Τι είναι το Redaction; 8 Καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας για απόκρυψη ευαίσθητων δεδομένων

Το λογισμικό επεξεργασίας είναι ένα εργαλείο που μπορεί να αναζητήσει και να αφαιρέσει κείμενο, εικόνες, ήχο και άλλο περιεχόμενο που περιέχει ιδιωτικές, ευαίσθητες ή εμπιστευτικές πληροφορίες.

Τα εργαλεία βοηθούν στην αξιόπιστη απόκρυψη ή κατάργηση ευαίσθητων πληροφοριών από ένα έγγραφο, ιστότοπο, υλικό βίντεο ή άλλη πηγή πληροφοριών πριν από την κοινή χρήση με άλλα άτομα που δεν επιτρέπεται να δουν ολόκληρο το έγγραφο.

Εκτός από τον αποκλεισμό των ευαίσθητων δεδομένων, το λογισμικό και τα εργαλεία επεξεργασίας επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να συμμορφώνονται με διάφορους κανονισμούς προστασίας δεδομένων που απαγορεύουν την κοινή χρήση προσωπικών πληροφοριών χωρίς τη συγκατάθεση του πελάτη. Κατά συνέπεια, αυτό βελτιώνει την εμπιστευτικότητα και την ασφάλεια των δεδομένων και των πελατών, ενώ ελαχιστοποιεί τους εμπορικούς και βασιλικούς κινδύνους για την έκθεση προσωπικών πληροφοριών.

Συνήθως, η εμφάνιση αριθμών πιστωτικών καρτών, τραπεζικών λογαριασμών και άλλων ευαίσθητων πληροφοριών σε έγγραφα, μηνύματα email, πίνακες εργαλείων εφαρμογών και άλλες περιοχές αυξάνει τον κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και κλοπής εμπιστευτικών δεδομένων. Οι εγκληματίες μπορούν να κλέψουν τα δεδομένα και να τα εκμεταλλευτούν για να εξαπολύσουν επιθέσεις, να απειλήσουν τους χρήστες και να πουλήσουν τις πληροφορίες, μεταξύ πολλών άλλων εγκλημάτων.

Για τη μείωση των κινδύνων και τη συμμόρφωση με τα πρότυπα απορρήτου δεδομένων όπως το GDPR, το PCI και το DSS, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες πριν μοιραστείτε το περιεχόμενο με το ευρύτερο κοινό. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης στη νομική διάταξη, η διαδικασία επεξεργασίας αφαιρεί ή σβήνει τις ευαίσθητες ή προνομιακές πληροφορίες από τα έγγραφα πριν από την ανταλλαγή τους.

Λογισμικό επεξεργασίας

Σε αντίθεση με τα φυσικά έγγραφα που χρησιμοποιούν μαύρο μαρκαδόρο για να κρύψουν τα ευαίσθητα δεδομένα, οι διαδικασίες σύνταξης στα ηλεκτρονικά έγγραφα είναι πιο αποτελεσματικές αφού αφαιρούν οριστικά τις ευαίσθητες πληροφορίες. Ωστόσο, αυτό απαιτεί αποτελεσματικό και αξιόπιστο λογισμικό επεξεργασίας.

Όταν ψάχνετε για λογισμικό ή εργαλείο επεξεργασίας, οι αυτοματοποιημένες λύσεις είναι πιο γρήγορες, πιο εύχρηστες και πιο αποτελεσματικές από αυτές που βασίζονται σε μη αυτόματες ενέργειες. Άλλα επιθυμητά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αυτόματης παρακολούθησης και παροχής αναφοράς των δραστηριοτήτων επεξεργασίας. Εκτός από τη διευκόλυνση του ελεγκτικού έργου, αυτό επιτρέπει στους οργανισμούς να ελέγχουν εύκολα και να διασφαλίζουν ότι συμμορφώνονται με τις απαραίτητες νομικές απαιτήσεις.

Αν και υπάρχουν πολλές λύσεις στην αγορά, εδώ είναι οι καλύτερες λύσεις εργαλείων επεξεργασίας που θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε ευαίσθητα και εμπιστευτικά δεδομένα κατά την κοινή χρήση ή την ανταλλαγή ψηφιακού περιεχομένου.

Adobe Acrobat Professional

Adobe Acrobat Pro Η επεξεργασία είναι ένα ισχυρό χαρακτηριστικό για την αφαίρεση ευαίσθητων πληροφοριών από αρχεία pdf. Εκτός από τη δημιουργία αρχείων pdf, το λογισμικό Adobe διαθέτει τη δυνατότητα Remove Hidden Information που σας επιτρέπει να διαγράψετε εμπιστευτικό κείμενο, εικόνες και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

  Ποιος είναι ο Τζακ Ντόρσεϊ;

Η λειτουργία Αφαίρεση κρυφών πληροφοριών, στοιχείο του Adobe Acrobat Pro, σας επιτρέπει να αφαιρέσετε κείμενο, εικόνες, ακόμη και κρυμμένες ευαίσθητες ή ιδιωτικές πληροφορίες.

