Τι είναι το Amazon Luna και πώς το χρησιμοποιείτε;

Η πλατφόρμα Amazon Luna που βασίζεται στο cloud επιτρέπει στους λάτρεις των διαδικτυακών παιχνιδιών να μεταδίδουν μια επιλεγμένη επιλογή παιχνιδιών χωρίς να αντιμετωπίζουν το χάος της αγοράς κονσόλας.

Μπορεί να βρίσκεται ακόμα στο αρχικό του στάδιο, αλλά το cloud gaming που διαφημίζεται να γίνει το μέλλον του gaming, έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή μεγάλων εταιρειών. Η Amazon Luna, η τελευταία εισερχόμενη στο οικοσύστημα τυχερών παιχνιδιών, έχει καταιγίσει την αγορά και ήδη απειλεί να πάρει τον αγώνα για την καλύτερη διαθέσιμη υπηρεσία ροής παιχνιδιών στον κόσμο.

Η επίσημη κυκλοφορία του Μαρτίου 2022 ακολούθησε μια μακρά περίοδο πριν από την κυκλοφορία μόνο με πρόσκληση μετά από μια ανακοίνωση τον Σεπτέμβριο του 2020.

Δεδομένου ότι το cloud gaming γίνεται αίσθηση, η Amazon αντιμετωπίζει κορυφαία σκυλιά όπως το GeForce NOW της Nvidia και το xCloud της Microsoft, μεταξύ άλλων. Με την υποστήριξη της διάσημης υπηρεσίας Web της Amazon (AWS) και του Twitch, ορισμένοι λάτρεις των κορυφαίων παιχνιδιών για κινητά Android σκέφτονται να τα παρατήσουν για το Amazon Luna.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα αποκαλύψουμε την premium υπηρεσία gaming της Amazon, θα εξηγήσουμε τι είναι, πώς λειτουργεί και αν αξίζει την προσοχή σας.

Τι είναι το Amazon Luna;

Το Amazon Luna είναι μια πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών cloud που βασίζεται σε ισχύ από την Amazon Web Service (AWS), την πλατφόρμα υπολογιστών cloud του τεχνολογικού γίγαντα. Όπως και άλλα οικοσυστήματα παιχνιδιών cloud, οι χρήστες μπορούν να μεταδίδουν παιχνίδια απευθείας και άμεσα σε διαφορετικές συσκευές.

Ως αποτέλεσμα, οι λάτρεις των παιχνιδιών δεν χρειάζεται πλέον να κατεβάζουν, να ενημερώνουν ή να αποθηκεύουν παιχνίδια στις συσκευές τους, εφόσον διαθέτουν αξιόπιστη σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο.

Οι χρήστες του Amazon Luna, ιδιαίτερα όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Luna Plus, έχουν πρόσβαση σε έναν κατάλογο παιχνιδιών παρόμοιο με το Netflix, παρόμοιο με την πλατφόρμα παιχνιδιών Xbox Cloud της Microsoft, στον οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση πληρώνοντας μια μηνιαία συνδρομή.

Και ακριβώς όπως το Amazon Prime Video, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε κανάλια όπου μπορούν να ξεκλειδώσουν περισσότερο περιεχόμενο από συγκεκριμένους εκδότες αφού ξοδέψουν μια επιπλέον μηνιαία χρέωση.

Δεν χρειάζεστε συγκεκριμένο υλικό για πρόσβαση στο Amazon Luna. Ωστόσο, η εταιρεία διαθέτει έναν ειδικά αποκλειστικό ελεγκτή που εκτελεί την υπηρεσία. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο δέκτη Wi-Fi, παρόμοιο με τον μη λειτουργικό πλέον ελεγκτή Google Stadia, ο οποίος βοηθά στην εξάλειψη τρίτων, μειώνοντας την καθυστέρηση εισόδου.

Το Amazon Luna αξίζει την προσοχή σας αν είστε λάτρης των διαδικτυακών παιχνιδιών όπου έστω και ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου καθορίζει αν ο χαρακτήρας σας ζει ή πεθαίνει.

Επιπλέον, εάν έχετε φίλους ή μέλη της οικογένειάς σας που απολαμβάνουν τα διαδικτυακά παιχνίδια αλλά δεν μπορούν ακόμη να πληρώσουν για την υπηρεσία, το Luna Couch, ένα είδος co-op εμπειρίας στο παιχνίδι, είναι χρήσιμο. Οι φίλοι σας μπορούν να συμμετάσχουν και να παίξουν μαζί σας εάν είστε συνδρομητής επί πληρωμή.

