλημα είναι πώς οι άνθρωποι χειρίζονται τους δημόσιους συνδέσμους συσκέψεων Zoom. Αυτοί οι σύνδεσμοι κοινοποιούνται χιλιάδες φορές μεταξύ πελατών, φίλων, συναδέλφων, συμμαθητών και ούτω καθεξής. Ο απρόσεκτος χειρισμός τους μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια σύσκεψη Zoom να είναι ανοιχτή στο κοινό. Στη συνέχεια, όποιος βρει τον σύνδεσμο μπορεί να συμμετάσχει σε μια συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι σύνδεσμοι συσκέψεων του δημόσιου ζουμ φέρεται να εμφανίζονται στα αποτελέσματα όταν οι άνθρωποι αναζητούν το “zoom.us” στο Google. Όποιος βρει έναν τέτοιο σύνδεσμο μπορεί να συμμετάσχει σε αυτήν τη συνάντηση.

Και ναι, Το Zoombombing είναι παράνομο στις Η.Π.Α

  Τι είναι οι κρίσιμες ειδοποιήσεις σε iPhone και iPad και πώς μπορώ να τις ενεργοποιήσω;

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για το Zoom αντιδρούν στο Zoombombing. Στις 5 Απριλίου 2020, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ορισμένες δυνατότητες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ασφάλεια θα ενεργοποιηθούν από προεπιλογή. Ωστόσο, είναι καλύτερο να είστε προνοητικοί και να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Το Zoom διαθέτει ένα μενού ρυθμίσεων που πρέπει να επισκεφτείτε πριν ξεκινήσετε μια σύσκεψη. Αφού συνδεθείτε στον ιστότοπο του Zoom, κάντε κλικ στην καρτέλα “Ρυθμίσεις” στο παράθυρο στα αριστερά.

Κάντε κλικ

Τώρα βρίσκεστε στην καρτέλα “Συνάντηση” του μενού ρυθμίσεων.

Λειτουργίες που πρέπει να απενεργοποιήσετε

Υπάρχουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες εδώ, αλλά σας συνιστούμε να απενεργοποιήσετε τα ακόλουθα για να προστατεύσετε τη σύσκεψή σας:

“Ενσωμάτωση κωδικού πρόσβασης στο σύνδεσμο σύσκεψης για συμμετοχή με ένα κλικ”: Αυτό κρυπτογραφεί τον κωδικό πρόσβασης στο σύνδεσμο “σύσκεψη συμμετοχής”. Για να συμμετάσχετε σε μια σύσκεψη, το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να κάνει κλικ στον σύνδεσμο, ο οποίος ακυρώνει εντελώς τον σκοπό της απαίτησης κωδικού πρόσβασης. Απενεργοποιήστε αυτή τη δυνατότητα για ασφάλεια.

ο

“Κοινή χρήση οθόνης”: Αυτό επιτρέπει στον οικοδεσπότη και τους συμμετέχοντες να μοιράζονται τις οθόνες τους κατά τη διάρκεια της σύσκεψης. Μπορείτε είτε να το απενεργοποιήσετε εντελώς είτε να επιτρέψετε μόνο στον οικοδεσπότη της σύσκεψης να μοιράζεται την οθόνη του. Η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας αποτρέπει την κοινή χρήση ακατάλληλου περιεχομένου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης. Θα έπρεπε πραγματικά να κρατήσουν μια εικόνα στην κάμερα web, αντί να την τραβήξουν απλώς στην επιφάνεια εργασίας τους.

  Πώς να λάβετε οδηγίες οδήγησης στο Apple Watch σας

ο

“Τηλεχειριστήριο”: Αυτό επιτρέπει σε κάποιον που μοιράζεται την οθόνη του να επιτρέψει σε άλλους συμμετέχοντες να αναλάβουν τον απομακρυσμένο έλεγχο του συστήματός του. Απενεργοποιήστε αυτήν τη δυνατότητα εάν δεν τη χρειάζεστε.

