Τι είναι το Rectify11 (Επανασχεδιασμένο Windows 11) και πώς να το εγκαταστήσετε

Μετά την κυκλοφορία των Windows 11, η Microsoft έλαβε τεράστιο χειροκρότημα για την κατασκευή ενός συνεκτικού και οπτικά σύγχρονου λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα στοιχεία παλαιού τύπου στα Windows 11 που σας θυμίζουν τις παλιές ημέρες των Windows XP. Για να διορθωθούν αυτές οι μικρές ασυνέπειες, μια ομάδα προγραμματιστών τροποποίησε τα Windows 11 και δημιούργησε το Rectify11. Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά στο τι είναι το Rectify11 και πώς να εγκαταστήσετε αυτήν την τροποποιημένη και επανασχεδιασμένη έκδοση των Windows 11 στον υπολογιστή σας. Έτσι, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ας πηδήξουμε κατευθείαν.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Rectify11 (2022)

Σε αυτό το σεμινάριο, έχουμε συζητήσει τι είναι το Rectify11 και πώς να εγκαταστήσετε το τροποποιημένο λειτουργικό σύστημα Windows 11 στον υπολογιστή σας. Συγκρίναμε όλες τις ενημερωμένες δυνατότητες του Rectify11 με τα Windows 11 της Microsoft. Όχι μόνο αυτό, μπορείτε επίσης να δείτε τις πρώτες μου εντυπώσεις μετά τη χρήση του Rectify11 προς το τέλος. Αναπτύξτε τον παρακάτω πίνακα και μετακινηθείτε σε οποιαδήποτε ενότητα θέλετε.

Τι είναι το Rectify11;

Το Rectify11 είναι μια τροποποιημένη έκδοση των Windows 11 που στοχεύει να επανασχεδιάσει και να διορθώσει τις ασυνέπειες της διεπαφής χρήστη στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιου υπολογιστή της Microsoft. Έχει κατασκευαστεί από έναν προγραμματιστή που ονομάζεται MikeRosoft6009. Το κέλυφος έχει επανασχεδιαστεί από την αρχή για να διατηρεί τα πάντα σύμφωνα με το σύγχρονο Fluent Design.

Αρχικά, έχει μια σταθερή σκοτεινή λειτουργία που υποστηρίζει εφαρμογές Win32, παράθυρα παλαιού τύπου όπως ο Πίνακας Ελέγχου, το Winver, παλιά παράθυρα διαλόγου και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα, το Rectify11 είναι συμβατό προς τα πίσω με στοιχεία διεπαφής χρήστη δεκαετιών, καθιστώντας έτσι τη διεπαφή χρήστη απολύτως συνεπή και συνεκτική.

Εκτός από αυτό, το Rectify11 έχει επανασχεδιάσει πλήρως τη ρύθμιση εγκατάστασης των Windows 11 με ενημερωμένα εικονίδια για να ταιριάζει με τη σύγχρονη αισθητική. Η ομάδα έχει επίσης επανασχεδιάσει το δαχτυλίδι φόρτωσης στο Rectify11, εκτός από μερικές εντυπωσιακές νέες ταπετσαρίες. Για να μην αναφέρουμε, το περιβάλλον ανάκτησης, τα παράθυρα διαλόγου της Εξερεύνησης αρχείων, οι ιδιότητες συστήματος, τα πλαίσια ενεργειών, όλα αυτά τα στοιχεία διεπαφής χρήστη έχουν ενημερωθεί με νέα εικονίδια, γραμματοσειρές και θέματα WinUI 3. Βασικά, το Rectify11 έχει να κάνει με τη βελτίωση του τελευταίου κομματιού στο οποίο η Microsoft δεν έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία.

  Πώς να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο από το iPhone σας

Τέλος, το Rectify11 έχει επίσης βελτιστοποιήσει τα Windows 11 για να τα κάνει λιγότερο φουσκωμένα και περισσότερο με γνώμονα την απόδοση. Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει τηλεμετρία φόντου και η απαίτηση TPM έχει καταργηθεί. Επομένως, εάν είστε κάποιος που θέλει να έχει μια συνεπή εμπειρία στα Windows 11, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Rectify11 ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό μας. Εν τω μεταξύ, κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στην κοινότητα Discord για να συμμετάσχετε στις συζητήσεις.

Βασικές διαφορές μεταξύ Rectify11 και Windows 11

Η βασική διαφορά μεταξύ του Rectify11 και των Windows 11 είναι η συνέπεια στη σκοτεινή λειτουργία σε ολόκληρο το περιβάλλον εργασίας χρήστη, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών Win32. Στη σκοτεινή λειτουργία των Windows 11, εάν ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου ή μετακινηθείτε στο παράθυρο Ιδιότητες συστήματος, θα διαπιστώσετε ότι εξακολουθούν να βρίσκονται σε λειτουργία φωτισμού. Ενώ η σκοτεινή λειτουργία εφαρμόζεται σε όλα τα στοιχεία διεπαφής χρήστη στο Rectify11, ακόμα κι αν ανοίξετε αρχαία στοιχεία διεπαφής χρήστη όπως το παράθυρο διαλόγου ODBC. Η σκοτεινή λειτουργία είναι πραγματικά συνεπής εδώ, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Windows 11 vs Rectify11: Εφαρμογή Dark Mode