Πώς λειτουργεί το Amazon Luna;

Το Luna εκτελείται στην αρχιτεκτονική cloud της Amazon ως υπηρεσία παιχνιδιών που βασίζεται σε σύννεφο και ο ήχος και τα βίντεο των παιχνιδιών μεταδίδονται απευθείας στη συσκευή σας. Το Luna’s Controller κατευθύνει τις εισόδους που βασίζονται στο cloud μέσω του Διαδικτύου, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε το παιχνίδι από απόσταση.

  9 Εργαλεία νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα (OSINT) για δοκιμές διείσδυσης

Πρέπει να διαθέτετε μια συμβατή συσκευή όπως υπολογιστή ή smartphone και σύνδεση στο διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας για να απολαύσετε το Luna. Εφόσον πρόκειται για συνδρομητική υπηρεσία, πρέπει να καταβάλλεται μηνιαία πληρωμή για να συνεχίσετε να αποκτάτε πρόσβαση. Επίσης, το Luna δεν διαθέτει κονσόλα, αλλά οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν μέσω Fire TV, εάν τηρούν το υλικό της Amazon.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της βασισμένης στο cloud είναι η ελευθερία των χρηστών να αλλάζουν ελεύθερα μεταξύ συσκευών όπως υπολογιστές, smartphone, Fire TV ή άλλες και να διατηρούν την πρόοδό τους. Το σύστημα αποθηκεύει την πρόοδο του παιχνιδιού σας στο cloud, καθιστώντας δυνατή την αλλαγή συσκευών σε πραγματικό χρόνο και μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε στη νέα συσκευή σαν να μην είχε αλλάξει τίποτα.

Για παράδειγμα, εάν παίζατε στην τηλεόραση και κάποιος άλλος έπρεπε να παρακολουθήσει το αγαπημένο του πρόγραμμα, θα μπορούσατε να κάνετε μετάβαση και να συνεχίσετε να παίζετε στο smartphone σας.

Χαρακτηριστικά Amazon Luna

Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων χαρακτηριστικών που δίνουν στο Amazon Luna ένα πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες πλατφόρμες ζωντανής ροής παιχνιδιών περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

#1. Διαισθητική διεπαφή

Σε σύγκριση με παρόμοιες πλατφόρμες παιχνιδιών, η διεπαφή Luna φαίνεται πιο καλά οργανωμένη και επιμελημένη, καθώς η αρχική οθόνη διαθέτει αποκλειστικές σειρές υλικού, συμπεριλαμβανομένων προτάσεων για συγκεκριμένο είδος και επιλογών εκδότη. Οι χρήστες έχουν εύκολο χρόνο να φιλτράρουν τους τίτλους που είναι ταξινομημένοι σύμφωνα με τα σχέδια συνδρομής ή τους τύπους παιχνιδιών.

#2. Καναπές Luna

Αυτή η δυνατότητα, μοναδική στο Amazon Luna, επιτρέπει στους συνδρομητές να προσκαλούν φίλους να παίξουν μαζί τους χωρίς συνδρομές. Οι προσκεκλημένοι φίλοι χρειάζονται μόνο μια συσκευή, πρόσβαση στο διαδίκτυο τουλάχιστον 10 Mbps και έναν λογαριασμό Amazon.

#3. Ασύρματο χειριστήριο Luna

Η Amazon παρουσίασε έναν ελεγκτή Amazon Luna υψηλής απόδοσης που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την ιδανική εμπειρία παιχνιδιού στο οικοσύστημα Luna.

Ο ελεγκτής επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσονται άμεσα μεταξύ διαφορετικών συσκευών χρησιμοποιώντας τεχνολογία cloud-direct.

#4. Ενσωμάτωση Twitch μέσω ενός κουμπιού εκπομπής

Αυτή η νέα δυνατότητα διευκολύνει έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να μεταδώσετε τα παιχνίδια σας στο Twitch όταν παίζετε σε Windows, macOS ή Fire TV. Οι χρήστες μπορούν να μεταδώσουν το παιχνίδι τους, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου μικροφώνου και κάμερας web, χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR για να συνδέσουν το smartphone τους και να το χρησιμοποιήσουν ως κάμερα web για ροή.