ο

“Μεταφορά αρχείων”: Επιτρέπει στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να μοιράζονται αρχεία στην αίθουσα συνομιλίας της σύσκεψης. Απενεργοποιήστε το εάν δεν θέλετε να γίνεται κοινή χρήση αρχείων. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή «Να επιτρέπονται μόνο καθορισμένοι τύποι αρχείων» για να διασφαλίσετε ότι οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται μόνο ορισμένους τύπους αρχείων.

ο

«Να επιτρέπεται στους συμμετέχοντες να μετονομαστούν»: Εάν ένας Zoombomber δεν έχει πρόσβαση στο chatroom, μπορεί να μεταδώσει το μήνυμά του πληκτρολογώντας το ως το όνομά του. Απενεργοποιήστε το για να καταργήσετε αυτήν την επιλογή.

ο

“Συμμετοχή πριν από τον οικοδεσπότη”: Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν σε μια σύσκεψη πριν από την άφιξη του οικοδεσπότη. Μην αφήσετε τους Zoombombers να σας κερδίσουν στη δική σας συνάντηση. Είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή.

ο

“Να επιτρέπεται στους καταργημένους συμμετέχοντες να επανέλθουν”: Εάν είναι ενεργοποιημένο, οι συμμετέχοντες που αποκλείετε από μια σύσκεψη μπορούν να επανέλθουν. Άτομα με ειδικές ανάγκες, έτσι ώστε μόλις φύγει ένα Zoombomber, έχει φύγει οριστικά. Είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή.

ο

Λειτουργίες που πρέπει να ενεργοποιήσετε

Ακολουθούν ορισμένες λειτουργίες που σας προτείνουμε να ενεργοποιήσετε για να βελτιώσετε την ασφάλειά σας:

  Πώς να απολυμάνετε το smartphone σας

“Σίγαση Συμμετεχόντων κατά την Είσοδο”: Εάν κάποιος κάνει Zoombomb τη συνάντησή σας, μπορείτε να τον κλείσετε πριν καν προλάβει να μιλήσει. Μπορείτε να αποφασίσετε αργότερα ποιος θα μιλήσει.

ο

“Να εμφανίζεται πάντα η γραμμή εργαλείων ελέγχου συσκέψεων”: Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής σημαίνει ότι θα έχετε γρήγορη πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης.

ο

“Προσδιορισμός συμμετεχόντων προσκεκλημένων στη σύσκεψη/δικτυακό σεμινάριο”: Αυτό προσδιορίζει ποιος ανήκει στην ομάδα σας, καθώς και τυχόν συμμετέχοντες που συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι.

ο

“Αίθουσα αναμονής”: Αναγκάστε όλους τους συμμετέχοντες να βιώσουν το Zoom καθαρτήριο τοποθετώντας τους σε μια αίθουσα αναμονής προτού μπορέσουν να συμμετάσχουν στη συνάντηση. Ο οικοδεσπότης μπορεί στη συνέχεια να αποφασίσει εάν μπορεί να συμμετάσχει ή όχι. Από τις 5 Απριλίου 2020, αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

ο

“Απαίτηση κωδικού πρόσβασης κατά τον προγραμματισμό νέων συσκέψεων”: Αναγκάστε τα άτομα να πληκτρολογήσουν έναν κωδικό πρόσβασης πριν μπορέσουν να συμμετάσχουν σε μια σύσκεψη. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αν κάποιος βρει τον σύνδεσμο, δεν μπορεί να εγγραφεί χωρίς τον κωδικό πρόσβασης. Αυτό είναι επίσης πλέον ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

ο

Είναι στο χέρι σας να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τις συναντήσεις σας. Αν και αυτές οι επιλογές δεν είναι απαραιτήτως αλεξίσφαιρες—αν κάποιος κοινοποιήσει έναν σύνδεσμο και έναν κωδικό πρόσβασης δημόσια, μπορεί να λάβετε ένα Zoombomber στην αίθουσα αναμονής—παρέχουν μεγάλη προστασία.

Να είστε πάντα προληπτικοί και να θέτετε την ασφάλεια και το απόρρητο την πρώτη σας προτεραιότητα όποτε χρησιμοποιείτε το Zoom.