Τι είναι το Cyber ​​Resilience και σε τι διαφέρει από το Cybersecurity;

Η ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο είναι η ικανότητα ενός οργανισμού να διατηρεί το δίκτυο, τα συστήματα, τις εφαρμογές και τα δεδομένα του σε απευθείας σύνδεση, ανεξάρτητα από κυβερνοεπιθέσεις και απειλές.

Παρά τη διαθεσιμότητα καλών εργαλείων ασφαλείας, οι χάκερ και οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου βρίσκουν τρόπους να εκμεταλλευτούν ορισμένα τρωτά σημεία. Κατά συνέπεια, μπορούν ακόμα να διεξάγουν επιτυχείς κυβερνοεπιθέσεις σε προστατευμένα συστήματα. Ως εκ τούτου, οι οργανισμοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ανακάμψουν από τέτοιες επιθέσεις διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ελάχιστη ζημιά.

Ενώ μια λύση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προστατεύει τα ψηφιακά στοιχεία από επιθέσεις, η ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο περιορίζει τη ζημιά, τις διακοπές λειτουργίας, τις διακοπές υπηρεσιών και τις οικονομικές απώλειες που θα προκαλούσε η κυβερνοεπίθεση.

Επιπλέον, παρέχει την ευκαιρία να πραγματοποιηθεί μια ανάλυση μετά την επίθεση, η οποία επιτρέπει στον οργανισμό να βελτιστοποιήσει τις στρατηγικές ασφάλειας και αποκατάστασης καταστροφών.

Τι είναι το Cyber ​​Resilience;

Η ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο είναι η ικανότητα ενός οργανισμού να σχεδιάζει, να προετοιμάζεται, να ανιχνεύει, να αντέχει και να ανακάμπτει από κυβερνοεπίθεση, συμβιβασμούς και άλλα συμβάντα ασφαλείας. Περιορίζει τον αντίκτυπο μιας κυβερνοεπίθεσης, ελαχιστοποιώντας έτσι τη ζημιά και τις σχετικές απώλειες.

Ο στόχος ενός προγράμματος ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο είναι να διασφαλίσει την επιχειρηματική συνέχεια παρά τις προκλήσεις ασφαλείας που εξελίσσονται συνεχώς. Μια καλή στρατηγική συμβάλλει στη μείωση του αντίκτυπου μιας επίθεσης, διασφαλίζοντας τη συνεχή επιχειρηματική λειτουργία.

Με τις διαρκώς εξελισσόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος επίθεσης, ακόμη και όταν έχετε αναπτύξει τις ισχυρότερες λύσεις ασφαλείας. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο απροσδόκητων γεγονότων που μπορεί να διαταράξουν την κανονική λειτουργία της επιχείρησης. Για το λόγο αυτό, οι οργανισμοί θα πρέπει να θεσπίσουν μέτρα που προστατεύουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα γρήγορη ανάκτηση σε περίπτωση επίθεσης.

Ένα τυπικό πρόγραμμα ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνει την προετοιμασία, τον εντοπισμό και την απόκριση σε επιθέσεις και τελικά την ανάκαμψη από αυτές το συντομότερο δυνατό. Ένας οργανισμός που είναι ανθεκτικός στον κυβερνοχώρο είναι καλύτερος στο να διασφαλίζει την επιχειρηματική συνέχεια κατά τη διάρκεια και μετά από μια κυβερνοεπίθεση.

Χτίζοντας μια στρατηγική για την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο

Ορισμένες πρακτικές που βοηθούν στη δημιουργία ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνουν:

  • Ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού συστήματος ασφαλείας για την προστασία όλων των δικτύων, συστημάτων, χρηστών και δεδομένων.
  • Καθιέρωση και εφαρμογή αποτελεσματικού και αξιόπιστου σχεδίου επιχειρηματικής συνέχειας και αποκατάστασης από καταστροφές (BCDR).
  • Εκτελέστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας για να διασφαλίσετε ότι η εταιρεία διαθέτει τα πιο πρόσφατα δεδομένα και μπορεί να τα επαναφέρει σε περίπτωση παραβίασης ή συμβιβασμού. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε το εφεδρικό σύστημα σε ένα διαφορετικό και ασφαλές δικό του δίκτυο.
  • Επανεξέταση της ετοιμότητας με την εκτέλεση τακτικών δοκιμών, προσομοιώσεων και αναλύσεων. Η διεξαγωγή δοκιμών προσομοίωσης επιτρέπει στον οργανισμό να αξιολογήσει την ετοιμότητά του και την ικανότητά του να χειριστεί μια κυβερνοεπίθεση. Επιτρέπει στις ομάδες να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν τυχόν κενά.
  • Καθιερώστε μια στρατηγική δημοσίων σχέσεων για την παροχή άμεσης επικοινωνίας με τους πελάτες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη σε περίπτωση επίθεσης και ανάκαμψης. Αυτό θα πρέπει να τους εξασφαλίζει συνεχείς υπηρεσίες και ως εκ τούτου να διατηρεί την εμπιστοσύνη και τη φήμη.
  • Μια ανάλυση μετά την επίθεση παρέχει την ευκαιρία να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν αδυναμίες στα συστήματα ασφάλειας και ετοιμότητας, προστατεύοντας τα συστήματα από υπάρχουσες και μελλοντικές απειλές.
  Πώς να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας του KDE

Στη συνέχεια, θα συζητήσουμε πώς λειτουργεί η ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο.

Πώς λειτουργεί το Cyber ​​Resilience

Η ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο συνδυάζει διάφορες τεχνολογίες, μέτρα και πρακτικές που παρέχουν πολλαπλά επίπεδα άμυνας και αποκατάστασης από καταστροφές. Περιλαμβάνει λύσεις ασφάλειας, εντοπισμού, δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων και αποκατάστασης καταστροφών.

Κατά συνέπεια, αυτό βοηθά στον αποκλεισμό απειλών στον κυβερνοχώρο, στην προστασία των συσκευών και των δεδομένων, στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων και στη γρήγορη επαναφορά υπηρεσιών και δεδομένων σε περίπτωση επίθεσης.

Σε αντίθεση με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η οποία είναι κυρίως ευθύνη των ομάδων πληροφορικής, η ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνει όλους στον οργανισμό. Οι ομάδες πληροφορικής πρέπει να συνεργάζονται με το στέλεχος και όλους τους άλλους σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Οι οργανισμοί μπορούν να λάβουν τα ακόλουθα βήματα για να βελτιώσουν την ανθεκτικότητά τους στον κυβερνοχώρο.

#1. Βελτιώστε τη συνολική ασφάλεια

Βελτιώστε τις πρακτικές ασφαλείας και τα μέτρα για να αποτρέψετε τους εισβολείς από το να αποκτήσουν πρόσβαση ή να διεισδύσουν στο δίκτυο και τα συστήματά τους.

Μερικά από τα μέτρα περιλαμβάνουν τη χρήση αξιόπιστου λογισμικού και εργαλείων ασφαλείας, όπως τείχη προστασίας, ισχυρή πολιτική κωδικών πρόσβασης, δημιουργία ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια σε ολόκληρο τον οργανισμό, χρήση ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων και πολλά άλλα.

#2. Εντοπισμός επιθέσεων και παραβιάσεων

Οι οργανισμοί θα πρέπει να εφαρμόσουν μια αξιόπιστη λύση για τον γρήγορο εντοπισμό και τη διακοπή των επιθέσεων για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και των ζημιών. Μια τυπική λύση θα πρέπει να μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς το δίκτυο και τα συστήματα υπολογιστών για ύποπτες δραστηριότητες.

Επίσης, ο οργανισμός θα πρέπει να εξουσιοδοτήσει τους υπαλλήλους του να παρατηρούν την ασφαλή χρήση των συστημάτων και επίσης να είναι σε θέση να εντοπίζουν σημάδια συμβιβασμού, παραβιάσεων και άλλων επιθέσεων.

#3. Απάντηση σε περιστατικά

Οι ομάδες πληροφορικής πρέπει να έχουν ένα σχέδιο και εργαλεία για να ανταποκριθούν σε κάθε επίθεση που ανιχνεύεται. Το σχέδιο πρέπει να προσδιορίζει τις ομάδες και τα άτομα που είναι υπεύθυνα για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων και τα βήματα που πρέπει να λάβουν για να ανταποκριθούν στην επίθεση. Κάτι τέτοιο μειώνει τον αντίκτυπο της επίθεσης.

#4. Ανάκτηση από το περιστατικό ασφαλείας

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ανακτήσουν γρήγορα ή να επαναφέρουν τα συστήματά τους σε λειτουργία μετά την αντιμετώπιση μιας επίθεσης. Μια στρατηγική είναι να έχετε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας και ένα αξιόπιστο σχέδιο αποκατάστασης από καταστροφές.

