Τι είναι το Πρωτόκολλο Multiplexor Network Adapter της Microsoft;

Οι χρήστες που έπεσαν πάνω στο Microsoft Multiplexor Protocol μπορεί να αναρωτηθούν τι είναι το Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol. Εφόσον αυτή η επιλογή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή στο σύστημα των Windows, μπορεί επίσης να αναρωτιέστε μήπως χρειάζομαι το πρωτόκολλο Multiplexor Network Adapter της Microsoft και πώς να το ενεργοποιήσω. Εάν είστε απλός από την άποψη των δικτύων και θέλετε να μάθετε απαντήσεις για αυτό το θέμα, τότε βρίσκεστε στο σωστό άρθρο και επίσης αν θέλετε να μάθετε κάποια τεχνικά πράγματα σχετικά με το ίδιο συνεχίστε να διαβάζετε.

Τι είναι το Πρωτόκολλο Multiplexor Network Adapter της Microsoft;

Το Microsoft Adapter Multiplexor Protocol είναι μια ενσωματωμένη διαμόρφωση των Windows που ενεργοποιείται όταν ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος σε περισσότερα από ένα δίκτυα (δηλαδή περισσότερους από έναν προσαρμογείς δικτύου) ή συνδέσεις. Ο λόγος για αυτήν τη ρύθμιση διαμόρφωσης είναι η βελτιστοποίηση της σύνδεσης δικτύου και η αύξηση του εύρους ζώνης (το εύρος ζώνης δεν είναι παρά ο όγκος των πληροφοριών που αποστέλλονται μέσω μιας σύνδεσης σε χρόνο π.χ. Mbps). Σε τεχνικούς όρους, είναι ένα πρόγραμμα οδήγησης λειτουργίας πυρήνα (ένα πρόγραμμα οδήγησης που επικοινωνεί μεταξύ του λογισμικού και του υλικού του συστήματος) που χρησιμοποιείται για τη ομαδοποίηση NIC (Network Interface Bonding). Ίσως πάλι να ρωτήσετε τι είναι το Network Interface Bonding. Είναι απλώς μια φανταχτερή τεχνική λέξη για τη σύνδεση περισσότερων του ενός προσαρμογέων δικτύου παράλληλα για τη βελτίωση της απόδοσης του δικτύου. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής είναι ότι, σε περίπτωση αποτυχίας δικτύου ενός από τους προσαρμογείς, το δίκτυο δρομολογείται εκ νέου σε έναν άλλο προσαρμογέα, ώστε να υπάρχει συνέχεια δικτύου και επομένως να έχει μεγαλύτερη ανοχή σφαλμάτων.

  Προσθέστε μια ροή σαν απόχρωση στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Χρειάζομαι Πρωτόκολλο Multiplexor Network Adapter Microsoft;

Τώρα, ίσως έχετε κάποια ιδέα για τα βασικά των τεχνικών τμημάτων των δικτύων και για το Microsoft Multiplexor Protocol. Έτσι, το Microsoft Adapter Multiplexor Protocol θα ενεργοποιηθεί αυτόματα από το σύστημα ανάλογα με τον αριθμό των συνδεδεμένων προσαρμογέων. Επομένως, εάν έχετε έναν μόνο δρομολογητή ή εάν έχετε συνδεδεμένο έναν προσαρμογέα, δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, καθώς αυτό δεν θα βοηθήσει στη βελτιστοποίηση δικτύου. Εάν το σύστημά σας είναι συνδεδεμένο σε περισσότερες από μία συνδέσεις, τότε για τη βελτιστοποίηση αυτής της σύνδεσης το Microsoft Adapter Multiplexor Protocol είναι ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα οδήγησης για χρήση, το οποίο μας οδηγεί στο επόμενο υποθέμα

Πώς να ενεργοποιήσετε το Πρωτόκολλο Multiplexor Network Adapter Microsoft

Πριν δούμε πώς να ενεργοποιήσουμε το Microsoft Adapter Multiplexor Protocol, ας δούμε τι συμβαίνει όταν προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε την επιλογή όταν έχουμε μόνο έναν προσαρμογέα δικτύου.

