Τι είναι το Torrenting; Τι πρέπει να γνωρίζετε εάν χρησιμοποιείτε Torrents

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ torrents στο παρελθόν, αλλά είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερα, αυτό είναι το άρθρο για εσάς. Θα εξετάσουμε τι ακριβώς είναι το torrenting, θα μοιραστούμε συμβουλές για την αποτελεσματική χρήση της δημοφιλής τεχνολογίας P2P, καθώς και θα παρουσιάσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN παράλληλα με τα torrents για ασφαλείς, ανώνυμες λήψεις.

Το Torrenting είναι ένα δημοφιλές πρωτόκολλο κοινής χρήσης αρχείων που βασίζεται στην τεχνολογία peer-to-peer (P2P). Επιτρέπει σε τεράστιο αριθμό χρηστών να συνδέονται και να μοιράζονται περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται σε μία μόνο πηγή για λήψεις. Για να καταδείξει την καθαρή χρήση των torrents, μια έκθεση Sandvine του 2018 δείχνει ότι Το 22% του συνόλου της κίνησης στο Διαδίκτυο ανάντη παγκοσμίως διαχειρίζεται το BitTorrent. Παράφρων.

Στην επιφάνεια το torrenting είναι απλό και εύκολο στη χρήση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά κινούμενα μέρη στην εμπειρία torrenting. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τις λεπτομέρειες της κοινής χρήσης αρχείων για να λειτουργήσει, αλλά είναι ωραίο να γνωρίζετε τι κάνει το torrenting να λειτουργεί, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις λήψεις σας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να κάνετε torrent με ασφάλεια και να προστατεύετε την ταυτότητά σας. Θα σας δείξουμε όλα όσα χρειάζεστε στο παρακάτω άρθρο.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών

Να χρησιμοποιείτε πάντα VPN κατά τη διάρκεια torrenting

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) είναι απαραίτητα εργαλεία για όποιον ενδιαφέρεται να κάνει torrent. Τα VPN κρυπτογραφούν δεδομένα που φεύγουν από τον υπολογιστή σας, καθιστώντας αδύνατο για κανέναν να δει τι κατεβάζετε. Επίσης, συσκοτίζουν την πραγματική τοποθεσία σας παρέχοντάς σας μια εικονική διεύθυνση IP. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για torrenting, καθώς η φύση του πρωτοκόλλου εκθέτει την IP και την τοποθεσία σας σε άλλους χρήστες.

Η χρήση ενός VPN κατά τη χρήση torrent είναι τόσο απλή όσο η εκτέλεση ενός άλλου λογισμικού. Ωστόσο, η επιλογή του καλύτερου VPN για τη δουλειά είναι λίγο πιο δύσκολη. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες για έρευνα και σύγκριση, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης, των δικτύων διακομιστών και των πολιτικών απορρήτου. Έχουμε απλοποιήσει τη διαδικασία παρέχοντας την κορυφαία σύστασή μας παρακάτω.

1. NordVPN

Είναι δίκαιο να αποκαλούμε το NordVPN το ελβετικό μαχαίρι των VPN, χάρη στη σειρά εξαιρετικά εξειδικευμένων διατάξεων περί απορρήτου. Το πιο σχετικό για όποιον ενδιαφέρεται για torrenting θα είναι οι εξειδικευμένοι διακομιστές που έχουν βελτιστοποιηθεί για P2P. Απλώς επιλέξτε έναν από αυτούς τους διακομιστές με σαφή σήμανση μέσα στη διαισθητική διεπαφή του NordVPN και αφήστε την εφαρμογή σας να κάνει τα υπόλοιπα. Θα επιλέγει πάντα την καλύτερη ισορροπία απόστασης διακομιστή, πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης και ισχύος κρυπτογράφησης για γρήγορες λήψεις και πραγματικά ιδιωτικές συνδέσεις.