Χαρακτηριστικά

  • Απολυμάνετε τα έγγραφα για να αφαιρέσετε όλες τις ορατές και κρυφές ευαίσθητες πληροφορίες πριν δημοσιεύσετε ένα αρχείο pdf.
  • Αναζητήστε και επεξεργαστείτε συγκεκριμένα μοτίβα, φράσεις, μεμονωμένες ή πολλαπλές λέξεις για επεξεργασία.
  • Διορθώστε το όνομα του συντάκτη του εγγράφου, την ημερομηνία δημιουργίας, τα υδατογραφήματα, τα συνημμένα και άλλα κρυφά κείμενο και μεταδεδομένα.
  • Μετά τη σύνταξη, προσθέστε κωδικούς επεξεργασίας, χρωματιστά πλαίσια, πολύχρωμες φιγούρες ή προσαρμοσμένο κείμενο πάνω από τα στοιχεία που αφαιρέσατε.

Αυτό το λογισμικό σάς επιτρέπει επίσης να αφαιρέσετε πεδία φόρμας, ενέργειες, JavaScript και άλλο περιεχόμενο ή κώδικα που καθιστά δυνατή την τροποποίηση ή αλλαγή της εμφάνισης του εγγράφου.

Απόκριση εξόδου

ο Απόκριση εξόδου είναι ένα αξιόπιστο και ισχυρό λογισμικό που παρέχει αυτοματοποιημένη επεξεργασία των email πριν τα παραδώσει στους παραλήπτες. Η λύση, η οποία λειτουργεί κυρίως ως διακομιστής αλληλογραφίας cloud, είναι διαθέσιμη για εφαρμογές όπως το MS Outlook και οι πλατφόρμες Windows, iOS και Android.

Χαρακτηριστικά

  • Ένα ισχυρό και αξιόπιστο εργαλείο επεξεργασίας email ιδανικό για βιομηχανίες με υψηλή ρύθμιση που πρέπει να επιβάλλουν αυστηρούς κανονισμούς προστασίας δεδομένων και απορρήτου.
  • Ένα έξυπνο σύστημα ασφαλείας email παρέχει προστασία από άκρο σε άκρο για ευαίσθητες πληροφορίες, διασφαλίζοντας την ασφαλή αποστολή και λήψη email που περιέχουν εμπιστευτικά δεδομένα.
  • Αυτοματοποιημένη προστασία ευαίσθητων δεδομένων με εξαιρετικά αποτελεσματική κρυπτογράφηση σε επίπεδο μηνυμάτων.
  • Οι εφαρμογές για κινητά είναι διαθέσιμες για να επιτρέπουν στους χρήστες τηλεφώνων Windows, iOS ή Android να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα Egress.
  • Σας δίνει τη δυνατότητα να συμμορφώνεστε με τις βέλτιστες πρακτικές απορρήτου δεδομένων καθώς και με κανονισμούς

Σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική, το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν πραγματοποιεί λήψη των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αντίθετα, τα εργαλεία σάς επιτρέπουν να διαβάζετε και να στέλνετε email απευθείας από τον διακομιστή Egress.

CaseGuard

CaseGuard είναι ένα ισχυρό και αξιόπιστο εργαλείο επεξεργασίας που αφαιρεί ευαίσθητες πληροφορίες από πολύπλοκα αρχεία pdf, εικόνων, ήχου και βίντεο.

Χαρακτηριστικά

  • Διορθώνει οποιοδήποτε έγγραφο ανεξαρτήτως κλάδου. Οι τυπικές εφαρμογές περιλαμβάνουν την αφαίρεση ευαίσθητων πληροφοριών όπως ονόματα, αριθμούς πιστωτικών καρτών, διευθύνσεις email και άλλα προσωπικά δεδομένα από ιατρικά, αστυνομικά, προσωπικό και τραπεζικά αρχεία, φορολογικά έντυπα και άλλα.
  • Σας επιτρέπει να εντοπίζετε αυτόματα και να αφαιρείτε γρήγορα ευαίσθητες πληροφορίες όπως πρόσωπα, πινακίδες κυκλοφορίας, άτομα, οθόνες, χαρτιά, οχήματα και πολλά άλλα από μια μεγάλη γκάμα βίντεο.
  • Σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε εύκολη, γρήγορη και αυτόματη επεξεργασία, μεταγραφή και μετάφραση αρχείων που περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες
  • Σας επιτρέπει να εκτελείτε μαζική επεξεργασία, επιτρέποντάς σας να αφαιρείτε αυτόματα και γρήγορα ευαίσθητες πληροφορίες από χιλιάδες σελίδες και εικόνες και ώρες εγγραφών βίντεο ή ήχου.
  Γιατί το Paramount Plus δεν λειτουργεί στην τηλεόρασή μου;

Η ολοκληρωμένη λύση είναι κατάλληλη για πολλούς τύπους αρχείων σε σχεδόν κάθε κλάδο. Οι εύχρηστες και διαισθητικές ροές εργασίας του το καθιστούν κατάλληλο για όλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με μικρή εμπειρία επεξεργασίας.

