Τι είναι το Kodi; Όλα όσα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζετε για την εφαρμογή τηλεοπτικής ροής

Αποποίηση ευθύνης: Ορισμένες σελίδες σε αυτόν τον ιστότοπο ενδέχεται να περιλαμβάνουν σύνδεσμο συνεργατών. Αυτό δεν επηρεάζει το editorial μας με κανέναν τρόπο.

Όταν κατασκευάζετε το απόλυτο σύστημα οικιακού κινηματογράφου, όλο το υλικό στον κόσμο δεν μπορεί να σας δικαιώσει χωρίς κάποιο εξαιρετικό λογισμικό. Αν αναζητάτε τον καλύτερο τρόπο για να παρακολουθείτε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, να ακούτε μουσική και να παρακολουθείτε όλα τα αγαπημένα σας αθλήματα, το Kodi είναι η εφαρμογή για εσάς. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τι είναι το Kodi και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εφαρμογή.

Τι είναι το Kodi;

Το Kodi είναι δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα, σχεδιασμένο με γνώμονα την οικιακή ψυχαγωγία και υπάρχει εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Η Microsoft ανέπτυξε αρχικά το λογισμικό για το αρχικό Xbox και το ονόμασε Xbox Media Center (XBMC). Το πρόγραμμα συνέχισε να εξελίσσεται και ξεπέρασε πολύ την πλατφόρμα Xbox αφού η Microsoft το εγκατέλειψε. Η ομάδα που δεν ανήκει στη Microsoft πίσω από αυτό που τώρα ονομάζεται Kodi έχει δημιουργήσει μια δική της κοινότητα, που αποτελείται από θαυμαστές και προγραμματιστές.

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες λογισμικού ροής, όπως το Android TV ή το Plex, η διαχείριση του Kodi γίνεται από το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα XBMC. Το λογισμικό τροποποιείται και αναβαθμίζεται συνεχώς από αμέτρητες δεκάδες κωδικοποιητές και προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Τώρα μπορείτε να προσαρμόσετε το Kodi εγκαθιστώντας πρόσθετα ή εκδόσεις και είναι δωρεάν.

Περιορισμένη προσφορά: 3 μήνες ΔΩΡΕΑΝ!

Τι κάνει το Kodi;

Από όλα τα πράγματα που κάνει το Kodi, είναι πιθανώς πιο εύκολο να περιγράψουμε τι δεν μπορεί να κάνει το Kodi, και αυτό είναι ότι το Kodi δεν σας παρέχει κανένα περιεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να παρέχετε όλα τα μέσα (μουσική, εκπομπές, ταινίες κ.λπ.).

Οι χρήστες εγκαθιστούν συχνά το Kodi στις συσκευές τους για να μεταδώσουν το περιεχόμενο που θέλουν. Για παράδειγμα; Ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν ιστότοπο από τον οποίο θα θέλατε να κάνετε ροή περιεχομένου, αλλά το Firestick σας δεν προσφέρει υποστήριξη και δεν είναι συμβατό με αυτόν τον ιστότοπο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το Kodi στο Firestick, να προσθέσετε τον ιστότοπο και να κάνετε ροή μέσω της εφαρμογής Kodi.

  Πώς να προσθέσετε και να αφαιρέσετε γραφικά στοιχεία από την αρχική οθόνη στο iPhone

Όχι μόνο ιστότοποι, αλλά και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες μπορούν να προστεθούν (αναφέρονται ως πρόσθετα)! Έτσι, ενώ το Kodi δεν προσφέρει το δικό του περιεχόμενο, σας δίνει την επιλογή να κάνετε ροή των πολυμέσων σας σε ένα μέρος σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή.

Περιορισμένη προσφορά: 3 μήνες ΔΩΡΕΑΝ!

Οφέλη του Kodi

Το Kodi δεν έχει κατασκευαστεί μόνο για υπολογιστές. Λειτουργεί σε σχεδόν κάθε gadget στο σπίτι σας, από ένα smartphone έως ένα Amazon Fire TV Stick. Αυτό και μόνο καθιστά την εφαρμογή μια πολύτιμη πηγή για ψυχαγωγία ήχου/βίντεο. Μπορείτε επίσης να βρείτε μια ποικιλία κουτιών Kodi, τα οποία στην πραγματικότητα δεν είναι αφιερωμένα στο Kodi, αλλά εκτελούν καλά το Kodi και συχνά διαθέτουν προμεταγλωττισμένα πρόσθετα για αυτό, όπως NVIDIA Shield Android TV και pendoo (R) Android TV Boxes.

Έχετε επίσης την επιλογή να φορτώσετε το Kodi στο Amazon Fire TV Cube, αλλά δεν περιέχει προμεταγλωττισμένα πρόσθετα, φυσικά.