#5. Ελεγκτής τηλεφώνου Luna

Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Luna στο Fire TV, αλλά δεν έχουν αγοράσει ακόμη χειριστήριο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας σε χειριστήριο. Η λειτουργία είναι βολική για παίκτες που θέλουν να δοκιμάσουν την υπηρεσία προτού μπορέσουν να ξοδέψουν χρήματα αγοράζοντας το πραγματικό χειριστήριο.

Απαιτήσεις παιχνιδιού του Luna και πού μπορείτε να παίξετε

Το Luna Amazon λειτουργεί αποτελεσματικά σε Mac και υπολογιστές μέσω του Chrome ή των συσκευών Fire TV της Amazon. Αν και δεν έχουν ακόμη εφαρμογή, λειτουργεί σε συσκευές Android μέσω του Chrome. Λειτουργεί επίσης με iPad και iPhone μέσω του προγράμματος περιήγησης Safari.

Το οικοσύστημα Luna προσφέρει 1080p και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολα συμβατό με τα περισσότερα τηλέφωνα και προγράμματα περιήγησης ιστού. Η ιδανική ταχύτητα Διαδικτύου για ροή παιχνιδιού 1080p μέσω Luna είναι τουλάχιστον 10 Mbps και σύνδεση Wi-Fi 5 GHz. Ωστόσο, ορισμένα παιχνίδια θα μπορούσαν να γίνουν κοκκώδη αν παίζετε σε Fire TV Stick 4K συνδεδεμένο σε τηλεόραση 4K.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις My Galaxy Widget σε τηλέφωνο Samsung

Το Amazon Luna είναι μια υπηρεσία παιχνιδιών που βασίζεται σε σύννεφο και έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με ένα ευρύ φάσμα υλικού χωρίς πάρα πολλές περιοριστικές απαιτήσεις προδιαγραφών όπως συμβαίνει με άλλα παιχνίδια για υπολογιστή. Ωστόσο, πρέπει να τηρείτε τις ακόλουθες βασικές απαιτήσεις:

  • Υπολογιστής: τουλάχιστον Windows 10 που υποστηρίζει
  • Mac: OSX 10.13+
  • Συσκευές Fire TV: Χρειάζεστε Fire TV Stick Lite ή Fire TV Stick 2ο και άνω. Εναλλακτικά, Fire TV Stick 4K ή Fire TV 3ης γενιάς ή καλύτερο ή Fire TV Cube, Insignia Fire TV Edition ή Toshiba Fire TV Edition
  • Chromebook
  • Fire Tablets: Από το 2019 Fire 7 έως το 2018/2020 Fire HD 8 ή 2019/2021 Fire HD 10
  • Προγράμματα περιήγησης: πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome έκδοση 83+ για υπολογιστές, Mac ή Chromebook και το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari (iOS14) για iPhone και iPad

Στη συνέχεια, θα συζητήσουμε τα σχέδια συνδρομής και τις τιμές του Amazon Luna.

Προγράμματα και τιμές συνδρομής Amazon Luna

Τώρα που είδαμε πώς λειτουργεί, ας εξετάσουμε τα διαφορετικά σημεία τιμών του Luna Amazon.

Το Prime Gaming Plan

Αυτό είναι το δωρεάν πρόγραμμα Amazon Luna, αλλά συνοδεύεται από συνδρομή στο Amazon Prime. Αν και πρόκειται για δωρεάν δοκιμή, τα παιχνίδια είναι αξιοπρεπή και σχετικά πρόσφατα. Οι χρήστες εδώ μπορούν να απολαύσουν μια μικρή επιλογή παιχνιδιών και η λίστα αλλάζει συνεχώς κάθε μήνα. Συνολικά, αυτό το σχέδιο είναι ιδανικό για όποιον θέλει να δοκιμάσει το Amazon Luna πριν το αγοράσει.

Σχέδιο Luna-Plus

Το Luna-Plus (Luna+) είναι το τυπικό πακέτο της Amazon Luna και συνιστάται ιδιαίτερα για παίκτες που ενδιαφέρονται να κάνουν streaming μια αξιοπρεπή επιλογή παιχνιδιών. Με 7,99 $ μηνιαίως, το Luna+ προσφέρει όλα τα κορυφαία είδη, συμπεριλαμβανομένων πολλών ξεχωριστών τίτλων και ορισμένων λιγότερο γνωστών παιχνιδιών που γεμίζουν ομοιόμορφα τη βιβλιοθήκη.