Ακόμη και όταν επηρεάζονται τα συστήματα, θα πρέπει να είστε σε θέση να επαναφέρετε γρήγορα τα συστήματα και τα δεδομένα από το αντίγραφο ασφαλείας.

Γιατί είναι σημαντική η ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο για την επιχείρησή σας;

Ακόμη και με πολύ ισχυρή ασφάλεια, εξακολουθούν να υπάρχουν εξωτερικοί και εσωτερικοί κίνδυνοι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιτυχείς επιθέσεις.

Στην πράξη, είναι αδύνατο να σταματήσουν εντελώς όλες οι επιθέσεις. Τούτου λεχθέντος, πρέπει να αναπτύξετε μια στρατηγική, να προετοιμαστείτε, να απαντήσετε και να ανακάμψετε από μια κυβερνοεπίθεση σε περίπτωση που συμβεί.

Προς το σκοπό αυτό, οι οργανισμοί συνδυάζουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και να διασφαλίσουν την επιχειρηματική συνέχεια σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την επικάλυψη Radeon

Η ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο διασφαλίζει την επιχειρηματική συνέχεια ακόμη και σε περίπτωση συμβάντος ασφαλείας. Μια επιχείρηση που είναι καλά προετοιμασμένη μπορεί γρήγορα να ανακάμψει και να συνεχίσει τις δραστηριότητές της με ελάχιστο ή καθόλου χρόνο διακοπής λειτουργίας και διακοπή.

Εκτός από τη βελτίωση της στάσης ασφαλείας, η ανθεκτικότητα παρέχει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων στον οργανισμό, τους πελάτες ή τους χρήστες. Παρακάτω είναι οι άλλοι λόγοι για τους οποίους η ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο είναι σημαντική για την επιχείρησή σας.

  • Πρόληψη οικονομικών ζημιών λόγω διακοπών και έλλειψης εμπιστοσύνης από επενδυτές, πελάτες και μετόχους.
  • Εξασφαλίζει την επιχειρησιακή συνέχεια και ελάχιστες διακοπές λειτουργίας σε περίπτωση συμβάντος ασφαλείας.
  • Καλή φήμη και εμπιστοσύνη από τους πελάτες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη
  • Αποκτά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων επιχειρήσεων που δεν είναι ανθεκτικές.

Στη συνέχεια, θα διερευνήσουμε τη διαφορά μεταξύ της κυβερνοασφάλειας και της ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο.

Κυβερνοασφάλεια Vs. Cyber ​​Resilience

Η κυβερνοασφάλεια εστιάζει στην προστασία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από κυβερνοεπιθέσεις όπως κακόβουλο λογισμικό, ransomware, παραβιάσεις δεδομένων, κακόβουλο λογισμικό, κλοπή δεδομένων και πολλά άλλα.

Από την άλλη πλευρά, η ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο είναι η ικανότητα ενός οργανισμού να αποτρέπει ζημιές και απώλειες διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη γρήγορη και αποτελεσματική επανέναρξη των υπηρεσιών σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης.

Ενώ η κυβερνοασφάλεια περιορίζει τις απειλές, η ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο περιορίζει τη ζημιά και τις σχετικές απώλειες μετά από μια επίθεση.

Η εφαρμογή και των δύο λύσεων σημαίνει ότι, εκτός από την πρόληψη και την υπεράσπιση των ψηφιακών στοιχείων από επιθέσεις, οι οργανισμοί μπορούν γρήγορα και αξιόπιστα να ανταποκριθούν και να ανακτήσουν από αυτές.

Στοιχεία ενός προγράμματος Cyber ​​Resilience

Τα ακόλουθα είναι τα κύρια στοιχεία ενός προγράμματος ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο.

Προστατεύω

Η προστασία είναι το πρώτο στάδιο μιας στρατηγικής ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο. Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάπτυξη αξιόπιστων εργαλείων και πρακτικών ασφαλείας που αποτρέπουν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και αστοχίες συστήματος. Η διαδικασία βοηθά στην προστασία των χρηστών, των δικτύων, των συστημάτων, των συσκευών και των διαδικασιών.

Η προστασία βασίζεται σε σχετικές τεχνολογίες, ανθρώπους, διαδικασίες και πρακτικές. Αυτές επικεντρώνονται στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, τις πολιτικές ασφαλείας, τον έλεγχο πρόσβασης, την κρυπτογράφηση και την προστασία.

