Τι είναι το HTC S-OFF;

Έχετε τηλέφωνο HTC και θέλετε να αλλάξετε τα διαμερίσματα στο τηλέφωνό σας; Σας ενοχλεί το χαρακτηριστικό ασφαλείας από το να το κάνετε αυτό; Αυτό το άρθρο θα ασχοληθεί με το HTC S-OFF, το οποίο σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε αυτό το πρωτόκολλο ασφαλείας. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, θα σας ζητηθεί να μάθετε για τον bootloader HTC, ο οποίος καλύπτεται στο άρθρο. Διαβάστε πλήρως το άρθρο για να έχετε καλύτερη εικόνα για αυτό το θέμα.

Τι είναι το HTC S-OFF;

Γενικά, όλες οι συσκευές διαθέτουν το πρωτόκολλο ασφαλείας S-ON, για το οποίο τοποθετεί μια σημαία στο διαμέρισμα Radio κατά την αποστολή στο κοινό. Με άλλα λόγια, η σημαία ασφαλείας του τηλεφώνου HTC είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη σημαία στο τηλέφωνό σας HTC. Δείτε πώς να το κάνετε:

  • Είναι αποθηκευμένο στο ραδιόφωνο της συσκευής και η απενεργοποίησή του μπορεί να σας επιτρέψει να γράψετε στη μνήμη του συστήματος.
  • Σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε προσαρμοσμένη ROM, splash εικόνες, ανάκτηση κ.λπ., στο τηλέφωνό σας Android HTC.
  • Σας εμποδίζει επίσης να έχετε πρόσβαση στη μνήμη flash NAND και σας περιορίζει από το να κάνετε μόνιμες αλλαγές στα διαμερίσματα NAND της συσκευής.
  • Το διαμέρισμα NAND περιλαμβάνει το διαμέρισμα εκκίνησης, το διαμέρισμα ανάκτησης, το ραδιόφωνο, το διαμέρισμα συστήματος κ.λπ.
  • Οι αλλαγές που κάνετε στο τηλέφωνο HTC με το S-ON μπορούν να αντιστραφούν στο κανονικό με απλή επανεκκίνηση του τηλεφώνου.
  • Το S-OFF δεν σας δίνει την ευελιξία να επαναφέρετε τις λειτουργίες του τηλεφώνου σας κατά την επανεκκίνηση. Μπορείτε να μάθετε εάν το τηλέφωνο είναι S-ON ή S-OFF ή εάν η σημαία είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη, από το κείμενο στο επάνω μέρος της ειδοποίησης.

Σημείωση: Η απενεργοποίηση της ασφάλειας ή του S-OFF αποτελεί πλήρη ευθύνη του χρήστη και δεν πρέπει να γίνει μέχρι να υπάρξει ανάγκη.

Μπορείτε να έχετε Root χρησιμοποιώντας το S-OFF στο τηλέφωνο HTC;

Μια ρίζα είναι παρόμοια με την ύπαρξη άλλου χρήστη στο λειτουργικό σύστημα Linux. Η απενεργοποίηση του S-OFF στο τηλέφωνό σας HTC στο bootloader σάς επιτρέπει να αναβοσβήσετε ένα αρχείο πακέτου όπως το Superuser.apk και το υποδυαδικό αρχείο. Το κύριο σημείο που πρέπει να σημειώσετε εδώ είναι να αναβοσβήσετε μια ανάκτηση πριν αναβοσβήσετε έναν Superuser. Όταν γίνει επανεκκίνηση του τηλεφώνου, μπορείτε να έχετε root στο τηλέφωνό σας. Ως εκ τούτου, το HRC S-OFF δεν δημιουργεί root στο τηλέφωνό σας, αλλά σας επιτρέπει να αναβοσβήσετε προγράμματα με τα οποία μπορείτε να έχετε ένα.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Resume NVIDIA στο Elementary OS Loki

Οφέλη από την απενεργοποίηση του S-OFF

Τα πλεονεκτήματα της απενεργοποίησης του S-OFF στο HTC παρατίθενται παρακάτω.

  • Πρόσβαση και αντικατάσταση των δίσκων διαμερισμάτων στο τηλέφωνο HTC– Με την απενεργοποίηση του S-OFF στο τηλέφωνο HTC, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο τμήμα NAND της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πρόσβαση για να ξεκλειδώσετε τα διαμερίσματα στη συσκευή και μπορείτε να τα τροποποιήσετε. Οι καταδύσεις διαμερισμάτων στο τηλέφωνο δεν μπορούν να τροποποιηθούν από προεπιλογή. Γυρίζοντας τη σημαία S-OFF, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κωδικό στις μονάδες διαμερισμάτων ενώ εκκινείται το λειτουργικό σύστημα της συσκευής.

