Τι είναι το Adobe Creative Cloud και αξίζει τον κόπο;

Adobe Creative Cloud συνδυάζει όλες τις κορυφαίες στον κλάδο εφαρμογές της Adobe σε μία υπηρεσία. Μάθετε τι περιλαμβάνει μια συνδρομή και ποιος πρέπει να τη χρησιμοποιεί.

Κάθε πρόγραμμα της Adobe, κάτω από μία υπηρεσία

Εάν εργάζεστε στο σχεδιασμό, τα μέσα, το μάρκετινγκ ή τη φωτογραφία, πιθανότατα έχετε ήδη χρησιμοποιήσει ένα ή περισσότερα από τα προγράμματα της σουίτας λογισμικού Adobe Creative. Εφαρμογές όπως το Photoshop, το Premiere και το Lightroom είναι το βιομηχανικό πρότυπο για δημιουργικά.

Ωστόσο, οι μεμονωμένες άδειες λογισμικού της Adobe ήταν απαγορευτικά δαπανηρές – ειδικά αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας ή ανεξάρτητος επαγγελματίας.

Το Creative Cloud (CC) είναι ο τρόπος της Adobe για να διαθέσει μια ευρεία γκάμα προγραμμάτων της ως υπηρεσία. Αντί για εφάπαξ αγορά, πληρώνετε μια μηνιαία συνδρομή. Η χρέωση ποικίλλει ανάλογα με το πόσες εφαρμογές χρησιμοποιείτε. Το CC περιλαμβάνει επίσης πρόσθετες υπηρεσίες για τη βελτίωση των δημιουργικών ροών εργασίας σας, όπως 100 GB αποθήκευσης στο cloud, προσαρμόσιμο ιστότοπο χαρτοφυλακίου μέσω του Adobe Portfolio και πρόσβαση στην εκτενή βιβλιοθήκη γραμματοσειρών της Adobe.

Οι επιλογές και οι τιμές για μεμονωμένα άτομα είναι:

  6 τρόποι για να αξιοποιήσετε περισσότερο το Microsoft Planner

Όλες οι εφαρμογές (52,99$ το μήνα/599,88$ ανά έτος): Έχετε πρόσβαση σε ολόκληρη τη σειρά εφαρμογών Creative Cloud, συμπεριλαμβανομένων των Premiere Pro, After Effects, Illustrator και Adobe XD.
Σχέδιο φωτογραφίας (9,99 $ το μήνα / 119,88 $ ανά έτος): Αυτή η επιλογή παρέχει στους φωτογράφους πρόσβαση στο Lightroom, το Photoshop και 20 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 1 TB αποθηκευτικού χώρου στο cloud για 19,99 $ ανά μήνα.
Μεμονωμένες εφαρμογές: Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε σε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά. Τα προγράμματα μιας εφαρμογής κυμαίνονται από 4,99 $ έως 20,99 $ ανά μήνα, ανάλογα με το λογισμικό που θα επιλέξετε. Αυτές οι συνδρομές περιλαμβάνουν επίσης 100 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud και πρόσβαση σε γραμματοσειρές Adobe.

Τα μεμονωμένα σχέδια Creative Cloud είναι πολλά αν είστε δημιουργικός επαγγελματίας που βασίζεται σε ένα ή περισσότερα προγράμματα της Adobe.

Εάν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης που χρειάζεται επίσης λειτουργίες όπως διαχείριση ροής εργασιών και συλλογική επεξεργασία βίντεο, ρίξτε μια ματιά στα επιχειρηματικά σχέδια της Adobe.

Τι περιλαμβάνει το Adobe Creative Cloud;

Εκτός από τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο και εικόνας της Adobe που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, έχετε επίσης πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες που είναι αρκετά νέες. Αυτό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε νέες δεξιότητες.