  Χρησιμοποιήστε το Smart Lock ανίχνευσης στο σώμα για να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας ξεκλείδωτο στην τσέπη σας

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ορίστε Προβολή κατά > Κατηγορία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Δίκτυο και Διαδίκτυο.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Ethernet στην ενότητα Συνδέσεις.

5. Τώρα, κάντε κλικ στο Ιδιότητες.

6. Στην καρτέλα Networking, θα υπάρχει πλαίσιο επιλογής Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol.

7. Εάν προσπαθήσετε να επιλέξετε το πλαίσιο και κάντε κλικ στο OK, θα λάβετε αυτό το σφάλμα

8. Ακόμη και αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Ναι, θα εξακολουθήσει να μην είναι επιλεγμένο, αυτό συμβαίνει επειδή εάν εξακολουθείτε να έχετε μόνο έναν προσαρμογέα δικτύου συνδεδεμένο, δεν είναι δυνατό να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, επομένως δεν συνιστάται η μη αυτόματη ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας.

Εάν συνδέσετε περισσότερους από έναν προσαρμογείς ή δρομολογητές, το σύστημα θα το εντοπίσει και θα εκκινήσει το πρόγραμμα οδήγησης Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol και θα επιλέξει αυτόματα την παραπάνω επιλογή που θα ενεργοποιήσει τη σύνδεση διεπαφής δικτύου.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Πρέπει να ενεργοποιηθεί μη αυτόματα το πρωτόκολλο Microsoft Network Multiplexor;

  Πώς να συνδυάσετε όλες τις βιβλιοθήκες παιχνιδιών του υπολογιστή σας με το GOG Galaxy

Απ. Όχι, αυτή η ρύθμιση δεν προορίζεται για μη αυτόματη ενεργοποίηση όταν είναι συνδεδεμένος μόνο ένας προσαρμογέας δικτύου. Εάν στην περίπτωση που έχουν συνδεθεί δύο προσαρμογείς δικτύου, τότε το Πρωτόκολλο Multiplexor Δικτύου της Microsoft ενεργοποιείται αυτόματα, οπότε δεν πρέπει να ανησυχείτε για αυτό.

Ε2. Γιατί απαιτείται πρόγραμμα οδήγησης Multiplexor για πολλούς προσαρμογείς; Τι κάνουν?

Απ. Όταν συνδέονται δύο προσαρμογείς, εκκινείται το πρόγραμμα οδήγησης Microsoft Network Multiplexor Protocol που επιτρέπει τη βελτιστοποίηση του δικτύου. Αυτό μπορεί να προσφέρει πλεονεκτήματα όπως αυξημένο εύρος ζώνης, ανοχή σφαλμάτων (εάν ένα δίκτυο αποτύχει, ένα άλλο δίκτυο ενεργοποιείται για να συνεχίσει τη ροή του δικτύου) κ.λπ.

Ε4. Τι είναι το NIC Teaming;

Απ. Το Network Interface Card Teaming είναι μια τεχνική για την παράλληλη ομαδοποίηση των προσαρμογέων δικτύου για τη βελτίωση της απόδοσης του δικτύου, όπως το εύρος ζώνης και την ανοχή σε σφάλματα.

***

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σχετικά με το Πρωτόκολλο Multiplexor Network Adapter της Microsoft θα σας βοηθήσει να εξηγήσετε τι είναι το Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol και εάν το χρειάζεστε και μεθόδους για να το ενεργοποιήσετε (αν υπάρχει). Αυτό το άρθρο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους αρχάριους να κατανοήσουν τα Δίκτυα και τους τεχνικούς όρους στα Δίκτυα χωρίς δυσκολίες. Εάν βρίσκετε οποιοδήποτε μέρος του άρθρου δυσνόητο και/ή έχετε οποιεσδήποτε προτάσεις ή απορίες, παρακαλούμε αφήστε το στο πλαίσιο σχολίων που δίνεται παρακάτω.