Τι είναι το OTG Storage;

Το USB OTG σημαίνει USB On-The-Go. Αυτός ο όρος αναφέρεται σε μια προδιαγραφή που επιτρέπει σε μια συσκευή Android να λειτουργεί ως κεντρικός υπολογιστής USB. Μπορείτε να συνδέσετε άλλα περιφερειακά αξεσουάρ, όπως πληκτρολόγια ή εκτυπωτές απευθείας σε ένα smartphone ή tablet Android.

Η αποθήκευση OTG είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία που διευκολύνει την κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ συσκευών χωρίς την απαίτηση υπολογιστή. Μπορείτε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε ένα χειριστήριο βιντεοπαιχνιδιών ή να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε μια κάμερα DSLR. Υπάρχουν πολλοί συναρπαστικοί τρόποι χρήσης του χώρου αποθήκευσης OTG και θα δούμε μερικούς από αυτούς εδώ.

Πώς να ελέγξετε εάν η συσκευή υποστηρίζει αποθήκευση OTG

Πριν ξεκινήσουμε, ας βεβαιωθούμε ότι η συσκευή σας Android υποστηρίζει τη χρήση USB OTG. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ανατρέξετε στο κουτί στο οποίο ήρθε το τηλέφωνο. Εάν δεν είστε από αυτούς που κρατούν τη συσκευασία ξαπλωμένη, τότε μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στον ιστότοπο του κατασκευαστή. Αυτό που θα αναζητήσετε είναι οποιαδήποτε αναφορά σε USB OTG. Εάν βρείτε τη λειτουργικότητα που αναφέρεται, τότε είστε έτοιμοι.

Ένας άλλος τρόπος για να το κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ελέγχου USB OTG. Υπάρχουν πολλές δωρεάν εκδόσεις αυτών των εφαρμογών στο Google Play Store. Ένα καλό που δεν έχει πολλές διαφημίσεις είναι το Έλεγχος USB OTG. Μόλις το κατεβάσετε, εκτελείτε την εφαρμογή για να δείτε εάν το τηλέφωνό σας υποστηρίζει αποθήκευση OTG.

Πολλά από τα smartphone που διατίθενται στην αγορά διαθέτουν λειτουργία OTG. Ωστόσο, ορισμένες συσκευές θα σας ζητήσουν να ρυθμίσετε τη δυνατότητα με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό είναι αρκετά απλό να γίνει. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” στο τηλέφωνό σας, πατήστε “Πρόσθετες ρυθμίσεις” και, στη συνέχεια, κάντε εναλλαγή στο “OTG”.

Απαιτήσεις για USB OTG

Ένα τυπικό smartphone διαθέτει θύρα micro-USB ή USB-C, η οποία είναι πολύ μικρή για να χωρέσει τις περισσότερες συσκευές USB. Μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα USB. Είναι απαραίτητο να αποκτήσετε έναν προσαρμογέα USB από άνδρα σε γυναίκα για να συνδέεστε σε περιφερειακές συσκευές.

  Καλύτερες υπηρεσίες καταλόγου δικτύου και εργαλεία παρακολούθησης

Μόλις αποκτήσετε τον προσαρμογέα σας, είστε έτοιμοι. Τώρα μπορείτε να εξερευνήσετε τις ευκαιρίες που παρουσιάζει ο χώρος αποθήκευσης OTG. Προσοχή, η λειτουργικότητα USB OTG διαφέρει από συσκευή σε συσκευή. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδέσετε ένα χειριστήριο PS4 αλλά όχι μια κάμερα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την αποθήκευση OTG

Τώρα φτάνουμε στο διασκεδαστικό κομμάτι. Το USB OTG ανοίγει έναν κόσμο δυνατοτήτων. Χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε σε υπολογιστή, μπορείτε να ελέγχετε συσκευές όπως κάμερες DSLR, εκτυπωτές και βιντεοπαιχνίδια απευθείας από το τηλέφωνό σας. Η λειτουργία αποθήκευσης OTG εξαλείφει την ανάγκη να έχετε ένα επιπλέον μηχάνημα, καθώς μετατρέπει αποτελεσματικά το τηλέφωνο ή το tablet σας σε φορητό υπολογιστή.

