Τι είναι το Τρολ του Διαδικτύου; (και Πώς να χειριστείτε τα τρολ)

Τα τρολ του Διαδικτύου είναι άτομα που θέλουν να προκαλέσουν και να αναστατώσουν τους άλλους στο Διαδίκτυο για τη δική τους διασκέδαση. Δείτε πώς μπορείτε να εντοπίσετε τα σημάδια ότι κάποιος είναι τρολ και πώς να τα χειριστείτε.

Τι είναι τα Τρολ του Διαδικτύου;

Εάν είστε στο Διαδίκτυο για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, πιθανότατα θα συναντήσετε κάποιο τρολ κάποια στιγμή. Τρολ του Διαδικτύου είναι κάποιος που κάνει σκόπιμα εμπρηστικές, αγενείς ή ενοχλητικές δηλώσεις στο Διαδίκτυο για να προκαλέσει έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις στους ανθρώπους ή για να οδηγήσει τη συζήτηση εκτός θέματος. Μπορούν να έρθουν σε πολλές μορφές. Τα περισσότερα τρολ το κάνουν αυτό για τη δική τους διασκέδαση, αλλά άλλες μορφές τρολαρίσματος γίνονται για να προωθήσουν μια συγκεκριμένη ατζέντα.

Τα τρολ υπάρχουν στη λογοτεχνία της λαογραφίας και της φαντασίας εδώ και αιώνες, αλλά το διαδικτυακό τρολ υπάρχει για όσο διάστημα υπήρχε το διαδίκτυο. Η παλαιότερη γνωστή χρήση του όρου μπορεί να εντοπιστεί στη δεκαετία του 1990 σε πρώιμους διαδικτυακούς πίνακες μηνυμάτων. Τότε, ήταν ένας τρόπος για τους χρήστες να μπερδεύουν τα νέα μέλη δημοσιεύοντας επανειλημμένα ένα εσωτερικό αστείο. Έκτοτε έχει μετατραπεί σε μια πολύ πιο κακόβουλη δραστηριότητα.

  Πώς να κάνετε το ξεκλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων πιο ακριβές σε ένα τηλέφωνο

Το τρολάρισμα διαφέρει από άλλες μορφές διαδικτυακού εκφοβισμού ή παρενόχλησης. Συνήθως δεν στοχεύει σε κανένα άτομο και βασίζεται στο ότι άλλα άτομα δίνουν προσοχή και προκαλούν. Το Trolling υπάρχει σε πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες, από μικρές ιδιωτικές ομαδικές συνομιλίες έως τους μεγαλύτερους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Ακολουθεί μια λίστα με μέρη στο διαδίκτυο όπου είναι πιθανό να δείτε διαδικτυακά τρολ:

Ανώνυμα διαδικτυακά φόρουμ: Μέρη όπως το Reddit, το 4chan και άλλοι ανώνυμοι πίνακες μηνυμάτων αποτελούν κορυφαία ακίνητα για διαδικτυακά τρολ. Επειδή δεν υπάρχει τρόπος να εντοπίσετε ποιος είναι κάποιος, τα trolls μπορούν να δημοσιεύουν πολύ εμπρηστικό περιεχόμενο χωρίς επιπτώσεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το φόρουμ έχει χαλαρή ή ανενεργή μετριοπάθεια.
Twitter: Το Twitter έχει επίσης την επιλογή να είναι ανώνυμο και έχει γίνει εστία για τρολ στο Διαδίκτυο. Οι συχνές μέθοδοι τρολάρισμα στο Twitter περιλαμβάνουν την πειρατεία δημοφιλών hashtags και την αναφορά δημοφιλών προσωπικοτήτων του Twitter για να κερδίσουν την προσοχή των οπαδών τους.
Ενότητες σχολίων: Οι ενότητες σχολίων σε μέρη όπως το YouTube και οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι είναι επίσης δημοφιλείς περιοχές για τροφοδοσία τρολ. Θα βρείτε πολλά προφανή τρολάρισμα εδώ και συχνά δημιουργούν πολλές απαντήσεις από θυμωμένους αναγνώστες ή θεατές.