Objective Redact

Objective Redact είναι ένα ισχυρό, γρήγορο και οικονομικό εργαλείο σύνταξης που αποκλείει οριστικά επιλεγμένες ευαίσθητες, εμπιστευτικές πληροφορίες από ηλεκτρονικά έγγραφα.

Χαρακτηριστικά

  • Αφαιρεί όλες τις ευαίσθητες, ιδιωτικές ή εμπιστευτικές πληροφορίες από σχεδόν κάθε τύπο ηλεκτρονικού εγγράφου (email, Excel, Word, εικόνες, γραφικά, PDF και πολύπλοκα έγγραφα).
  • Καταργεί αμετάκλητα όλες τις επιλεγμένες πληροφορίες και τα σχετικά ίχνη, όπως μεταδεδομένα, κρυφό κώδικα, συγγραφέα, ημερομηνία δημιουργίας και άλλα χαρακτηριστικά.
  • Ένα εύκολο, προσαρμόσιμο και έξυπνο εργαλείο που σας επιτρέπει να αναζητάτε δομημένα δεδομένα ή συγκεκριμένες φράσεις, να δημιουργείτε προσαρμοσμένους κανόνες, να συνεργάζεστε και πολλά άλλα.
  • Επεκτάσιμο και αυτοματοποιημένο με δυνατότητες εξοικονόμησης χρόνου, όπως μαζική επεξεργασία εγγράφων μεγάλου όγκου, πολλαπλών σελίδων ή ομάδων εγγράφων.
  • Ελέγξτε ένα έγγραφο με σχετικά άτομα πριν ολοκληρώσετε τη διαδικασία σύνταξης.

Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, το εργαλείο δημιουργεί ένα λειτουργικό αντίγραφο, διατηρώντας το πρωτότυπο έγγραφο αμετάβλητο. Επιπλέον, δημιουργεί την τελική αναθεωρημένη έκδοση καθώς και ένα προαιρετικό αντίγραφο ελέγχου.

Oracle Data Redaction

Το Oracle Data Redaction είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο που παρέχει προηγμένη απόφραξη ευαίσθητων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Γενικά, Σουίτα Advanced Security της Oracle Το στοιχείο σάς επιτρέπει να καλύπτετε τα δεδομένα που ταιριάζουν με συγκεκριμένα ερωτήματα εφαρμογής, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να συμμορφώνεστε με κανονισμούς όπως SOA, PCI DSS και άλλα.

Χαρακτηριστικά

  • Απόκρυψη των ευαίσθητων δεδομένων που εμφανίζουν οι εφαρμογές βάσεων δεδομένων, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες δεν μπορούν να δουν τις εμπιστευτικές πληροφορίες
  • Παρέχει επιλεκτική κάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών επί των αποτελεσμάτων της βάσης δεδομένων πριν από την εμφάνιση από τις εφαρμογές.
  • Ευελιξία για την εκτέλεση πλήρους, τυχαίας ή μερικής επεξεργασίας, όπως η κάλυψη μιας ολόκληρης στήλης βάσης δεδομένων ή μόνο ενός τμήματος.
  • Σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε αναζήτηση και επεξεργασία μοτίβων δεδομένων με βάση κανονικές εκφράσεις, όπως διευθύνσεις email.
  • Κατάλληλο για εφαρμογές όπου τα δεδομένα αλλάζουν συχνά.

Γενικά, το εργαλείο δεν αλλάζει τα αρχικά δεδομένα, τον τύπο και τη μορφή. Διατηρεί τα δεδομένα στην αποθήκευση, τα buffer και τις κρυφές μνήμες.

ο Ασπίδα ταυτότητας αποσπάσματος είναι ένα αυτοματοποιημένο, γρήγορο, υψηλής ακρίβειας και έξυπνο λογισμικό επεξεργασίας που σας δίνει τη δυνατότητα να συμμορφώνεστε με ένα ευρύ φάσμα κανονισμών.

