Τι είναι το G Suite, τέλος πάντων;

Το G Suite είναι μια συλλογή προϊόντων που βασίζονται σε επιχειρήσεις —όπως το Gmail, το Drive, τα Έγγραφα, τα Υπολογιστικά φύλλα κ.λπ.— που προσφέρονται από την Google μέσω μιας μηνιαίας πλατφόρμας συνδρομής για να βοηθήσετε στον εξορθολογισμό της επιχείρησής σας. Ποια είναι όμως η διαφορά του από τις δωρεάν εφαρμογές;

Τι είναι το G Suite;

Το G Suite—παλαιότερα γνωστό ως Google Apps for Work—είναι ένα προϊόν Λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS) που ομαδοποιεί όλα τα εργαλεία παραγωγικότητας και συνεργασίας που βασίζονται σε cloud που αναπτύχθηκαν από την Google για επιχειρήσεις, ινστιτούτα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Περιλαμβάνεται σε κάθε συνδρομή που έχετε πρόσβαση σε προσαρμοσμένες διευθύνσεις Gmail, Έγγραφα, Φύλλα, Παρουσιάσεις, Ημερολόγιο, Drive, Ιστότοποι και τόσο πολύ περισσότερο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του G Suite και των δωρεάν Εφαρμογών Google;

Μπορεί να φαίνεται ότι πολλές από τις ίδιες εφαρμογές Google είναι διαθέσιμες δωρεάν, αλλά υπάρχουν μερικές βασικές λειτουργίες που βοηθούν το G Suite να ενσωματωθεί τέλεια με την εταιρεία σας.

Ενώ τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα είναι δωρεάν για όλους, το G Suite προσθέτει λειτουργίες σε επίπεδο επιχείρησης για τους συνδρομητές του. Ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες περιλαμβάνουν κοινόχρηστα ημερολόγια, προαιρετικό απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στο cloud, προηγμένα στοιχεία ελέγχου διαχειριστή—όπως προσθήκη και αφαίρεση χρηστών, επαλήθευση σε δύο βήματα και απλή σύνδεση—και απλά εργαλεία μετεγκατάστασης δεδομένων για τη μεταφορά όλων των πολύτιμων δεδομένων της εταιρείας σας στο G Suite . Επιπλέον, το G Suite διαθέτει διαχείριση κινητής συσκευής, επιτρέποντάς σας να ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε κινητές συσκευές, να ελέγχετε ποιες εφαρμογές είναι ενεργοποιημένες και να σκουπίζετε απομακρυσμένα εάν ο υπάλληλος αδικεί μια εταιρική συσκευή.

  Πώς να ρυθμίσετε τις δωρεές στο Twitch

Εκτός από όλες αυτές τις ήδη εξαιρετικές δυνατότητες, το G Suite διαθέτει επίσης προσαρμοσμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον τομέα σας. Έτσι, για παράδειγμα, σε αντίθεση με έναν κανονικό λογαριασμό Google, που χρησιμοποιεί το “@gmail.com”, όταν εγγράφεστε στο G Suite, το email κάθε χρήστη θα περιέχει τον τομέα σας και θα μοιάζει με “[email protected]”

Σημείωση: Πρέπει να είστε κάτοχος και να επαληθεύσετε ήδη τον τομέα στον οποίο εγγράφεστε για να τον χρησιμοποιήσετε με το G Suite.

Και μην ανησυχείτε εάν χρησιμοποιείτε ήδη το Outlook, το Yahoo ή άλλους διακομιστές ανταλλαγής email. Με το G Suite, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο μετεγκατάστασης δεδομένων για να μεταφέρετε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το ημερολόγιο και τις επαφές σας και να εισάγετε τα πάντα με ευκολία.

Πόσο κοστίζει το G Suite;

Πριν από τις 6 Δεκεμβρίου 2012, η ​​Google πρόσφερε μια δωρεάν τυπική έκδοση του G Suite με μειωμένη λειτουργικότητα, η οποία προορίζεται για οποιονδήποτε έχει εγγραφεί και κατοχυρώσει τον τομέα του πριν από την αποκοπή. Τώρα, η τιμή εξαρτάται από το πόσοι χρήστες υπάρχουν στην εταιρεία σας που θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία, με κάθε επίπεδο να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες και αποθηκευτικό χώρο από την προηγούμενη έκδοση.