  Τρόπος απενεργοποίησης της προτροπής εμφάνισης ειδοποιήσεων για ιστότοπους

Θα βρείτε τρολ οπουδήποτε στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του Facebook και σε διαδικτυακούς ιστότοπους γνωριμιών. Δυστυχώς είναι αρκετά κοινά.

Σημάδια ότι κάποιος τρολάρει

Μερικές φορές μπορεί να γίνει δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά μεταξύ ενός τρολ και κάποιου που θέλει ειλικρινά να διαφωνήσει για ένα θέμα. Ωστόσο, εδώ είναι μερικά ενδεικτικά σημάδια ότι κάποιος τρολάρει ενεργά.

Παρατηρήσεις εκτός θέματος: Εντελώς εκτός θέματος από το θέμα. Αυτό γίνεται για να ενοχλήσει και να διαταράξει άλλες αφίσες.
Άρνηση αναγνώρισης αποδεικτικών στοιχείων: Ακόμη και όταν παρουσιάζονται σκληρά, ψυχρά γεγονότα, τα αγνοούν και προσποιούνται ότι δεν τα είδαν ποτέ.
Απορριπτικός, συγκαταβατικός τόνος: Μια πρώιμη ένδειξη ενός τρολ ήταν ότι θα ρωτούσαν έναν θυμωμένο που απαντούσε: «Γιατί είσαι τρελός, αδερφέ;» Αυτή είναι μια μέθοδος που γίνεται για να προκληθεί κάποιος ακόμα περισσότερο, ως ένας τρόπος να απορριφθεί εντελώς η επιχειρηματολογία του.
Χρήση άσχετων εικόνων ή μιμιδίων: Απαντούν σε άλλους με μιμίδια, εικόνες και gif. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν γίνεται ως απάντηση σε μια πολύ μεγάλη ανάρτηση κειμένου.
Φαινομενική λησμονιά: Φαίνονται να αγνοούν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι διαφωνούν μαζί τους. Επίσης, τα τρολ σπάνια θυμώνουν ή προκαλούν.

Η παραπάνω λίστα δεν είναι σε καμία περίπτωση οριστική. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να αναγνωρίσετε ότι κάποιος τρολάρει. Γενικά, αν κάποιος φαίνεται ανειλικρινής, αδιάφορος για μια πραγματική συζήτηση και προκλητικός επίτηδες, είναι πιθανότατα τρολ του Διαδικτύου.

  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Nintendo Switch Modding

Πώς πρέπει να τα χειριστώ;

ΕΝΑ

Η πιο κλασική παροιμία σχετικά με το τρολάρισμα είναι: «Μην ταΐζετε τα τρολ». Τα τρολ αναζητούν συναισθηματικές αντιδράσεις και βρίσκουν την πρόκληση διασκεδαστική, οπότε η απάντηση σε αυτά ή η προσπάθεια να συζητηθούν μαζί τους θα τους κάνει να τρολάρουν περισσότερο. Αγνοώντας εντελώς ένα τρολ, πιθανότατα θα απογοητευτούν και θα πάνε κάπου αλλού στο Διαδίκτυο.

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να μην παίρνετε στα σοβαρά οτιδήποτε λένε τα τρολ. Ανεξάρτητα από το πόσο άσχημα συμπεριφέρονται, θυμηθείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι περνούν αμέτρητες μη παραγωγικές ώρες προσπαθώντας να κάνουν τους ανθρώπους να τρελαθούν. Δεν αξίζουν τον χρόνο σας.

Εάν ένα troll γίνει ανεπιθύμητο ή αρχίσει να φράζει ένα νήμα, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να το αναφέρετε στην ομάδα εποπτείας του ιστότοπου. Ανάλογα με τον ιστότοπο, υπάρχει πιθανότητα να μην συμβεί τίποτα, αλλά θα πρέπει να κάνετε το μέρος σας για να τους αποτρέψετε ενεργά από το τρολάρισμα σε αυτήν την πλατφόρμα. Εάν η αναφορά σας είναι επιτυχής, το troll μπορεί να τεθεί προσωρινά σε αναστολή ή ο λογαριασμός του μπορεί να αποκλειστεί εντελώς.