  Πώς να προσθέσετε έναν ιστότοπο στην αρχική οθόνη του iPhone ή του iPad σας

Ακολουθούν ορισμένες από τις νεότερες υπηρεσίες της Adobe με τις οποίες ενδέχεται να μην είστε εξοικειωμένοι:

Spark: Αυτές οι εφαρμογές σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε γρήγορα περιεχόμενο που βασίζεται στον ιστό τόσο σε κινητά όσο και στον Ιστό. Το Spark Page σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ιστοσελίδες με απόκριση. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε γραφικά για μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το Spark Post ή να δημιουργήσετε σύντομες ιστορίες βίντεο με το Spark Video.
Premiere Rush: Μια εναλλακτική λύση στο Premiere Pro, αυτό το πρόγραμμα είναι για δημιουργούς περιεχομένου στο διαδίκτυο που θέλουν να επεξεργάζονται γρήγορα βίντεο. Διαθέτει μια βελτιωμένη διεπαφή με λιγότερες δυνατότητες. Τα έργα Premiere Rush μπορούν επίσης να ανοίξουν στο Premiere Pro για περαιτέρω επεξεργασία. Περιλαμβάνεται επίσης μια ενσωματωμένη εφαρμογή για κινητά.
XD: Αυτό το εργαλείο σχεδίασης διεπαφής χρήστη/Εμπειρίας χρήστη (UI/UX) για ιστό και κινητά είναι ιδιαίτερα για όσους χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν το Photoshop και το Illustrator για να σχεδιάσουν διεπαφές.
Portfolio: Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν εξατομικευμένο ιστότοπο για να αναδείξετε τη δουλειά σας—ειδικά οτιδήποτε έχετε δημιουργήσει με τη σουίτα λογισμικού Adobe. Περιλαμβάνεται στα περισσότερα σχέδια του Adobe Creative Cloud.
Γραμματοσειρές: Τα περισσότερα σχέδια παρέχουν επίσης πρόσβαση στην ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη γραμματοσειρών της Adobe, οι οποίες είναι συμβατές με κάθε πρόγραμμα στο CC.

  Πώς να διορθώσετε αυτόματα τις στραβές φωτογραφίες του iPhone σας

Αν και είναι απίθανο ένα άτομο να χρειάζεται κάθε υπηρεσία στο Creative Cloud, είναι ωραίο να διατηρείτε τις επιλογές σας ανοιχτές. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ή να απεγκαταστήσετε κάθε πρόγραμμα της Adobe ξεχωριστά.

Αξίζει το Adobe Creative Cloud;

Υπάρχει περίπτωση να υποστηριχθεί ότι είναι πιο ακριβό να πληρώσετε για μια μακροπρόθεσμη συνδρομή, αντί να πληρώσετε για μια ενιαία, μόνιμη άδεια λογισμικού. Ωστόσο, οι συνεχείς ενημερώσεις, οι υπηρεσίες cloud και η πρόσβαση σε νέες δυνατότητες κάνουν το Adobe Creative Cloud μια φανταστική αξία. Το σχέδιο όλων των εφαρμογών είναι εξαιρετικό για δημιουργικούς επαγγελματίες και δημιουργούς περιεχομένου, καθώς οι περισσότεροι χρησιμοποιούν κάποιο συνδυασμό αυτών των προγραμμάτων.

Εάν αλλάξετε ποτέ καριέρα ή δεν χρειάζεστε πλέον καμία από τις εφαρμογές, μπορείτε απλώς να τερματίσετε τη συνδρομή σας. Υπάρχουν επίσης αρκετές οικονομικές εναλλακτικές λύσεις για τη σουίτα Adobe που ίσως θέλετε να ελέγξετε.

Οι μαθητές ή οι δάσκαλοι που έχουν τα διαπιστευτήρια θα πρέπει επίσης να εξετάσουν την τιμολόγηση των μαθητών της Adobe. Ένα πρόγραμμα πλήρους πρόσβασης κοστίζει 19,99 $ ανά μήνα για το πρώτο έτος και στη συνέχεια 29,99 $ για το δεύτερο και μετά. Για να είστε επιλέξιμοι, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πανεπιστημίου ή ένα έγγραφο που να αποδεικνύει την ίδρυσή σας.

Η Adobe προσφέρει επίσης μια δωρεάν δοκιμή CC, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία πριν εγγραφείτε.