Όταν συνδέονται δύο συσκευές USB, δημιουργούν μια σύνδεση επικοινωνίας. Αυτός που ελέγχει την επικοινωνία είναι ο κεντρικός υπολογιστής, ενώ το άλλο gadget αναφέρεται ως περιφερειακό. Το υπέροχο με το USB OTG είναι ότι οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να λειτουργήσει ως κεντρικός υπολογιστής. Το τηλέφωνό σας μπορεί να διαβάσει δεδομένα από μια μονάδα flash και στη συνέχεια να συνδεθεί στον φορητό υπολογιστή σας ως συσκευή αποθήκευσης.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αποθήκευση OTG.

Συνδέστε εξωτερικές μονάδες δίσκου

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους χρήσης ενός USB OTG είναι η σύνδεση εξωτερικών μονάδων δίσκου. Συνδέστε τον σκληρό δίσκο ή τη μονάδα flash στο τηλέφωνο και μπορείτε να ξεκινήσετε τη μεταφορά αρχείων από το ένα στο άλλο. Εάν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε τον κόπο να μετακινήσετε τα αρχεία σας, μπορείτε να τα προβάλετε στο smartphone σας ενώ είναι ακόμα αποθηκευμένα στον αποθηκευτικό χώρο OTG. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναπαράγετε μουσική που βρίσκεται στη μονάδα δίσκου σας από το tablet σας.

Δεν θα έχουν όλες οι μονάδες δίσκου τη δυνατότητα σύνδεσης στο Android σας. Οι μονάδες flash συνδέονται πολύ πιο εύκολα από τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Οι συσκευές αποθήκευσης με τη δική τους πηγή ενέργειας θα είναι πιο πιθανό να λειτουργήσουν από εκείνες που χρειάζονται ρεύμα από το τηλέφωνο.

  Πώς να προωθήσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως συνημμένο στο Microsoft Outlook

Η μορφή NTFS δεν λειτουργεί καλά με το Android, επομένως η μονάδα σας θα πρέπει να είναι σε μορφή FAT32.

Συνδέστε τους ελεγκτές παιχνιδιών

Δεν θα ήταν τόσο πιο ωραίο να παίζετε παιχνίδια στο τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας ένα χειριστήριο; Με το USB OTG, μπορείτε να κάνετε ακριβώς αυτό. Μπορείτε να συνδέσετε συμβατά χειριστήρια στη συσκευή σας και να τα χρησιμοποιήσετε για να κατευθύνετε το παιχνίδι.

Αυτό που είναι ακόμα πιο ελκυστικό για τη σύνδεση ελεγκτών είναι ότι δεν θα χρειάζεται να κουβαλάτε την κονσόλα σας σε ταξίδια. Πρέπει να κουβαλάτε μόνο τα χειριστήρια. Όταν χρησιμοποιείτε ένα USB OTG για τη σύνδεση ελεγκτών παιχνιδιών, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι τα παιχνίδια είναι συμβατά με συσκευές Android.

Συνδέστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι

Η πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα του Android καθιστά εύκολη τη σύνδεση της συσκευής σας με σχεδόν οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του πληκτρολογίου και του ποντικιού.

Όσο υπέροχα είναι τα smartphone για να μεταφέρετε εύκολα την εργασία σας, η πληκτρολόγηση σε αυτά μπορεί να απογοητευτεί. Ο χώρος αποθήκευσης OTG καθιστά δυνατή τη σύνδεση του τηλεφώνου ή του tablet σας με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρείτε την άνεση του tablet, ενώ παράλληλα αποκτάτε τη λειτουργικότητα ενός φορητού υπολογιστή.

Δυστυχώς, επειδή το τηλέφωνό σας έχει μόνο μία θύρα, είτε το πληκτρολόγιο είτε το ποντίκι θα πρέπει να είναι ασύρματο. Ο άλλος εξοπλισμός μπορεί να συνδεθεί με τη συσκευή Android χρησιμοποιώντας ένα USB OTG. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε ένα σετ πληκτρολογίου και ποντικιού με ενοποιημένο δέκτη.

Σύνδεση εκτυπωτή

Κάνουμε πολλά με τα smartphone μας, πράγμα που σημαίνει ότι αποθηκεύουν πολλά από τα έγγραφά μας. Ως εκ τούτου, είναι αρκετά άβολο να πρέπει να μεταφέρουμε αυτά τα αρχεία σε έναν υπολογιστή προτού μπορέσουμε να τα εκτυπώσουμε. Ο χώρος αποθήκευσης OTG λύνει αυτό το πρόβλημα συνδέοντας το τηλέφωνο απευθείας στον εκτυπωτή.