Οικογενειακό πρόγραμμα και πρόγραμμα ρετρό καναλιών

Αυτά τα δύο εναλλακτικά σχέδια έχουν σχεδιαστεί ειδικά για οικογένειες και ρετρό παίκτες. Με 5,99 $ μηνιαίως, το οικογενειακό πρόγραμμα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών φιλικών προς την οικογένεια, κυρίως με βαθμολογία E ή E10+. Το πρόγραμμα Retro κοστίζει 4,99 $ μηνιαίως, παρέχοντας μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών σε ρετρό ή ρετρό στυλ.

Σχέδιο καναλιών Ubisoft+ και Jackbox

Η Amazon έχει σχεδιάσει ειδικά το Ubisoft+ και το Jackbox γύρω από μεμονωμένες εταιρείες. Το κανάλι Ubisoft προσφέρει πολλά παιχνίδια σε σχετικά υψηλή τιμή 17,99 $ το μήνα, με το κανάλι Jackbox να περιλαμβάνει τα παιχνίδια πάρτι Jackbox με ασήμαντα 4,99 $ το μήνα.

Amazon Luna εναντίον GeForce Now: Ομοιότητες και διαφορές

Το Amazon Luna και το GeForce Now της NVIDIA είναι αναγνωρισμένα ονόματα στην αγορά του cloud gaming, προσφέροντας στους παίκτες τους πολλές ευκαιρίες. Αν και μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορές στην τιμολόγηση, και οι δύο πλατφόρμες παρέχουν στους χρήστες την ευκαιρία μέσω δωρεάν δοκιμών να απολαύσουν ορισμένα παιχνίδια, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να συμμετάσχουν. Και οι δύο πλατφόρμες κάνουν αρκετά παρόμοια πράγματα.

Εκτός από το να προσφέρει το χειριστήριό του που μπορεί να συνδεθεί μέσω Wi-Fi, το Amazon Luna υποστηρίζει Bluetooth, δίνοντάς του ένα πλεονέκτημα για παίκτες που θέλουν να παίξουν σε Windows, macOS, Android, Chromebook και πολλά άλλα. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια βιβλιοθήκη που προσφέρει 180 παιχνίδια και προγράμματα συνδρομής όπου τα παιχνίδια υψηλής ποιότητας είναι πιο ακριβά.

Από την άλλη πλευρά, το GeForce Now είναι περισσότερο γνωστό για την προσφορά μιας εξαιρετικής βιβλιοθήκης παιχνιδιών ειδικά σχεδιασμένη για σοβαρούς παίκτες. Ωστόσο, η NVIDIA δεν παρέχει τα παιχνίδια απευθείας, αλλά συνδέεται με καταστήματα παιχνιδιών όπως το Steam, το Epic Games Store και άλλα. Αντί να πουλάνε παιχνίδια, οι χρήστες μπορούν να παίζουν παιχνίδια σε άλλες πλατφόρμες και ενώ υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα, πρέπει να πληρώσετε για να λάβετε καλύτερες προδιαγραφές και να παίξετε περισσότερο από μία ώρα.

  Τι συνέβη με το LimeTorrents;

Τα καλύτερα διαθέσιμα παιχνίδια στο Amazon Luna

Οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν γρήγορα τη σειρά που αγαπούν περισσότερο, είτε πρόκειται για ένα παιχνίδι αθλητισμού, αγώνων, RPG ή πλατφόρμας που είναι προσανατολισμένο στους θαυμαστές. Αυτό που μετράει είναι η ποιότητα και η ποικιλία των παιχνιδιών που έχουν στη διάθεση των παικτών.

Το Amazon Luna ξεπέρασε ορισμένους ανταγωνιστές χωρίζοντας τα διαθέσιμα παιχνίδια, πάνω από 180 επί του παρόντος, σε κανάλια βιβλιοθήκης. Τα παρακάτω είναι μερικά που καλύψαμε για να καταλάβετε.

#1. Μετρό Έξοδος

Το Metro Exodus έχει διατηρήσει το τακτικό, μεθοδικό gunplay των προκατόχων του που παρήγαγαν μια σειρά από shooters πρώτου προσώπου που τοποθετούν τη σειρά στον χάρτη franchise.

