Τι είναι το Vanish Mode στο Instagram;

Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή για iPhone και Android που επιτρέπει την κοινή χρήση εικόνων και βίντεο. Με τη βοήθεια της πλατφόρμας, οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν και να μοιράζονται φωτογραφίες ή βίντεο με τους φίλους ή τους ακόλουθούς τους. Θα μπορούσαν επίσης να δουν τις φωτογραφίες στο Instagram που έχουν ανεβάσει οι φίλοι τους, να τις σχολιάσουν και να τους κάνουν like. Ένας λογαριασμός μπορεί να δημιουργηθεί από οποιονδήποτε είναι 13 ετών και άνω δίνοντας μια διεύθυνση email και επιλέγοντας ένα όνομα χρήστη. Το Instagram έχει σχεδιαστεί κυρίως για κινητές συσκευές, αλλά η αρχικά πολύ περιορισμένη εμπειρία στην επιφάνεια εργασίας έχει βελτιωθεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του υπολογιστή σας για να επισκεφτείτε το Instagram και να το χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε το προφίλ σας, να προβάλετε τη ροή σας, να κάνετε like και να σχολιάσετε αναρτήσεις, καθώς και να στείλετε και να λάβετε άμεσα μηνύματα. Παρόμοια με τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, η λειτουργία Vanish του Instagram διαγράφει όλα τα αντίγραφα ασφαλείας και το ιστορικό συνομιλιών όταν τελειώσει μια συνομιλία. Όταν αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη, οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν ενώ ήταν ενεργή καταστρέφονται αμέσως και δεν είναι ορατές σε συνηθισμένη συνομιλία. Εάν είστε κάποιος που αναζητά συμβουλές για το ίδιο, σας φέρνουμε έναν χρήσιμο οδηγό που θα σας διδάξει τι είναι η λειτουργία Vanish Mode στο Instagram και πώς να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Vanish Mode. Επίσης, θα μάθετε πώς να ενεργοποιείτε τη λειτουργία εξαφάνισης και να τραβάτε στιγμιότυπο οθόνης στη λειτουργία εξαφάνισης.

Τι είναι το Vanish Mode στο Instagram;

Οι Mike Krieger και Kevin Systrom είχαν την ιδέα το 2010. Αργότερα, η επιχείρηση εξαγοράστηκε από την Facebook Inc. είναι πλέον γνωστό ως Meta Platforms. Το Instagram είναι ένας ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης όπου οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν και να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο. Το λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν στοιχεία πολυμέσων τα οποία στη συνέχεια μπορούν να επεξεργαστούν με φίλτρα και να οργανωθούν χρησιμοποιώντας hashtags και ετικέτες βάσει τοποθεσίας. Οι αναρτήσεις μπορούν να κοινοποιηθούν είτε δημόσια είτε απλώς με τους ακόλουθους στους οποίους έχει επιτραπεί η πρόσβαση. Οι επιλογές που είναι διαθέσιμες στους χρήστες περιλαμβάνουν την εξερεύνηση του υλικού άλλων ατόμων ανά ετικέτα και τοποθεσία, την εξέταση μοντέρνου περιεχομένου, όπως φωτογραφίες και την παρακολούθηση ατόμων για να προσθέσουν το υλικό τους σε μια προσωπική ροή.

  Πώς να δημοσιεύετε βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας στο Instagram

Τι είναι το Vanish Mode στο Instagram;

Η λειτουργία Vanish Mode είναι μια δυνατότητα που έχει προσθέσει το Facebook στο Instagram και το Messenger που επιτρέπει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για συνομιλίες που εξαφανίζονται όταν φεύγετε από τη συνομιλία. Μετά την προβολή και αφού αποχωρήσετε από τη συνομιλία, όλα τα μηνύματα, τα βίντεο, οι εικόνες και άλλο περιεχόμενο που έχετε στείλει ενώ είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία θα εξαφανιστούν αμέσως.

Η λειτουργία εξαφάνισης διαγράφει μηνύματα και στις δύο πλευρές;

Ναι, η λειτουργία Vanish Mode διαγράφει μηνύματα και στις δύο πλευρές. Τα κείμενα, οι εικόνες, τα βίντεο και οι αναρτήσεις από τα εισερχόμενα και των δύο πλευρών διαγράφονται αφού τα δει το άλλο άτομο όταν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Εξαφάνιση ενός χρήστη.

Μπορούν να ανακτηθούν τα μηνύματα της λειτουργίας εξαφάνισης;

Όχι, δεν είναι δυνατή η ανάκτηση των μηνυμάτων λειτουργίας Vanish Mode. Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν τη λειτουργία, τα μηνύματα εξαφανίζονται μετά την ανάγνωση ή όταν το παράθυρο συνομιλίας είναι κλειστό. Δεν μπορούν να ανακτηθούν. Ωστόσο, μπορεί κανείς πάντα να αντιγράψει και να επικολλήσει τα μηνύματα ή να τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης της συνομιλίας.