Εκτός από αυτό, το Rectify11 έχει ανανεώσει το περιβάλλον ανάκτησης, συμπεριλαμβανομένης της οθόνης εγκατάστασης και προηγμένων επιλογών. Ενώ τα Windows 11 συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την παλιά διαδικασία εγκατάστασης των Windows. Για να μην ξεχνάμε, το Rectify11 έχει επίσης ανανεώσει τα εικονίδια, τα οποία είναι πλέον σύμφωνα με τη σχεδίαση Fluent. Ακόμη και σε περιβάλλον WinPE, έχετε μια σταθερή διεπαφή χρήστη στο Rectify11.

Windows 11 vs Rectify11: Εγκατάσταση των Windows

Στη συνέχεια, το Rectify11 δεν εμφανίζει διαφημίσεις, προτάσεις και δεν σας ζητά να εγκαταστήσετε το OneDrive ή το Microsoft Teams. Αυτή η επανασχεδιασμένη εμπειρία των Windows 11 είναι απολύτως χωρίς φούσκωμα και έχει αφαιρέσει εντελώς την τηλεμετρία των Windows στο παρασκήνιο. Ως αποτέλεσμα, η απόδοση είναι πολύ καλύτερη σε αυτό το επανασχεδιασμένο λειτουργικό σύστημα Windows 11. Κατά τη χρήση μου, έπαιρνε μόνο 1% της CPU και 1 GB μνήμης RAM ενώ ήμουν σε αδράνεια. Δεν έχετε αυτού του είδους την απόδοση στα vanilla Windows 11.

Windows 11 vs Rectify11: Απόδοση

Τέλος, όταν πρόκειται για ενημερώσεις, μπορείτε να εγκαταστήσετε ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας και ποιότητας στο Rectify11, αλλά οι αθροιστικές ενημερώσεις δεν υποστηρίζονται. Σε αυτό το τμήμα, τα Windows 11 είναι καλύτερα καθώς οι ενημερώσεις διαχειρίζονται απευθείας η Microsoft. Και αν είστε κάποιος που θέλει μια γραμμή εργασιών και μενού Έναρξης όπως τα Windows 10, μπορείτε να λάβετε αυτές τις δυνατότητες στο Rectify11, καθώς συνοδεύεται από το ενσωματωμένο Explorer Patcher.

  Πώς να κρύψετε ένα κοντινό δίκτυο WiFi στα Windows 10

Εγκαταστήστε το Rectify11 (Επανασχεδιασμένο Windows 11) στον υπολογιστή σας

Θα εγκαταστήσουμε την πιο πρόσφατη έκδοση του Recify11, η οποία είναι η έκδοση 2.5, σε αυτό το σεμινάριο. Βασίζεται στην έκδοση των Windows 11 Pro 21H2 (22000.318, Νοέμβριος 2021). Εάν διαθέτετε κλειδί άδειας χρήσης των Windows, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε αυτήν την επανασχεδιασμένη έκδοση. Όσον αφορά τις ενημερώσεις, δεν θα λαμβάνετε αθροιστικές ενημερώσεις, αλλά οι ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας και ποιότητας λειτουργούν μια χαρά. Με αυτά τα λόγια, ας προχωρήσουμε στις οδηγίες βήμα προς βήμα.

Σημείωση: Δεν ενθαρρύνουμε τους χρήστες να δοκιμάσουν μια τροποποιημένη έκδοση των Windows 11. Είναι στη διακριτική σας ευχέρεια αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα τροποποιημένο λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή σας.

1. Πρώτα, προχωρήστε και κάντε λήψη της πιο πρόσφατης εικόνας ISO του Rectify11 από τον επίσημο ιστότοπο του. Μετά από αυτό, κατευθυνθείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο και κατεβάστε το Rufus για να δημιουργήσετε μια μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης.

2. Τώρα, ανοίξτε το Rufus, συνδέστε τη μονάδα USB, επιλέξτε την εικόνα ISO και απλώς κάντε κλικ στο «Έναρξη». Βασικά, ακολουθήστε τα βήματα που θα χρησιμοποιούσατε κατά τη δημιουργία μιας μονάδας USB με δυνατότητα εκκίνησης για τα Windows 11.

3. Στη συνέχεια, συνδέστε τη μονάδα USB στον υπολογιστή προορισμού και επανεκκινήστε τον. Όταν ο υπολογιστής επανεκκινηθεί, πατήστε το πλήκτρο εκκίνησης, το οποίο πρέπει να είναι ένα από τα πλήκτρα λειτουργίας (F9, F8, F7, κ.λπ.). Εάν δεν γνωρίζετε το κλειδί εκκίνησης για τον υπολογιστή ή το φορητό υπολογιστή σας, αναζητήστε το στο Διαδίκτυο. Μόλις βρεθείτε στην οθόνη επιλογής εκκίνησης, επιλέξτε τη μονάδα USB και πατήστε Enter.