Πέρα από το torrenting, το NordVPN διαθέτει επίσης διακομιστές για πλοήγηση στο TOR, λήψη στατικής IP για να νικήσει μπλοκ VPN, κρυπτογράφηση της κυκλοφορίας σας δύο φορές, ακόμη και για αποφυγή επιθέσεων DDoS. Όλα προστατεύονται από άθραυστη κρυπτογράφηση AES 256-bit από προεπιλογή. Και με έναν διακόπτη kill και προστασία από διαρροές DNS, δεν θα αφήσετε ποτέ ούτε ένα byte απροστάτευτων πληροφοριών να αποκαλύψει την ταυτότητα και τη δραστηριότητά σας.

Η πολιτική μη καταγραφής του NordVPN δεν ανταποκρίνεται σε κανέναν και η δικαιοδοσία του στον Παναμά διασφαλίζει ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να τους οπλίσει δυνατά για να το αλλάξουν.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το NordVPN.

Πλεονεκτήματα
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Πρόγραμμα 2 ετών (68% έκπτωση – σύνδεσμος παρακάτω)
Απίστευτος αριθμός διακομιστών
Σε όλες τις συνδέσεις χρησιμοποιείται ισχυρή κρυπτογράφηση
Αυστηρή πολιτική μηδενικών αρχείων καταγραφής τόσο για την κυκλοφορία όσο και για τα μεταδεδομένα
Εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών μέσω συνομιλίας.

  Πώς να αντιστοιχίσετε το Apple AirPods Pro με οποιαδήποτε συσκευή

Μειονεκτήματα
Οχι πολύ
Οι εφαρμογές μπορεί κάποια στιγμή να καθυστερήσουν να συνδεθούν.

2. Surfshark

Τι θα γινόταν αν δεν έπρεπε να διαλέξετε και να επιλέξετε τις ρυθμίσεις σας για γρήγορες, ιδιωτικές λήψεις torrent; Η Surfshark ξεκίνησε να το κάνει πραγματικότητα και θα μπορούσατε να χαρακτηρίσετε με ακρίβεια ολόκληρο το δίκτυό τους ως “εξειδικευμένο” για λήψεις P2P. Πέρασαν οι μέρες των αργών λήψεων μόνο και μόνο επειδή δεν ζείτε γεωγραφικά κοντά στον πλησιέστερο διακομιστή φιλικό προς τα torrent.

Ακόμη και πέρα ​​από την κοινή χρήση αρχείων, υπάρχουν πολλά που αγαπούν το Surfshark. Οι εφαρμογές τους είναι μερικές από τις πιο κομψές, πιο ελάχιστες υποθέσεις που είχαμε τη χαρά να χρησιμοποιήσουμε. Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος των μικροαλλαγών αντιμετωπίζεται αυτόματα από το Surfshark. Εάν η εφαρμογή εντοπίσει περιορισμό ή επιθεώρηση πακέτων σε βάθος ή άλλες επεμβατικές μεθόδους καταστροφής του απορρήτου σας, ανταποκρίνεται αμέσως με το κατάλληλο αντίμετρο.

Εν ολίγοις, το Surfshark είναι ένα σταθερό VPN, με 800 διακομιστές σε 50 χώρες, κρυπτογράφηση 256-AES-GCM και μία από τις καλύτερες πρακτικές καταγραφής παγκοσμίως (γνωστός και ως «αυστηρά ποτέ»).

Πλεονεκτήματα
Κάθε διακομιστής έχει βελτιστοποιηθεί για την απεμπλοκή του Netflix, του BBC iPlayer, του Hulu και άλλων
Κάθε διακομιστής είναι ένας εξειδικευμένος διακομιστής
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων χωρίς ερωτήσεις
Με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, όπου δεν υπάρχουν νόμοι για τη διατήρηση δεδομένων
Η ανταποκρινόμενη υποστήριξη πελατών διαθέσιμη 24/7.

Μειονεκτήματα
Το αναπτυσσόμενο δίκτυο δεν έχει την ίδια κάλυψη με τα πιο ώριμα VPN
Η κατάσταση “νέο παιδί στο μπλοκ” ενδέχεται να μην ενσταλάξει την ίδια εμπιστοσύνη με τους μεγαλύτερους παρόχους.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το Surfshark.