Οι σχεδιαστές του Metro Exodus επέκτειναν τη φαντασία τους και σας έριξαν σε μια σειρά εξερευνήσιμων περιοχών που είναι πιο τεντωμένες από το προηγούμενο γραμμικό επίπεδο των προκατόχων του. Το παιχνίδι βυθίζει τους παίκτες σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο που δεν είναι απαραίτητα βολικός για την ανθρώπινη επιβίωση.

#2. Saints Row

Το Saints Row που διατίθεται στο Amazon Luna είναι μια ανανεωμένη έκδοση του 2022 που προσθέτει μια πραγματική σπίθα αλλαγής. Η τρέχουσα έκδοση είναι γεμάτη με εκκεντρικό χιούμορ και υψηλού επιπέδου gameplay, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό sandbox για να πυροδοτήσει τις χαοτικές ενέργειες ενός παίκτη.

Το παιχνίδι που παίζει σαν ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου πριν από μερικά χρόνια παρουσιάζεται γοητευτικά και νοσταλγικά που αντηχεί καλά σε όποιον έχει ζήσει τα προηγούμενα έργα του Saints Row.

#3. Resident Evil

Το Resident Evil της Capcom είναι μια τυπική έκδοση ενός παιχνιδιού που γνώρισε μια σκληρή ανανέωση στις αρχές της δεκαετίας του 2010, αλλά αναζωογονήθηκε μετά την αλλαγή και τη λήψη μιας οπτικής γωνίας πρώτου προσώπου.

Το Amazon Luna+ διαθέτει το Resident Evil 7, το παιχνίδι που είναι διαθέσιμο για όποιον απολαμβάνει τα παιχνίδια τρόμου. Ωστόσο, οι παίκτες που επιθυμούν μια πιο συμβατική εισαγωγή στη σειρά μπορούν να ξεκινήσουν με το Resident Evil 2.

#4. Ελεγχος

Το Control by the Remedy Group είναι ένα γεμάτο δράση παιχνίδι επιστημονικής φαντασίας που έχει αναπτυχθεί εντός των ορίων του Federal Bureau of Control.

Ο Jesse Faden του Control εξοπλίζει τους παίκτες με ενδυναμωτικές ικανότητες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια μαχών καθώς εξερευνούν ένα αφύσικο κτίριο αναζητώντας τον αδερφό της. Αυτό το περιβάλλον μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά ανεξήγητα φαινόμενα.

#5. Far Cry2

Το Far Cry2 είναι ένα shooter ανοιχτού κόσμου όπου ακόμη και η πιο μικρή απόφαση που παίρνετε επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Το στήσιμο είναι σε μια πληγείσα από ελονοσία, κατεστραμμένη από τον πόλεμο αφρικανική χώρα, και είστε μισθοφόρος που αναγκάζεται να αντιμετωπίσετε διεφθαρμένους πολέμαρχους και στις δύο πλευρές του πολέμου.

Η δουλειά σας είναι να κυνηγήσετε έναν κακό έμπορο όπλων – το Τσακάλι – που διαιωνίζεται εδώ και χρόνια. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ανατροπή, την ωμή βία και την πονηριά για να εντοπίσετε, να εξουδετερώσετε και να εξαλείψετε έναν εχθρό με αριθμούς και ανώτερη δύναμη πυρός.

Amazon Luna: Η κατώτατη γραμμή

Το Amazon Luna είναι η πλατφόρμα που προτιμάτε εάν αναζητάτε καλά διαδικτυακά παιχνίδια. μπορείτε να παίξετε σε διαφορετικές συσκευές όπως υπολογιστές, τηλέφωνα και Fire TV. Επιπλέον, θα πρέπει να μπορείτε να απολαμβάνετε μια εκτενή βιβλιοθήκη παιχνιδιών σε όλα τα δημοφιλή είδη για λίγα μόνο δολάρια το μήνα.

Ας υποθέσουμε ότι σας ενδιαφέρει να παίζετε καλά βιντεοπαιχνίδια και να ενημερώνεστε για τα τελευταία blockbusters. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως θελήσετε να επωφεληθείτε από τη δωρεάν δοκιμή επτά ημερών που προσφέρεται από το Amazon Luna και το Amazon Prime και να πάρετε μια γεύση από αυτό.

Ενώ υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός από παλαιότερες πλατφόρμες όπως το Game Pass Unlimited ή το Stadia, το Amazon Luna εξακολουθεί να κατατάσσεται πολύ καλά, δεδομένου ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των νεότερων εισερχόμενων στον κόσμο του gaming.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα χειριστήρια Google stadia για αγορά.