Δεδομένου ότι το Kodi είναι διαχειριστής πολυμέσων, μπορείτε να ακούτε μουσική, να παρακολουθείτε οικογενειακά βίντεο, να απολαμβάνετε το YouTube, να λαμβάνετε κριτικές και πληροφορίες ταινιών, να λαμβάνετε αθλητικά αποτελέσματα, να παρακολουθείτε εθνικές ειδήσεις και πολλά άλλα. Το Kodi σάς επιτρέπει επίσης να οργανώσετε τα πολυμέσα σας, ανάλογα με τον τύπο. Δημιουργήστε αγαπημένα, λίστες αναπαραγωγής, καταλόγους ταινιών και πολλά άλλα πλεονεκτήματα.

Μια λέξη προσοχής:
Οτιδήποτε μεταδίδετε σε ροή στο Kodi είναι ορατό τόσο στον ISP όσο και στην κυβέρνηση, κάτι που θα μπορούσε να σας βάλει σε νόμιμο ζεστό νερό. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να το καταπολεμήσετε είναι να συνδεθείτε σε μια εξαιρετική υπηρεσία VPN (όπως το ExpressVPN) κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Kodi.

Περιορισμένη προσφορά: 3 μήνες ΔΩΡΕΑΝ!

Βασικά χαρακτηριστικά του Kodi

Το Kodi μετατρέπει οποιονδήποτε υπολογιστή, smartphone ή tablet σε ψηφιακό αποκωδικοποιητή ή streamer, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα ροής αρχείων από το Διαδίκτυο, ένα οικιακό δίκτυο ή τοπική αποθήκευση. Σε αντίθεση με άλλες συσκευές ροής τηλεόρασης όπως το Apple TV, το Chromecast 3rd Generation και το Amazon Fire TV Stick 4K, το Kodi δεν περιορίζεται από την αδειοδότηση ή ένα επιμελημένο κατάστημα εφαρμογών. Το λογισμικό σάς επιτρέπει να κατεβάζετε μια σειρά από εφαρμογές ή πρόσθετα που δημιουργούνται από την κοινότητα και να παρακολουθείτε ό,τι θέλετε.

Η διαισθητική διεπαφή χρήστη (UI) του Kodi καθιστά επίσης απλή την περιήγηση στο περιεχόμενό σας. Το λογισμικό διαθέτει αυτό που οι προγραμματιστές του αποκαλούν “UI 10 ποδιών”, που σημαίνει ότι είναι αναγνώσιμο από θεωρητική απόσταση έως και 10 πόδια μακριά. Χάρη σε μια σειρά από ενσωματωμένους κωδικούς, οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν σε βίντεο, φωτογραφίες και podcast γρήγορα και εύκολα. Σε μικρότερες συσκευές, το Kodi προσφέρει παρόμοια εμπειρία, αλλά μπορεί να συνδεθεί με μια μεγαλύτερη τηλεόραση για προβολή σε μεγάλη οθόνη.

  Πόσοι παίκτες μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα στο Switch;

Είναι το Kodi νόμιμο;

Κατά την εκτέλεση επίσημων εφαρμογών, το Kodi δεν είναι παράνομο. Όπως και οι ιστότοποι torrent τρίτων, οι εφαρμογές Kodi δεν είναι επίσης παράνομες, αλλά αυτό που κάνετε σε αυτές μπορεί να είναι παράνομο.

Για να καταστεί παράνομη μια συσκευή, πρέπει να χρησιμοποιηθεί για παρακολούθηση εκπομπών και άλλου περιεχομένου χωρίς την άδεια του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτή η ενέργεια πραγματοποιείται μέσω υλικού, λογισμικού ή κατά την προβολή του περιεχομένου στο σπίτι ενός φίλου. Οι συσκευές παράνομης ροής είναι κουτιά ή στικάκια USB που συνδέετε στην τηλεόρασή σας και τα οποία έχουν τροποποιηθεί ώστε να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο για το οποίο δεν έχετε πληρώσει ή δεν είχατε την έγκριση να παρακολουθήσετε. Συνιστούμε πάντα να χρησιμοποιείτε ένα VPN όπως το ExpressVPN κατά τη ροή περιεχομένου στο διαδίκτυο για ψηφιακή ασφάλεια.

Για πρόσθετες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άρθρο που αναφέρεται στη νομιμότητα του Kodi.

Αποποίηση ευθυνών

Πολλά πρόσθετα Kodi περιέχουν περιεχόμενο που δεν έχει επίσημη άδεια και η πρόσβαση σε τέτοιο υλικό μπορεί να είναι παράνομη. Είναι ευθύνη του χρήστη να συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες νόμους της χώρας του σχετικά με τη χρήση. Το Alphr.com, δεν συγχωρεί και δεν ευθύνεται για την παραβίαση οποιασδήποτε πνευματικής ιδιοκτησίας ή άλλων δικαιωμάτων τρίτων και δεν φέρει ευθύνη έναντι οποιουδήποτε τέτοιου μέρους λόγω οποιουδήποτε τέτοιου περιεχομένου που διατίθεται.

Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

Τι μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Kodi;

Το Kodi σάς δίνει τον έλεγχο, που σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε προ-συμπεριλαμβανόμενες εφαρμογές και εφαρμογές τρίτων που προσφέρουν μια ποικιλία πηγών ροής και περιεχομένου. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές εφαρμογές τρίτων που προσφέρουν ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, αθλητικές εκπομπές, περιεχόμενο YouTube, περιεχόμενο κοινωνικών μέσων και πολλά άλλα.

Ως επί το πλείστον, μπορείτε να παρακολουθήσετε σχεδόν οτιδήποτε θέλετε. Ωστόσο, λάβετε υπόψη τη νομιμότητα της παρακολούθησης τέτοιου περιεχομένου, καθώς και τον τρόπο απόκτησής τους. Εάν έχετε συνδρομές επί πληρωμή σε επιλεγμένους παρόχους, μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε περιεχόμενο από αυτόν τον πάροχο μπορεί να είναι νόμιμη. Εξαρτάται απλώς από τους όρους και τις προϋποθέσεις της πηγής συνδρομής, όπως το YouTube, το Netflix και το CBS All Access για να αναφέρουμε μερικά.

  Πώς να ορίσετε προσαρμοσμένο κείμενο συμβουλής εργαλείου υπερ-σύνδεσης στο MS Excel

Τι είναι συμβατό με το Kodi;

Το Kodi είναι διαθέσιμο σχεδόν σε κάθε συσκευή. Το λογισμικό κέντρου πολυμέσων είναι εύκολο στη λήψη και συμβατό με OS X, Linux, Windows, Android, ακόμη και με τη σειρά μικροϋπολογιστών Raspberry Pi.

Για όσους χρησιμοποιούν iOS, η διαδικασία είναι ελαφρώς πιο περίπλοκη επειδή η εφαρμογή Kodi δεν υπάρχει στο App Store. Οι χρήστες iPhone έχουν δύο επιλογές: πρέπει να βεβαιωθούν ότι το τηλέφωνό τους είναι jailbreak πριν κατεβάσουν το Kodi, εκτός εάν χρησιμοποιούν το Cydia Impactor. Αυτή η εφαρμογή macOS με δυνατότητα λήψης επιτρέπει στους χρήστες iOS να εγκαθιστούν εφαρμογές τρίτων (εκτός από το App Store). Ωστόσο, λάβετε υπόψη τη νομιμότητα της χρήσης τέτοιων εφαρμογών σε μια συσκευή Apple.

Ή, πιο έμπειροι στην τεχνολογία χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το XCode της Apple για να εγκαταστήσουν το Kodi στα τηλέφωνα και το iPad τους. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και μπορείτε να αποκτήσετε το XCode Developer εδώ.

Μπορώ να αντικαταστήσω την υπηρεσία τηλεόρασής μου με Kodi;

Όπως εξηγήσαμε παραπάνω, το Kodi δεν παρέχει περιεχόμενο. Άρα τεχνικά όχι. Το Kodi δεν μπορεί να αντικαταστήσει από μόνο του την καλωδιακή σας υπηρεσία. Όμως, επειδή το Kodi μπορεί να στεγάσει όλες τις αγαπημένες σας υπηρεσίες ροής σε μια απλή εφαρμογή για χρήση σε σχεδόν οποιαδήποτε πλατφόρμα, μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για να βρείτε τις αγαπημένες σας εκπομπές και ταινίες πιο εύκολα από το να χρειάζεται να κάνετε κοσκίνι σε πολλές επιλογές προγραμματισμού.

Είναι ασφαλές το Kodi;

Αυτή είναι ίσως μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις. Όσοι από εμάς ζήσαμε την εποχή του Napster και του Limewire κατανοούμε ότι υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι για τη λήψη περιεχομένου στις συσκευές σας. Αν και το ίδιο το Kodi δεν είναι καθόλου επικίνδυνο, μπορεί να είναι ανάλογα με το τι κάνετε. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ένα VPN όπως το ExpressVPN κατά τη ροή για να παραμείνετε ασφαλείς

Η λήψη πρόσθετων από αξιόπιστους προγραμματιστές είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε όσον αφορά την ασφάλεια του Kodi. Όπως συμβαίνει με οτιδήποτε σχετίζεται με το Διαδίκτυο, το σύστημά σας είναι ασφαλές από κακόβουλο λογισμικό μόνο εάν λαμβάνετε τα σωστά βήματα για να διασφαλίσετε ότι δεν κάνετε λήψη κακόβουλου λογισμικού.

Φυσικά, το Kodi παρέχει μια ολοκληρωμένη λίστα με ασφαλή πρόσθετα καθώς και αυτά στα ανεπίσημα αποθετήρια εδώ. Απλώς επισκεφτείτε το Kodi Wiki για να ερευνήσετε μια ενημερωμένη λίστα με όλα τα πρόσθετα που οι προγραμματιστές αναγνωρίζουν ως ασφαλή αλλά έχουν υπόψη τους. αυτά τα πρόσθετα δεν έχουν δημιουργηθεί από το Ίδρυμα XBMC.