3. IPVanish

Το IPVanish είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα ισχυρό, γρήγορο και ανώνυμο torrenting VPN. Η υπηρεσία διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο με περισσότερους από 1.300 διακομιστές σε περισσότερες από 60 διαφορετικές χώρες, δίνοντάς σας όλες τις επιλογές που χρειάζεστε για συνδέσεις χαμηλής καθυστέρησης παγκοσμίως. Το δίκτυο διαθέτει επίσης 40.000 κοινές διευθύνσεις IP για απίστευτη ώθηση στην ανωνυμία. Ορισμένες από τις αποκλειστικές δυνατότητες ασφαλείας του IPVanish σάς επιτρέπουν ακόμη και να προσαρμόσετε την ισχύ κρυπτογράφησης και να αλλάζετε αυτόματα τις διευθύνσεις IP σε τακτική βάση.

Μια ισχυρή πολιτική μηδενικής καταγραφής είναι ζωτικής σημασίας για το απόρρητο στο διαδίκτυο, ειδικά όταν κάνετε λήψη torrent. Το IPVanish δεν απογοητεύει με τη φανταστική πολιτική μηδενικής καταγραφής που καλύπτει όλη την κυκλοφορία. Τα δεδομένα που εξέρχονται από τη συσκευή σας προστατεύονται επίσης με κρυπτογράφηση AES 256-bit μαζί με προστασία από διαρροές DNS και λειτουργίες αυτόματης θανάτωσης για βελτιωμένο απόρρητο. Με ένα IPVanish VPN στον υπολογιστή σας, θα είστε πάντα ασφαλείς και ανώνυμοι.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας IPVanish.

Βασικά torrenting

Πριν μεταβείτε στον κόσμο των torrenting, υπάρχουν μερικοί όροι με τους οποίους θα πρέπει να εξοικειωθείτε:

Ευρετήρια – Ιστότοποι που συλλέγουν αρχεία torrent και λειτουργούν ως μηχανή αναζήτησης περιεχομένου. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το The Pirate Bay, το Extratorrent ή το RarBG, έχετε χρησιμοποιήσει δείκτη ευρετηρίου. Ορισμένοι ιστότοποι είναι δημόσιοι και ανοιχτοί για χρήση από οποιονδήποτε προσγειώνεται στη σελίδα, ενώ άλλοι είναι ιδιωτικοί και απαιτούν πρόσκληση.
Trackers – Διακομιστές που λειτουργούν ως γέφυρα μεταξύ χρηστών torrent. Κάθε φορά που ανεβάζετε ή κατεβάζετε ένα αρχείο, ένα torrent tracker ενορχηστρώνει ολόκληρο το θέμα.
Πελάτης Torrent – ​​Λογισμικό που χρησιμοποιείται για σύνδεση με ιχνηλάτες torrent για λήψη και συναρμολόγηση αρχείων στον υπολογιστή σας. Το Deluge, το uTorrent και το Transmission είναι μερικοί δημοφιλείς πελάτες.
Seders – Άτομα που ανεβάζουν ενεργά ένα αρχείο στο δίκτυο torrent. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τις ολοκληρωμένες λήψεις στο πρόγραμμα-πελάτη torrent σας, ώστε να μπορείτε να τις μεταφέρετε σε άλλους χρήστες. Χωρίς seeders, δεν είναι δυνατή η λήψη περιεχομένου torrent.
Leechers – Λήψη αρχείου χωρίς μεταφόρτωση (σπορά) του. Η βδέλλα θεωρείται γενικά κακή πρακτική κατά τη διάρκεια του torrenting.
Αναλογία – Η σχέση μεταξύ της βαθμολογίας μεταφόρτωσης (σπορά) και λήψης (βδέλλες). Η αναλογία σας για κάθε αρχείο θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 1,0, που σημαίνει ότι ανεβάζετε τουλάχιστον όσο κατεβάζετε.
Σύνδεσμος Magnet – Αντί να κάνετε λήψη ενός αρχείου torrent, οι σύνδεσμοι με μαγνήτη προσδιορίζουν αρχεία και πηγές και επιτρέπουν στον πελάτη torrent να ξεκινήσει αμέσως τη λήψη.