4. Ο υπολογιστής σας θα φορτώσει τώρα τις ρυθμίσεις του Rectify11. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν εμφανίζει το παράθυρο εγκατάστασης παλαιού τύπου. Όλα έχουν ενημερωθεί, από τη ρύθμιση μέχρι το κέλυφος της επιφάνειας εργασίας.

5. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και εγκαταστήστε αυτό το επανασχεδιασμένο λειτουργικό σύστημα στη μονάδα δίσκου που προτιμάτε. Αυτό είναι.

6. Τώρα, θα γίνει επανεκκίνηση και θα εκκινήσετε απευθείας στο Rectify11 χωρίς διαφημίσεις, απαιτήσεις σύνδεσης στο διαδίκτυο, προτάσεις κ.λπ.

Rectify11: First Impressions

Όσον αφορά την οπτική εμφάνιση, το Rectify11 είναι πιο συνεπές και βελτιωμένο από τα vanilla Windows 11. Άνοιξα τα Winver, Control Panel, Task Manager, System Properties, Registry Editor και στοιχεία παλαιού τύπου όπως το Task Scheduler και το Troubleshooter σε αυτήν την έκδοση, και, λοιπόν, όλα από αυτά είχαν σταθερή σκοτεινή διεπαφή χρήστη. Η γραμμή εργασιών και το μενού Έναρξη έχουν επίσης επανασχεδιαστεί και συνοδεύονται από το Explorer Patcher.

  Ένα μινιμαλιστικό εργαλείο χωρίς περισπασμούς για γραφή στο διαδίκτυο

Όσο για την απόδοση, μου έπαιρνε μόνο το 1% της CPU και 1 GB μνήμης RAM ενώ ήμουν σε αδράνεια. Σίγουρα, η ομάδα έχει βελτιστοποιήσει το Rectify11 σε μεγάλο βαθμό. Ορισμένα από τα παλαιού τύπου στοιχεία έχουν αντικατασταθεί με τις σύγχρονες εναλλακτικές λύσεις UWP. Συνολικά, το Rectify11 παρουσιάζει τι μπορείτε να επιτύχετε με τα Windows 11 — μια σταθερή διεπαφή χρήστη Fluent Design, εξαιρετική απόδοση και συμβατότητα με παλαιότερα στοιχεία. Μακάρι η Microsoft να εμπνευστεί από αυτό το έργο και να κάνει τα Windows 11 ένα συνεκτικό και συνεπές λειτουργικό σύστημα, όπως θέλαμε τόσο καιρό.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ε. Το Rectify11 θα λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις όπως τα Windows 11;

Όπως ανέφερα παραπάνω, το Rectify 11 θα λάβει ενημερώσεις ασφάλειας και ποιότητας, αλλά δεν θα λάβετε αθροιστικές ενημερώσεις.

Ε. Ποιο είναι το μέγεθος της εικόνας ISO Rectify11;

Το μέγεθος εικόνας ISO Rectify11 είναι περίπου 5,2 GB.

Ε. Υποστηρίζει το Rectify11 μηχανήματα 32-bit;

Όχι, το Rectify11 υποστηρίζει μόνο συστήματα 64-bit.

Ε. Υποστηρίζεται το Rectify11 από τη Microsoft;

Όχι, το Rectify11 είναι ένα ανεξάρτητο έργο και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τη Microsoft.

Ε. Είναι το Rectify11 έργο ανοιχτού κώδικα;

Όχι, το Rectify11 δεν είναι έργο ανοιχτού κώδικα.

Ε. Είναι ασφαλές να εγκαταστήσω το Rectify11;

Δεδομένου ότι το έργο Rectify11 δεν είναι ανοιχτού κώδικα, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για την ασφάλειά του. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα βασικά στοιχεία των Windows είναι διαθέσιμα σε αυτήν την επανασχεδιασμένη έκδοση των Windows 11 και θα λάβετε επίσης ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας απευθείας από τη Microsoft. Στη χρήση μου, μόνο η εμπειρία του κελύφους έχει βελτιωθεί και το bloatware έχει αφαιρεθεί.

Πρέπει να εγκαταστήσετε το Rectify11 μέσω των Windows 11;

Αυτά ήταν λοιπόν τα πάντα για το Rectify11 και πώς λειτουργούν τα τροποποιημένα Windows 11 σε πραγματικό μηχάνημα. Μπορείτε σίγουρα να το εγκαταστήσετε για να δοκιμάσετε την ανανεωμένη διεπαφή χρήστη, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι έτοιμο για την πρώτη στιγμή. Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα επεκτασιμότητας και η αναζήτηση είναι λίγο αργή. Ίσως, θα πρέπει να περιμένετε για περισσότερες διορθώσεις σφαλμάτων και περαιτέρω εκδόσεις. Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι από εμάς. Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας στα Windows 11, ακολουθήστε τον οδηγό μας και ανακτήστε τον υπολογιστή σας. Και για να εκτελέσετε το Android 12L στον υπολογιστή σας, μεταβείτε στον συνδεδεμένο οδηγό. Τέλος, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.