Τι είναι το GIFV και τι σημαίνει για εσάς

Το Διαδίκτυο, και ιδιαίτερα το blogspher μιλάει για το Imgur και το έργο GIFV. Για τον απλό άνθρωπο που λατρεύει την περιήγηση σε r/gif ή στη γκαλερί Imgur, αυτό σημαίνει GIF καλύτερης ποιότητας, αλλά για άτομα που δημιουργούν και ανεβάζουν αυτά τα GIF είναι πολύ μεγαλύτερη υπόθεση. Αν θέλετε να διαβάσετε για όλα τα οφέλη του GIFV, σας προτείνουμε να διαβάσετε το πρωτότυπο Imgur ανάρτηση στο θέμα. Από την πλευρά μας, απλοποιήσαμε το τι είναι το GIFV για εσάς παρακάτω.

Τι είναι το GIFV;

Τα GIF όπως όλοι γνωρίζουμε είναι εικόνες που παίζονται σε βρόχο. Είναι χαμηλής ποιότητας, χρειάζονται χρόνο για να φορτωθούν και είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστείτε στο διαδίκτυο. Το GIF είναι επίσης μια μορφή αρχείου και ακριβώς όπως οι μορφές PNG και JPEG, η μορφή GIF έχει τον δικό της συγκεκριμένο σκοπό. Το GIFV είναι μια νέα μορφή που έχει αναπτύξει η Imgur. Τώρα χρησιμοποιεί αυτήν τη μορφή για να σας προσφέρει καλύτερα GIF που παίζουν πιο ομαλά, είναι καλύτερης ποιότητας και μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Home Hub σας ως ψηφιακή κορνίζα

Πώς μπορώ να μετατρέψω ένα αρχείο GIF σε αρχείο GIFV

Η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν το κάνετε. Δεν χρειάζεται. Η ζωή για όποιον θέλει να ανεβάσει μεγάλα HD GIF στο Imgur έχει βελτιωθεί δραστικά χωρίς να χρειάζεται πρόσθετη ενέργεια από την πλευρά του. Θα συνεχίσετε να ανεβάζετε τα GIF σας με τον ίδιο τρόπο που κάνατε πάντα και το Imgur θα φροντίσει για τα υπόλοιπα. Η υπηρεσία θα μετατρέπει τώρα όλα τα αρχεία GIF σε αρχεία GIFV, όπως φαίνεται από τις κοινοποιημένες διευθύνσεις URL που λαμβάνετε μετά τη μεταφόρτωση του αρχείου. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η «βελτιστοποίηση» του GIF απαιτεί χρόνο. Μερικές φορές, διαρκεί πολύ.

  Πώς να ελέγξετε τα δικαιώματα πρόσθετου Firefox

Γιατί Χρειαζόμαστε GIFV;

Μπορεί αναμφίβολα να έχετε ακούσει τη φράση, «Αν δεν είναι χαλασμένο, μην το διορθώσεις». Αυτό συμβαίνει με τα GIF. Τα πολύ ισχυρά προγράμματα περιήγησής μας που μπορούν να αναπαράγουν μουσική και βίντεο από τους επιτραπέζιους υπολογιστές μας καθυστερούν στην αναπαραγωγή ενός αρχείου GIF από την τοπική μας μονάδα δίσκου. Αυτό σημαίνει ότι κάτι είναι πράγματι χαλασμένο και εργαζόμαστε γύρω από αυτό μειώνοντας το μέγεθος του αρχείου (άρα υποβαθμίζοντας την ποιότητα), δημιουργώντας αρχεία μικρότερου μεγέθους ή απλώς πατώντας το κουμπί επόμενο επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε να φορτώσει το GIF. Το GIFV όχι μόνο δημιουργεί ένα μικρότερο αρχείο, αλλά το αρχείο που προκύπτει αναπαράγεται πιο ομαλά σε καλύτερη ποιότητα. Η παρακάτω εικόνα ήταν ένα αρχείο GIF 44 MB που μεταφορτώθηκε στο Imgur.

Τι είναι όλη αυτή η συζήτηση για το βίντεο;

Το GIFV λέγεται ότι είναι ένα βίντεο GIF. Το αρχείο μετατρέπεται σε αυτή τη νέα μορφή βίντεο. Στην αρχή προκαλεί σύγχυση, αλλά χρειάζεται μόνο να μετατρέψετε ένα αρχείο για να καταλάβετε πώς λειτουργεί. Μοιάζει πολύ με τη μετατροπή ενός GIF σε MP4, εκτός από το ότι η μορφή GIFV είναι κάτι που δημιουργήθηκε ειδικά για GIF από την Imgur. Εάν το παίζετε στο Chrome, κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε “Εμφάνιση στοιχείων ελέγχου” για να δείτε τα κουμπιά πλήρους οθόνης, έντασης ήχου και αναπαραγωγής/παύσης καθώς και μια γραμμή αναζήτησης. Για όποιον ανεβάζει μια κινούμενη εικόνα στο Imgur, ένα GIF είναι το μόνο που χρειάζεστε.

  5 τρόποι για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα στο "Stardew Valley"

Ένα μικρό πράγμα που παρατηρήσαμε είναι ότι όταν ανοίγετε το αρχείο GIFV μέσω του άμεσου συνδέσμου, το πρόγραμμα περιήγησης πρώτα το διαβάζει ως αρχείο MP4, αλλά η διεύθυνση URL αλλάζει γρήγορα σε GIFV.

συμπέρασμα

Αυτό δεν είναι απλώς ένα υπέροχο πράγμα για άτομα που δημιουργούν και μοιράζονται GIF υψηλής ποιότητας, είναι για οποιονδήποτε απολαμβάνει τα GIF ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Η μορφή πράγματι μειώνει το μέγεθος του αρχείου, αλλά προσφέρει επίσης καλύτερη εμπειρία αναπαραγωγής, επομένως, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το GIF σας, θα παίζει πολύ καλύτερα τώρα.