  • Δεν απαιτείται έλεγχος υπογραφής για εικόνες υλικολογισμικού – Όλα τα φερμουάρ υλικολογισμικού πρέπει να είναι ψηφιακά υπογεγραμμένα από το HTC για να αναβοσβήνουν μέσω του φορτωτή εκκίνησης. Η απενεργοποίηση του S-OFF στο τηλέφωνό σας Android HTC σάς επιτρέπει να παρακάμψετε τον έλεγχο ασφαλείας που απαιτείται για τη μεταφόρτωση προσαρμοσμένων εικόνων υλικολογισμικού, ανυπόγραφη εκκίνηση, εικόνες splash και HBOOT και ανάκτηση. Η σημαία S-OFF θα σας επιτρέψει να αναβοσβήσετε ανυπόγραφα φερμουάρ υλικολογισμικού που περιέχουν ξεχωριστές εικόνες των κατατμήσεων. Με άλλα λόγια, σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε τη μέγιστη προσαρμογή του τηλεφώνου σας Android.

Χρησιμοποιήστε το HTCdev για ξεκλείδωμα του Bootloader

Το HTCdev δεν ρυθμίζει το bootloader σε S-OFF, αλλά ξεκλειδώνει τα διαμερίσματα στο τηλέφωνό σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να αναβοσβήσετε μια προσαρμοσμένη ανάκτηση και στη συνέχεια να αναβοσβήσετε μια προσαρμοσμένη ROM στο τηλέφωνό σας, για την οποία δεν χρειάζεται να διατηρήσετε το HTC S-OFF. Παρακάτω είναι οι αναγραφόμενες πληροφορίες:

  • Πρέπει να εγγραφείτε στον ιστότοπο και με τη σύνδεση, μπορείτε να ξεκλειδώσετε τον bootloader στο τηλέφωνό σας HTC.
  • Αυτή η μέθοδος κυκλοφορεί επίσημα από την HTC και σας παρέχει περιορισμένο ξεκλείδωμα στα διαμερίσματα όπως η εκκίνηση, το σύστημα και η ανάκτηση, στο τηλέφωνό σας.
  • Η μέθοδος περιορισμένου ξεκλειδώματος είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας και σας εμποδίζει να αναβοσβήσετε οποιοδήποτε τυχαίο zip υλικολογισμικού στα κατατμήματά σας. Αυτό, ωστόσο, δεν σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε την κάρτα SIM.
  • Το ξεκλείδωμα αλλάζει το λογισμικό του τηλεφώνου σας και μπορεί να προκαλέσει κάποια απροσδόκητα προβλήματα. Αυτό μπορεί να αλλάξει τις τιμές της Συμβατότητας με βοηθήματα ακοής (HAC) ή του Ειδικού Ρυθμού Απορρόφησης (SAR) ή μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση του τηλεφώνου.
  • Εκτός από αυτά, μέρος του περιεχομένου που ενδέχεται να έχετε αγοράσει μέσω τρίτων προμηθευτών ή HTC μπορεί να είναι άκυρο ή να μην είναι προσβάσιμο λόγω των κλειδιών ασφαλείας DRM.
  • Ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενημέρωση του τηλεφώνου μέσω Firmware over the Air ή FOTA. Εάν πραγματοποιηθούν ορισμένες μη αναστρέψιμες αλλαγές στο τηλέφωνό σας, ενδέχεται να μην καλύπτεται από την εγγύηση που σας παρέχεται από την HTC.

Προκαταρκτικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν απενεργοποιήσετε το S-OFF

Τα προκαταρκτικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν να απενεργοποιήσετε το S-OFF στο τηλέφωνό σας HTC παρατίθενται παρακάτω. Φροντίστε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας.

1. Αφού ξεκλειδώσετε το bootloader στο τηλέφωνό σας HTC, απεγκαταστήστε το εργαλείο HTCdev στο τηλέφωνό σας HTC.

2. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, μετά στην Ασφάλεια και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε όλες τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο τηλέφωνό σας.

3. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, μετά στο Power/Battery Manager και απενεργοποιήστε τη λειτουργία Γρήγορης εκκίνησης στο τηλέφωνό σας.

4. Χρησιμοποιήστε USB2.0 αντί για USB3.0 για σύνδεση για να επιτύχετε συμβατότητα μεταξύ του τηλεφώνου HTC και του υπολογιστή σας.

5. Κατεβάστε ένα εργαλείο S-OFF όπως το Firewater και εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας.

6. Εγκαταστήστε ελάχιστο ADB στον υπολογιστή σας.