Γιατί κάποιος θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία εξαφάνισης στο Instagram;

Κάποιος μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία εξαφάνισης στο Instagram για πολλούς λόγους. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας Vanish Mode στο Instagram μπορεί να είναι ευεργετική.

Ακολουθούν μερικά από τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας Vanish Mode:

  • Απόρρητο: Οι ανησυχίες για το απόρρητο είναι ο κύριος λόγος για τη χρήση της λειτουργίας εξαφανιζόμενων μηνυμάτων. Αν ανησυχείτε ότι κάποιος θα μπορούσε να περάσει από τα αρχεία καταγραφής συνομιλιών σας και να δει τις επικοινωνίες σας, μπορεί να είναι χρήσιμο. Επιπλέον, αν δεν αποθηκεύσετε το ιστορικό συνομιλιών σας, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες οι κυβερνοεγκληματίες ή άλλα εξωτερικά μέρη να μπορούν να συντονιστούν στις προσωπικές σας επικοινωνίες σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων.

  • Απλή πλοήγηση: Μπορείτε να διατηρήσετε την κοσμική συνομιλία χρησιμοποιώντας αυτήν τη λειτουργία. Εάν το λογισμικό διαγράφει περιοδικά τα αρχεία καταγραφής σας, τα αρχεία καταγραφής σας δεν θα γεμίσουν. Επιπλέον, η πλοήγησή τους θα είναι πιο απλή.

  • Εξοικονόμηση χώρου: Όταν έχετε πάρα πολλά μηνύματα στο Instagram, μπορεί να επιβραδύνει το πρόγραμμα ή ακόμα και το λειτουργικό σύστημα επειδή τα μηνύματα σε ορισμένες εφαρμογές καταλαμβάνουν χώρο αποθήκευσης.

  • Για λόγους ασφάλειας: Εάν δεν εμπιστεύεστε το άτομο με το οποίο αλληλεπιδράτε και ανησυχείτε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα μηνύματά σας εναντίον σας, μπορείτε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια μέθοδο που εξαφανίζει τα μηνύματα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα εργαλείο εξαφάνισης από το Instagram που σας επιτρέπει να διαγράφετε τα αρχεία καταγραφής συνομιλιών και των δύο μερών.

Πόσο διαρκεί η λειτουργία Vanish Mode στο Instagram;

Το Vanish Mode στο Instagram θα διαρκέσει έως ότου ένας από τους χρήστες, μεταξύ των οποίων διεξάγεται η συνομιλία, σύρει προς τα επάνω τη συνομιλία και απενεργοποιήσει τη λειτουργία Vanish. Μόλις τερματιστεί η συνομιλία, το κείμενο θα διαγραφεί αλλά η λειτουργία θα εξακολουθεί να είναι ενεργοποιημένη μέχρι να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα.

Πώς ξέρετε αν κάποιος είναι στο Vanish στο Instagram;

Μερικά emoji Shush θα πέσουν από την κορυφή της οθόνης του χρήστη για να υποδείξουν ότι βρίσκονται σε λειτουργία εξαφάνισης. Αφού ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία, το Instagram θα μεταβεί στη σκοτεινή λειτουργία. Εμφανίζεται επίσης μια ειδοποίηση οθόνης που ειδοποιεί τον συνεργάτη συνομιλίας του ότι βρίσκεται σε λειτουργία εξαφάνισης καθ’ όλη τη διάρκεια της συνομιλίας.

Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπο οθόνης σε λειτουργία εξαφάνισης στο Instagram;

Τώρα, που γνωρίζετε για τη λειτουργία Vanish Mode, ενημερώστε μας πώς να τραβήξουμε στιγμιότυπο οθόνης στη λειτουργία Vanish Mode. Μπορείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης των συνομιλιών σε λειτουργία Vanish όπως κάνετε συνήθως στη συσκευή σας. Αλλά το άτομο με το οποίο συνομιλείτε θα ενημερωθεί σχετικά. Εάν θέλετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης χωρίς να το ξέρει ο άλλος, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε.

Επιλογή I: Εγγραφή από άλλο τηλέφωνο

Πρέπει να κάνετε κλικ ή να καταγράψετε το περιεχόμενο στο Instagram σας χρησιμοποιώντας άλλο κινητό. Σημαίνει απλώς να στρέφετε μια κάμερα στην οθόνη του smartphone σας και να καταγράφετε οτιδήποτε είναι ορατό. Αν και δεν θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτή είναι μια λογική προσέγγιση, εάν το μόνο που θέλετε είναι να καταγράψετε τις απαντήσεις που λάβατε γρήγορα και να έχετε πρόσβαση σε άλλο τηλέφωνο. Ωστόσο, εάν θέλετε καθαρά στιγμιότυπα οθόνης με μεγαλύτερη ορατότητα, μπορείτε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε από τις μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω.