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις διαθέσιμο τόσο για μικρές όσο και για μεγάλες επιχειρήσεις:

Βασικό: 30 GB κοινόχρηστου χώρου αποθήκευσης στο Drive και το Gmail για κάθε χρήστη. Περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές παραγωγικότητας της Google, αλλά δεν διαθέτει Cloud Search (ικανότητα αναζήτησης σε ολόκληρο το περιεχόμενο της εταιρείας σας στο G Suite), App Maker (δημιουργία προσαρμοσμένων εφαρμογών για την επιχείρησή σας ) και Vault (διατήρηση δεδομένων και eDiscovery για το G Suite). Βασικό κόστος 6 $/χρήστης/μήνα.
Business: Ουσιαστικά το ίδιο με το Βασικό πρόγραμμα, αλλά έχει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για όλους τους χρήστες και περιλαμβάνει Vault, Cloud Search και ανάπτυξη εφαρμογών. Η επιχείρηση κοστίζει 12 $/χρήστης/μήνα.
Enterprise: Όλες οι ίδιες δυνατότητες του επιχειρηματικού σχεδίου, αλλά προσθέτει προηγμένα στοιχεία ελέγχου ασφάλειας και διαχείρισης, eDiscovery και πρόληψη απώλειας δεδομένων. Η επιχείρηση κοστίζει 25 $/χρήστης/μήνα.

  Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ταπετσαρίες κλίσης για το iPhone σας

Εάν διαχειρίζεστε ένα ίδρυμα ή είστε υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων πληροφορικής του ινστιτούτου σας, μπορείτε να λάβετε το G Suite Education για καθηγητές και φοιτητές. Το G Suite Education έχει δύο εκδόσεις για το ινστιτούτο σας:

G Suite for Education: Περιέχει όλα τα εργαλεία παραγωγικότητας όπως το G Suite Basic, αλλά με επιπλέον χώρο αποθήκευσης για Ιστότοποι, Drive και Gmail και δωρεάν πρόσβαση στο Google Vault. Το G Suite for Education είναι και θα είναι πάντα δωρεάν.
G Suite Enterprise for Education: Προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες σχεδιασμένες για μεγάλα ιδρύματα, με πρόσθετες δυνατότητες εταιρικού επιπέδου. Περιλαμβάνει προηγμένα στοιχεία ελέγχου, βελτιωμένα αναλυτικά στοιχεία και αναζήτηση και εργαλεία επικοινωνίας εταιρικού επιπέδου. Το Enterprise for Education κοστίζει 4 $/χρήστης/μήνα για καθηγητές και προσωπικό και 4 $/χρήστη/μήνα για φοιτητές.

Για ιδρύματα που αγοράζουν άδειες για όλο το διδακτικό προσωπικό και το προσωπικό το 2018 ή το 2019, υπάρχει μια ειδική τιμή γνωριμίας που μειώνει δραστικά το κόστος τόσο για τους διδάσκοντες όσο και για το προσωπικό και τους φοιτητές.

2 $/χρήστης/μήνα για καθηγητές και προσωπικό
Δωρεάν για τους δικαιούχους φοιτητές

Σημείωση: Η τιμή γνωριμίας είναι διαθέσιμη σε πελάτες που αγοράζουν το προϊόν το 2018 ή το 2019. Οι ανανεώσεις ισχύουν για περίοδο τριών ετών από την ημερομηνία υπογραφής της αρχικής σύμβασης, εφόσον τους όρους της προσφοράς γνωριμίας συναντήθηκαν.

  Xbox Series X εναντίον Xbox Series S: Ποιο πρέπει να αγοράσετε;

Στη συνέχεια, τέλος, εάν διαχειρίζεστε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, η Google προσφέρει μια άλλη δωρεάν έκδοση για επιλέξιμους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχει τις ίδιες λειτουργίες και δυνατότητες με την έκδοση G Suite Basic και είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το G Suite for Education.

Σημείωση: Θα χρειαστείτε ένα Λογαριασμός Google για ΜΚΟ και βεβαιωθείτε ότι είστε κάτοχος του μη κερδοσκοπικού τομέα που θα χρησιμοποιήσετε για να εγγραφείτε.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του G Suite για να διαλέξετε, με κάθε μία να παρέχει ελαφρώς διαφορετικές δυνατότητες ανάλογα με το ποια θα επιλέξετε.

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το G Suite, αποφασίστε για ποιο σκοπό θα το χρησιμοποιήσετε και επιλέξτε μία από τις πολλές επιλογές που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της εταιρείας/ινστιτούτου σας.

Η Google παρέχει σε οποιονδήποτε εγγράφεται για πρώτη φορά μια όμορφη δοκιμή G Suite διάρκειας 14 ημερών για να δει αν ταιριάζει σε όλες τις ανάγκες σας από μια επαγγελματική σουίτα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε από την τυπική διαδικασία εγγραφής—η οποία απαιτεί να εισαγάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας—ενεργοποιήστε τον λογαριασμό σας και, στη συνέχεια, επαληθεύστε τον τομέα σας. Στη συνέχεια, πριν από τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου, εάν δεν θέλετε πλέον να χρησιμοποιείτε το G Suite, απλώς ακυρώστε τη συνδρομή σας. Από προεπιλογή, η δωρεάν δοκιμή 14 ημερών είναι ενεργοποιημένη για όλους τους νέους λογαριασμούς.

Αν σας αρέσει το G Suite και θέλετε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε, μην κάνετε τίποτα. Η πιστωτική σας κάρτα θα χρεωθεί ανάλογα με την έκδοση του G Suite που έχετε επιλέξει.