  Πώς να ελέγξετε την κατάσταση του AppleCare στις συσκευές Apple σας

Ιστορία του Torrenting

Η κοινή χρήση αρχείων χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970, όταν οι πρώτοι προγραμματιστές υπολογιστών χρειάζονταν έναν τρόπο να μεταφέρουν περιεχόμενο από συσκευή σε συσκευή. Τα πρώτα πρωτόκολλα κοινής χρήσης δημιουργούν απλές σχέσεις κεντρικού υπολογιστή-πελάτη που επιτρέπουν στους χρήστες να κατεβάζουν αντίγραφα αρχείων από έναν κεντρικό διακομιστή. Αυτό κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα καθώς τεχνολογίες όπως το usenet και το IRC εξαπλώθηκαν στον γενικό πληθυσμό, αλλά περιορίστηκε από την ταχύτητα του διακομιστή και το διαθέσιμο εύρος ζώνης.

Καθώς το περιεχόμενο μεγάλωνε σε μέγεθος, αναπτύχθηκαν νέες μέθοδοι για να μειώσουν το φόρτο των διακομιστών αυξάνοντας παράλληλα την ταχύτητα των λήψεων σε όλους τους τομείς. Η κοινή χρήση αρχείων peer-to-peer (P2P) κέρδισε τεράστια δημοτικότητα το 1999 με την άνοδο και την επακόλουθη πτώση του Napster. Το λογισμικό χρησιμοποιούσε δίκτυα P2P για τη σύνδεση συνδεδεμένων χρηστών. Αντί να κάνετε λήψη ενός αρχείου από έναν διακομιστή, κατεβάσατε αμέτρητα κομμάτια αρχείων από άλλους χρήστες, επιτρέποντας στους ανθρώπους να φιλοξενούν και να μοιράζονται περιεχόμενο σε σμήνη.

Σύντομα εμφανίστηκε το πρωτόκολλο BitTorrent. Παρουσίασε μια λογική εξέλιξη του μοντέλου P2P επισημοποιώντας και εξορθολογίζοντας πολλές τεχνολογίες που έκαναν την κοινή χρήση ομοτίμων. Τα torrents είναι μικροσκοπικά αρχεία που οδηγούν σε ιχνηλάτες, οι οποίοι είναι εξωτερικοί ιστότοποι που διατηρούν μια βάση δεδομένων με συνδέσμους. Αυτοί οι σύνδεσμοι οδηγούν σε άλλους χρήστες των οποίων οι υπολογιστές φιλοξενούν ένα αρχείο που ζητήθηκε. Με τη λήψη ενός torrent συνδέεστε απευθείας με δεκάδες ή και χιλιάδες άλλους χρήστες, αρπάζοντας μικροσκοπικά κομμάτια του αρχείου που συγκεντρώνει το λογισμικό torrenting στον υπολογιστή σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα Torrents

Η τεχνολογία μπορεί να ακούγεται περίπλοκη, αλλά στην πράξη είναι εκπληκτικά εύκολο στη χρήση torrents. Δεν θα είναι τόσο απλό όσο το να κάνετε κλικ για λήψη ενός αρχείου και μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε περιεχόμενο καλής ποιότητας, ειδικά αν ψάχνετε για ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές. Αλλά με λίγη υπομονή και τους κατάλληλους πόρους, το torrenting θα ανοίξει έναν νέο κόσμο λήψεων για να περιηγηθείτε και να απολαύσετε.