Κατά γενική ομολογία, το Android δεν υποστηρίζει πλέον τη λειτουργία μαζικής αποθήκευσης USB, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία PTP ή MTP για τη σύνδεση USB.

  Πώς να μοιραστείτε την πρόοδο του ταξιδιού στους Χάρτες Google

Συνδέστε την κάμερα DSLR

Χρησιμοποιώντας τον χώρο αποθήκευσης OTG, μπορείτε να συνδέσετε την κάμερα DSLR στο smartphone ή το tablet σας. Η συσκευή Android θα λειτουργεί ως μεγαλύτερη οθόνη για την κάμερά σας, επιτρέποντάς σας να χειρίζεστε λειτουργίες όπως η ταχύτητα κλείστρου, η εστίαση και το διάφραγμα. Αυτό κάνει τη μετάβαση από τη μια λειτουργία κάμερας στην άλλη και ο έλεγχος των ρυθμίσεών σας είναι πολύ πιο εύκολος.

Για να επωφεληθείτε από το USB OTG για την κάμερά σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Εφαρμογή ελεγκτή DSLR. Η εφαρμογή λειτουργεί καλύτερα με τις κάμερες Canon καθώς υποστηρίζονται, αλλά μπορείτε ακόμα να τη χρησιμοποιήσετε με άλλες μάρκες DSLR όπως η Sony και η Nikon.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία OTG για να μεταφέρετε φωτογραφίες απευθείας από την κάμερά σας στο τηλέφωνό σας. Αυτό είναι χρήσιμο εάν κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας σας στη συσκευή σας Android. Κάνει επίσης την κοινή χρήση φωτογραφιών με άλλους πολύ πιο εύκολη.

Συνδέστε μουσικά όργανα

Με την αποθήκευση OTG, μπορείτε να συνδέσετε όργανα συμβατά με MIDI στο τηλέφωνό σας. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργείτε μουσική στη συσκευή σας Android, ειδικά όταν ρίχνετε μια καλή εφαρμογή μουσικής. Τα μικρά πληκτρολόγια μπορούν να τροφοδοτούνται από το τηλέφωνο, αλλά άλλα όργανα μπορεί να απαιτούν εξωτερική πηγή τροφοδοσίας.

Το USB OTG σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να εγγράψετε ήχο και να τον αποθηκεύσετε στο smartphone σας συνδέοντας ένα μικρόφωνο με θύρα USB. Τα εξωτερικά μικρόφωνα παρέχουν συχνά καλύτερη ποιότητα ήχου από αυτά που είναι ενσωματωμένα στο τηλέφωνο.

Αντίστροφη φόρτιση του τηλεφώνου σας

Τα τηλέφωνα φαίνονται να μας πεθαίνουν μόνο όταν τα χρειαζόμαστε περισσότερο. Η εξάντληση της φόρτισης της μπαταρίας μπορεί να είναι απογοητευτική, ειδικά αν δεν έχετε μαζί σας power bank. Με την αποθήκευση OTG, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο OTG για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με ένα άλλο τηλέφωνο που θα λειτουργεί ως πηγή τροφοδοσίας. Το πρόβλημα λύθηκε.

Ευκολία αποσυσκευασίας

Η αποθήκευση USB On-The-Go είναι μια πολύ βολική λειτουργία που σας επιτρέπει να συνδέεστε σε διάφορες συσκευές χωρίς να χρειάζεστε υπολογιστή. Καταργεί την ταλαιπωρία της μεταφοράς αρχείων δύο φορές για να τα φτάσει εκεί που τα χρειάζεστε. Αυτός ο οδηγός σας εισάγει στον χώρο αποθήκευσης OTG και σας δείχνει ορισμένες εφαρμογές. Το USB OTG έχει τη δυνατότητα να σας διευκολύνει να αποθηκεύετε και να μοιράζεστε αρχεία.

Χρησιμοποιείτε αποθηκευτικό χώρο OTG; Πείτε μας πώς το χρησιμοποιείτε στα σχόλια παρακάτω.