Τι είναι το Google Classroom και ποιος πρέπει να το χρησιμοποιεί;

Στην εποχή της ψηφιακής τάξης, είναι σημαντικό να υπάρχουν εικονικοί χώροι για δασκάλους, μαθητές και τους ανθρώπους που τους υποστηρίζουν. Το Google Classroom παρέχει σε όλους όσους εμπλέκονται στη διαδικασία εκμάθησης έναν κεντρικό κόμβο φιλικό προς τον χρήστη για τη συνεργασία στην τάξη.

Το Google Classroom είναι μια εφαρμογή Ιστού για συνεργασία

Το πιο πρόσφατο εργαλείο της Google για την εκπαιδευτική αγορά δεν είναι στην πραγματικότητα ένας ψηφιακός χώρος για κοινή χρήση αρχείων ή δημιουργία εγγράφων. αυτή είναι σε μεγάλο βαθμό δουλειά του Google Drive και των Εγγράφων Google. Ούτε το Classroom είναι ένας διαδικτυακός χώρος συγκέντρωσης. αυτό είναι το Google Hangouts ή το Google Hangouts Meet.

Google Classroom είναι όπου οι δάσκαλοι μπορούν να δημιουργούν και να μοιράζονται εργασίες, κουίζ και ανακοινώσεις. Η βαθμολόγηση, η οργάνωση της τάξης και η διαχείριση μπορούν όλα να διαχειρίζονται στη διεπαφή του.

  Πώς να επιλέξετε μόνο ορατά κελιά στο Excel

Οι μαθητές χρησιμοποιούν διαισθητικά εργαλεία για να παρακολουθούν τις ημερομηνίες λήξης και τις επερχόμενες δραστηριότητες. Συζήτηση θεμάτων με συμμαθητές και πολλούς εκπαιδευτές. και να μοιραστούν τα έργα, το περιεχόμενο και τις σκέψεις τους. Μπορούν επίσης να προστεθούν γονείς, κηδεμόνες και φροντιστές, δίνοντάς τους πρόσβαση σε αναφορές που συνοψίζουν τη δραστηριότητα του μαθητή.

Το Google Classroom μπορεί να χρησιμοποιηθεί από νηπιαγωγούς για να μοιραστούν τα έργα τέχνης τους, μαθητές γυμνασίου που θέλουν να συμβαδίσουν κατά τη διάρκεια της καραντίνας του κορωνοϊού ή ενήλικες μαθητές που θέλουν έναν πλήρως ενοποιημένο τρόπο διαχείρισης των μαθημάτων τους ψηφιακά.

Το Google Classroom είναι δωρεάν για σχολεία και άτομα

Η Google παρέχει σε όλους δωρεάν πρόσβαση σε εργαλεία όπως το Gmail και το Google Drive. Το “G Suite” είναι το προϊόν συνδρομής για επιχειρήσεις που συνδυάζει αυτά και άλλα εργαλεία για χώρους εργασίας και σχολεία. Εάν είστε μέρος ενός σχολείο ή μη κερδοσκοπικος, μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν πρόσβαση στο G Suite. Τα άτομα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στο Google Classroom δωρεάν, αν και ορισμένοι οργανισμοί μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν για το εργαλείο ως μέρος της υπηρεσίας G Suite της Google.

  Τι θα εμφανιστεί σε έναν έλεγχο ιστορικού; 9 πράγματα που θα μπορούσατε να βρείτε

Η Google καθιστά σαφές ότι αυτό το δωρεάν προϊόν δεν πουλά τα δεδομένα σας για διαφημιστικούς σκοπούς, ούτε εμφανίζει διαφημίσεις για έσοδα.

Ξεκινήστε με το Google Classroom

Μπορείτε να δοκιμάσετε το Google Classroom δωρεάν φτιάχνοντας μια δική σας τάξη. Κατευθύνετε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης σε classroom.google.com. Εάν έχετε ήδη λογαριασμό Google, συνδεθείτε. Διαφορετικά, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό Google και στη συνέχεια να συνδεθείτε.

Για να δημιουργήσετε τη δική σας τάξη, κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+) στην επάνω δεξιά γωνία της κεντρικής σελίδας του Classroom και κάντε κλικ στο «Δημιουργία τάξης».

Μπορείτε να προσκαλέσετε μαθητές ή καθηγητές στην τάξη σας από την καρτέλα “Άτομα” που βρίσκεται σε οποιαδήποτε τάξη. Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Πρόσκληση” στα δεξιά είτε “Δάσκαλοι” ή “Μαθητές” για να στείλετε προσκλήσεις μέσω διεύθυνσης email. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε στους μαθητές σας τον κωδικό τάξης που αναγράφεται στο κάτω μέρος.

  Πώς να μετακινήσετε σημειώσεις από το iPhone σας στο iCloud

Εάν θέλετε να συμμετάσχετε σε μια υπάρχουσα τάξη, θα πρέπει να ζητήσετε από τον/τους εκπαιδευτή/ους έναν κωδικό τάξης. Εγγραφείτε στην τάξη από την κύρια οθόνη της Classroom κάνοντας κλικ στο σύμβολο συν (+) και στη συνέχεια «Συμμετοχή στην τάξη». Στη συνέχεια, εισαγάγετε τον κωδικό σας, εγγραφείτε στην τάξη και αρχίστε να εξερευνάτε εργασίες, ερωτήσεις και συζητήσεις.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Google Classroom από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ή να κάνετε λήψη της εφαρμογής για Android, iPhone ή iPad.

Σε οποιοδήποτε μέρος, σε οποιαδήποτε συσκευή, ανά πάσα στιγμή, το Google Classroom σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση, να δημιουργείτε και να μοιράζεστε ερωτήσεις, εργασίες και σχόλια για όλα τα παραπάνω. Ως δωρεάν εργαλείο, μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση της εκμάθησης από απόσταση είτε οφείλεται σε γεωγραφικά διασκορπισμένους μαθητές, σε καραντίνες COVID-19 ή ακόμα και σε εξωσχολικές δραστηριότητες.