Κατεβάστε ένα πρόγραμμα-πελάτη torrent όπως Κατακλυσμός (Windows, Mac, Linux). Υπάρχουν ορισμένοι πελάτες torrent για iOS και Android, αλλά είναι καλύτερο να παραμείνετε με υπολογιστή όποτε είναι δυνατόν.
Αναζητήστε ένα torrent για λήψη. Χρησιμοποιήστε ένα ευρετήριο ή έναν ιχνηλάτη για να βρείτε το αγαπημένο σας περιεχόμενο.
Κατεβάστε το αρχείο torrent ή κάντε κλικ στον παρεχόμενο σύνδεσμο μαγνήτη.
Εάν το πρόγραμμα-πελάτης torrent δεν ξεκινά αυτόματα, ανοίξτε το και προσθέστε το torrent χειροκίνητα.
Περιμένετε να ξεκινήσει το torrent και ξεκινήστε τη λήψη από ομότιμους.
Όταν η λήψη φτάσει στο 100%, μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο και να απολαύσετε το περιεχόμενό σας.
Αφήστε το πρόγραμμα-πελάτη torrent να εκτελείται με τη λήψη σας να μεταφορτώνεται ενεργά, ώστε να μπορείτε να το μεταφέρετε σε άλλους χρήστες.
Αφαιρέστε το torrent από τον πελάτη σας όταν ολοκληρώσετε τη λήψη. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα ασφαλείας, γιατί μερικές φορές μπορεί να θέλετε να κλείσετε το VPN σας για οποιονδήποτε λόγο και δεν θέλετε να ξεχνάτε ότι ανεβάζετε ενεργά δεδομένα στο δίκτυο torrent. Εναλλακτικά, εάν θέλετε να συνεχίσετε τη σπορά, απλώς βεβαιωθείτε ότι ο πελάτης torrent δεν είναι ποτέ ανοιχτός όταν το VPN σας είναι απενεργοποιημένο.

Το Torrenting εξαρτάται από τους χρήστες, όχι από τους διακομιστές

Όταν λαμβάνετε ένα αρχείο από έναν ιστότοπο ή μια υπηρεσία φιλοξενίας, το πιθανότερο είναι ότι κατεβάζετε το περιεχόμενο από έναν μόνο υπολογιστή. Αυτή η σχέση κεντρικού υπολογιστή-πελάτη είναι αρκετά απλή, αλλά τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν πράγματα όπως περιορισμένο εύρος ζώνης, αργές ταχύτητες, ακόμη και λογοκρισία. Εξάλλου, εάν ένα αρχείο υπάρχει μόνο σε ένα μέρος, το μόνο που έχει να κάνει ο κεντρικός υπολογιστής είναι να το αφαιρέσει και κανείς δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

  Πώς να ελέγξετε τα περιθώρια στα Έγγραφα Google

Το torrent παρακάμπτει τακτοποιημένα τα προβλήματα διαθεσιμότητας και αργών ταχυτήτων. Δεν κατεβάζεις αρχεία από μία πηγή, τα κατεβάζεις από δεκάδες. Κάθε χρήστης που πραγματοποιεί λήψη μετατρέπεται στη συνέχεια σε μεταφορτωτή (seeder), ο οποίος με τη σειρά του παρέχει περισσότερες πηγές για λήψη από άλλους χρήστες. Όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το BitTorrent, τόσο πιο δυνατό γίνεται. Είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους που το torrent έχει γίνει τόσο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια.

Όταν κάνετε torrent, έχετε πάντα κατά νου ότι είστε μέλος μιας κοινότητας. Αναπτύξτε όσο μπορείτε, διατηρήστε μια καλή αναλογία και βοηθήστε τους συναδέλφους σας torrents να συμμετέχουν στην κοινή χρήση αρχείων.

Είναι νόμιμο το Torrenting; Είναι ασφαλές?

Οποιαδήποτε νέα τεχνολογία πρόκειται να έρθει με μερικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, και το BitTorrent δεν αποτελεί εξαίρεση. Μόλις το torrent έγινε δημοφιλές, οι άνθρωποι άρχισαν να το χρησιμοποιούν για να μοιράζονται πειρατικό περιεχόμενο, ειδικά ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές υψηλής ευκρίνειας. Αυτό χαλάρωνε την αντίληψη του κοινού για το torrenting ως εργαλείο παραβίασης του νόμου, κάτι που είναι λίγο άδικο. Το BitTorrent έχει αμέτρητες νομικές χρήσεις, από τη διανομή των δικών σας αρχείων χωρίς διακομιστή έως την αβίαστη κοινή χρήση περιεχομένου με το σχολείο ή την ομάδα εργασίας σας. Το ίδιο το torrent είναι απολύτως νόμιμο, αλλά όπως κάθε εργαλείο, μπορείτε να το κάνετε κατάχρηση με παράνομους τρόπους.