Άλλοι τομείς περιλαμβάνουν ενημερώσεις και συστήματα διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα, περιβαλλοντική και φυσική ασφάλεια, προγράμματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του προσωπικού και άλλα.

Ανιχνεύουν

Το δεύτερο βήμα είναι η συνεχής παρακολούθηση ολόκληρης της υποδομής για τον εντοπισμό και την ενεργοποίηση ύποπτων δραστηριοτήτων, επιθέσεων, μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και άλλων απειλών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τα συστήματα.

Στην πράξη, το επίπεδο και το εύρος της παρακολούθησης εξαρτώνται από το μέγεθος και τον τύπο της υποδομής καθώς και από τις απαιτήσεις συμμόρφωσης.

Ενώ η αυτοματοποιημένη παρακολούθηση παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, είναι σκόπιμο να κάνετε και μερικούς χειροκίνητους ελέγχους των αρχείων καταγραφής. Αυτό επιτρέπει στις ομάδες να εντοπίζουν ασυνήθιστες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να έχουν χάσει τα αυτοματοποιημένα εργαλεία.

Αναρρώνω

Ο οργανισμός πρέπει να είναι έτοιμος να συνεχίσει γρήγορα τις κανονικές υπηρεσίες σε περίπτωση επίθεσης. Αυτό απαιτεί μια αποτελεσματική στρατηγική αντιμετώπισης συμβάντων σε συνδυασμό με πρακτικές επιχειρηματικής συνέχειας που διασφαλίζουν ελάχιστη ζημιά και διακοπή των υπηρεσιών.

Στην ιδανική περίπτωση, η επιχείρηση θα πρέπει να είναι σε θέση να σταματήσει γρήγορα την επίθεση και να επαναφέρει τα επηρεαζόμενα συστήματα, εφαρμογές και δεδομένα.

Ο σκοπός του σταδίου ανάκτησης είναι η γρήγορη επαναφορά καθαρών εκδόσεων των συστημάτων, των εφαρμογών και των δεδομένων που επηρεάζονται ή διακυβεύονται από την παραβίαση.

Επιβεβαιώνω

Το τελευταίο στάδιο για την ανώτατη διοίκηση να επιβλέπει ότι η ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο αναπτύσσεται σωστά. Θα πρέπει να υποστηρίζουν το πρόγραμμα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι ευθυγραμμίζεται με τους επιχειρηματικούς στόχους του οργανισμού.

  Python Tuple vs List: Ομοιότητες και διαφορές, Επεξήγηση

Η διασφάλιση περιλαμβάνει τη δέσμευση και τη συμμετοχή της ανώτερης διοίκησης μέχρι το επίπεδο του διοικητικού συμβουλίου, τη δημιουργία μιας δομής διακυβέρνησης και την απόκτηση εξωτερικής επικύρωσης.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται εσωτερικοί έλεγχοι και να συνεχίζεται η βελτίωση των διαδικασιών για την αντιμετώπιση υφιστάμενων και αναδυόμενων απειλών.

Οφέλη από την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο

Η ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο δίνει τη δυνατότητα σε έναν οργανισμό να ανακάμψει από συμβάντα στον κυβερνοχώρο και να συνεχίσει τις λειτουργίες του με μικρή διακοπή. Τα οφέλη περιλαμβάνουν:

  • Γρήγορος χρόνος ανάκτησης, επομένως αυξημένη παραγωγικότητα και αποδοτικότητα, καθώς υπάρχουν λιγότερες διακοπές λειτουργίας και διακοπές λειτουργίας.
  • Βελτιωμένη προστασία από απειλές και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Καθώς η εταιρεία χτίζει τη στρατηγική της για την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο, ενισχύει επίσης τα εργαλεία και τις πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο – καθιστώντας δύσκολη την επίθεση στο μέλλον.
  • Συμμόρφωση με νομικές και βιομηχανικές κανονιστικές απαιτήσεις.
  • Μείωση οικονομικών απωλειών.
  • Προστατέψτε τη φήμη του οργανισμού και βελτιώστε την εμπιστοσύνη των πελατών.
  • Βελτιώστε τη συνολική στάση ασφαλείας και τις πρακτικές ανάκτησης από καταστροφές.

Τώρα, ας εξερευνήσουμε μερικούς από τους καλύτερους πόρους εκμάθησης για την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο.