7. Φορτίστε το τηλέφωνό σας τουλάχιστον έως και το 60% της μπαταρίας για να αποφύγετε την απώλεια ισχύος.

8. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλου του σημαντικού περιεχομένου πολυμέσων ή των μηνυμάτων στο τηλέφωνό σας, καθώς το τηλέφωνο ενδέχεται να μηδενιστεί πλήρως.

9. Εγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης HTC για να σας επιτρέψουν να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με τον υπολογιστή.

10. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, μετά στις Επιλογές προγραμματιστή και μετά στο Ενεργοποίηση εντοπισμού σφαλμάτων USB για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εντοπισμού σφαλμάτων USB.

11. Απενεργοποιήστε τα προγράμματα προστασίας από ιούς και τείχους προστασίας στον υπολογιστή σας.

Επομένως, αυτά είναι τα προκαταρκτικά βήματα πριν απενεργοποιήσετε το HTC S-OFF.

Τρόπος χρήσης του εργαλείου HTCdev για ξεκλείδωμα του Bootloader

Η διαδικασία χρήσης του εργαλείου HTCdev για το ξεκλείδωμα του bootloader στο τηλέφωνό σας εξηγείται παρακάτω. Συνδέστε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας μια αξιόπιστη καλωδιακή σύνδεση στην αρχή της διαδικασίας.

1. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας στο τηλέφωνό σας και απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας.

2. Πατήστε τα κουμπιά λειτουργίας και μείωσης έντασης ήχου για 30 δευτερόλεπτα για να συνδεθείτε στο τηλέφωνό σας σε λειτουργία HBOOT.

3. Μεταβείτε στην επιλογή Fastboot χρησιμοποιώντας τα κουμπιά έντασης ήχου και επιλέξτε την χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας.

4. Εκκινήστε την Εξερεύνηση των Windows και μεταβείτε στο φάκελο Minimal ADB και Fastboot στον Τοπικό Δίσκο (C:).

5. Στη γραμμή διευθύνσεων θέσης φακέλου, πληκτρολογήστε cmd και πατήστε το πλήκτρο Enter.

6. Πληκτρολογήστε την εντολή fastboot devices και πατήστε το πλήκτρο Enter για να εντοπίσετε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή.

7. Εκκινήστε τη γραμμή εντολών στον υπολογιστή σας, πληκτρολογήστε την εντολή fastboot oem get_identifier_token και πατήστε το πλήκτρο Enter.

8. Περιμένετε για ένα μεγάλο μπλοκ κωδικού διακριτικού και κάντε κλικ στο κουμπί Υποβολή στον ιστότοπο του HTCdev.

9. Θα πρέπει να λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το HTCdev με ένα αρχείο με το όνομα bin συνδεδεμένο σε αυτό. Κατεβάστε το αρχείο και μετακινήστε το στο φάκελο Fastboot στην Εξερεύνηση των Windows.

10. Εκκινήστε τη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την εντολή fastboot flash unlocktoken Unlock_code.bin και πατήστε το πλήκτρο Enter.

11. Επιβεβαιώστε το αίτημα εγκατάστασης στο τηλέφωνό σας HTC χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας και περιμένετε να γίνει επανεκκίνηση του τηλεφώνου.

Πώς να απενεργοποιήσετε το πρωτόκολλο ασφαλείας ή το S-OFF στο HTC

Τα βήματα για το S-OFF στο HTC εξηγούνται παρακάτω σε αυτήν την ενότητα.

1. Αντιγράψτε το αρχείο Firewater στο φάκελο Minimal ADB του υπολογιστή σας.

2. Στη γραμμή διευθύνσεων θέσης φακέλου, πληκτρολογήστε cmd και πατήστε το πλήκτρο Enter.

3. Πληκτρολογήστε την εντολή adb devices και πατήστε το πλήκτρο Enter.

4. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές και πατήστε το πλήκτρο Enter μετά από κάθε εντολή.

adb reboot [Important]
adb wait-for-device push firewater /data/local/tmp
adb shell
su
chmod 755/data/local/tmp/firewater
data/local/tmp/firewater/

5. Επιτρέψτε άδεια στο τηλέφωνό σας εάν σας ζητηθεί και θα πρέπει να δείτε την κατάσταση στο Bootloader ως S-OFF.

***

Το άρθρο βασίζεται στους όρους HTC S-OFF και HTC bootloader. Εάν αναζητούσατε απαντήσεις σε αυτούς τους όρους και ήσασταν μπερδεμένοι στη διαδικασία, αυτό το άρθρο μπορεί να έχει άρει τις αμφιβολίες σας. Μη διστάσετε να δώσετε τις πολύτιμες προτάσεις σας και να θέσετε τα ερωτήματά σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.