Η διάκριση που έχει κρατήσει ζωντανό το torrent είναι το γεγονός ότι οι ιστότοποι torrent δεν φιλοξενούν περιεχόμενο. Κάνετε λήψη από άλλους χρήστες, όχι από προγράμματα παρακολούθησης ή ευρετήρια, γεγονός που τοποθετεί το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας σε μια νομικά γκρίζα περιοχή. Όπως συμβαίνει με τη λήψη οποιουδήποτε αρχείου από το Διαδίκτυο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να συναντήσετε ιό ή κακόβουλο λογισμικό. Ανάλογα με τον δείκτη torrent που χρησιμοποιείτε, αυτό μπορεί να είναι πιο συνηθισμένο από όσο νομίζετε. Τα αρχεία μπορούν επίσης να φέρουν εσφαλμένη ετικέτα σκόπιμα ή κατά λάθος, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε πάντα λίγο προσεκτικοί όταν συλλέγετε torrents από το διαδίκτυο, για κάθε ενδεχόμενο.

Μένοντας ασφαλής κατά τη διάρκεια torrenting

Ενώ οι ιστότοποι torrent και torrent είναι γενικά ασφαλείς, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που πρέπει να προσέξετε. Αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί να προκύψουν ιοί, κακόβουλο λογισμικό, κλοπή δεδομένων και άλλα ζητήματα. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να ασφαλίσετε τον υπολογιστή σας και να κρατήσετε τον εαυτό σας μακριά από τον κίνδυνο.

Να χρησιμοποιείτε πάντα VPN – Τα VPN είναι σημαντικά για την καθημερινή ιδιωτικότητα και ασφάλεια, αλλά είναι απολύτως απαραίτητα για τη λήψη torrent. Η σύνδεση με ομοτίμους σημαίνει να δείχνετε τη διεύθυνση IP σας στον κόσμο, κάτι που απλώς δεν είναι ασφαλές στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή. Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε α VPN για κοινή χρήση αρχείων P2P. Πάντα.
Χρησιμοποιήστε λογισμικό προστασίας από ιούς – Το λογισμικό προστασίας από ιούς είναι η πρώτη γραμμή άμυνας έναντι επιβλαβών αρχείων. Διατηρήστε τον σαρωτή σας ενεργό κάθε φορά που αναζητάτε, κατεβάζετε ή εκτελείτε torrent.
Μην κάνετε λήψη παράνομου περιεχομένου – Η λήψη πειρατικών ταινιών, λογισμικού και τηλεοπτικών εκπομπών θα σας φέρει σε κίνδυνο. Εάν τηρείτε το νόμιμο περιεχόμενο, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα.
Επιλέξτε προσεκτικά τους δημόσιους ιχνηλάτες – Το από πού παίρνετε τα torrents σας κάνει τεράστια διαφορά. Οι δημοφιλείς πηγές είναι γενικά πιο ασφαλείς στη χρήση από τις υπόγειες, αν και αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Δείτε τον οδηγό μας για τους καλύτερους και ασφαλέστερους ιστότοπους torrent που λειτουργούν αυτήν τη στιγμή.
Χρησιμοποιήστε ιδιωτικούς ιχνηλάτες – Οι απαιτήσεις εγγραφής βοηθούν στην προστασία των ιδιωτικών ιχνηλατών από τους ταραχοποιούς. Εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μερικούς καλούς ιδιωτικούς ιχνηλάτες, μείνετε σε αυτούς για μια ζωή.

Προτάσεις Torrent που υποβλήθηκαν από τον αναγνώστη

Έχετε έναν αξιόπιστο ιστότοπο torrent που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε; Τι θα λέγατε για έναν αγαπημένο πελάτη torrent που δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς; Ενημερώστε τον κόσμο στα σχόλια παρακάτω.

Επόμενο