Επιλογή II: Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Ας δούμε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης και να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης χωρίς να ειδοποιήσετε αυτό το άτομο.

Σημείωση: Θα πρέπει να είστε ήδη συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας στο Instagram για να εκτελέσετε τα παρακάτω βήματα.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στο δικό σας Android ή iOS συσκευή.

2. Μεταβείτε στην επιθυμητή συνομιλία που έχει ενεργοποιήσει τη λειτουργία εξαφάνισης.

3. Ανοίξτε τη συνομιλία.

4. Τώρα, κατεβάστε τον πίνακα γρήγορων ρυθμίσεων και πατήστε στη λειτουργία πτήσης για να την ενεργοποιήσετε.

5. Πλοηγηθείτε στην επιθυμητή χρονική σήμανση και τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης.

6. Μετά από 30 ή 60 δευτερόλεπτα, απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης και συνδέστε το τηλέφωνό σας σε μια σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εξαφάνισης στο Instagram;

Τώρα, που γνωρίζετε για τη λειτουργία Vanish Mode στο Instagram, ενημερώστε μας πώς να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία Vanish Mode. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στο Instagram:

1. Ανοίξτε το Instagram στο κινητό σας τηλέφωνο.

2. Από την επάνω δεξιά γωνία της ροής, πατήστε στο εικονίδιο Messenger.

3. Πατήστε στην επιθυμητή συνομιλία.

4. Σύρετε προς τα επάνω στο παράθυρο συνομιλίας σας για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξαφάνισης.

5. Αφού ενεργοποιηθεί η λειτουργία εξαφάνισης, μπορείτε κανονικά να στέλνετε κείμενα, εικόνες, βίντεο και αναρτήσεις.

Σημείωση: Αυτά τα κείμενα, οι εικόνες, τα βίντεο και οι αναρτήσεις θα εξαφανιστούν αφού ο παραλήπτης ανοίξει και κλείσει τη συνομιλία.

6. Μπορείτε να σύρετε προς τα επάνω στη συνομιλία σας για να τερματίσετε τη λειτουργία εξαφάνισης.

Σημείωση: Εάν κάποιος σας στείλει ένα μήνυμα σε αυτήν τη λειτουργία στο Instagram, θα λάβετε μια ειδοποίηση. Για να ξεκινήσετε μια συνομιλία μαζί τους σε αυτήν τη λειτουργία, πατήστε την ειδοποίηση.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Vanish στο Instagram Android;

Η λειτουργία Vanish Mode πρέπει να είναι ρητά ενεργοποιημένη για να χρησιμοποιηθεί επειδή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή στο Instagram. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στο Instagram για Android.

Μέθοδος 1: Σύροντας προς τα επάνω

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Instagram στο τηλέφωνό σας Android.

2. Στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, πατήστε το εικονίδιο Messanger.

3. Για να ξεκινήσετε μια νέα συνομιλία Vanish Mode, πατήστε σε μια υπάρχουσα ή χρησιμοποιήστε το εικονίδιο Plus στην επάνω δεξιά γωνία.

4. Αυτή η λειτουργία θα ενεργοποιηθεί σαρώνοντας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης και μετά αφήνοντας να πάει.

5. Η οθόνη σας θα αλλάξει από λευκή σε μαύρη και μια ειδοποίηση που θα δηλώνει ότι ενεργοποιήσατε τη λειτουργία εξαφάνισης θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος.

Μέθοδος 2: Μέσω της ενότητας Λεπτομέρειες

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram.

2. Πατήστε στο εικονίδιο του Messanger > επιθυμητή συνομιλία > εικονίδιο i.

3. Ενεργοποιήστε το διακόπτη για τη λειτουργία εξαφάνισης.

Πώς μπορώ να δω τα εξαφανισμένα μηνύματά μου στο Instagram;

Δεν μπορείτε να δείτε εξαφανισμένα μηνύματα στο Instagram αφού εξαφανιστούν. Το Instagram σάς επιτρέπει να αναφέρετε τα εξαφανισμένα μηνύματα έως και 14 ημέρες μετά την αποστολή τους, αλλά δεν μπορείτε να τα δείτε μόλις τα ανοίξει ο παραλήπτης.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε τι είναι η λειτουργία Vanish Mode στο Instagram και πώς να τραβάτε στιγμιότυπο οθόνης σε αυτήν τη λειτουργία. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.