  Τρόπος εισαγωγής/εξαγωγής λιστών αναπαραγωγής και κομματιών από έναν λογαριασμό Spotify σε έναν άλλο

Χαρακτηριστικά

  • Χρησιμοποιεί προηγμένη μηχανική εκμάθηση και αλγόριθμους για την επεξεργασία προκαθορισμένων ευαίσθητων δεδομένων υποδηλώνει πιθανά ιδιωτικά δεδομένα που απαιτούν κατάργηση. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί το ML για να μάθει από την έξοδο και να βελτιώσει αυτόματα την ακρίβεια.
  • Μια προσαρμόσιμη, διαισθητική διεπαφή χρήστη σάς επιτρέπει να προσθέτετε ή να αλλάζετε διασκευές αμέσως.
  • Αυτοματοποιημένο, γρήγορο και αποτελεσματικό εργαλείο ευρετηρίασης και σύνταξης με ακρίβεια 99%.
  • Έξυπνο λογισμικό σύνταξης και ταξινόμησης εγγράφων με προηγμένα εργαλεία εξαγωγής δεδομένων και ισχυρούς αλγόριθμους.
  • Προσαρμόσιμος και εύχρηστος πίνακας αναλυτικών στοιχείων.

Μπορεί να αφαιρέσει εμπιστευτικές πληροφορίες από αρχεία γης και δικαστηρίου, δηλώσεις πιστωτικών καρτών, ιατρικά αρχεία, φόρμες ασφάλισης, καταθέσεις UCC και άλλα. Επιτρέπει στους οργανισμούς να παρέχουν πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα χωρίς να εκθέτουν ευαίσθητες και εμπιστευτικές πληροφορίες.

Λογισμικό επεξεργασίας κειμένου IQ

Κείμενο IQ είναι ένα ισχυρό, αποτελεσματικό εργαλείο επεξεργασίας βασισμένο σε τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπει στους οργανισμούς να αφαιρούν όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες από ψηφιακά έγγραφα, συμμορφούμενοι με PCI DSS, GDPR, HIPAA και άλλους κανονισμούς απορρήτου.

Χαρακτηριστικά

  • Μια αποτελεσματική και γρήγορη λύση ανακάλυψης ευαίσθητων δεδομένων με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη.
  • Γρήγορη αναγνώριση και αυτόματη κατάργηση ιδιωτικών και εμπιστευτικών πληροφοριών από έγγραφα.
  • Αποτελεσματική, εξοικονόμηση χρόνου και κόστους με ταυτόχρονη μείωση του κινδύνου έκθεσης ιδιωτικών και ευαίσθητων πληροφοριών σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα.
  • Αυτοματοποιημένη, γρήγορη αξιολόγηση, φιλτράρισμα και επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων μη δομημένων δεδομένων.
  • Ασφαλής κινητήρας με τεχνητή νοημοσύνη που εντοπίζει και αφαιρεί εμπιστευτικά και άλλα ευαίσθητα δεδομένα κρύβονται βαθιά μέσα στα εταιρικά δεδομένα.

Το εργαλείο συνοδεύεται από μια δυνατότητα επικύρωσης για να επαληθεύεται ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες έχουν διαγραφεί επαρκώς σύμφωνα με τις απαιτήσεις.

e-Redact

e-Redact είναι ένα προηγμένο λογισμικό επεξεργασίας εγγράφων που παρέχει μη αναστρέψιμη αφαίρεση ή μηδενισμό ευαίσθητων και εμπιστευτικών πληροφοριών από ηλεκτρονικά έγγραφα.

Χαρακτηριστικά

  • Αυτόματη αναζήτηση και επεξεργασία συγκεκριμένων φράσεων, ονομάτων θεμάτων, κανονικών εκφράσεων όπως διεύθυνση email, αριθμός κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ.
  • Αξιόπιστη, μη αναστρέψιμη και άμεση αφαίρεση ή εξάλειψη ευαίσθητων πληροφοριών από διάφορα ηλεκτρονικά έγγραφα και πηγές δεδομένων.
  • Βοηθά τους οργανισμούς να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς GDPR, Act, AIO, EIR, DPA και άλλους κανονισμούς απορρήτου δεδομένων
  • Ασφαλές, γρήγορο και υψηλής απόδοσης εργαλείο επεξεργασίας
  • Αυτόματη και γρήγορη αναζήτηση και επεξεργασία μοναδικών εκφράσεων, καθώς και συγκεκριμένων λέξεων ή φράσεων.

Λειτουργεί με διάφορα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων κανονικών ψηφιακών εγγράφων, σαρωμένης εξόδου, αναφορών βάσης δεδομένων και άλλων πηγών πληροφοριών.

συμπέρασμα

Σήμερα, το λογισμικό επεξεργασίας είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για την προστασία των εμπιστευτικών πληροφοριών ενός οργανισμού ή ενός ατόμου. Ένα αποτελεσματικό εργαλείο διασφαλίζει ότι τα μη εξουσιοδοτημένα άτομα ή ένα ευρύτερο κοινό δεν μπορούν να δουν τις ευαίσθητες πληροφορίες για την επιχείρηση, τους πελάτες και τους χρήστες.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν συμβουλές για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων.