Τι είναι το MagSafe για iPhone 12 και τι μπορεί να κάνει;

Με την άφιξη του iPhone 12 έρχεται ένα νέο οικοσύστημα του αξεσουάρ για smartphone της Apple. Το MagSafe διευκολύνει την ασύρματη φόρτιση ενός iPhone, την τοποθέτηση θηκών και τη χρήση μεγάλης ποικιλίας άλλων αξεσουάρ. Να γιατί είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το iPhone.

Ένα νέο MagSafe

Εάν ξύνετε το κεφάλι σας νομίζοντας ότι έχετε ακούσει το “MagSafe” στο παρελθόν, έχετε δίκιο. Η Apple χρησιμοποίησε προηγουμένως το όνομα για αυτό Φορτιστές MacBook πριν από τη μετάβαση σε USB-C.

Τότε, το MagSafe δεν ήταν ασύρματη τεχνολογία. Σχεδιάστηκε για να ανοίγει και να σβήνει εύκολα, επιτρέποντάς σας να συνδέσετε εύκολα έναν φορτιστή στο MacBook σας ακόμα και στο σκοτάδι. Το αποτέλεσμα της ασφάλισης του φορτιστή με έναν μαγνήτη σήμαινε ότι τα ατυχήματα ήταν πολύ λιγότερο πιθανό να οδηγήσουν σε σπασμένο φορητό υπολογιστή.

Το MagSafe για iPhone είναι λίγο διαφορετικό. Είναι ένα πλήρως ασύρματο πρότυπο φόρτισης, αλλά δεν είναι μόνο για φόρτιση. Το πιο συναρπαστικό είναι ότι ανοίγει το δρόμο για ένα iPhone που δεν χρειάζεται θύρα Lightning. Αυτό σημαίνει καλύτερη στεγανοποίηση και περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του πλαισίου για άλλα πράγματα, όπως μια μεγαλύτερη μπαταρία.

Η λειτουργία ασύρματης φόρτισης και αξεσουάρ του MagSafe είναι διαθέσιμη στα iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max. Πιθανότατα θα συμπεριληφθεί και στα μελλοντικά iPhone.

Η ασύρματη φόρτιση βρίσκεται στο επίκεντρο

Η Apple εισήγαγε για πρώτη φορά την ασύρματη φόρτιση μαζί με το iPhone 8, αλλά μέχρι τώρα είχε περιοριστεί στα 7,5w. Το MagSafe διπλασιάζει την απόδοση στα 15w, φέρνοντας το iPhone σε σειρά με τις περισσότερες άλλες συσκευές Android γρήγορης φόρτισης.

Αλλά υπάρχει ένα πιάσιμο. Για ένα iPhone που χρησιμοποιεί MagSafe για να φτάσει σε αυτές τις ταχύτητες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εγκεκριμένη από την Apple χρέωση. Θα περιοριστείτε στην παλιά ταχύτητα των 7,5w εάν χρησιμοποιείτε οποιονδήποτε παλιό φορτιστή Qi “εκτός επωνυμίας”. Αυτό δίνει στην Apple μεγαλύτερο έλεγχο στο οικοσύστημα MagSafe, μια ιδέα που οι περισσότεροι χρήστες iPhone είναι εξοικειωμένοι μέχρι τώρα.

  Πώς να προσθέσετε «Αναζήτηση Google για» στο μενού περιβάλλοντος του Microsoft Edge

Αλλά το MagSafe δεν έχει να κάνει μόνο με την ταχύτητα, αλλά και με την ευκολία χρήσης. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με την ασύρματη φόρτιση είναι η εύρεση του «γλυκού σημείου» όπου ο φορτιστής και η συσκευή κλείνουν το κύκλωμα. Αυτό είναι κάτι με το οποίο θα γνωρίζετε αν έχετε τοποθετήσει ποτέ το smartphone σας σε μια ασύρματη βάση φόρτισης και επιστρέψετε 30 λεπτά αργότερα για να δείτε ότι δεν έχει φορτιστεί καθόλου.

Το MagSafe στοχεύει να λύσει αυτό το πρόβλημα κουμπώνοντας τον φορτιστή στη θέση του στο πίσω μέρος του iPhone. Αυτό δημιουργεί ένα τέλειο κύκλωμα κάθε φορά, με αρκετή μαγνητική δύναμη για να κρατήσει το iPhone και τον φορτιστή σταθερά στη θέση τους. Το νέο της Belkin ασύρματος φορτιστής MagSafe τρία σε ένα για iPhone, Apple Watch και AirPods το αποδεικνύει αυτό δείχνοντας τον φορτιστή να κρατά το iPhone 12 σε γωνία 45 μοιρών.

Ο πρώτος εγκεκριμένος φορτιστής MagSafe είναι Η βασική προσφορά της Apple 39 $, με την εταιρεία να σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα φιλικό προς τα ταξίδια MagSafe Duo που φορτίζει τόσο το Apple Watch όσο και το iPhone σας. Τόσο η Belkin όσο και η Griffin θα έχουν σύντομα διαθέσιμα τα δικά τους αξεσουάρ τρίτων και αναμφίβολα περισσότεροι κατασκευαστές θα ενσωματωθούν καθώς βελτιώνεται η διαθεσιμότητα της συσκευής.

Μεγάλη είδηση ​​για υποθέσεις

Εκτός από ασύρματο φορτιστή και πορτοφόλι, δύο υποθέσεις πρώτου μέρους ανακοινώθηκαν για κάθε παραλλαγή του iPhone 12 παράλληλα με την επανεκκίνηση του MagSafe. ΕΝΑ διάφανη πλαστική θήκη και ένα μονόχρωμη θήκη σιλικόνης με το MagSafe θα λάβει τη θεραπεία με μαγνήτη σε κάτι που θα μπορούσε να είναι μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουμε και αφαιρούμε θήκες από τα iPhone μας. Η Apple πείραξε επίσης μια δερμάτινη θήκη στην παρουσίασή της.

Οι περισσότερες θήκες έχουν χείλος για να κρατά τη θήκη στη θέση της κατά τη χρήση. Αυτό εμποδίζει το iPhone σας να πέσει έξω, αλλά μπορεί να κάνει δύσκολη την αφαίρεση μιας θήκης. Όχι μόνο το να βγάζεις ένα iPhone από μια σκληρή πλαστική θήκη απαιτεί κάποια δύναμη, αλλά συχνά παραμορφώνεται και παραμορφώνει τη θήκη με κάθε εφαρμογή. Θα έπρεπε πραγματικά να είναι πιο εύκολο να αλλάξετε θήκες, να καθαρίσετε το τηλέφωνό σας ή απλώς να απολαύσετε ένα iPhone χωρίς θήκη, σωστά;

  Πώς να αλλάξετε τη χώρα του Apple ID σας χωρίς να εισαγάγετε τη μέθοδο πληρωμής

Μπείτε στο MagSafe. Με μια μαγνητική λαβή που κρατά το iPhone σας στη θέση του, δεν χρειάζεται πλέον χείλος. Αυτή είναι η σχεδιαστική φιλοσοφία που αγκάλιασε η Apple με την άφιξη των διαφανών πλαστικών και έγχρωμων θηκών σιλικόνης με την επωνυμία Apple που κυκλοφορούν μαζί με το iPhone 12 καθώς και μια μαγνητική θήκη τρίτων από την Pitaka.

Η διαφανής πλαστική θήκη φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή με τον μαγνητικό δακτύλιο MagSafe στην οθόνη. Οι θήκες έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τα αξεσουάρ, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορείτε να κουμπώσετε οποιοδήποτε αξεσουάρ συμβατό με MagSafe απευθείας στο τηλέφωνο ή σε μια θήκη συμβατή με MagSafe.

Μένει να δούμε πώς θα χειριστούν οι νέες θήκες MagSafe την απόρριψη. Δεδομένου ότι πολλές στιβαρές θήκες χρησιμοποιούν χείλη για την προστασία των εξωτερικών άκρων της οθόνης του iPhone, μπορεί να χρειαστείτε τη νέα προστασία από πτώση Ceramic Shield που είναι ενσωματωμένη στην οικογένεια iPhone 12, η ​​οποία υπόσχεται τέσσερις φορές καλύτερη αντοχή στις κρούσεις.

Φυσικά, θα υπάρχουν ακόμα τακτικές «χαζές» θήκες προς πώληση για πολύ καιρό στο μέλλον. Κάποιοι μπορεί να ενσωματώσουν MagSafe για καλύτερη απόδοση φόρτισης, ενώ εξακολουθούν να βασίζονται στην πρόσθετη προστασία που προσφέρει ένα χείλος.

Ένα νέο Οικοσύστημα Αξεσουάρ

Ίσως η πιο συναρπαστική πτυχή του MagSafe είναι τα αξεσουάρ που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Με υποστήριξη για παροχή ισχύος έως και 15 W, αναγνώριση αξεσουάρ μέσω NFC και ένα μαγνητόμετρο ενσωματωμένο σε κάθε iPhone στο μέλλον, μένει να δούμε τι επιφυλάσσουν η Apple και οι τρίτοι κατασκευαστές.

Το PopSocket, το οποίο κάνει εξαιρετικά δημοφιλείς λαβές smartphone, το έχει ήδη κάνει ανακοίνωσε σχέδια να αγκαλιάσει το MagSafe. Η επιτυχία ενός τέτοιου προϊόντος εξαρτάται σίγουρα από το πόσο ισχυρή είναι η σύνδεση με μαγνήτη μεταξύ της συσκευής και του αξεσουάρ, επομένως θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα βρει η εταιρεία.

  Πώς να παίξετε μουσική στο Amazon Echo

Το MagSafe είναι κάτι περισσότερο από μια απλή μέθοδος φόρτισης, αλλά οι θήκες μπαταριών και τα κουμπιά μπαταριών θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα. Αυτό θα παρείχε έναν εύκολο τρόπο για να αυξήσετε κατά πολύ τη χωρητικότητα ισχύος του iPhone σας απλά κουμπώνοντας ένα αξεσουάρ στην πλάτη του.

Δεν είναι σαφές εάν το MagSafe έχει επιβάρυνση για τη μεταφορά δεδομένων στην αρχική του μορφή, αν και είναι πιθανό η Apple να χρησιμοποιήσει το MagSafe για «χειραψία» με συσκευές για να επιτρέψει τη γρήγορη ασύρματη μεταφορά δεδομένων. Αυτό θα μπορούσε να δει την άφιξη των μονάδων MagSafe (όπως ακριβώς έχουμε μονάδες συνδυασμού Lightning-USB σήμερα) για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και μεταφορά δεδομένων.

Τι γίνεται με τα οπτικοακουστικά αξεσουάρ όπως φακοί και μικρόφωνα ή διεπαφές ήχου; Η Apple ήταν χορηγήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αυτό που μπορεί να περιγραφεί χαλαρά ως “φακοί MagSafe” το 2014. Θα μπορούσαν εταιρείες όπως η Square και το PayPal να χρησιμοποιήσουν το MagSafe και για τους αναγνώστες καρτών τους; Ο χρόνος θα δείξει, αλλά η Apple σίγουρα φαίνεται να μας οδηγεί προς ένα ασύρματο μέλλον.

“Μαγνήτες, πώς λειτουργούν;”

Ένα ζήτημα που προέκυψε από την απόφαση της Apple να βάλει μαγνήτες στην τσέπη σας με το iPhone 12 είναι η πιθανότητα ζημιάς σε αντικείμενα όπως πιστωτικές κάρτες και κλειδιά δωματίου ξενοδοχείου. Αν και αυτό είναι μια πραγματική πιθανότητα, η Apple λέει ότι το πορτοφόλι MagSafe δεν θα προκαλέσει άλλη ζημιά σε αυτά τα στοιχεία από ό,τι θα έκανε συνήθως το smartphone σας.

Η Apple το κάνει αυτό με θωράκιση που είναι ενσωματωμένη στο πορτοφόλι, επομένως είναι πιθανό μια γυμνή υποδοχή MagSafe να εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα. Προς το παρόν, είναι καλύτερο να βάζετε αντικείμενα με ευαίσθητες μαγνητικές ρίγες (όπως δωροκάρτες και κλειδιά ξενοδοχείου) σε άλλη τσέπη. Οι περισσότερες πιστωτικές κάρτες είναι ανθεκτικές σε μαγνητικές παρεμβολές—και, εάν χρησιμοποιείτε τσιπ ή ανεπαφικές πληρωμές, τότε δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε.

Το MagSafe δεν είναι η μόνη μεγάλη αλλαγή στο iPhone 12. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την εφαρμογή του 5G από την Apple στα πιο πρόσφατα smartphone της.