Πόροι μάθησης

Ένα πρόγραμμα ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο μπορεί να διαφέρει από τον έναν οργανισμό στον άλλο. Και υπάρχουν εξαιρετικοί πόροι που μπορούν να σας βοηθήσουν στο ταξίδι. Εάν βρίσκεστε στη διαδικασία ανάπτυξης ή βελτίωσης της στρατηγικής σας για την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο, ακολουθούν ορισμένοι πόροι.

#1. Ψηφιακή ανθεκτικότητα: Είναι η εταιρεία σας έτοιμη για την επόμενη απειλή στον κυβερνοχώρο;

Σήμερα, το ερώτημα δεν είναι αν ο οργανισμός σας θα δεχθεί επίθεση, αλλά πότε. Ως διευθυντής, είναι ο οργανισμός σας προετοιμασμένος για το αναπόφευκτο; Παρακολουθείτε τα δίκτυά σας για να ανιχνεύσετε και να περιορίσετε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και να συνεχίσετε την παροχή υπηρεσιών κατά τη διάρκεια και μετά τις επιθέσεις; Έχετε σχέδιο αποκατάστασης;

Δυστυχώς, μόνο λίγοι οργανισμοί είναι έτοιμοι να χειριστούν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, διασφαλίζοντας παράλληλα ελάχιστη ζημιά και διακοπή υπηρεσιών. Το βιβλίο Digital Resilience σάς καθοδηγεί για το πώς να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική στρατηγική ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο.

Το βιβλίο περιλαμβάνει σημαντικούς πόρους για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

#2. Cyber ​​Resilience (River Publishers Series in Security and Digital Forensics)

Τα σύγχρονα συστήματα στον κυβερνοχώρο είναι πολύπλοκα και βασίζονται σε ένα ευρύ φάσμα υφιστάμενων και αναδυόμενων τεχνολογιών του κλάδου 4.0, όπως IoT/IIoT, 5G, Blockchain, AI, AR, VR και μεγάλα δεδομένα.

Το βιβλίο Cyber ​​Resilience μιλάει για την ανάπτυξη της έννοιας της διαχείρισης της ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο των συστημάτων κυβερνοχώρου βιομηχανίας 4.0, των εταιρικών μεθόδων διαχείρισης κινδύνων στον κυβερνοχώρο και της τεχνικής εφαρμογής των προγραμμάτων βιωσιμότητας των επιχειρήσεων

#3. Cyber ​​Resilience A Complete Guide – Έκδοση 2020

Ο οδηγός σάς βοηθά να πραγματοποιήσετε μια αυτοαξιολόγηση της ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο για να προσδιορίσετε εάν η στρατηγική σας ευθυγραμμίζεται καλά με τους επιχειρηματικούς σας στόχους. Σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσετε και να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων, να μειώσετε το κόστος και να προσαρμόσετε τη στρατηγική ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο.

Μόλις αγοράσετε τον οδηγό Cyber ​​Resilience, θα λάβετε μια λήψη του πίνακα ελέγχου για την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσδιορίσετε τι πρέπει να κάνετε για να αναπτύξετε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα.

Τελικές Λέξεις

Καθώς οι οργανισμοί συνεχίζουν να βασίζονται σε ψηφιακά συστήματα για τη βελτίωση των λειτουργιών και της αποτελεσματικότητας, πρέπει να προστατεύονται από τις αυξανόμενες απειλές και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Η ανάπτυξη μιας ισχυρής λύσης και πρακτικών ασφαλείας συμβάλλει στην αποτροπή επιθέσεων που διαφορετικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διακοπές της υπηρεσίας, οικονομικές απώλειες και πλήγμα στη φήμη.

Καθώς οι επιθέσεις γίνονται πιο περίπλοκες και ορισμένες δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν, τα συστήματα ασφαλείας, όσο ισχυρά κι αν είναι, ενδέχεται να μην σταματήσουν όλες τις παραβιάσεις.

Ως εκ τούτου, οι οργανισμοί θα πρέπει να λάβουν μέτρα που τους επιτρέπουν να σταματήσουν γρήγορα, να ανταποκριθούν και να ανακάμψουν από τις αναπόφευκτες επιθέσεις, επομένως να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες με ελάχιστη ή χωρίς διακοπή.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τα εργαλεία EDR για γρήγορη ανίχνευση και απάντηση σε κυβερνοεπιθέσεις.